Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Csatlakoztatás
Csatlakoztatás
Bocsi ezt elnéztem, én a TV tunerre gondoltam.
Csatlakoztatás
Hátha tudjátok a választ.
Van egy ADS Instant TV Deluxe PCI (MCE) tuner kártyám.
Teszek be egy képet a hátuljáról. Az FM tuner bemenetre mi a búbánat kábel megy?
Szerintem antenna csatlakozás, csak azt nem értem miért RCA.
Csatlakoztatás
Teszek be egy képet a hátuljáról. Az FM tuner bemenetre mi a búbánat kábel megy?
A műholdvevőknél használatos "F" csatlakozó.
Csatlakoztatás
TV: LG 65" OLED Media Player: Dune AVR: Denon x4400h Front: Quadral QLX-205 Center: Quadral QLX Base MkII Surround: Quadral QLX-120
Csatlakoztatás
ki tudna megmondani hogy ennek a csatlakozonak mi a neve?
Csatlakoztatás
Kárt semmiképpen nem fog okozni, legfeljebb a hang lesz "vékonykább".
Oké!
Köszönöm.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Csatlakoztatás
Végülis én arra lennék kiváncsi hogy akkor nyugodtan kipróbálhatom mert kárt nem tesz a készülékekben(dac,cd)?
Kárt semmiképpen nem fog okozni, legfeljebb a hang lesz "vékonykább".
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Csatlakoztatás
Végülis én arra lennék kiváncsi hogy akkor nyugodtan kipróbálhatom mert kárt nem tesz a készülékekben(dac,cd)?
Csatlakoztatás
Namost ezt Te sem gondolhatod komolyan Hogy az a Cat5, amit a számítógép hálózatoknál 100Mhz-ig használnak, ne vinné át azt a pár Mhz-et, ami a digit jel a CD-ből...
Átviszi a leggagyibb, cérnavékony T. gazdaságos kínai IC kábel is, de nem olyan minőségben, mint a jobbfajta gyári digi kábel. A PC-ken belül baromi magas fokú a hibakorrekció, eltérően az audio komponensektől (CD-erősítő).
A CAT5 a belső vezetőér, ha jól tudom, a jobbfajta video és antennakábelek lényege meg a 3x árnyékolás, ami már nem CAT5-ből készül és ez hiányozhat az alap IC kábelekből. Gondolj csak arra, hogy minél nagyobb a freki, annál kevésbé a vezető belsejében történik az áramlás és annál érzékenyebb a külső zavarokra. Míg a hangfalkábel futhat árnyékolatlanul is, addig a koax antennakábeledet nem szívesen cserélnéd le régifajta szalagkábelre.
Csatlakoztatás
hdmi-dvi kábelből milyen fajtát érdemes venni? monitor? profigold? vagy ezekből a kábelekből olcsobb is jo, mint pl amit a sini-nél lehet kapni?
milyen gyakoriak a kábel hibák? mert olvastam itt a forumon hogy valakinek a profigold kábellal volt gondja hogy kék pixelek szorodtak a képre 576 nál nagyobb felbontásnál
dvi-hdmi átlakító + hdmi-hdmi kábel összeállításnál van valamiféle minőségromlás?
TV:Pioneer 4280XA; Erősítő:Marantz SR-5200; DVD-lejátszó: Denon DVD-1910; Front: TDL RTL 3; Center: Wharfedale Diamond 8 Center; Surround: Wharfedale Diamond 8.1 Surrond; Sub: Wharfedale Power Cube 12A Konzol: XBOX 360; HD lejátszó: Popcorn Hour NMT-100A
Csatlakoztatás
Hali!
Cat5-ből készült ic kábelt tudok használni coax kábelnek dac és cd közé?
Tudsz, de nem biztos, hogy jó lesz. Míg az IC-ket kb. 2Hz-20kHz közé tervezik, addig a digi jelek a MHz tartományban közlekednek. Egy jobbfajta kompozit videokábel is jobb erre a célra (a Monitor pl. ugyanazt a kábelét ajánlja digi audióhoz, mint videójelhez), mint egy hagyományos IC.
Namost ezt Te sem gondolhatod komolyan
Hogy az a Cat5, amit a számítógép hálózatoknál 100Mhz-ig használnak, ne vinné át azt a pár Mhz-et, ami a digit jel a CD-ből...
Csatlakoztatás
Hali!
Tudsz, de nem biztos, hogy jó lesz. Míg az IC-ket kb. 2Hz-20kHz közé tervezik, addig a digi jelek a MHz tartományban közlekednek. Egy jobbfajta kompozit videokábel is jobb erre a célra (a Monitor pl. ugyanazt a kábelét ajánlja digi audióhoz, mint videójelhez), mint egy hagyományos IC.
Csatlakoztatás
Hali!
Csatlakoztatás
Csak én beszélek? ;-)
Találtam egy ilyen "kábelt":
HDMI kábel
Mindössze 20 cm, olcsó is (aranyozott, 4000 HUF), csak nem tudom, el lehet-e vele osztani a jelet... Vajon a HDCP mennyire kavarhat be? Mindenképpen egy HDMI splittert kell venni?
HDMI Splitter
Ez pl. 86.000 Ft.
Joc
Csatlakoztatás
Valószínűleg nem. Mindenesetre meg kell nézni az választandó erősítő konvertálási képességeit. Általában analóg bemenetekről oda-vissza lehet konvertálni, de digitről analógra már keményebb dió. Nem elképzelhetetlen, hogy kapsz ilyet, de jól utánna kel nézni.
Akkor jól gondoltam... Ez azt jelenti, hogy egy olyan erősítőbe kell beruháznom, amelyik 2 HDMI out-tal rendelkezik? A Marantz 8001-est tudom. Esetleg valaki ismer mást is a még_megfizethető kategóriában?
Joc
Csatlakoztatás
A kérdésem: lehet-e ezzel a bemenettel a kimeneteket kiszolgálni. Pl. a TV meg fogja-e enni a komponensen keresztül a HDMI-vel betáplált jeleket? (downconvert? ) Mint mondtam, lehet, hogy fölöslegesen rágom magam, de biztos ami biztos...
Segítsetek!
Joc
Valószínűleg nem.
Mindenesetre meg kell nézni az választandó erősítő konvertálási képességeit. Általában analóg bemenetekről oda-vissza lehet konvertálni, de digitről analógra már keményebb dió. Nem elképzelhetetlen, hogy kapsz ilyet, de jól utánna kel nézni.
Csatlakoztatás
Lehet, hogy butasággal fordulok hozzátok, de felötlött bennem egy kérdés erősítővásárlás előtt. Hogy érhető legyen:
adott egy plazma TV (1024x768-as felbontás), egy HDMI-s asztali író, egy HDMI-s DVD játékos és egy HTPC. Ezeket szeretném rákötni egy erősítőre az alábbi módon:
Bemenet az erősítőbe:
- HDMI-n az író
- komponens és 5.1 multichannel kábelekkel az olvasó (HDMI-n nem tud 5.1-es SACD-t, az pedig nekem fontos)
- HDMI-n a HTPC (kép és hang)
Amit szeretnék kiadni:
- TV-n mindhárom képe, komponenssel, hang nem kell ide
- (majd) projektoron mindhárom képe HDMI-n
- no meg a hang az erősítőből (5.1)
A kérdésem: lehet-e ezzel a bemenettel a kimeneteket kiszolgálni. Pl. a TV meg fogja-e enni a komponensen keresztül a HDMI-vel betáplált jeleket? (downconvert? ) Mint mondtam, lehet, hogy fölöslegesen rágom magam, de biztos ami biztos...
Segítsetek!
Joc
Csatlakoztatás
Lehet hogy megoldom Dzsekszlivel
(vagy hogy a bánatba hívják azt a tekerős izét )
Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)
Csatlakoztatás
Hát el kell dönteni, ki mit akar csinálni :-)Egyszerre nehéz, az biztos, erre van a multiroom. Amennyiben a gép ott van a tv mellett, akkor nem tök mindegy, hogy mi tud egyszerre és külön-külön szólni? Ha tv nézés van, akkor minek szóljon a rádió/cd/pc? Ezt nem értem
Az egész dolog onnan indult, hogy ha már ott van a PC a TV közelében, nagyritkán egy-egy érdekesebb videót ki tudjak tenni a TV -re, hogy kényelmesen "élvezhesse a nagyközönség is" Mindezt persze külön dugdosás nélkül. Elég nagy visszalépés lenne számomra, ha ezt azon az áron tudnám csak elérni, hogy innentől a PC saját hangszóróit ki kellene vonnom a forgalomból, és ha a családtagjaim közül valaki TV-t néz v. rádiót hallgat, akkor ne hallhassam a PC saját hangjait ( csippanás, kattanás stb, ami ugye adódik a PC használatakor ).
Jozs
TV: Sony KV-32FQ86, DVD-Video: Panasonic DMR-E85H, VHS: Panasonic NV-FJ632, Rádióerősítő: Marantz SR-5400 OSE, CD játszó: Marantz CD-52mkII, (Erősítő: Quad-405), LP játszó: NAD-5120 (Pickup: Grado Black), Deck: Aiwa F250, Hangdobozok: ELADÓK ! Heybrook HB1 (kábel: Monitor Black&White LS-502)
Csatlakoztatás
Erre való a hm erősítő... ami input azt belekötöd, ami output (kép/hang), azt meg róla viszed ki. Ne ágaztass el semmit.
Értelek én, csak az a gond, hogy a Marantz az audio-out kiment(ek)re az éppen aktuálisan kiválasztott műsorforrást teszi ki. Így ha a PC hangkártya kimenetét azon járatom meg, és a Marantz kimenetéről veszem a PC hangszóró jeleit, akkor ámítógépelés közben nem tudom a rádiót hallgatni ( CD -t hallgatni, más nem tud TV -t nézni stb. ), vagy tudom, de akkor a PC hangszóróiból is az szól
Jozs
Hát el kell dönteni, ki mit akar csinálni :-)
Egyszerre nehéz, az biztos, erre van a multiroom. Amennyiben a gép ott van a tv mellett, akkor nem tök mindegy, hogy mi tud egyszerre és külön-külön szólni? Ha tv nézés van, akkor minek szóljon a rádió/cd/pc? Ezt nem értem
Receiver:Marantz SR7500 Front:Tannoy Sensys DC1 Center:TANNOY mC Rear:Tannoy M2 Sub:TANNOY 625 ALFie Hangfal:TANNOY Sensys DC1
Csatlakoztatás
Erre való a hm erősítő... ami input azt belekötöd, ami output (kép/hang), azt meg róla viszed ki. Ne ágaztass el semmit.
Értelek én, csak az a gond, hogy a Marantz az audio-out kiment(ek)re az éppen aktuálisan kiválasztott műsorforrást teszi ki. Így ha a PC hangkártya kimenetét azon járatom meg, és a Marantz kimenetéről veszem a PC hangszóró jeleit, akkor ámítógépelés közben nem tudom a rádiót hallgatni ( CD -t hallgatni, más nem tud TV -t nézni stb. ), vagy tudom, de akkor a PC hangszóróiból is az szól
Jozs
Csatlakoztatás
Sziasztok !
Az előzőhöz nemileg kapcsolódva lenne még egy kérdésem:
el kellene ágaztatni az audio madzagokat is valahogy. Eddig csak egy kis erősítő volt a hangkártyára kötve, amiről két hangdoboz működött, de most a TV-re is rá kellene vinnem a jelet, meg "hamár-akkormár" alapon a házimozi erősítőre is. Erre milyen megoldás van vajjjon ? Köszi.
Jozs
Erre való a hm erősítő... ami input azt belekötöd, ami output (kép/hang), azt meg róla viszed ki. Ne ágaztass el semmit. Veszel egy low end videókártyát, amin van s-video kimenet, azt jól scart/svideo-vá alakítod, majd mehet a tv 3-as scart bemenetére. Ha nincs átalakító, akkor meg előre az AV4 svideo bemenetre. Ha körmönfontabb akarsz lenni, akkor meg a marantz-ba kötöd a videókártyát, a marantz-ot meg a tv-re az előbb leírt módon.
Receiver:Marantz SR7500 Front:Tannoy Sensys DC1 Center:TANNOY mC Rear:Tannoy M2 Sub:TANNOY 625 ALFie Hangfal:TANNOY Sensys DC1
Csatlakoztatás
Sziasztok !
Az előzőhöz nemileg kapcsolódva lenne még egy kérdésem:
el kellene ágaztatni az audio madzagokat is valahogy. Eddig csak egy kis erősítő volt a hangkártyára kötve, amiről két hangdoboz működött, de most a TV-re is rá kellene vinnem a jelet, meg "hamár-akkormár" alapon a házimozi erősítőre is. Erre milyen megoldás van vajjjon ? Köszi.
Jozs
Csatlakoztatás
Végülis úgy értettem "sima" videokártyát, hogy csak az a Canon stílusú csatlakozója van amivel a monitor felé csatlakozik, és slussz. De akkor tényleg ezt próbálom meg, hogy szerzek olyan kártyát, aminek eleve van S-Video kimenete. Köszi az infót.
Jozs
Csatlakoztatás
Üdv !
Nemrég a TV közelébe telepítettem a számítógépem, így adódott az igény, hogy valahogy a TV -re is át tudjam lőni a számítógép képét. Biztos nem lesz valami jó minőség, de poénból érdekes lenne. Az ámítógépemben csak egy sima video kártya van, a TV -men van SCART bemenet. Az lenne a kérdésem hogyan lehet ezt egyszerűen megoldani. Ráadásul úgy lenne a jó, hogy akár egyszerre is menne a számítógép monitor és a TV. Tehát valami elágazás kellene, vagymi. Köszi.
Jozs
Itt nem árt tudni, milyen videokártyád van...
És persze, milyen kimettel rendelkezik.
Általában s-video csati van, ezt kell rca-val (nekem legalábbis így volt az ATI 9600 -as rákötve, s-video-rca átalakító) rákötni a tévé rca-video in -jére.
Azután még szórakozni kell a windowsban a videokártya menüjében, hogy duplikálja a képernyőt - vagy valami ilyesmi.
Majd nálam hozzáértőbb elmondja
Egyébként tényleg nem valami jó minőség, betűket nem fogsz nagyon olvasni