Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Én hasonlóan oldottam meg, de telefon-aljzat helyett, "kiherélt" antenna csatlakozóval. Ezen még a hdmi is átfért a projihoz
Ez sem rossz megoldás!
Átvágtad a két lyuk között (ha olyan) a műanyagot, hogy a HDMI átférjen, vagy egy lyuk volt rajta, amit kibővítettél?
Ez szétszedhető, de egy kicsit faragni is kellett.
Legrand Valena a típusa. Lefényképeztem a telefonnal:
Hitachi PJ-TX100; Projecta HomeScreen High Contrast D 220x124; Pioneer DV-575A; HTPC: P4/3.0; H/K AVR-435; B&W 705; Wharfedale WH-20 surrond; Hivox Lupus USB
Segítség,kezdő vagyok!
Én hasonlóan oldottam meg, de telefon-aljzat helyett, "kiherélt" antenna csatlakozóval. Ezen még a hdmi is átfért a projihoz
Ez sem rossz megoldás!
Átvágtad a két lyuk között (ha olyan) a műanyagot, hogy a HDMI átférjen, vagy egy lyuk volt rajta, amit kibővítettél?
Segítség,kezdő vagyok!
Akkor talán érdemesebb csak egy olyan keretet tenni a falra, amiben van akkora lyuk, amin kifér a kábel (pl. telefon-aljzat?)
Nálam is így lesz.
Igaz, csak a hátsó 4 (surr) hangfalnál. Mondjuk én nem nagyon akarom cserélgetni majd.
Lehet nem "lyukas" aljzatot teszek be, hanem rendes hangfalcsatis aljzatot, mivel a surroundoknál nem számít a +1 kábelcsatlakozás szvsz. Még ez nincs kiforrva.
Persze a frontokhoz szigoruan a falon kívűl fognak menni a kábelek.
TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]
Segítség,kezdő vagyok!
Akkor talán érdemesebb csak egy olyan keretet tenni a falra, amiben van akkora lyuk, amin kifér a kábel (pl. telefon-aljzat?), így ott nincs csatlakoztatás, mégis szebb, mintha lógna a "zsinór", vagy lyukas lenne a fal.
Hitachi PJ-TX100; Projecta HomeScreen High Contrast D 220x124; Pioneer DV-575A; HTPC: P4/3.0; H/K AVR-435; B&W 705; Wharfedale WH-20 surrond; Hivox Lupus USB
Segítség,kezdő vagyok!
Miért, úgyis előtte lesz a hangfal, tehát nem látszik...
Ha már sz...rakodok vele, nézzen ki rendesen.
Miért, ha a védőcső le van vágva falsíkban és körülötte normálisan el van glettelve, akkor nem néz ki rosszul.
Főleg, hogy nem is látod majd
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Segítség,kezdő vagyok!
Ha már sz...rakodok vele, nézzen ki rendesen.
Segítség,kezdő vagyok!
Akkor talán érdemesebb csak egy olyan keretet tenni a falra, amiben van akkora lyuk, amin kifér a kábel (pl. telefon-aljzat?), így ott nincs csatlakoztatás, mégis szebb, mintha lógna a "zsinór", vagy lyukas lenne a fal.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Akkor sem jó csatlakozót rakni, mert romlik a minőség. Ha a hangdobozaid állványon vannak, akkor ha megoldható célszerű padlószinten vezetni a kábelt a falban, így ahol kijön nem látszik. Ha falra rakod, akkor szintén a rögzítés mellett célszerű kihozni. Ha nagyon dizájnolni akarod, akkor raksz rá valami szép dobozt vagy egy pl. kakukkos órát, oszt nem látszik . A lényeg: nem célszerű a kábelt többfelé vágni.
Üdvözlettel: Lex
Segítség,kezdő vagyok!
Nem kell a falra is rakni csatlakozót. Ez nem 220 meg nem is hálókábel.
Lehet, hogy nem érted a kérdést?
Ha pl. a nappaliban mozizol és mondjuk a hátsó hangfalakról beszélünk, akkor ugye fülmagasságban lesznek a dobozok, vagy még kicsit feljebb.
Lehet lelógatni a kábeleket, vagy az állványban felvezetni, vagy már előre kiépíteni a falban a csövet, amibe behúzod a kábelt.
Utóbbi esetben a falra csak kell valami esztétikusabb megoldás, nem? Szerintem erre találták ki a hangszórócsatlakozókat, amik megegyeznek a kapcsolók, dugaljak dizájnjával.
Innentől lásd. előző hsz-ben a kérdést.
Segítség,kezdő vagyok!
Nem kell a falra is rakni csatlakozót. Ez nem 220 meg nem is hálókábel.
Segítség,kezdő vagyok!
Közületek sokan húztak be kábelcsatornát a falba a hangszóróknak? (Lehet, hogy a cserélgetések miatt praktikusabb kint hagyni őket?)
Azért kérdezem, mert nem tudom, hogy a hangszóró-csatlakozókkal hogyan oldjátok meg a csatlakoztatást: ha az erősítőtől a falban a csatlakozóig megy egy kábel, a csatlakozótól pedig egy újabb a hangfalig, akkor több olyan pont is beékelődik, ami ronthat a hang mindőségén.
Ki hogyan oldotta meg ezt?
Segítség,kezdő vagyok!
Ajvé, egyre nagyobb a zavar az erőben
Nem olvastam az eladó erősítőket hirdető topicokat
Meg azt sem, hogy Dali Concept 6 szettet szeretne?
Szeva Paci,
szted milyenek a a Dalik?
Jó vétel lesz?
Milyen erősitőt hozzá?
Azt mondták majdnem mind 1 az 50 ezres árkategóriában (használtan).
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11358
- Kapcsolat:
Segítség,kezdő vagyok!
Meg azt sem, hogy Dali Concept 6 szettet szeretne?
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Szevasztok,
a héten szeretnék hangflakat és erősitőt venni .
Feltételezem, sztereo erősítőre gondolsz?
Szasz,
ahogy Lex is mondta AVR-re gondoltam ..
Segítség,kezdő vagyok!
Szerintem AVR-re gondolt, mivel végig érdeklődte az összes eladót a fórumon.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Szevasztok,
Feltételezem, sztereo erősítőre gondolsz?
Segítség,kezdő vagyok!
Szevasztok,
Ez egy elég nagy befektetés lesz és nem szeretném elk..ni ezért a segítségeteket kérném, véleményetekre vagyok kiváncsi.
Hangfalakra Dali Concept 6 szettre gondoltam 140.000 Huf-ért,
erősitőből meg fogalmam sincs.
Szerintetek ebben az árkategóriában jó választás a DALI Concept 6?
Milyen erősitő illenen hozzá?
Olyanra erősitőre gondoltam ami minőségben ugyan abban a kategóriában vannak mint a hangfalak.
Segítség,kezdő vagyok!
És egy mai hangszóró ami azért használva van kb mennyi ideig húhatja ki hogy ne történjen vele ilyen? Pl az enyém? Vagy ezt így nem lehet megmondani?
A jófajták 15-20 évig simán bírják. A gagyik... passz.
Ez a gagyi most az enyémre vonatkozott?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Segítség,kezdő vagyok!
És egy mai hangszóró ami azért használva van kb mennyi ideig húhatja ki hogy ne történjen vele ilyen? Pl az enyém? Vagy ezt így nem lehet megmondani?
A jófajták 15-20 évig simán bírják. A gagyik... passz.
Segítség,kezdő vagyok!
...a hangszóró tekercse képes túlizzani és lelkét kilehelve elégni 1-2 másodperc alatt is. Tehát mire letekernéd a kakaót, már el is hunyt. Ez ellen csak úgy védekezhetsz, ha a hangsugárzó terhelhetősége jóval az erősítő teljesítménye felett van.
Igen, de ilyenkor meg fennáll a lehetőség, hogy az erösítő nem képes meghajtani eléggé a hangfalakat, és nem lesz elég dinamikus a hang. Bár ez inkább a hangfal érzékenységétől függ, ugye?
Valamint erre hagyatkozni nem tuti dolog, amikor manapság mindenféle Wattokat írogat az az összes gyártó a cuccaira, bár inkább többet szoktak, de mi van, ha a hangfalra is?
Szerintetek az én erösítőmnél 80 W/ch reális? Mellesleg -70 - +20 ig van skálázva, de -20-nál feljebb még soha nem hallgattam, mert nem volt értelme. Nem, egyáltalán nem torzít, de hatalmas a hangerő
Segítség,kezdő vagyok!
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
Segítség,kezdő vagyok!
Lehet rosszul látom de nem a membrán pereme hiányzik?
De. Főleg régi tölcséreknél elöregszik a gumiperem, lehet, hogy a képen épp ezt cseréli ki egy műszerész.
Igen, egyszerűen elporlad. Régi Videoton hangszórók mind így jártak, akár használaton kívül is.
nagyon simán mi is így jártunk, '84-ben vettük, aztán csere, ha jól emlékszem kb.10-12 év múlva.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Segítség,kezdő vagyok!
Lehet rosszul látom de nem a membrán pereme hiányzik?
De. Főleg régi tölcséreknél elöregszik a gumiperem, lehet, hogy a képen épp ezt cseréli ki egy műszerész.
Igen, egyszerűen elporlad. Régi Videoton hangszórók mind így jártak, akár használaton kívül is.