Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Ilyet veszek...szerintetek O.K.?

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

Hello!

Tudom,hogy elég régi,de erről az erősítőről tudtok valamit: Onkyo TX-SV 9041?
Milyen lehet házimozira?Neten nem találtam róla túl sok dolgot.
Egy RX-V357-es Yamahát érdemes lenne erre lecserélni?CSak mert nagy köztük a korkülömbség.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

faraggo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: faraggo »

Hello.

Ti mit vennétek Yamaha DSP-A2 Vagy Marantz SR-5600??
És mért azt?

Adee91
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Adee91 »

Most még nincs különbség, csak az új erősítőkön lesz a DD trueHD és DTS HD miatt, mert ezeket nem viszi át az spdif.
Igen a te hozzászólásodra gondoltam.

Hát ezzel el is dőlt számomra a kérdés. Mivel az 1200ES nem rendelkezik sem DD true HD vel sem DTS HD val sem így nem sok értelme van a rajta levő HDMI csatlakozónak.

Mostmár csak azt kell eldöntenem hogy kiadjak e 120Kt a db895 ért vagy inkább egy hasonló kategóriás Denon vagy H/k (bár az utobbi kettőnek borzasztó randa távirányítója van ).

Azt nemtudjátok véletlen hogy pl egy Denon 1306 (ugye belépő szint) mennyivel lehet rosszabb mint pl a Sony db895? Mert az csak fele annyi. És esetleg most venni egy olyat és majd később beruházni egy normális hdmi képességekkel felvértezett komolabb erősítőbe?

Hát szerintem az a kis Denon az életben nem fogja kihajtani a falaidat.
De szvsz még eggyel nagyobb sem.

TV: Panasonic TX-29PX10 DVD: Pioneer DV-575A AVR: Harman/Kardon AVR-330
Front: JBL E60 Center: JBL EC25 Surround: JBL E30 Sub: JBL E-150P
Kábelek: Neotech(front+center),M'N'C(surround),Hama Pro Class(sub IC)
Neotech(koax),Monitor(scart)

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Mindenképpen megéri az új ES a többletet. HDMI (igenis hasznos, mert tudja fogadni a PCM 7.1-et is), illetve 2002/3 óta mostantól az ES AVR-ek végfokai újra analógok, és a felhasználói vélemények szerint jól sikerült készülékek születtek.

Mellesleg külföldön általában nem is volt QS kategória, a mostani 1200ES olyan átmenet a QS és az ES között.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Gibberish
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Gibberish »

Most még nincs különbség, csak az új erősítőkön lesz a DD trueHD és DTS HD miatt, mert ezeket nem viszi át az spdif.
Igen a te hozzászólásodra gondoltam.

Hát ezzel el is dőlt számomra a kérdés. Mivel az 1200ES nem rendelkezik sem DD true HD vel sem DTS HD val sem így nem sok értelme van a rajta levő HDMI csatlakozónak.

Mostmár csak azt kell eldöntenem hogy kiadjak e 120Kt a db895 ért vagy inkább egy hasonló kategóriás Denon vagy H/k (bár az utobbi kettőnek borzasztó randa távirányítója van ).

Azt nemtudjátok véletlen hogy pl egy Denon 1306 (ugye belépő szint) mennyivel lehet rosszabb mint pl a Sony db895? Mert az csak fele annyi. És esetleg most venni egy olyat és majd később beruházni egy normális hdmi képességekkel felvértezett komolabb erősítőbe?

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: momba »

Ezért elkezdtem nézegetni mit lehet ebbe az árban venni még és egy előbbi hozzászólás alapján megnéztem a Sony ES sorozatot is. Abból a legkisebb a STR-DA1200ES ami olyan 140-150K lenne. A kérdésem az lenne hogy szerintetek megérné e kiadni azt a 20-30Ks többletet az ES-ért?
Gondolom az én hozzászólásomra gondolsz! Csak a félreértés elkerülése kedvéért: legalább öt éve nem hallottam új Sony ES erősítőt! Szóval nem tudom manapság milyenek! És azt sem szabad elfelejteni, hogy 99-ben a legolcsóbb ES 320e forint volt, miközben a minimálbér 19.500. Akkoriban sokkal komolyabb volt az a különbség a sima sorozat és az ES között, legalábbis árban.
Amúgy mintha láttam volna valakinek az aláírásában új ES-t, szerintem őt kéne megkeresned!
Létezik ugye HDMIn közvetített hang is de nemhinném hogy túl nagy külömbséget lehetne észlelni mondjuk egy optikaihoz képest. Már ha jól gondolom.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Gibberish

Csak mert olyan határozott vagyok! Visszatértem a Sony vonalra. Ugye a réggeben kiszemelt erősítő már nem fogható így most van egy új jelölt STR-DB895 ami konkrétan beszerezhető. Sajnos a Sony az erősítő paramétereit levette így az nem teljesn tiszta csak ami egyes oldalakon fennt van. Itt kezdődik a probléma mivel ez az erősítő 120K durván. Ezért elkezdtem nézegetni mit lehet ebbe az árban venni még és egy előbbi hozzászólás alapján megnéztem a Sony ES sorozatot is. Abból a legkisebb a STR-DA1200ES ami olyan 140-150K lenne. A kérdésem az lenne hogy szerintetek megérné e kiadni azt a 20-30Ks többletet az ES-ért?

Érdekes kérdés hogy a HDMI kompatibilitásért érdemes e pénzt kiadni, mivel ahogy olvastam nem egy szabvány létezik és hogy erősítőn hdminek főleg akkor van értelme ha a tv csak 1 HDMI bemenet van és az erősítő szinte csak kapcsol közöttük mint egy elosztó. Létezik ugye HDMIn közvetített hang is de nemhinném hogy túl nagy külömbséget lehetne észlelni mondjuk egy optikaihoz képest. Már ha jól gondolom.

Közben eszembe jutott hogy a Satsystem-ben hallgattam egy JBL rendszert pontosan nem tudom de azt hiszem most akcióban van valami 250K és az egy H/K erősítővel volt bekötve. Hát az nekem nagyon nem jött be. Nem tudom hogy csak bellítási probléma lehetett, azt sem milyen volt pontosan az erősítő, de az tény hogy aki bemutatta a dolgokat vajmi kevesett értett hozzá.

Tehát szó mi szó a kérdés adott. Melyik Sony erősítőt válasszam és miért?

Balázs75
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Balázs75 »

Jah és valakinek van tapasztalata ezzel a bolttal? http://www.digitalszalon.hu/

Igen! Én nagyon sokmindent vásároltam már nála. Lehet alkudozni is.
Engem viszont hetekig hitegettek a JBL sub-bal kapcsolatban különféle
mondvacsinált indokokkal,aztán amikor közöltem,hogy részemről tárgytalan,
és megveszem máshol,akkor még nekik állt följebb és leb@szták a telefont.
Szóval ezekkel én soha többet semmit...
Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik amikor 3évvel ezelött 16/9-es tv-t akartam venni volt náluk samsung tv beépített dvd-vel itthon nem is lehetett kapni sehol máshol. 100hz-nek adták el. el is hoztam aztán itthon rájöttem hogy átvertek mert 50hz-és volt ráadásul a tunerje képe is csapni való volt. visszavittem és szó nélkül visszaperkálták a lóvét. Azóta korrektül üzleteltünk.

Adee91
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nos a Sony project befulladt. Sajnos nem tudok QS erősítőt venni a többiben meg nem bízom annyira.  
Így kinéztem sok sok fórum olvsgatás után egy H/K 235-t. Gondolkoztam még a Denon 1907 és 2108 között mert ezek hasonló árkategóriájúak de sokak véleménye szerint a Denon lassúvíz partot mos tipusú, zenében lágy de ugyanakkor moziban aluszékony. (na ezért lehet meg leszek kövezve) Ja és személyes véleményem szerint egy 120 ezres erősítőhöz csinálhatnának egy normális távirányítót mert ami a Denonnak ezen tipusaihoz van az valami borzasztó és kinézete alapján funkcionálisan sem a legtökéletesebb.

Kérlek biztassatok pro vagy kontra hogy jó választás lesz a H/K 235.
A rendszer amivelé használnám egy Magnat 180/340W álló front, mognat 50/100W háttér, egy Yamahy yst-sw215 mélynomó és valamilyen centert majd veszek csak még nemtudom hogy milyen lenne ami beleillik ebbe a rendszerbe és min 100/150Wos.

Hát nemtom...És amúgy H/K távot láttál már közelről?
Én nemrég váltottam Denonról,de az egyetlen dolog,ami úgy érzem downgrade
volt,az a távja.Főleg az alsó szekció a sok apró gombbal szorosan egymás mellett.
Ezt szerintem felhasználóbarátabbra is meg lehetett volna oldani.A Denoné meg
még plusszban foszforeszkál is!
Emellet azt mondom,hogy idővel minden távot meg lehet szokni.

Adee91
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Nos a Sony project befulladt. Sajnos nem tudok QS erősítőt venni a többiben meg nem bízom annyira.  
Így kinéztem sok sok fórum olvsgatás után egy H/K 235-t. Gondolkoztam még a Denon 1907 és 2108 között mert ezek hasonló árkategóriájúak de  sokak véleménye szerint a Denon lassúvíz partot mos tipusú, zenében lágy de ugyanakkor moziban aluszékony.    (na ezért lehet meg leszek kövezve) Ja és személyes véleményem szerint egy 120 ezres erősítőhöz csinálhatnának egy normális távirányítót mert ami a Denonnak ezen tipusaihoz van az valami borzasztó és kinézete alapján funkcionálisan sem a legtökéletesebb.

A rendszer amivelé használnám egy Magnat 180/340W álló front, mognat 50/100W háttér, egy Yamahy yst-sw215 mélynomó és valamilyen centert majd veszek csak még nemtudom hogy milyen lenne ami beleillik ebbe a rendszerbe és min 100/150Wos.

Engem viszont hetekig hitegettek a JBL sub-bal kapcsolatban különféle
mondvacsinált indokokkal,aztán amikor közöltem,hogy részemről tárgytalan,
és megveszem máshol,akkor még nekik állt följebb és leb@szták a telefont.
Szóval ezekkel én soha többet semmit...

Balázs75
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Balázs75 »

Így kinéztem sok sok fórum olvsgatás után egy H/K 235-t. Gondolkoztam még a Denon 1907 és 2108 között mert ezek hasonló árkategóriájúak de sokak véleménye szerint a Denon lassúvíz partot mos tipusú, zenében lágy de ugyanakkor moziban aluszékony. (na ezért lehet meg leszek kövezve) Ja és személyes véleményem szerint egy 120 ezres erősítőhöz csinálhatnának egy normális távirányítót mert ami a Denonnak ezen tipusaihoz van az valami borzasztó és kinézete alapján funkcionálisan sem a legtökéletesebb.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Jah és egy másik kérdésben is szeretnék segítséget kérni. Keresek Magnat hangfalhoz magassugárzó hangszórót ármérője kb 3 centi. Valaki tud valami helyet ahol lehet venni eredeti vagy valami hasonló magassugárzót? Ugyanis a magnat szakszervízekben azt se tudják miről van szó.  
Kérlek ha tudtok segítsetek.

Ha viszel nekik mintát és megmondod, hogy milyen típusú dobozból való, akkor be kell tudniuk azonosítani és tudniuk kell alkatrészt rendelni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

Gibberish

Jah és egy másik kérdésben is szeretnék segítséget kérni. Keresek Magnat hangfalhoz magassugárzó hangszórót ármérője kb 3 centi. Valaki tud valami helyet ahol lehet venni eredeti vagy valami hasonló magassugárzót? Ugyanis a magnat szakszervízekben azt se tudják miről van szó.

Kérlek ha tudtok segítsetek.

Így néz ki:

szemből:

hátulról:
eredetileg (műanyag előlappal):

Gibberish

sith7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: sith7 »

OFFTOPIC:

Én fel sem tudom sorolni, hogy miért irigyellek titeket ! 

OFFTOPIC:

És a barátnőmet még nem is láttad! :kiraly:

OFFTOPIC:

Képeket !!!

Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 265

Hozzászólás Szerző: Posza »

MAjd két nap alatt sikerült visszaigazolni hogy a termék nem rendelhető mert kifutó darab. De akkor minek van fenn az internetes kereskedések odalain ha nem rendelhető? ÉS a státusza miért rendelhető!      :vazeg:       
Hihetetlen. Akkor holnap kezdődhet a telefonálgatás. 

Esetleg e-mail-be érdeklődj ezekben a boltokban. Nekem pár hónapja, mikor kerestem az SACD-játszót, mindegyik válaszolt rövid időn belül. :kiraly:
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

OFFTOPIC:

OFFTOPIC:

És a barátnőmet még nem is láttad!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Gibberish

NA megrendeltem a Sony str-db798 erősítőt. Remélem nem bánom majd meg a dolgot.

NA megrendeltem a Sony str-db798 erősítőt. Remélem nem bánom majd meg a dolgot.
Na tök jó!

MAjd két nap alatt sikerült visszaigazolni hogy a termék nem rendelhető mert kifutó darab. De akkor minek van fenn az internetes kereskedések odalain ha nem rendelhető? ÉS a státusza miért rendelhető! :kiraly:

Hihetetlen. Akkor holnap kezdődhet a telefonálgatás. :vazeg:

sith7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: sith7 »

OFFTOPIC:

Home cinema:
TV: Samsung LE37B530
Blu - ray: Samsung BD - P 1600
Erősítő: Yamaha RX-V430 DVD: Denon 1720
Front: Jamo E350 Center: Jamo E3CEN Surround: Jamo E3SUR Sub: Jamo E5SUB2

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

OFFTOPIC:

Momba irigyellek is ezért a gyöngyszemért  

OFFTOPIC:

Én meg az SACD miatt irigyellek!

OFFTOPIC:

Akkó irigyelljük egymást közösen
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Nagyon sokáig volt már HK erősítőm (235, fél év),

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

ugyanazzon a hangfalon meghallgatthattam Sony-t, Marantz-ot ill. Denont egymás után. Abszolút kijöttek az erőlködők különbségei...
Most h a hetekben volt nálam több HK, Denon és Yamaha. Számomra is tök egyértelmű különbségek jöttek. Mint írtam HK-ból több volt (235, 330, 4550). A hangfalak abszolút rosszul vannak elhelyezve egy jó meghallgatáshoz. Hangzásviláguk ugyan kihallatszik, de minőségileg összevetni már nem igazán lehet őket. Ezzel azt akarom mondani, h egy 235 és 330 között én nem vettem észre különbséget. Nagyon sokáig volt már HK erősítőm (235, fél év), így tudom, h szólnak. Yamaha hangja nekem egyáltalán nem tetszik (bár az tényleg egy full alapmodell). Denon nagyon rövid ideje van és bár mozizni nem tudtam még vele, de eddig ígéretes (hangzásvilág). Szerintem a filmek sem fogok elaludni rajta. Késöbb majd meglátjuk. (h Denon fan lesz-e belőlem )

jankó31
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: jankó31 »

Most erre mit mondjak? Én Sony fan vagyok 9 éve. Ezalatt sok Sony cuccom volt,
Nekem egy korábbi gépem van mint Poszáé, s én nem vagyok Sony fan, de utálom ha leszólják, mert 'Sony'. (Szerintem a csordaszellemű 'zenei Denon' se visz közelebb egy gép kiválasztásához.)

Egy szerény sztereó erősítőt hallgatva (mint pl. az enyém), a különbségek azért előjönnek: van tere a zenéek, jobb a dinamika, több a részlet. Más műfaj a két erősítő.

Mindenképp hallani kell mit vesz az ember, mert aztán csak .
Néhány éve egy MM-ben ugyanazzon a hangfalon (MS908) meghallgatthattam középkategóriás Sony-t, Marantz-ot ill. Denont egymás után. Abszolút kijöttek az erőlködők különbségei és a hallottakat leszűrva választottam akkor a mostani gépemet....

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

Most erre mit mondjak? Én Sony fan vagyok 9 éve. Ezalatt sok Sony cuccom volt,
Nekem egy korábbi gépem van mint Poszáé, s én nem vagyok Sony fan, de utálom ha leszólják, mert 'Sony'. (Szerintem a csordaszellemű 'zenei Denon' se visz közelebb egy gép kiválasztásához.)

Egy szerény sztereó erősítőt hallgatva (mint pl. az enyém), a különbségek azért előjönnek: van tere a zenéek, jobb a dinamika, több a részlet. Más műfaj a két erősítő.
system

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

OFFTOPIC:

Momba irigyellek is ezért a gyöngyszemért

OFFTOPIC:

Én meg az SACD miatt irigyellek!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”