Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
Tanács kéne, ismerősnek kéne dvd/divx lejátszó.Árkategória 15-25.000Ft
Amiket kinéztem:
Sony DVP NS 36 - 19.000Ft
Pioneer 393 - 24.000Ft
vagy valami olcsó yamada 15 körül.
72cm es tv van, nem is lesz más, vannak kisgyerekek, nem ártana a nagyobb betűméret.
Nem tudom hol nézted a pio-t, mert még a MM-ben is 19900 Ft. Pedig az nem túl olcsó hely. Szóval a 393-as már nagyon jól elvan látva moddolt firmel, direkt a divx-hez kihegyezve. Én azt választanám.
masik: megneztem ezt a hivox alcest. wow...
Nem nézni kell azt, hanem hallgatni Nem kamu, ami le van írva róla.
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Tanács kéne, ismerősnek kéne dvd/divx lejátszó.
Árkategória 15-25.000Ft
Amiket kinéztem:
Sony DVP NS 36 - 19.000Ft
Pioneer 393 - 24.000Ft
vagy valami olcsó yamada 15 körül.
72cm es tv van, nem is lesz más, vannak kisgyerekek, nem ártana a nagyobb betűméret.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
sziasztok!
gondoltam bepofatlankodok en is ide..
most tervezem, hogy veszek itthonra 5.1 -es szettet. voltam MMben,
meghallgattam par szettet, es igazabol meg mindig tanacstalan vagyok
Dali Concept 6ot hallgattam, az nagyon szepen szolt, a masik, ami
egy arketegoriaval olcsobb (fele a Dalinak), az a Heco Vitas 500as volt
(mindkettot szettben arulja az MM).
Erositobol egy Denont neztem, nem tudom a pontos tipusat sajna
(tudom, legkozelebb irjam fel...), azt mondtak, hogy a H-K annyival
nem jobb mint amennyivel tobbe kerul :-)
kezdetben nem szeretnek venni hozza se kulon dvd, se cd lejatszot,
a notimba vennek egy audigy 2zs -t, es arrol hajtanam optikai bemeneten
(aztan kesobb, ha tenyleg erezheto a kulonbseg, akkor beruhazok egy
cd/dvd lejatszoba... de tenyleg ekkora a kulonbseg, meg digitalisan
hajtva is?)
a masik amit neztem, az a Clarus Charon 5.1 Plussz szetje volt,
amiben ~163k korul benne van a sub is, ami elgondolkodtato..
velemenyek a Clarus vs Dali vs Heco temaban?
A Clarussal 220-230 korul megallna az egesz, Dalival 340 korul lenne
a vege..
masik: megneztem ezt a hivox alcest. wow...
jo ara van, de tenyleg annyival jobb ez is?
ugy gondoltam, hogy egy stabil upsre rakok tuskevedelmes elosztot,
es arra az egeszet...
koszonom a tanacsokat elore is
Van egy ilyen vételére lehetőségem: SONY CDP-227ES cd lejátszó.
Szerintetek megérné 20-25 ropiért megvenni ha hibátlanül műxik,kifogástalan állapotban van?
Ez az "ES" széria milyen minőségű?Vagy egyátalán a Sonyk? Azt hallottam,hogy fejet viszonyag könyű cserélni benn,és nem is drága.Csak a minőség érdelkelne. A DVD-m hangja zenében nekem harmatgyenge,ez jobb megoldás lehetne?
Tudom,meg kell hallgatni-ezt meg is tettem-,tetszik is,de azért szeretnék autentikus infót is szerezni. Az eladója persze az egekig magasztalja ezt,de a Sony-t is általában.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Én Yamaha párti vagyok de ebbe a szobába én egy stereo Pioneer-t vennék. Ja és egy pár évest mert azok még megbízhatók voltak. De a H/K is nagyon jó. Hangfalak tekintetében pedig valamilyen monitort javasolnák. De szerintem kis hejre nem érdemes nagyon drága készülékeket venni. Éppen ezért nézd és halgasd meg ha tudod valahol őket. Érdemes mert ha othon derül ki hogy nem tetszik akkor már késő .Tipp www.clarus.hu. Én 5 éve találtam rá és 3 éve hajtom de még ma is meg vagyok vele elégedve (Charon). A lényeg hogy halgasd meg hasonló környezetben mint ahol használni fogod.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
A szoba, amiben használnám egy panellakás kicsi (3*2m-es) szobája, ezért nem szólna hangosan. Sőt, tulajdonképpen a legfőbb szempont az lenne, hogy halkan is jól szóljon, ha éppen nem tekerhetem fel a hangerőt.Időnként szeretnék majd PC-ről SPDIF-en át lossless zenéket is kiküldeni rá, és jó lenne, ha a fejhallgató kimenete is használható lenne.
Szia
Én a Te helyedben, ilyen kicsi szobában maradnék a stereo rendszernél, főleg hogy ilyen költségvetésnél 1000x szebb hangot ki lehet hozni stereo-ból. Én is panelszobában kezdtem, és egyszerre birtokoltam (meg még most is) egy nagyon zsír kis egyedi gyártású HiVOX stereo "kütyüt", meg egy 5.1-et (ami egy Logitech Z-5500 volt, de frontoknak bekötöttem a Heco Argon-okat, és a hangfalkábeleket is kicseréltem, nem keveset dobva így a Z-5500 amúgy sem rossz hangján). Aztán vagy másfél évig be sem kapcsoltam az 5.1-et, így végül eladtam.
A lényeg, hogy sztem neked is valamiféle kis teljesítményű de minőségi stereo erőlködő kellene, két faxa kis monitorsugárzóval, meg eléjük egy jóféle kis DAC (ár/érték arányban nállam most is a Lupus a favorit)
Egyébként én anno 2 dologból indultam ki: kell egy nagyon jó, kifejezetten fejhallgató erősítő (meg egy nagyon jó fejhallgató, ami az AKG K-271 lett) az éjszakai zenélésekhez, meg egy USB bemenetes DAC, amit a PC-ről hajtok. Aztán a végén egy BuBo fejhallgató erősítő lett belőle, ami magában foglal egy 2x12 W-os rendes kis erősítőt is. Végül mindez egybe lett építve egy kis puritán fadobozba, megfejelve még 2 coax és egy optikai, valamint egy line-in bemenettel (ami megkerüli a DAC-ot). Pluszba még "hangfalátkapcsoló"-ként is műxik, hogy a "majdani" 5.1 rendszer frontjait is meg lehessen hajtani anélkül, hogy hangfalkébeleket kelljen átdugdosni.
Monitornak mindenképp könnyen hajtható igényes kis frontokat ajánlanék, nekem nagyon bejött a 30-as Argon (igaz ez már nem kapható újonnan, de használtan 35 körül megvan), újakból pedig 2 titkos tippem is van:
Rubicon R 63S
Focal Chorus 705 V
Az egész rendszerre pedig rátett még egy lapáttal a HiVOX Alces hálózati szűrője. Sose gondoltam volna, hogy ennyit számít az "áram"...
Megjegyzem igen drága hangfalakon is kipróbáltuk mind Lupus-BuBo készülékem, mind a fórumkolléga teljes saját rendszerét Alces-al és anélkül, és igencsak meggyőző volt mindkettő...
Nem akarlak meggyőzni semmiről, csak a véleményemet ismertettem.
Nekem ismét rá kellett jönnöm, hogy X forint 5.1-re költésből 3x akkora javulást lehet(ett volna) stereo-ban elérni, és megint hezitálok
Hangsugárzóm eladó: JBL 4406 Studio Monitor
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni receiver vásárlásához. Árban 100 ezer alatt szeretnék maradni. A hangfal topicba írtam egy leírást arról, hogy hogy használnám a rendszert, ezt bemásolnám ide is:
„A szoba, amiben használnám egy panellakás kicsi (3*2m-es) szobája, ezért nem szólna hangosan. Sőt, tulajdonképpen a legfőbb szempont az lenne, hogy halkan is jól szóljon, ha éppen nem tekerhetem fel a hangerőt.
Részenként szeretném kibővíteni 5.0-ás rendszerré. Subot nem szeretnék, mert zavaró lenne ilyen falak mellett a család többi tagja számára. Először csak két front hangfalat szeretnék venni, olyan 50 ezer körüli értékben.
Egyaránt fontos lenne, hogy zenében és moziban is jó legyen, de a zenei gyengeségek jobban zavarnának, mint a mozisak. Hangzásban olyat szeretnék, ami hosszú ideig hallgatva sem fárasztó. Legyen kellemes összhatása és kiegyenlített hangzása. Sokféle zenét hallgatnék rajta, de kihúzhatjuk a komoly- és elektronikus zenét a sorból.”
Időnként szeretnék majd PC-ről SPDIF-en át lossless zenéket is kiküldeni rá, és jó lenne, ha a fejhallgató kimenete is használható lenne.
Ezek alapján mi az, amit érdemes lenne megnéznem?
Koszas!
Nekem is ez a hangfalszett van egy denon 1306-os erősítővel és én csak ajánlani tudom neked, nálam nagyon jól bevált én nagyon nagyon megszerettem, csak pozitív tapasztalatom van vele kapcsolatban, sokat használom zenére és mozira is szerintem ebben a kategóriában mindenképpen számolni kellene vele! Egyszerű kezelni (jó a távja első ránézésre kicsit húzós de egy nap is elég hogy megtanuld kezelni én már tökre szeretem ) és szerintem nagyon jó hangja van az árához képest, nagy táp, bírja az iramot rendesen, egyszer kétszer már megküldtem sztereóban csak a két fronttal és nagyon szólt szó szerint zengett az utca, és nem is nagyon melegszik! Én csak ajánlani tudom!
- gottfriedg
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Hali!
Ha vmi garit kapsz rá,akkor szerintem megéri.
Itt tbányán láttam medimarkt-ban,hogy az eladók milyen kedvesen használják a zsír új kiállított készülékeket.
Eléggé nyúzzák,DVD lejátszó rápakolva,szal semmi szellőzés...stb.
De egyébként tuti jobb a yaminál.
Legalább is nekem a 504 nagyon bejön,még a 4400-as malachoz képest is,a 357-es yamihoz meg nem is hasonlítom.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 694
Kedves Fórumosok!
Nagyon köszönöm az eddigi sok értékes hozzászólást! Újabb kérdésem: Onkyo TX-SR 503 39 ropiért?
Az egyik áruházban láttam, kifutó modell, utolsó darab, kiállított, úgyhogy mindenki össze-vissza nyomogathatta. Mit gondoltok? Jobb, mint a yamaha rxv 361?
a kis yamahánál biztos.
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
HiDiamond D3 hfkábel - HiDiamond D3 rca - IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek - Oyaide Neo usb a-b - QED QE6200 koax - Audioquest Forest RJ/E Ethernet - ifi LAN iSilencer
Kedves Fórumosok!
Nagyon köszönöm az eddigi sok értékes hozzászólást! Újabb kérdésem: Onkyo TX-SR 503 39 ropiért?
Az egyik áruházban láttam, kifutó modell, utolsó darab, kiállított, úgyhogy mindenki össze-vissza nyomogathatta. Mit gondoltok? Jobb, mint a yamaha rxv 361?
60 pénz kicsit sok
Maradj még egy picit a fórumon, aztán, majd meglátod, hogy úgyis hozzáteszel vmennyit
Én annó 60-ért akartam venni erősítőt, Yami 459 v. Onkyo 504-et, aztán a végén Marantz 4001 lett belőle +40ezerért
Igazából mivel előtte nem hallgattam meg a többit, fogalmam sincs, van-e vmi különbség, de imádom, mert gyönyörű és a sztereo hangja sem okozott csalódást a Rotelem után sem... Talán itt van az árkülönbség, elásva, nem tudom...
Szóval mindenből mindig eggyel jobbat kell venni, mint amit eredetileg terveztél, és akkor tuti nem lesz csalódás
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
koszas!
Én mostanában vettem 361es Yamahát, szerintem a Jamo szettedhez bőven elég, de valószínű, hogy hamar "kinövöd" az erősítőt is és a dobozokat is, ha elmélyedsz a témában.
Ha nem tervezed a továbblépést, és nem izgatnak a komoly rendszerek, én merem ajánlani valamelyik kinézett kis Yamahát. De ha úgy gondolod, hogy néhány éven belül komolyabb hangafalakat veszel, tényleg gyűjts még kicsit.
A legjobb, ha tudsz szerezni ismerőstől egy kinézett Yamahát. Mostanában sok van belőlük, tényleg potom pénzért dobálják őket. Ha tudsz, kérj kölcsön egyet, és próbáld ki!
- gottfriedg
- Nincs visszaút

Nem tudom,hogy mennyire tudják beszerezni a szürke importosok,de apróneten hírdetik 68e-ért az Onkyo 505E-t.
Ha tényleg tudnak külhonból ennyiért hozni,akkor érdemes lenne ahhoz a 359-hez hozzádobni ezt a kis pénzt.
Hidd el,hogy ha most ennyit hozzádobsz,akkor az később bőven megtérül.
Ha egy belépő erősítőt veszel és nem tetszik,csak buksz rajta az eladásnál és akkor még többet kell majd hozzádobnod.
Szóval szerintem is várj még a vásárlással,amíg kicsit több pénzed lesz.
Nekem 504-es Onkyom van,és hidd el a kis Yamahaval össze sem lehet hasonlítani!
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 694
Ha nem életbevágó, szerintem várj 1-2 hónapig, 459-es Yamahának eshet az ára az újak miatt. A 3xx-t én sem javasolnám. 50k-t kiadsz érte, aztán: miért nem vettél kicsit többért sokkal jobbat. Én tavaly szeptemberben 60k-ért vettem Yamaha 657-t Corában. Bár kifutó modell volt, na de ennyire
Esetleg Denon 1306, valamivel zeneibb, bár ez ízlés dolga.
ITT már 58.900.-
(pár hónapja még kb. 5.000.- -tal volt drágább, mikor vettem.)
Rega Brio - CA DacMagic 200M + TMP táp - PC/Audirvana - Revox B226 - Hivox 3 utas zárt monitor
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a következő témában.
Házimozi erősítőt szeretnék venni Jamo S 406 HCS 1 hangfalszetthez, alapvetően zenehallgatás céljára. Full kezdő vagyok és sajnos a pénztárcám is behatárol. Ennek megfelelően 2 ketyerét néztem ki:
Yamaha RXV 359
Yamaha RXV 361
Árban kb egyformák. Melyiket érdemesebb megvenni? Mi a különbség köztük?
Köszönettel!
K
Ha nem életbevágó, szerintem várj 1-2 hónapig, 459-es Yamahának eshet az ára az újak miatt. A 3xx-t én sem javasolnám. 50k-t kiadsz érte, aztán: miért nem vettél kicsit többért sokkal jobbat. Én tavaly szeptemberben 60k-ért vettem Yamaha 657-t Corában. Bár kifutó modell volt, na de ennyire
Esetleg Denon 1306, valamivel zeneibb, bár ez ízlés dolga.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
A 3xx-es sorozatot én inkább csak műanyag hangfalas kompakt szetthez javasolnám, pl. amilyen a legkisebb Yamaha, vagy egy 225-ös Sony Pascal szett. Minden meghálálja a normális erősítőt, még a gagyibb kompakt hangfalszettek is. De azt írtad alapvetően zenehallgatás a cél. Nem jobb egy sztereó a céljaidra? Vagy azért sokat mozizol is?
459-es nem nagyon van még használtan. Én 50-ért adtam el az enyémet pár héttel ezelőtt, azon kívül nem is láttam még eladót. De amiket emlegetsz, azok 49e-be kerülnek újan. Ehhez képest a 60 nem annyival több, amennyivel többet egy 459-es tud.
359 szint pl. az a Sony STR-DE375, amit most 25e-ért kínálnak AproNET-en. Ha az a szint elég, ez egy jó választás, mert legalább az ára is kedvező.
- gottfriedg
- Nincs visszaút

Hidd el,max indulásra jók a belépő szintű Yamik.
Nekem 357-esem volt,szóval tudom mit beszélek.Hamar észre fogod venni a hiányosságait és akkor majd szidod magadat amiért nem vártál még egy kicsit,hogy több pénzed legyen.Én is így voltam,ezért merem ezt így leírni.
Javaslom inkább vegyél használtan egy magasabb modellt. A 3xx-es Yamahák - mint általában a belépő AVR-ek - még elég gyengécskék. 459-es nem fér bele? Az 60 pénz újan akcióban és csak a hangját tekintve sokkal-sokkal komolyabb gép a 300-as (és a mostani 400-as) sorozatnál.
Köszi a választ! 60 pénz kicsit sok. Az említettek annyira gyengék? Nincsenek igazán nagy igényeim, a hangfalaim is gagyik, megéri hozzájuk a drága erősítő? Talán majd idővel...Egyébként használtan mennyiért lehet 459-est, vagy hasonló kaliberűt találni, és hol?
Ha mégis maradnék az említetteknél, akkor 359, vagy 361?
Javaslom inkább vegyél használtan egy magasabb modellt. A 3xx-es Yamahák - mint általában a belépő AVR-ek - még elég gyengécskék. 459-es nem fér bele? Az 60 pénz újan akcióban és csak a hangját tekintve sokkal-sokkal komolyabb gép a 300-as (és a mostani 400-as) sorozatnál.
Sziasztok!
Segítségeteket kérném a következő témában.
Házimozi erősítőt szeretnék venni Jamo S 406 HCS 1 hangfalszetthez, alapvetően zenehallgatás céljára. Full kezdő vagyok és sajnos a pénztárcám is behatárol. Ennek megfelelően 2 ketyerét néztem ki:
Yamaha RXV 359
Yamaha RXV 361
Árban kb egyformák. Melyiket érdemesebb megvenni? Mi a különbség köztük?
Köszönettel!
K
Esetleg valami drágább lifestyle, ami azért szól is valahogy?
Ezt nem értem... drágább nem igazán megy, max 180-200 a felső határ.
Úgy értettem, hogy a lifestyle rendszereknél a designért is sok pénzt kérnek, tehát az átlagosnál kicsit mélyebben kell a zsebbe nyúlni, hogy jól is szóljon. Nem az általad kinézett rendszernél kell drágábbnak lennie, hanem az 'átlagnál'.
Viszont ha amúgy is csak az előlap látszik, akkor ez nem szempont, maradj a kinézett 2 verzió mellett.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Elhelyezés belsőépítészetileg
Üvegajtós szekrényben. Az előlapnak látszania kell, de csak annak.
Marantz 4001-en nem gondolkodtál?
Most veszek ilyent, a szálcsiszolt alu előlap nagyon szép
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda
Elhelyezés belsőépítészetileg
Üvegajtós szekrényben. Az előlapnak látszania kell, de csak annak.
Esetleg valami drágább lifestyle, ami azért szól is valahogy?
Ezt nem értem... drágább nem igazán megy, max 180-200 a felső határ.
Milyen hangfalakkal lenne összekötve?
Egyelőre egy Magnat Monitor 990 szett van, ezt hamarosan lecserélném, de még nemtom h mire.