Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
A Swordfish feliratot hagytam, nem tetszett a fordítás, ezenkívül rájöttem, hogy megvan az eredeti DVD, arról leszedem.
Ízlések és pofonok. Szerintem a DVD-s szöveg katasztrófa én azért nem is használtam azt. Na, nem mintha a másik cicerói magasságokban lenne, de legalább a tegezés-magázás dolog általában stimmel.
Htpc (Home Theatre PC)
Igen, megoldható. Próbáld meg áttenni más porta a torrent kliensedet. Valami szokatlanra, mondjuk 50000 fölött.
Sajnos ez sem segített. Az a lényeg, hogy max 1K-val tudok tölteni emberenként. Ha van 30 forrás akkor 30K-val töltök vagy lassabban.
Lehet, hogy ez a nagy trükk a Chello forgalmi korlát eltörlésében meg a sebesség emelésében. Megszűnik a korlát meg itt a nagy sebesség csak használni nem tudod.
Melyik klienst használod? A népszerűbbekben van egy olyan opció, hogy "use protocol encryption". Bictomet-nél verziótól függően az "Options > Preferences > Advanced > Connection" alatt a "Protocol encryption" opciót kell always-ra állítani. Utorrent-ben pedig a Network opciók alatt az Outgoing encryption=forced legyen és kapcsold be az incoming legacy connections engedélyezését.
Mindezek előtt töltsd le a legfrissebb verziót, állítsd át továbbra is valami szokatlanra a portot, és restartolj egyet, illetve reconnect-eld a modemedet.
Htpc (Home Theatre PC)
Nagyon ari az ice age blu ray mpeg2 prociterhelése hardware gyorsítás mellett, 20-30% mindössze :kiraly:
Honnan szedted le ilyen hamar ? A hdbits-ről 3 napja szedem és még csak a fele jött le
Én is onnan szedem, de attól már bele lehet nézni, az evob-ok és m2ts-ek is mennek simán mint "régen" a vobok, ha nem voltak teljesen letöltve, simán megnyitja őket a progi.. ezesetben persze a power dvd 7.2 bluray edition kell
Htpc (Home Theatre PC)
erre gondoltál? : http://192.168.9.1/
ott futott le ez a teszt:
Letöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 1024.20 kbyte (1 048 776 byte)
Letöltési idő: 2.12 sec
Sebesség: 3883 kbit/sec (3 976 192 bit/sec)
Vonali sebesség: 4544.00 kbps
Feltöltési sebesség teszteredmények
Adatmennyiség: 1024.20 kbyte (1 048 776 byte)
Letöltési idő: 25.03 sec
Sebesség: 327 kbit/sec (334 848 bit/sec)
Vonali sebesség: 384.00 kbps
van egy dlink routerem, egy 380T modemet néztem, olyan 13körül lehet kapni, de hátha tcom vlmi olcsóbb megoldást tud.. de még nemléptem, mert félek a végén még visszarak eredeti sebességre..
oké, elfogadom.. akkor még annyit árulj el, hogy írták akik vettek új modemet, beszóltak vlhova hogy új a modem, és állítsák már át nekik a vonalat... ilyenkor mit állítanak?
Htpc (Home Theatre PC)
többen írták, hogy ugyanolyan (nagy fehér böhöm) siemens xpresslink modemjük volt mint nekem van most, aztán kipróbáltak egy 360t-t vagy vlmi mást,
- ha a siemens-ed van talan erdemes lenne kiprobalni egy cseret, de akar ha veszel egy olyan mostani routert amiben mar modem is bele van epitve kiprobalhatod magad is.
és a feltöltési max sebességet hozta már az a modem.. router nélkül már kipróbáltam, ugyanúgy kapcsolódott.. nem tudja a mostani a 7et, lásd alább, beírtam mennyit megy most.. 530k ftpről, torrentről 430k körül, felfele max 38-40k.. de ott alul le van írva mennyivel csatlakozik..
- en midnenkep azt tanacsolom, hogy a savszelesseget ne torrenten/ftp-ken merjed, hanem pc kozvetlenul modemre csatlakoztatva, es a tcom test userevel fellepve majd a kozvetlenul a tcom 'IP gerincen' levo teszt szerverrel merjel, ez adja meg mit tud max.-on a vonalad. A tobbi meres csak hozzavetoleges, es pontatlan, pontosabban nem a dsl-ed sebesseget fogja visszaadni.
az adsl2 részéhez nem értek, de olvastam olyat is h lehet itt is menne az adsl2, de ez a modem nem tud úgy működni.. de mondom ehhez tényleg nem értek..
- akkor fogadd el amit irok, tuti nincs ADSL2-re kotve a vonalad a DSLAM-ban, hiaba vennel/csereltetnel ADSL2 tudo modemre, az siman dsl uzemben menne tovabbra is.
- ADSL2 ott szoktak bekotni ahol IPTV-t rendelnek, vagy 8Mbps-nel nagyobb savszelesseget igenyelnek.
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
- havernak van, korabban meg a mediaportal-t raktak ra tesztreszabva, nem valami stabil. - elvileg errol attertek egy sajat fejlesztesu HTPC FrontEnd-re, errol nincs sok infom.. meg.
- osszesegeben draganak talalom, tobb szempontbol.
Köszi. És esetleg vmi más alternatíva kész "gyári" cuccra? Nem igazán akarok vele sokat pepecselni, megbízhatóan működjön, legyen csendes és azért mutatós is.
- sztem a ket dolog elegge uti egymas, igy azt mondom nem fogsz a piacon talalni magadnak valo kesz out of the box megoldast..
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
- sok ertelme nincs a cserenek, nem tudom ki adta ezt a tippet , hacsak nem hibas a mostani modemed, de azt ugy is siman cserelni szoktak.
- ha nem franko a savszelesseged , rendszerint a router szokott problemazni, ezt ki lehet hamar deriteni, ha kozvetlenul radusz eg gepet a modemre es ugy mersz a test userrel fellepve, a pc eth. 10hd-ben menjen!
- nekem is elegge oskovulet modemem van, a Siemens-ek utani tipus, es siman hozza a DSL szabvany szerinti maximumot, az plafon 8Mbps a gyakorlatban idealis korulmenyek kozott [erts labor] 7Mbps-en megy effektvive, ez a max. amit elerhetsz [lasd alairasom] ha ezt tudja a mostani nincs sok ertelme cserelgetni.
- a modem meg akkor szokott gondot jelenteni,ha egy melegedosebb fajta, es nincsen jol szellozo helyisegben.., kornyezetben hasznalva.
- ha nagyobb sebessegre vagy pl. ADSL2 szabvany-ra, ott nem eleg a modemet cserelni, ha megis ADSl2-ot tudo modemet veszel, akkor az ugy is sima dsl uzemmodban fog menni, mint a mostanid.
többen írták, hogy ugyanolyan (nagy fehér böhöm) siemens xpresslink modemjük volt mint nekem van most, aztán kipróbáltak egy 360t-t vagy vlmi mást, és a feltöltési max sebességet hozta már az a modem.. router nélkül már kipróbáltam, ugyanúgy kapcsolódott..
nem tudja a mostani a 7et, lásd alább, beírtam mennyit megy most.. 530k ftpről, torrentről 430k körül, felfele max 38-40k.. de ott alul le van írva mennyivel csatlakozik..
az adsl2 részéhez nem értek, de olvastam olyat is h lehet itt is menne az adsl2, de ez a modem nem tud úgy működni.. de mondom ehhez tényleg nem értek..
Htpc (Home Theatre PC)
- havernak van, korabban meg a mediaportal-t raktak ra tesztreszabva, nem valami stabil. - elvileg errol attertek egy sajat fejlesztesu HTPC FrontEnd-re, errol nincs sok infom.. meg.
- osszesegeben draganak talalom, tobb szempontbol.
Köszi. És esetleg vmi más alternatíva kész "gyári" cuccra? Nem igazán akarok vele sokat pepecselni, megbízhatóan működjön, legyen csendes és azért mutatós is.
Htpc (Home Theatre PC)
Pel ! Ezt az EVOdemux által kreált pts filet mivel lehet megnyitni ?
Htpc (Home Theatre PC)
Meg különben is, átmentem önzőbe. Mondtam a páromnak, hogy nincs magyar felirat. Vagy nézi velem angolul vagy nem
Htpc (Home Theatre PC)
Felirat ügyben: 2 napja csak szenvedek a témában, egyenlőre hanyagolom az egészet. Simon ! A Swordfish feliratot hagytam, nem tetszett a fordítás, ezenkívül rájöttem, hogy megvan az eredeti DVD, arról leszedem. Viszont a Hulk-kal játszadoztam. Ez szintén megvan eredeti DVD-n. Leszedtem a magyar feliratot, átkonvertáltam 25- fpsről 23,976 fps-re. Megszerkeztettem az xpl-t ( AdvancedSubtitleSegment ...stb ) az srt-t átkonvertáltam xas-ba. A lényeg, hogy durván csúszik a felirat. A film elején tökéletes, de ahogy telik az idő egyre jobban csúszik. Nem értem a dolgot. Egyesével meg ugyebár nem fogom időzítgetni, nem vagyok időmilliomos. Ezenkívül a legnagyobb bajom, hogy nem lehet outline-t állítani a font-nak, így nagyon csúnya az egész. Végig olvastam a Microsoft HD DVD Interactivity Jumpstar guide-ot, áttanulmányoztam a teljes utasítás készletet, de egy szó sem esik outline lehetőségről.
Htpc (Home Theatre PC)
Többen állítják, hogy külföldön bevett gyakorlat. Persze az is lehet, hogy valamit csak tesztelnek. Csak furcsa, hogy már lassan egy hete ilyen, csak a torrent ilyen és senki nem mond semmit.
Ez igaz én is hallottam ilyet. Szal technikailag megoldható a dolog. De ha belegondolsz: nem találod furcsának, hogy az eddigi 30 GB korlát ( ha jól tudom ) hirtelen eltörlésre kerül plusz sávszélt is emelnek ? Na ne, ez nem business.. Ennyit a UPC-ről...
Htpc (Home Theatre PC)
Nagyon ari az ice age blu ray mpeg2 prociterhelése hardware gyorsítás mellett, 20-30% mindössze
Honnan szedted le ilyen hamar ? A hdbits-ről 3 napja szedem és még csak a fele jött le
Htpc (Home Theatre PC)
én most egy szintén ottani tipp alapján adsl modem cserébe kezdek, mert picit őskövület egy modemem van... remélem tíkom kedves lesz és cseréli
- sok ertelme nincs a cserenek, nem tudom ki adta ezt a tippet , hacsak nem hibas a mostani modemed, de azt ugy is siman cserelni szoktak.
- ha nem franko a savszelesseged , rendszerint a router szokott problemazni, ezt ki lehet hamar deriteni, ha kozvetlenul radusz eg gepet a modemre es ugy mersz a test userrel fellepve, a pc eth. 10hd-ben menjen!
- nekem is elegge oskovulet modemem van, a Siemens-ek utani tipus, es siman hozza a DSL szabvany szerinti maximumot, az plafon 8Mbps a gyakorlatban idealis korulmenyek kozott [erts labor] 7Mbps-en megy effektvive, ez a max. amit elerhetsz [lasd alairasom] ha ezt tudja a mostani nincs sok ertelme cserelgetni.
- a modem meg akkor szokott gondot jelenteni,ha egy melegedosebb fajta, es nincsen jol szellozo helyisegben.., kornyezetben hasznalva.
- ha nagyobb sebessegre vagy pl. ADSL2 szabvany-ra, ott nem eleg a modemet cserelni, ha megis ADSl2-ot tudo modemet veszel, akkor az ugy is sima dsl uzemmodban fog menni, mint a mostanid.
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
ebből szvsz nagy balhé lenne..
Többen állítják, hogy külföldön bevett gyakorlat. Persze az is lehet, hogy valamit csak tesztelnek. Csak furcsa, hogy már lassan egy hete ilyen, csak a torrent ilyen és senki nem mond semmit.
Jha, láttam hwsw-n az írásokat... fene tudja, bízni kell benne nem így lesz, mást nem tehetsz.. de ha ezt meglépik, akkor szvsz sokan otthagyják.. de mondjuk baromság lenne ilyen korán (emelés előtt 1 hónappal)ezt meglépni részükről, mert így nem fognak olyan sokan leszerződni hozzájuk szvsz.. azután "kellene", miután begyűjtötték az új előfizetőket hűséggel..
én most egy szintén ottani tipp alapján adsl modem cserébe kezdek, mert picit őskövület egy modemem van... remélem tíkom kedves lesz és cseréli :kiraly:
Htpc (Home Theatre PC)
- ezekszerint egy ftp-vel ki tudod hajtani siman a lejovot?
Igen.
Htpc (Home Theatre PC)
- ezekszerint egy ftp-vel ki tudod hajtani siman a lejovot?
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
ebből szvsz nagy balhé lenne..
Htpc (Home Theatre PC)
Sajnos ez sem segített. Az a lényeg, hogy max 1K-val tudok tölteni emberenként. Ha van 30 forrás akkor 30K-val töltök vagy lassabban.
Lehet, hogy ez a nagy trükk a Chello forgalmi korlát eltörlésében meg a sebesség emelésében. Megszűnik a korlát meg itt a nagy sebesség csak használni nem tudod.
ebből szvsz nagy balhé lenne.. lehet vlmit tesztelnek/állítanak..
de ha igaz, és a 250 is igaz.. :s
Htpc (Home Theatre PC)
Igen, megoldható. Próbáld meg áttenni más porta a torrent kliensedet. Valami szokatlanra, mondjuk 50000 fölött.
Htpc (Home Theatre PC)
Milyen procid ill alaplapod is van?
Core duo T2300
Acer 5670 lap (laptop)
512 DDR2 533 ram
Htpc (Home Theatre PC)
Erre gondoltál Gandalf?
Hát semmi szokatlant nem látok. Két eset van szerintem.
-maga film szaggat
-valami összekavarodott a codecek körül (itt csak a reinstall egít szerintem és aztán vatosan feltenni kizárólag a szükséges dolgokat) nekem pl. a melóhelyemen a sikerült úgy szétkonfigurálnia gépet, hogy valamiért már a dvd-ket nem viszi, pedig látszólag minden rendben van.
Most ez fog következni. Bár már csak holnap. Köszi a segítséget!
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120
Htpc (Home Theatre PC)
Erre gondoltál Gandalf?
Hát semmi szokatlant nem látok. Két eset van szerintem.
-maga film szaggat
-valami összekavarodott a codecek körül (itt csak a reinstall egít szerintem és aztán vatosan feltenni kizárólag a szükséges dolgokat) nekem pl. a melóhelyemen a sikerült úgy szétkonfigurálnia gépet, hogy valamiért már a dvd-ket nem viszi, pedig látszólag minden rendben van.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
Nagyon off
Egy pár napja a Chello-val nagyon lassan jönnek a torrentek. Nem csak nálam, szinte mindenkinél. A web mellette gyors, csak a torrentek jönnek 30-60K-val. Felfelé ami a csövön kifér. A kérdésem az, hogy meg tudják-e oldani szolgáltató oldalon, hogy csak a torrent letöltések alacsony sebességűek maradjanak. Van egy-két UPC-s szaki más fórumokon, de a torrentes sebességesésre nem válaszolnak, ezért gondolom, hogy szándékosság van a dologban.
Htpc (Home Theatre PC)
Múltkor Artynál néztük a Robotok 1080p-jét és legnagyobb elkeseredésemre szaggatott. Most ismét elindítottam egy 1080p-t és az MCLOCK progi azt írta ki hogy a procim, csak 1.2 gigán megy. Akármit is próbáltam nem megy feljebb, holott 1660-as.
Ezt másvalaki nem vette még észre? Csak az enyém sztrájkol?
Milyen procid ill alaplapod is van?