Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Segítség,kezdő vagyok!
Segítség,kezdő vagyok!
Sziasztok!
Nem igazán tudtam hogy ezt melyik topicba kellene megkérdeznem de aztán megláttam ezt gondolom ide jó lesz. A kérdésem eléggé primitív (jamo topicban már feltettem csa itt talán nagyobb létjogosultsága van meg talán többen is nézik meg). Az lenne hogy tulajdonképpen milyen frekvenciák számítanak mélynek, középnek, magasnak és hogy tulajdonképpen pl egy hangszeres zenénél néhány hangszer (esetleg csak néhány példa) milyen frekvencián szólal meg, mert ha hallgatok pl egy új hangfalat valahol akkor még azt se tudom hogy amit hallok az most közép, magas, vagy éppen mélyközép. Tehát nem tudom még azt se hogy most ennek szépek a közepei vagy tolakodó meg sok a magas. Meg hogy egy hangfalnál egyáltalán miért tolakodó vagy lágy a középhangsáv(vagy akármelyik). Meg hogy mire kell figyelni ilyenkor egy hangfalnál hogy megtudd hogy ez most valamiből sok vagy kevés. Ha túl nonszensz a kérdésem akkor bocs csak sajnos egyáltalán nem vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal és a jövőben szeretném kicsit precízebben hallgatni a hangfalakat, és hogy komolyabb véleményt is tudjak róluk mondani annál hogy "szépen szól".
Segítség,kezdő vagyok!
Nem új a cucc, csak mostanság nem használtam és az erősítő is más volt A hangfalak: front: Phonar P30Premium, hátső:Monitor2, szub: AS1000Köszi a segítséget, megpróbálom ahogy mondtad.
Nálam minden erősítőnél először gyenge volt a szub hangja (ez már a 6. erősítőm ugyanazzal a szubbal). Aztán vagy bejáratódtak az erősítők, vagy eltaláltam végre a legjobb beállítást, vagy mindkettő. De az a lényeg, hogy nálam sem volt jó minden elsőre, úgyhogy csak nyugi, pár hét alatt kialakul.
Az a lényeg, hogy 3 helyen lehet állítani a mélyeket: a szubra kimenő sávszélességgel (hány Hz-nél vágjon az aluláteresztő szűrő), a szubra kimenő jelszinttel (dB) és magán a szubon állítható hangerővel. Továbbá az erősítő térhang üzemmódjai is mind másképp szólnak, keresd meg az egyes forrásokhoz a legjobban tetsző beállítást, paramétereket, stb.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Segítség,kezdő vagyok!
Halihó!vagyis a keresztváltási frekvencia kapcsolóját vegyem nullára a subon? És a másikat(phase-fázis)? A hangerő a maximumon volt, a másik kettő pedig félállásba volt a méréskor.
Megnéztem, igen nagyjából stimmel a távolság, amit belőtt.
CD, DVD 2.0 és 5.1 -es állásban is keveseltem a mélyet. A 80Hz- az jó? gondolom, ott vág. Köszi!
A keresztváltási freki kapcsolóját a legmagasabb állásba állítsd, ne 0-ra.
A fázist állítsd 0-ra, a hangerőt középre vagy 2/3-ra.
A 80 Hz elvileg jó a teszthangra, de ha a forrásaid mélyhiányosak, nyugodtan állítsd át 100 Hz-re. A szubon a hangerőt csak a fél és 2/3-ad állás között állítgasd. Ha ennél több kell, akkor az erősítőn veheted még feljebb a szubra kimenő jelszintet.
Milyen hangfalaid vannak? Ha új a cucc, akkor kell egy kis idő, míg bejáratódnak a hangfalak, így a szub is.
Nem új a cucc, csak mostanság nem használtam és az erősítő is más volt A hangfalak: front: Phonar P30Premium, hátső:Monitor2, szub: AS1000
Köszi a segítséget, megpróbálom ahogy mondtad.
Segítség,kezdő vagyok!
Halihó!vagyis a keresztváltási frekvencia kapcsolóját vegyem nullára a subon? És a másikat(phase-fázis)? A hangerő a maximumon volt, a másik kettő pedig félállásba volt a méréskor.
CD, DVD 2.0 és 5.1 -es állásban is keveseltem a mélyet. A 80Hz- az jó? gondolom, ott vág. Köszi!
A keresztváltási freki kapcsolóját a legmagasabb állásba állítsd, ne 0-ra.
A fázist állítsd 0-ra, a hangerőt középre vagy 2/3-ra.
A 80 Hz elvileg jó a teszthangra, de ha a forrásaid mélyhiányosak, nyugodtan állítsd át 100 Hz-re. A szubon a hangerőt csak a fél és 2/3-ad állás között állítgasd. Ha ennél több kell, akkor az erősítőn veheted még feljebb a szubra kimenő jelszintet.
Milyen hangfalaid vannak? Ha új a cucc, akkor kell egy kis idő, míg bejáratódnak a hangfalak, így a szub is.
Segítség,kezdő vagyok!
kis segítséget szeretnék kérni. Egy Denon avr-3806-ot próbálok beállítani, legalábbis a hangfalakat, főleg a subot rajta. Van egy két homály nálam a sub beállítása ügyében. Hogyan kell beállítani a subot és az erősítőt, hogy optimális, jó legyen? A 3806 mérőmikrofonos setupja minden hangfalra beállította a vágást(crossover) 80Hz-re és Main+LFE beállítást. Így viszont a sub elégé gyengécskén szól a teljesítményéhez képest. Ha feljebb veszem, akkor mintha duplán dübörögne.
A subon a hangerő gombon kívül van még, két tekerő is(jelenleg középállásban), phase és crossover frekvencia. Ezek mire jók és hová kell ezeket tekerni? Megköszönném, ha vki tudna segíteni a láma kérdéseimben
A szubon keresztváltási frekvenciát állítsd a legfelső állásba, hogy a vágást az erősítő végezze, a szub ne vágjon egy másik helyen is. A hangerő milyen állásban volt a szubon a mikrofonos bemérés során? Az erősítő hány méterre érzékelte a szubot a hallgatási ponttól? (Nézd meg az értékeket a beállítási menüben.) Tényleg annyira van?
Milyen forrásról kevés a mély nálad? Tuner, MP3-as lemez, audio CD, DVD 5.1 hanggal, DVD 2.0 hanggal?
Halihó!
vagyis a keresztváltási frekvencia kapcsolóját vegyem nullára a subon? És a másikat(phase-fázis)? A hangerő a maximumon volt, a másik kettő pedig félállásba volt a méréskor.
Segítség,kezdő vagyok!
kis segítséget szeretnék kérni. Egy Denon avr-3806-ot próbálok beállítani, legalábbis a hangfalakat, főleg a subot rajta. Van egy két homály nálam a sub beállítása ügyében. Hogyan kell beállítani a subot és az erősítőt, hogy optimális, jó legyen? A 3806 mérőmikrofonos setupja minden hangfalra beállította a vágást(crossover) 80Hz-re és Main+LFE beállítást. Így viszont a sub elégé gyengécskén szól a teljesítményéhez képest. Ha feljebb veszem, akkor mintha duplán dübörögne.
A subon a hangerő gombon kívül van még, két tekerő is(jelenleg középállásban), phase és crossover frekvencia. Ezek mire jók és hová kell ezeket tekerni? Megköszönném, ha vki tudna segíteni a láma kérdéseimben
A szubon keresztváltási frekvenciát állítsd a legfelső állásba, hogy a vágást az erősítő végezze, a szub ne vágjon egy másik helyen is. A hangerő milyen állásban volt a szubon a mikrofonos bemérés során? Az erősítő hány méterre érzékelte a szubot a hallgatási ponttól? (Nézd meg az értékeket a beállítási menüben.) Tényleg annyira van?
Milyen forrásról kevés a mély nálad? Tuner, MP3-as lemez, audio CD, DVD 5.1 hanggal, DVD 2.0 hanggal?
Segítség,kezdő vagyok!
kis segítséget szeretnék kérni. Egy Denon avr-3806-ot próbálok beállítani, legalábbis a hangfalakat, főleg a subot rajta.
Van egy két homály nálam a sub beállítása ügyében. Hogyan kell beállítani a subot és az erősítőt, hogy optimális, jó legyen? A 3806 mérőmikrofonos setupja minden hangfalra beállította a vágást(crossover) 80Hz-re és Main+LFE beállítást. Így viszont a sub elégé gyengécskén szól a teljesítményéhez képest. Ha feljebb veszem, akkor mintha duplán dübörögne.
Segítség,kezdő vagyok!
A gond csak ot van, hogy ahhoz, hogy egy DVD-Audio készüléket építsél, ahhoz az összes alkatrész be kell építened, ami amúgy egy DVD-Video-ban meg van. Tehát külön DVD-Audio-ra kihegyezett készüléket gyártani botor dolog lenne.
A SACD-nél már meg lehetne sporolni a video áramköröket, csatlakozókat, de dvd olvasó kell, táp kell, doboz kell, távvezérlő kell... Szóval oda jutunk el, hogy egy dvd-video lejátszó alkatrészeinek 90%-a megtalálható egy SACD lejátszóba.
Persze audiophil emberkék azt mondják (és van is benne valami), hogy hagyjunk ki minden felesleges alkatrészt, mert az csak ront a hangzáson. Ez így is történik a valóban audiophilnek szánt készülékeknél. Azoknál viszont követelmény a minőségi táp, csatlakozók, erősítő....és ez a készülékek költségein meg is mutatkozik. Ráadásul ezekből keveset adnak el így ezek rendkívül drága cuccok.
Készíthetnének az olcsóbb árszegmensbe is ilyen készülékeket (a Sony meg is tette) de ezek sikere kétes. Nagyon kevés az olyan vevő, aki csak a SACD kedvéért hajlandó egy külön készüléket vásárolni. A kevés eladott példány miatt pedig magasan maradt az áruk, innentől a dolog eleve bukásra volt ítélve.
Az olcsó szegmensbe ezért csak DVD-Video lejátszóval kombinált készülékeket lehet beszerezni azért, mert megfelelő példányszámban csak így lehet eladni őket.
(Amúgy pont egy mások topicban beszélgettünk erről Sajtival nem olyan rég. Én azért azon az állásponton vagyok, hogy nem az univerzális készülékekkel van a baj, hanem azzal, hogy egy 50 eFt-os készüléktől várjuk el, hogy egy minimum 4-szeresébe kerülő másik készülékkel állja a versenyt hangzásban. Az nyilvánvaló, hogy egy Pio575 nem versenyezhet egy Sony ES SACD lejátszóval, de egy Linn Unidisk szerintem már lehet, hogy meglepetést okozna!)
gordon314.fw.hu
Segítség,kezdő vagyok!
Pionner = Pioneer
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
Segítség,kezdő vagyok!
Mi az, h két DVD-je van a H/K-nak? 55E és 90E Ft-ért? (sőt, egyik se DivX, sem SACD-s még a nagyobb sem) Ez mit jelentsen. Ezen téren miért hanyag ez a nagyszerű gyártó? Azt hiszik ha szép lejátszót kreálnak, akkor a belső már nem is olyan fontos?
Hát én meg annak nem örülök, hogy már mindent egy lejátszóba akarnak zsúfolni. Illetve nem lenne baj, ha ezt megfelelő minőségben tennék. Viszont, minnél több a funkció ugyanazért az árért, annál gyengébbek a funkciók minősége külön-külön (tisztelet a kivételnek). Azért lenne jó, ha piszok jó dvd lejátszókat csinálnának mindenféle sacd és dvd-audio nélkül, de gyönyörű képpel, és elérhető árkatagóriában külön audio sacd lejátszókat, amik viszont a hangra lennének kihegyezve.
Ha a jelenleginél egy jobb sacd lejátszót akarnék venni, mér csak a 250e feletti kategóriából indulhatok, az 500e felé.
Tegnap megnéztem az itt leírt CA DVD lejátszót is, és jártam a hifi barlangban is. Kérdeztem, hogy milyen áron vannak az SACD "céllejátszók". Azt válaszolták, hogy úgy 120e-től indulnak. Na ezen kellene szvsz. leginkább változtatni. Egyébként látok fejlődést az alacsonyabb kategóriás lejátszók között. A Pioneer pl. kihozta az 575-s különböző verzióit különböző tudásszinten (575 divX, SACD, 470: SACD nélkül ugyanaz, 380: SACD nélkül és 5.1 audió kimeneti csatlakozók nélkül. És a video D/A paraméterei már 108 Mhz/12 bit. És ugyanezekkel a paraméterekkel már jó pár másik gyártó készülékeit látom. A progresszív scan gyakorlatilag a jelentősebb gyártók készülékeibe bekerült. Lehet, hogy mindezt Ti nem érzitek jelentős fejlődésnek, és még nem tudom megitélni, hogy ez mennyi többletet jelent. De biztos vagyok benne, hogy jelent.
És, ha már szóba került a H/K példája. Szvsz. nekik és más neves hifi gyártóknak nem alapvető céljuk a DVD piac lefedése. Ők és más gyártók inkább azért adnak ki ilyen készülékeket, hogy ne veszítsenek piacot az erősítőknél abból kifolyólag, mert nem tudnak egységes sorozatot kiadni azok részére, akik egy márkából kívánnak vásárolni. De miután nem kívánnak jelentős piaci szereplővé válni, így nem is fejlesztenek önállóan ezen a területen.
Tényleg melyek azok a cégek, amelyek minden téren önálló fejlesztést folytatnak és amelyek mechanikája, elektronikája bekerül a többiek termékeibe? Sony, Philips, Pionner?
Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek
Négy láb jó, két láb rossz
Segítség,kezdő vagyok!
Elnézést a beírásom félreérthető volt. Amit írtam általánosságban írtam és nem azért, hogy a h/k dvd lejátszóját dicsérjem. Én dvd lejátszóból a pioneer vagy panasonic márkákat favorizálom, mivel ezeknek nagyon jó ár/érték aránya van. De jó ebben a témában a sony és a denon is, bár az utóbbi a többihez képest drága. Igaz a denon modeljei faroudja dcdi-t tartalmaznak. Én is rá voltam izgulva egy denon 1910-esre, de a pana 75-ös jobb képet produkált nekem. mármint az én körülményeim között.
Summa summárum, dvd lejátszót dvd lejátszásra venném. Az, hogy divx-et is tud jól jöhet.
Én erre gondoltam amikor hivatkoztam az általad irtakra:
"Azért lenne jó, ha piszok jó dvd lejátszókat csinálnának mindenféle sacd és dvd-audio nélkül, de gyönyörű képpel, és elérhető árkatagóriában külön audio sacd lejátszókat, amik viszont a hangra lennének kihegyezve."
Én is ennek örülnék, de a tömegigény nem erre viszi a fejlesztéseket.
Segítség,kezdő vagyok!
Elnézést a beírásom félreérthető volt. Amit írtam általánosságban írtam és nem azért, hogy a h/k dvd lejátszóját dicsérjem. Én dvd lejátszóból a pioneer vagy panasonic márkákat favorizálom, mivel ezeknek nagyon jó ár/érték aránya van. De jó ebben a témában a sony és a denon is, bár az utóbbi a többihez képest drága. Igaz a denon modeljei faroudja dcdi-t tartalmaznak. Én is rá voltam izgulva egy denon 1910-esre, de a pana 75-ös jobb képet produkált nekem. mármint az én körülményeim között.
Summa summárum, dvd lejátszót dvd lejátszásra venném. Az, hogy divx-et is tud jól jöhet.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Segítség,kezdő vagyok!
Ha nekem cserélni kellene a Panámat, akkor biztosan 575-öst vennék feketében! Szerintem mindent tud, amit ma elvár az ember egy lejátszótól ebben az árkategóriában. Viszont az 585-öt a szerintem borzalmas külseje miatt nem választanám.
Segítség,kezdő vagyok!
Amúgy ezt az egészet "keményen" meg kell fizetni, mert egy ilyen mindent vivő Pio pl az alapmodel duplájába kerül (575 vs 370). És, hogy mennyire megy ez a képminőség rovására DVD lejátszásnál? Szerintem jelenleg a Pio 575 jelenleg a leguniverzálisabb lejátszó és a képét szerintem nyogodtan oda lehet tenni akár a dupla árba kerülő versenytársak mellé is (100 eFt-ig magyarul nem igen van, ami lényegesen jobb képet adna).
Egyetértek.
Sőt szerintem tovább mehetünk és azt mondhatjuk, hogy egy hagyományos crt tv tulajnak (és ma még ez a réteg messze túlnyomó többségben van) teljesen mindegy, hogy egy alap pana játékossal vagy egy csúcs denonnal hajtja a megjelenítőt.
Az esetlegesen jobb képminőség esetén sem hiszem hogy ez olyan mértékű lenne, hogy megérje azt az akár több száz ezer ft különbséget.
És itt lépbe a lejátszható formátumok sokasága, ami igazán eladhatóvá teszi a játékost.
Ezért tartom én is best buy-nak a pio575-öt.
Az ideális számunkra a Gandalf által vázolt helyzet lenne, de sajna a tömegigény nem ebbe az irányba mozgatja a fejlesztéseket...
Egyébként a hd-vel a küszöbön, a lehető legrosszabb befektetés egy házimozi rendszerbe egy méregdrága dvd lejátszó. Szerintem.
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Gordon314: nagyon sok hasznosat megtudtam ebből a hozzászólásodból
Gratula érte, főleg kisebbpénzüeknek tökéletes és ideális megoldás egy 575A
Segítség,kezdő vagyok!
A h/k-t nem a lejátszói miatt szeretjük első sorban
Bizony sok ember úgy van vele, hogy számít neki, hogy egy h/k receiver mellé nem tesz le egy pioneer lejátszót, hanem akkor már abból is h/k-t vásárol.
Nem biztos, hogy ő jár jól. Megint más gyártók csak a designt adják és a készülékeik beltartalma valami más gyártótól származik. Pl az új Onkyo egy az egyben a Pio 575-ös, de régebben Philipsek voltak a Marantz-ok és még volt kismillió példa.
Nagyon kevés az olyan gyártó ami tényleg maga fejleszti a DVD lejátszóit és nem másoktól veszi a tervet, vagy másokkal gyártat OEM-ben. Ami biztos, hogy saját fejlesztés, az a Pioneer és a Panasonic az összes többiben én már kételkednék hogy mennyire csak saját gyártásúak a készülékek.
Gandalf
Valóban, hogy logikusnak tűnik felületesen, hogy ha több mindent bezsúfolnak egy lejátszóba, akkor azokat kevésbé tudja, no de azért érdemes végig gondolni! Ha több mindent tud a lejátszó, akkor abból többet lehet eladni, ergo a fajlagos költsége kevesebb. A mi prociknak nem feladat akár az mp3, wma, jpeg, DiVX lejátszás így valójában leginkább csak szoftverből van több egy ilyen mindent vivő lejátszóban. 5.1-es dekóder egységből érdemes már egyfajtát gyártani, ami a DD-on túl viszi a dts-t és a márka által preferált nagyfelbontású multicsatis zenét is (Philipsnél, Sonynál a SACD-t, Panánál a DVD-Audio-t, a Pio meg mindkettőt).
Amúgy ezt az egészet "keményen" meg kell fizetni, mert egy ilyen mindent vivő Pio pl az alapmodel duplájába kerül (575 vs 370). És, hogy mennyire megy ez a képminőség rovására DVD lejátszásnál? Szerintem jelenleg a Pio 575 jelenleg a leguniverzálisabb lejátszó és a képét szerintem nyogodtan oda lehet tenni akár a dupla árba kerülő versenytársak mellé is (100 eFt-ig magyarul nem igen van, ami lényegesen jobb képet adna).
A Pio és a Pana ezt hogyan tudja megcsinálni? Úgy, hogy náluk ez a főprofil. Ők is gyártanak erősítőket, hangsugárzókat amik meg messze túlárazottak a versenytársaikkal szemben. Ezért nem szabad egy gyártónál leragadni, ha igazán jó ár/értékarányú rendszert szeretne az ember összerakni!
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Mi az, h két DVD-je van a H/K-nak? 55E és 90E Ft-ért? (sőt, egyik se DivX, sem SACD-s még a nagyobb sem) Ez mit jelentsen. Ezen téren miért hanyag ez a nagyszerű gyártó? Azt hiszik ha szép lejátszót kreálnak, akkor a belső már nem is olyan fontos?
Hát én meg annak nem örülök, hogy már mindent egy lejátszóba akarnak zsúfolni. Illetve nem lenne baj, ha ezt megfelelő minőségben tennék. Viszont, minnél több a funkció ugyanazért az árért, annál gyengébbek a funkciók minősége külön-külön (tisztelet a kivételnek).
Éppen ezért kérdeztem rá, h a Pio 575A nem e gázos készülék ilyen szempontok szerint.
És éppen ezért kezdtem el érdeklődni, h nem kell a DivX-et tudó DVD játékos, ha meg tudom oldani (akár egy-két kábellel) a számítógéppel való összekötést és ami DivX, az megy a gépről és lexarom milyen minőségű lesz, az ugyis csak DivX, de akkor a DVD az igazi lesz.
Amiket most írtál Gandalf, meg lehet érteni, h a legolcsóbb (legkisebb) H/K DVD játszója (21-es) sem a legolcsóbb a többiekhez igazítva ezek fejében plussz(!), "csak" a DVD-t játsza le.
(sőt ennyiért három lejátszót is kaphat az ember, pld. Philips-et). Vmi biztos van ebben a H/K-ban!?!!
A Panasonic TX-32PM11-hez sok(? ) v. akár kevés(? ) is lehet egy ilyen kaliberű lejátszó. Érdemes-e ennyit adni egy ilyen megjelenítő mellé v. beéri kevesebb el is?
Már régóta tudom, h H/K AVR-ed van, mellette mégis az S75-ös DVD. pedig lett volna pénzed H/K-ra is.........
Segítség,kezdő vagyok!
Hát én meg annak nem örülök, hogy már mindent egy lejátszóba akarnak zsúfolni. Illetve nem lenne baj, ha ezt megfelelő minőségben tennék. Viszont, minnél több a funkció ugyanazért az árért, annál gyengébbek a funkciók minősége külön-külön (tisztelet a kivételnek). Azért lenne jó, ha piszok jó dvd lejátszókat csinálnának mindenféle sacd és dvd-audio nélkül, de gyönyörű képpel, és elérhető árkatagóriában külön audio sacd lejátszókat, amik viszont a hangra lennének kihegyezve.
Ha a jelenleginél egy jobb sacd lejátszót akarnék venni, mér csak a 250e feletti kategóriából indulhatok, az 500e felé.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
A harman/kardon is le van maradva ezt kihagytad. És csak azért szóltam meg, mert ezek sorolhatóak az elitebb kategóriába, ami belépőszintű kategóriás eszközeik árát nézve sem olyan hűde alacsonyak. Pld. ha a legkisebb AV Receiver-e 100E-től indul, az már csak egy komoly(abb) márka lehet (talán érdemes is vele foglalkozni), -Yamaha már 40-50E között adja-. De visszatérve a DVD játszókra.
Mi az, h két DVD-je van a H/K-nak? 55E és 90E Ft-ért? (sőt, egyik se DivX, sem SACD-s még a nagyobb sem)
Ez mit jelentsen. Ezen téren miért hanyag ez a nagyszerű gyártó? Azt hiszik ha szép lejátszót kreálnak, akkor a belső már nem is olyan fontos?
Segítség,kezdő vagyok!
...Gordon: DTS hangú DivX nekem csak a Halálos iramban c. film volt és csak is erről hallottam (mármint, h DTS sávot tartalmaz mint DivX). Azóta sincs hang alatta.
HTPC topikot megemlítetted, sztem fogok még olvasgatni ott.
Mivel megemlítetted, így kiemelem, h nem szeretnék HTPC-t építeni! Csak is a DivX miatt akarom a gépet (majd) a TV/DVD-vel összeköttetésbe hozni. DVD-re külön (DivX lejátszás nélkül) ezért -> erősebb playert tervezek.
hát ha kést tartanál a torkomhoz, akkor sem tudnám megmondani, milyen filmet láttam DiVX-ben dts-sel, de az tuti, hogy volt, mert még el is csodálkoztam rajta.
Az biztos, hogy nem halálos iramban, de viszont lehet, hogy valami hasonló gagyi effet film (talán Blade 3?)
Nem tudom mikor tervezed a dvd játéos vételét, de gyakorlatilag az összes friss model tartalmaz már valamilyen szintű DiVX támogatást: Pio-k, Paná-k, Sony-k, CA-k, Philips-ek, Onkyo-k, Yamaha-k. Talán csak a Denon, Maratz van lemaradva ebben. Szvsz azonban nem fog 2005-ben olyan kommersz dvd lejátszó kijönni, ami ne támogatna DiVX-et. Lesznek persze felvevők, no meg méreg drága lejátszók, de gondolom nem fél millióért szeretnél majd lejátszót venni a HDDVD hajnalán
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Newman-nál azt kellene tudni mennyi divx-et néz, ha jól emlékszem sokat.
nekem 2-3 sorozatra bőven elég a gépem divx lejátszása, utálnék ott is a PC-vel tökölni.
persze aki sokat néz és profi konfigot összeállít: lásd HTPC topic
Rengeteget! Szinte csak azt, ami persze egyértelműen változik majd egy nagy TV után, de h ez mennyire, azt most nem tudom megmondani. Szóval maradjunk annyiban, h nagyon sokat fogok nézni, mert az új filmeket ez úton tudom csak megnézni (100km-re van a legközebbi multiplex). Mielőtt ordibáltok. TS, TC, SCR felvételeket nem nézek meg (nem igénytelenkedek, ilyen téren türelmes vagyok, megvárom a minőséget) és ha van is vmi rip, próbálom az AC3 5.1-es (min. 2.0-ás) hanggal szerelt verziót megszrezni.
Gordon: DTS hangú DivX nekem csak a Halálos iramban c. film volt és csak is erről hallottam (mármint, h DTS sávot tartalmaz mint DivX). Azóta sincs hang alatta.
HTPC topikot megemlítetted, sztem fogok még olvasgatni ott.
Mivel megemlítetted, így kiemelem, h nem szeretnék HTPC-t építeni! Csak is a DivX miatt akarom a gépet (majd) a TV/DVD-vel összeköttetésbe hozni. DVD-re külön (DivX lejátszás nélkül) ezért -> erősebb playert tervezek.
Segítség,kezdő vagyok!
Egyszer kíváncsiságból megnéznék egy olyan felételt, amit profik csináltak PAL-nak megfelelő legnagyobb felbontást használja és nem két CD-re, hanem egy DVD5-re van tömörítve. Elég jó átmenet lehetne a DVD és a HDDVD között
van ilyenem, PCM hanggal 55-72 cm-s TV-n mint a dvd
Newman-nál azt kellene tudni mennyi divx-et néz, ha jól emlékszem sokat.
nekem 2-3 sorozatra bőven elég a gépem divx lejátszása, utálnék ott is a PC-vel tökölni.
persze aki sokat néz és profi konfigot összeállít: lásd HTPC topic
system
Segítség,kezdő vagyok!
....Gondolom, a válasz nem. Azért megpróbálom: pld. BSPlayer-en lehet a +/- num. billentyűkkel szinte mm-rekkel (TFT-men) növelni a képernyő méretét. Sejtem, h ez vmiért nem fog működni, de mi a buktató? Hát nyomom +/- -t és nö/csökken a képméret. Vagy mégsem?
.... A DivX ált. legtöbbször mp3 hangsávot tartalmaz...
A végére hagytam pedig egy átfogó kis vmit. Annyire ha nem muszáj nem fogok majd VGA kártyát cserélni ugyanis a DVD, DVD játékosról menne. Csak a DivX kell a gépről, annak a gépe meg amúgy is elmarad a DVD-től szóval annyira nem is kell rá gyúrni, de azért ne legyen ocsmány képe ha nem muszáj.
Nem vagyok ebben a kérdésben naprakész. Már egy jó éve nincs olyan PC-m, amin lenne TVout. Bár pont két napja volt nálam egy Radeon 9600 SE, de nem sikerült beizzítani (vaószínű rossz a kártya).
Annak idejn a ZoomPlayer nevü "csoda volt valami hasonló. Na de gondoljuk csak végig mi történik azzal a szerencsétlen videóval: a video progressziv mdon van rögzítve valamilyen(!) felbontásban. Szerencsétlen számítógép sem üzemel nativ 575-ös felbontásban 50 Hz-es félkép frissítéssel (ok az NTSC-hez közelebb áll 640x480-nál). A videokártyán egy aprócska és jellemzően olcsó kütyü próbál a pillanatnyi felbontásból mondjuk PAL-t csinálni.
A dvd lejátszóban erre célhardver van, ráadásul nem feltétlenül kell az NTSC-ből is PAL-t csinálnia, a legtöbb mai TV-nek ez már nem probléma. (A számítógépen filmenként kellene váltanod, vagy hagyod az egyiken.)
Mondjuk egy jobb Matrox bizonyára megoldja ezt gond nélkül, de mibe is fáj egy ilyen kártya? Filmenként egyedileg zoomolod be a felbontásnak megfelelően a lejátszót?
Szóval biztosan el lehet érni akár jobb képminőséget PC-vel, de semmikép sem olcsóbb és mindenkép macerásabb. Viszont az biztos, hogy sokkal egyedib beállításokra ad lehetőséget.
A hangminőséghez azért el kell mondani, hogy nem ritka a DD, sőt a dts hanggal rendelkező DiVX sem.
A hozzászólásod végén van szerintem a lényeg: a DiVX nem olyan jó minőség eleve, hogy sokat nézze az ember. Akinek nincs pénze és erkölcsi gátja arra, hogy kalóz példányokat gyűjtsön otthonában, annak ma már nem gond DVD-re írni a filmeket.
Az, hogy többen vagyunk olyan türelmetlenek, hogy esetleg egy filmet vagy TV sorozatot, amit nem lehet DVD-n beszerezni azt esetleg DiVX-ben meg be lehet és úgy nézzük meg, nem nagyon kíván sokkal jobb minőséget mint amit ezek a lejátszók (kényelmes használat melett) nyújtani tudnak.
Én például azon agyalok, hogy ha majd szabin leszek és lesz hozzá türelmem, akkor kedvenc VHS felvételeimet bedigitalizálom DiVX-be, ami természetesen minőségvesztéssel fog járni, de könyebb kezelhetőség és a felszabaduló hely nekem megérné.
Egyszer kíváncsiságból megnéznék egy olyan felételt, amit profik csináltak PAL-nak megfelelő legnagyobb felbontást használja és nem két CD-re, hanem egy DVD5-re van tömörítve. Elég jó átmenet lehetne a DVD és a HDDVD között
A lényeg viszont, hogy a DiVX abszolut másodhegedűs és már az is marad (akárcsak az mp3). Aki kényelmes, annak megéri DiVX-et lejátszani képes lejátszót vásárolnia. Sőt ha az újraeladásra gondolsz, akkor is érdemes. Az első DVD lejátszók jó része még az írott CD-ket sem vitte, a meg gyakorlatilag "kötelező" szolgáltatás a Jpeg, Mp3, Wma. Pedig jó sok ember (köztük én is) szinte soha, vagy csak egy próba erejéig használják ezeket a funkciókat.
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Segítség,kezdő vagyok!
Bocsi Gordon, de nem akartam az egészet beidézni, túl sokat írtál
Az én Radeon 9600Pro-on van TV-Out/S-Video is. (DVI tényleg felejtős összekötés, errős kicsit lentebb)
"A számítógépről küldött képnek van még buktatója: az overscan underscan. Nem minden videokártyánál lehet beállítani precízen, hogy a megjeleníteni kívánt kép a TV képernyőjét a legjobb lefedéssel fedje."
Gondolom, a válasz nem. Azért megpróbálom: pld. BSPlayer-en lehet a +/- num. billentyűkkel szinte mm-rekkel (TFT-men) növelni a képernyő méretét. Sejtem, h ez vmiért nem fog működni, de mi a buktató? Hát nyomom +/- -t és nö/csökken a képméret. Vagy mégsem?
"Vannak speciális esetek, amikor is a delikvens vesz egy komoly TVout-os videokártyát"
Pld. ez vmi speciális kártya? Matrox-ra gondolsz? Vagy már a Radeonok is ehhez hasonló szép képet adnak? Jelen esetben az én Radeon-mról véleményed/véleményetek?
"Megint spéci eset, ha nem TVout-ról, hanem VGA kimenetről, vagy DVI kimenetről hajtjuk a megjelenítőt. Ez főleg projektoroknál, plazmáknál, LCD TV-knél jellemző."
Éppen ezért felejtős a DVI-s kapcsolat, hiszen ezeket a megjelenítőket én elfelejtettem.
"Nem beszéltünk a hangminőségről, a kényelemről, kezelhetőségről, csendes üzemről"
Ez még nem is probléma. Hiszen csak DivX-ről beszélünk, a DVD nem a gépről menne, CSAK a DivX. A DivX ált. legtöbbször mp3 hangsávot tartalmaz...
A végére hagytam pedig egy átfogó kis vmit. Annyire ha nem muszáj nem fogok majd VGA kártyát cserélni ugyanis a DVD, DVD játékosról menne. Csak a DivX kell a gépről, annak a gépe meg amúgy is elmarad a DVD-től szóval annyira nem is kell rá gyúrni, de azért ne legyen ocsmány képe ha nem muszáj.
Segítség,kezdő vagyok!
....- Jobb v. rosszabb minőséget eredményez ha DivX-es DVD játszón keresztül ill. számítógépről kiküldött jelekkel nézzük a (csak!) DivX-et.? Melyik a jobban használható megoldás?
Hát ez dvd lejátszótól, számítógéttől és főleg videokártyától függ.
Kezdjük ott, hogy nem minden videokártyának van TVout-ja (azt az elenyésző mennyiségű megjelenítőt, amik fogadnak számítógépes kimenetről jelet azt most hanyagoljuk)
Amelyiknek van, annak is maximum S-Video kimenete van (a DVI-t megint hanyagoljuk, mert ahoz spéci megjelenítő kell). Egy átlagos háztartásban viszont van olyan TV, ami rendelkezik RGB bemenettel. Általában ez szebb képet ad, mint az S-Video.
Ebből a szempontből a DVD lejátszók vannak előnyben, mert többféle, köztük RGB kimenettel rendelkeznek.
A számítógépről küldött képnek van még buktatója: az overscan underscan. Nem minden videokártyánál lehet beállítani precízen, hogy a megjeleníteni kívánt kép a TV képernyőjét a legjobb lefedéssel fedje. Vagy fekete keret veszi körül a képet, vagy a kép jelentős részét levágja a rendszer. (Ez utóbbit teszi az asztali DVD lejátszó is, csak kisebb lehegyással, mint az olcsóbb TVout-os videokártyák).
Vannak speciális esetek, amikor is a delikvens vesz egy komoly TVout-os videokártyát és azzal hajtja a TV-t. Ezzel viszonylag szép képet lehet elérni, de a kártya nem olcsó és egyéb kompromisszumokkal járhat (mondjuk nem anyira gyors 3D-s megjelenítésben, mint árban a társai).
Megint spéci eset, ha nem TVout-ról, hanem VGA kimenetről, vagy DVI kimenetről hajtjuk a megjelenítőt. Ez főleg projektoroknál, plazmáknál, LCD TV-knél jellemző. Itt megfelelő hardverrel és softverrel a dvd lejátszóknál még akár DVD-ben is jobb minőséget lehet elérni, de ez már tipikusan a HTPC kategória.
Ezidáig csak a képminőségről volt szó. Nem beszéltünk a hangminőségről, a kényelemről, kezelhetőségről, csendes üzemről, amikben egy átlag PC óriási hátrányban van az asztali lejátszóval szemben.
Amióta az asztali lejátszóm visz DiVX-et, azóta nem is nézek otthon ilyesmit PC-n. Még akkor is inkább a lejátszó kényelmét választottam, ha adott esetben ezért le kellett mondanom a feliratozásról (régi firmware). Pedig néhány ezresért kapnék olyan kábelt, amivel a PC-t közvetlenül köthetném a projira, de ismerem magam, hogy utálnám a dugdosást, a PC bootolására várást, a felállást, hogy megállítsam, "tekerjek" .....
gordon314.fw.hu