Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
kiserleteztem a hdmi-vel pv60 ugyben. ha 1024x768-ra allitom a felbontast az adott csatolon akkor sem lesz a kep olyan eles, mint ha vga-val kotom ra. ha viszont valami brutal nagy felbontast valasztok amit a kartya tud akkor a kep a tv-n legalabb olyan jo, mint analog meghajtas eseten es mivel 50Hz-el is lehet hajtani sokkal simabb a lejatszas. pl a tuz szebben eg, ha forog a kamera nem szaggat, stb.
szoval nekem ugy tunik, mindig van meretezes, ha hdmi-vel hajtom a tv-t csak ha nagyobb felbontasrol kell lemeretezni az jobban megy a tv scalerjenek.
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem úgy rémlik, hogy amikor használatban van, akkor a tálcán jobb oldalt ott van az ikonja.
Nekem ott sincs. Volt, de leszedtem (mert egy codec pack része volt, és utáltam. Csak Windows visszaállítással tudtam megszabadulni tőle )
Acme: hangsáv változatatás MPC-ben Navigate/Audio Language alatt érhető el.
Akkor rosszul fogalmaztam: a file-ban csak egy hangsáv van (a spanyol) én ezt szeretném kicserélni egy angol vagy magyar hangsávra (ami külön fileban van jelenleg). Az MPC-ben a Navigate/Audio ki van most szürkítve (mert csak egy hangsáv van gondolom)
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Htpc (Home Theatre PC)
Nekem úgy rémlik, hogy amikor használatban van, akkor a tálcán jobb oldalt ott van az ikonja.
Igen, így van!
Acme: hangsáv változatatás MPC-ben Navigate/Audio Language alatt érhető el.
Htpc (Home Theatre PC)
Acme: a fileterek közöt nekem sem sorolja fel Haali media splittert.
PC: GigabyteB550M K, Ryzen5600G, 32GBKingstonDDR4, 9.5TB HDD
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Tv: TCL85C735, PC
HANG: FractalDesign HTPC, USB if: Musician Pisces, DAC: LOXJIED40PRO, Amplifier: KrellKAV400xi, Front: DIY TL, Sub: DIY+RockfordFosgateP1S4-12, Hs kábel: KRELL klón, Interc. :ChosealFlagship coax
Egyéb: Pawalle tp80
Htpc (Home Theatre PC)
A haali media splittert nem írja aktívnak a MPC, de ennek ellenére jónak tűnik a kép és a hang. Mit veszítek ha nincs fent a haali?
- matroska kontener kezeles, meg par HD anyag lejatszasanal lehetnek gondok..
Biztos. Majd he lesz, szetségelni fogok
Cosmo: köszi, ez megnyugtat.
MÁS:
hogy lehet mkv-fileban lecserélni a hangsávot? Ugyanis leszedtem a Spiderman 720p-t, de sajna spanyolul van, úgy meg nem tudok. DVD-ről természetesen van hozzá angol és magyar hangsávom is.
Köszi!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Htpc (Home Theatre PC)
Acme: a fileterek közöt nekem sem sorolja fel Haali media splittert.
Ezek vannak egy 720p-s x264-es filmnél:
Default Directsound Device
Video Renderer
AC3 filter
CoreAVC Video Decoder
DierctVobSub (ha felirat is van a filmhez)
- supercharley
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Mégsem akarok hozzászólni.
Htpc (Home Theatre PC)
A haali media splittert nem írja aktívnak a MPC, de ennek ellenére jónak tűnik a kép és a hang. Mit veszítek ha nincs fent a haali?
- matroska kontener kezeles, meg par HD anyag lejatszasanal lehetnek gondok..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
Letöltöttem egy Core AVC-t és bereggeltem (RegDroppal)
Media Player Classicban se kép se hang...
Ötlet?
ffdshow-ban a h264-et disabledre, az MPC-ben pedig External filterhez add hozzá a CoreAVC-t preferben.
Megcsináltam, és működni látszik! A terhelés 60-65% (tehát most már tuti megy mindkét mag Nagy vagy Simon!
Simon jót mond, de sztem más lehet ott a bibi.
Amíg a notim szervízben volt, a csere gépen hibátlanul ment az 1080p. Folyamatosan 100%, de egyszer nem rángatott be. (3700+)
Ezen a gépen 50% az 1080p, de szaggat. Vszeg a memória kevés, folyamatosan swappol a vinyó
Nekem 1 GB DDR2 667 van, és elegendőnek tűnik. az 50% terhelés gyanús a kétmagos-gebaszra sztem (már ha kétmagos a laptopod ) Ja, és köszi a CoreAVC-t, végül sikerült találni egyet ami műxik
először is te ird le, h milyen filterektet látsz MPC-ben, amik éppen részt vesznek a kodolásban
PLAY/FILTERS alatt miket látni?
alapok MKV kezeléséhez:
- haali media splitter legyen fent
- MPC belső filterei között NE legyen pipa a matrioska mellett! Igy a windows default lesz használatban.
Htpc (Home Theatre PC)
részemről vita lezárva, segítő szándékkal írtam le, hogy hogy halkítottam le egy wincsit egész kiválóan és ti meg akartok győzni, hogy milyen faszságokra szórom el a pénzem, de könyörgöm nekem így tetszik és ha ismernél egy kicsit is, tudnád, még életemben nem fizettem olyan dologért, amit pénzkidobásnak gondolok, viszont vannak igények, aminek sajnos ára van.
Akart a fene meggyőzni, csak kérdeztem, hogy egy ilyen minek. Azért kérdeztem, mert nálam a HTPC az nem ez. De ha neked ez tetszik, akkor váljék egészségedre, használd örömmel.
Htpc (Home Theatre PC)
- Freemil ha ennyire offolni van kedved, megteheted a megfelelo topicban!
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Csak arra lennék kíváncsi vajon hallottál-e már az új 150gb raptorból egyet is üzem közben??
Még ha egyáltalán nem is hangosabb, akkor is, HTPC-be minek? Ugyanez jutott eszembe egyébként a 3.2G-re húzott C2D-ről és 8800GTS-ről? Minek? Most HTPC-t építesz, vagy tuninggépet?
OFFTOPIC:
elmondom minek
szeretnék játszani is a projektoron ha már vettem egy hc3000-et, ha elérhető áron lesz a blu-ray, akkor ezt htpc-vel szeretném megoldani, ahogy olvastam ehhez minimum ez a szint kell, c2d, 8800 sem árt. ha már c2d-m van nem fogom 2mghz használni ez világos, ha alapfeszen megy 3200-at. Ahogy probálgatom, nem árt ez a tartalék, ha használok pár képjavitó filtert, azért dolgozik a kicsike, nem kell ennek maxon menni mint itt sokaknak, ha kicsit javitani akarok a képen, de még kompromiszumokat sem kell kötnöm.
mikor megvettem a konfigot, akkor igaz több volt 150e-rel, mint amennyiért már egy használható konfig kijön mondjuk amd alapon, mondjuk 7300gs-el, de fél- egy év múlva meg vakargatom a tökeimet hogy megint tovább kéne lépni és ugyanitt leszek árban és még nem is élveztem ki igazán, mert ugye adott a szűk keresztmetszet.
de hogy tiszta legyen, jelenleg ez a konfig htpcre: gigabyte dq6 49e, c2d 6400 48e, 2gb gskill 6400 55e, 8800gts320mb 72e, samsung 500gb 33e, northq 4300 táp 33e, dvd 7e, és még egy ház
ez 300e, miért is jobb egy 150e gép, ami mindenhol szűk, játék, blu ray, hd, 1080p
hál'istenek az intel kidobott egy elég jó procit, mostanra jó alaplapok is vannak hozzá, de még kiváló memóriák is és megérkezett a 8800 light is és mindezt már nem aranyáron, a tudásához képest elég jó áron szerintem. nem volt ez így 1-2 hónapja, nem is akkor raktam össze a gépeket, sőt már múlt nyáron is akartam upgradelni, de az akkori elérhető konfigok illetve árak nem ösztönöztek erre. Egyszerűen mostanra állt össze minden, hogy egy ilyen beruházást 'gazdaságosan' megejtsek. 'gazdaságosan', mert szinte 100%-ig kifogom használni a korábban leírt okok miatt, nem beszélve a hd filmek robbanásáról, letölthetőségéről. Nem vettem 300e forintos dvd lejátszot, mert szerintem nem tud annyival többet mint amennyivel többe kerül egy alap készüléknél. nem vettem 720p-re skálázó lejátszót, mert miután hazahoztam láttam hogy a projim is hasonlóan jó képet csinál az 576p-ből, sőt! Nagyon vártam a neodigits x5000-et, de sajnos az első tesztek, bemutatók teljesen lehangoltak, azért a pénzért lófaszt se tud. vártam az xbox-ot, pc játékokhoz szokott fejemnek csalódás, drága, hangos, így maradt a htpc, elsődlegesen hd anygokra kihegyezve, most lett hozzá minden elérhető, elfogadható áron.
hát ennyi, nem gondolok ebből semmit ésszerűtlennek, amire kellett arra ez a minimum most. persze egy raptor nem feltétlen kell a htpc-be, egyelőre nincs is, de ugye a mai gépekben a wincsi a szűk keresztmetszet és ha már egy ilyen konfigot összedob az ember, akkor miért pont a raptort sporolná meg mikor az a lelke az egésznek.
részemről vita lezárva, segítő szándékkal írtam le, hogy hogy halkítottam le egy wincsit egész kiválóan és ti meg akartok győzni, hogy milyen faszságokra szórom el a pénzem, de könyörgöm nekem így tetszik és ha ismernél egy kicsit is, tudnád, még életemben nem fizettem olyan dologért, amit pénzkidobásnak gondolok, viszont vannak igények, aminek sajnos ára van.
Htpc (Home Theatre PC)
Csak arra lennék kíváncsi vajon hallottál-e már az új 150gb raptorból egyet is üzem közben??
Még ha egyáltalán nem is hangosabb, akkor is, HTPC-be minek? Ugyanez jutott eszembe egyébként a 3.2G-re húzott C2D-ről és 8800GTS-ről? Minek? Most HTPC-t építesz, vagy tuninggépet?
Htpc (Home Theatre PC)
A scythe Quiet Drive-ot használom, nagyon szépen lehalkította a wincsit, egy wd 150gb raptort. - Raptor HTPC-be? lol A 150-es nem tom milyen, de a 74-es állítólag meglepően csendes.
- tudod mi a kulonleges a raptor hdd-kben?
OFFTOPIC:
Csak arra lennék kíváncsi vajon hallottál-e már az új 150gb raptorból egyet is üzem közben??Ugyanis a hozzászólásod nem arra utal,hogy igen.
Mert ha hallottál volna akkor tudnád, hogy nincs akkora különbség a felsorolt wincsik között, mint amekkorára a hozzászolásod utal. Vannak helyzetek mikor a raptor rázendít (seek) de ezt eddig jellemzően csak az everest wincsi tesztjénél a véletlen elérés tesztnél hallottam, de ez sem többszörös, egyszerüen csak hangosabb mint a samsung, mert az a leghalkabb mind közül amit én hallottam. ha nem lenne a gb/ár ilyen magas csak raptorjaim lennének. lol
Htpc (Home Theatre PC)
szerintem a wincsi motorja lesz
elképzelhető, de nem annyira valószínű, mert a vinyón nem nagyon kéne keresgélnie alapban (persze rendszervinyón esetleg..), majd megpróbálom külön a vinyókat meghallgatni..
a motorhang független a hsználattól, gép bekapcs és motorhang visit, persze ha már kivan kicsit,
teszteld le, kikapcsolva egyenként leköt, majd gép bekapcs, hallani fogod ha valamelyik wincsi a ludas
Htpc (Home Theatre PC)
- erre probalom ravezetni az illetekeseket
OFFTOPIC:
én nem hallkítok le semilyen wincsit szoftveresen, ugyanis duplázódhat az elérési idő ettől, inkább lehalkítom máshogyan, mert szeretem, ha csendes és egyben gyors is.Elárulom miért vettem raptort, egy-gyors, kettő-ehhez képest csendes, három- valószínűleg a legmegbízhatóbb, ugye ezt a jótállási mutatók sugallják.
ergo ideális rendszerwinyónak
egyébként pont ma gondolkoztam, hogy lehet a htpc-be is raptor lesz, mivel ugyis sok tárhely kell ennek a sok videonak, én meg nem akarom wincsivel telerakni a htpc-t és a legjobb megoldás egy NAS beépítése lenne a mostani wifi rendszerbe jó nagy tárhellyel, jelenleg 3 gép használja a hálózatot, így mindenkinek hozzáférhető lenne zene is, video is.
Htpc (Home Theatre PC)
Nem tudjátok, hogy az everest által AUX érzékelőnek nevezett hőmérő merre lehet? és az alaplapi érzékelő merre szokott lenni? Vagy ez eléggé lapfüggő?
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Htpc (Home Theatre PC)
A scythe Quiet Drive-ot használom, nagyon szépen lehalkította a wincsit, egy wd 150gb raptort.
- Raptor HTPC-be? lol
OFFTOPIC:
lol senki nem mondta hogy htpc-ben van. asztali gépemben van, de azt is probáltam csendesre csinálni. a htpc-m most készül, vagyis már összeraktam pont a napokban, de sajnos csak egy szar állóházban, mivel ebben a kiba országban nem lehet semmit kapni ami jó. egy zalman ház lesz hozzá.egyébként elárulom, az utóbbi hetekben 4 fajta wincsit vettem, mivel két uj gépet raktam össze. kezdtem a wd 320gb, majd egy seagate 320gb, egy samsung 500gb-sal együtt véve, majd jött a raptor 150gb-os. a seagate ment vissza, mert úgy rázta magát, hogy csak na. alapon a legcsendesebb a wd raptor, utána a samsung, majd a wd 320. munka közben a raptor zajong a legjobban, de minimálisak a különbségek. nálam a samsung 501lj a tesztgyőztes mindent figyelembe véve, csendes motor, halk seekhang és alacsony hőfok (kézzel nézve is) és jó ár 33e, a htpc-be is az került.
csak megjegyzem a htpcbe is northq passziv tápot vettem, mivel nagyon tetszik amit tud, jelenlegi konfigom c2d 3200MHz,2gb ram, 8800gts, 2 wincsi, 1 dvd rw, 1 wifi és vígan viszi az erölködés legkisebb jele nélkül, enyhe légmozgás elég a hűsen tartásához, kb kézmeleg terhelve
Htpc (Home Theatre PC)
Nézem ezeket a cinemascope 720P HD DVD ripeket, és felötlött benne, hogy vajon miért nem anamorphic módon kódolják a releaser csapatok?
Hol ebben, hol abban. Nagyon sok release cropolt (Stargate, Serenity, Equilibrium, stb. ) sok meg nem. Szerintem egyszerűen sokszor nem foglalkoznak vele és egy az egyben kódolják a HD-DVD-t ami meg nem anamorf.
Én arra gondoltam, hogy a croppolás helyett, amivel egy 2.35:1-es film lényegében 1280x546-ban van kódolva, miért nem úgy kódolják, hogy 1688x720-ra méretezik a képet (képarányban ez felel meg az 1280x546-nak), majd ezt összenyomják 1280x720-ba, és az mkv-ban beállítanak egy 16/9-es aspect ratio-t. Gyakorlatilag ahogy az anamorphic DVD-k tárolódnak.
A 720P-s megjelenítőkön nincs különbség, de az 1080P-s kijelzőkön már számítana az a 30%-al nagyon sorfelbontás. A bitrate is elbírná a legtöbb esetben.
Htpc (Home Theatre PC)
A 150-es nem tom milyen, de a 74-es állítólag meglepően csendes. - tudod mi a kulonleges a raptor hdd-kben?
Ja, tudom, hogy 10k-t forognak, épp ezért írtam úgy, hogy meglepően csendes a 74-es. Nem én találtam ki, silentpcreview-n írták. A fejmozgása viszont tényleg hangos AAM nélkül.
Htpc (Home Theatre PC)
Tami: ugyan, 10k RPM? naés! én 15ezres scsiket raknék htpcbe Persze, le lehet őket halkitani szoftveresen, de akkor mi is volt a cél? H egy gyorsi wiyno menjen szoftveresen lassan?
- erre probalom ravezetni az illetekeseket
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Megint lett kép, de megint szaggat...Szóval hogy ne kelljen lépésenként kérdezgetni:
először is te ird le, h milyen filterektet látsz MPC-ben, amik éppen részt vesznek a kodolásban
PLAY/FILTERS alatt miket látni?
alapok MKV kezeléséhez:
- haali media splitter legyen fent
- MPC belső filterei között NE legyen pipa a matrioska mellett! Igy a windows default lesz használatban.
Ha ez jól be van állítva, ezután kerül ki az elemi kép és hangsáv a különböző dekoderekhez helyesen, kép és hangformától függően melyik melyikhez ...
Tami: ugyan, 10k RPM? naés! én 15ezres scsiket raknék htpcbe Persze, le lehet őket halkitani szoftveresen, de akkor mi is volt a cél? H egy gyorsi wiyno menjen szoftveresen lassan?
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
A scythe Quiet Drive-ot használom, nagyon szépen lehalkította a wincsit, egy wd 150gb raptort. - Raptor HTPC-be? lol A 150-es nem tom milyen, de a 74-es állítólag meglepően csendes.
- tudod mi a kulonleges a raptor hdd-kben?
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Vincsi hangszigeteléshez:
Silentmaxx HD-Silencer: hasonló a silentboxhoz.
slinetmaxx hd silencer
Bruttó 10-be kerül.
CoreAVC: Ha lassú és szaggat, akkor kapcsold ki a deblockingot, gyorsabb lesz. Cserébe blokkosodni fog pár filmnél.
Projector: Mitsubishi HC-3000; Forrás: HTPC
Htpc (Home Theatre PC)
Érdekes, eddig az MPC-ben az ac3filter external filterek között volt prefer módban és most nézem, hogy eltünt onnan. Pedig nem állítottam semmit. Ha nem néztem volna meg direkt észre sem veszem, mert minden úgy megy mint régen (ac3 küldi ki a hangot). Ez miért lehet?