Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Ez az a Targus amire gondoltatok ?
Nekem ez tetszik a tobbi gagyi.
http://www.targus.com/uk/product_detail ... ku=AMP02EU
DVD Player: Pioneer DV-737, Audio Player: Philips CD304 by Takacs J., Amp: Denon AVR-3300, Front, Center : AR Status S50, S2, Rear : Tannoy P10, TV: Samsung F6640 IC : Kimber Hero
Htpc (Home Theatre PC)
Most már dereng az alagút vége.
Még egy láma kérdést megengedsz?
A belső szűrőknél, mi a forrás szűrők és dekodoló szűrők közti különbség és kapcsolat?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
akkor oks ha érted az meg h az mpcben jobbklikk/filterek alatt miért vannak codecek is meg miegymás.. hát ezen még nem gondolkodtam.. így egyszerű
Htpc (Home Theatre PC)
Én pontosan értem tauka és ez a bajom, hogy káosz van. A codec legyen codec, a pluginlegyen plugin és nem jó, hogy ezek funkcionalitása össze vissza keveredik.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Htpc (Home Theatre PC)
(hát) gondolj úgy az ffdshowra mint egy mindenes, amiben minden van
bal oldalt felül a codecs alatt vannak a codecek.. le van írva egyesével melyik kódolást melyik file dekódolja, pl libavcodec. szóval az a codec.
a filterek ugye ott sorakoznak sorban ez alatt, resize, denoise...hosszan stb... szószerinti jelentése egyébként annyi, hogy egy létező kép vagy videóanyagon végez módosításokat, a filter ennyit tud..
szal ott a filterek alatt nem írják külön h libavcdec meg ilyen olyan filter, hanem simán ffdshow, és ez sokmindent összefog..
plugin.. most nemtudom pontosan itt mire gondolsz, de egy plugin meg bármi lehet.. szóval például használsz egy zene lejátszó progit, pl foobar, és mondjuk a dts fileokat is le akarod vele játszani.. akkor szükséged lesz egy külső komponensre, ha úgy tetszik pluginra, ami dekódolja azt.. de egy plugin bármit csinálhat, lehet egy új skin, egy kis kiegészítő funkció, bármi...
ha az avisynthre gondolsz úgy mint plugin, akkor sztem inkább egyszerűbb úgy nézni, mint egy külső program, amit az ffdshow meghív a videólejátszásnál, és ahol beírod a lsharpen dolgokat, ott konfigurálod a működését.. de fel lehet fogni az avisynthet az ffdshow belül egy pluginként is, de a lényeg h a plugin bármi lehet, codec is meg filter is meg akármi is...
remélem nem túl zagyva, korán van még nekem
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi tauka így érthető, ha fordítva kell nézni. Viszont ha a filter dekódol, akkor az avisynth-et is lefuttatja és mindent ami be van állítva a filterben. Szóval ez a filter, plugin, codec baromira nem válik el rendesen egymástól. De utálom a szoftvereket, mert emberek írják.
Htpc (Home Theatre PC)
-Video renderer-ffdshow raw video filter
-ffdshow MPEG-4 video decoder
-xyz.avi
Az mpc konfigban az összes mpeg dekoder le lett tiltva, továbbá az ffdshow külső filter lett engedélyezve. Az ffdshow alatt is kizárólag az avisynth plugin van engedélyezve.
A kérdéseim a következőek.
Mi retek a "video renderer"?
Miért nem az mpeg4 dekóder van előbb? (nekem ez lenne a logikus)
Mi a túrót keres maga az avi a filterek között?
Miért jelenik meg az ffdshow mpeg 4 decoder külön és nem egyetlen ffdshow filter látszik?
Látszólag a két ffdshow filter az avisynth plugint és kétszer használja, miért?
Szóval hol lehet ezeknek utánaolvasni, mert nálam totális a képzavar.
na figy, válaszolgatok egy picit, többiek majd kiegészítik...
szóval..
1. a video renderer az maga hogy lásd a képet, a videót a monitoron, amikor látható képpé rendereli a gép a videót.. többféle mód van, overlay vagy vmr7/9 stb... ez alapból overlayen van, ez így jó is, ezen ne állts
2. a filterek sorrrendje: alulról nézd fölfelé
szal az mpeg4 dekóder van előbb
3.az avi úgy kerül oda, hogy az a forrásfájl, ez pedig ugye az egésznek a kiindulási alapja.. ha pl több felirat vagy hang van egy fileban, akkor mellette van egy kis nyíl is, ott tudsz választani h melyiket használd
4. ha az ffdshowban a codecs rész alatt a raw video supportedre van állítva, akkor betöltődik, azaz ha egy codeccel már dekódolva lett a film, akkor jön be az ffdshow.. nahja, és ennél a filmnél a decodolást is az ffdshow végzi, szal kétszer van meghívva..
annyit csinálj, hogy h az mpcben external filtereknél a ffdshow mpeg4 video decodert tedd be, állítsd preferre, és más ffdshow ne legyen ott, nekem így csak egyszer tölti be, vagy esetleg ha így is betölti, akkor tedd be a raw verziót is, és tiltsd le..
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Igen, de ez egy egérformájú egér. Én meg egy távirányítóformájú távirányítót szeretnék trackballal. Az a Targus már elég közel áll hozzá.
Ja értem, bocsi. Én már letettem róla, hogy ilyen távirányítószerű, rejtőzködő cuccokat keressek, inkább a "hagyományos", abban nem fogok csalódni. De ha találsz vmi jót, oszd meg itt, szerintem abszolút nem off.
Én az ágyból nézem a filmeket. Nincs asztal, nincs felület. Csak olyan megoldás jöhet szóba, amit egy kézben tudok fogni és hagyományos módon a hüvelykujjammal tudok nyomkodni, tekerni. Lehet, hogy bepróbálkozom a Targussal, jobbat nem találtam pedig végigmentem a világon.
Htpc (Home Theatre PC)
Igen, de ez egy egérformájú egér. Én meg egy távirányítóformájú távirányítót szeretnék trackballal. Az a Targus már elég közel áll hozzá.
Ja értem, bocsi. Én már letettem róla, hogy ilyen távirányítószerű, rejtőzködő cuccokat keressek, inkább a "hagyományos", abban nem fogok csalódni. De ha találsz vmi jót, oszd meg itt, szerintem abszolút nem off.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Már írtam multkor, itt van újra.Logitech Cordless Trackman Optical
20 alatt vmennyivel megvehető, szóval nem egy halál. Január fele, ha lezajlanak itthon a gépfrissítések, én beruházok egybe valószínűleg.
Htpc (Home Theatre PC)
Engem -távirányítás gyanánt- inkább valami normális kinézetű rádiós hanyattegér érdekelne. Billentyűt nem használok a HTPC-n. Olyasmi kellene, mint a Logitech Trackman Live volt annó.
Már írtam multkor, itt van újra.
Logitech Cordless Trackman Optical
20 alatt vmennyivel megvehető, szóval nem egy halál. Január fele, ha lezajlanak itthon a gépfrissítések, én beruházok egybe valószínűleg.
Htpc (Home Theatre PC)
http://www.wikipedia.org -ot próbáltad?
Konkrét dolgokat meg tudsz keresni, de összefüggéseket kevésbé.
Htpc (Home Theatre PC)
Szeretnék egy picit jobban tisztában lenni a pc-s video és hanglejátszás terén. nem arra gondoltam, hogy ide értekezést ír valaki, hanem linket ahol ennek utána lehet olvasni. Én próbálkoztam a guglin, de kevés sikerrel.
Ugye az ember találkozik három fogalommal:
-codec (valamilyen kódolást lakít át egy másik kódolásba)
-filter (a hang vagy kép adatokon végez valamiféle módosítást)
-plugin (ez a legzavarosabb kategória, én úgy gondolom a filterekbe beülő alfiltereknek tekinthetőek)
Lehet, hogy amiket itt leírtam baromságok, mert a valóság nem ennyire tiszta. Vegyünk egy mpc-vel lejátszott ffdshow filterel lejátszott divx-et, és a szűrők között ezeket látom.
-Video renderer
-ffdshow raw video filter
-ffdshow MPEG-4 video decoder
-xyz.avi
Az mpc konfigban az összes mpeg dekoder le lett tiltva, továbbá az ffdshow külső filter lett engedélyezve. Az ffdshow alatt is kizárólag az avisynth plugin van engedélyezve.
A kérdéseim a következőek.
Mi retek a "video renderer"?
Miért nem az mpeg4 dekóder van előbb? (nekem ez lenne a logikus)
Mi a túrót keres maga az avi a filterek között?
Miért jelenik meg az ffdshow mpeg 4 decoder külön és nem egyetlen ffdshow filter látszik?
Látszólag a két ffdshow filter az avisynth plugint és kétszer használja, miért?
Szóval hol lehet ezeknek utánaolvasni, mert nálam totális a képzavar.
Htpc (Home Theatre PC)
sztem ez nem off
http://mirror01.x264.nl/x264/ffdshow_be ... _clsid.exe
amugy az uj ffdshowban ezt néztéték? tud több threadet kezelni (=töbszálúsítás!) végre ... sajnos egyenlőre CSAK mpeg1/2 esetén, h264 esetén nem
(a queue részben szintén lehet többprocis gépet kihasználó renderelést beállitani, csak azt irják nem elég stabil még)
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Sony? - lehet hogy túl kicsi
Ebben sincs trackball csak pöcök (mint a mobilokban). Ráadásul 25 rugónál kezdődik.
Ez már alakul:
http://www.tigerdirect.com/include/AddC ... &imgcart=1
De ne offoljuk tele ezzel a topicot. Ha találok valami megfelelőt akkor megírom.
Htpc (Home Theatre PC)
Sony? - lehet hogy túl kicsi
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Van ilyen. Én épp most vettem tesókámnak egy ilyet:
Microsoft Wireless Notebook Presenter Mouse 8000
Amiért neked nem tetszhet, az a mérete lehet, ugyani mint a nevében is benne van nótásokhoz van tervezve. Viszont az alja ennek is gombokkal van tele, ráadásul Bluetooth-os, ami nem kis előny.
Csak a lényeg hiányzik belőle. A trackball.
Htpc (Home Theatre PC)
Engem -távirányítás gyanánt- inkább valami normális kinézetű rádiós hanyattegér érdekelne. Billentyűt nem használok a HTPC-n. Olyasmi kellene, mint a Logitech Trackman Live volt annó.
Van ilyen. Én épp most vettem tesókámnak egy ilyet:
Microsoft Wireless Notebook Presenter Mouse 8000
Amiért neked nem tetszhet, az a mérete lehet, ugyani mint a nevében is benne van nótásokhoz van tervezve. Viszont az alja ennek is gombokkal van tele, ráadásul Bluetooth-os, ami nem kis előny.
Htpc (Home Theatre PC)
jol ertelmezem, hogy az mce-hez nem lehet remote desktop-al kapcsolodni??
valahogy fel lehet rakni a frontend-et normalis xp-re is vagy csak ezen a hereltre megy fel?
Htpc (Home Theatre PC)
És melyik az egér jobb és bal gombja? (illetve mi felel meg ezen funkcióknak)
Ott van a billentyűzet bal felső sarkában.
Htpc (Home Theatre PC)
- most htpc-rol beszelunk vagy irodai munkageprol??
hát filózz el rajta és majd meséld el mire jutottál :kiraly:
Htpc (Home Theatre PC)
- most htpc-rol beszelunk vagy irodai munkageprol??
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
nekem nem feleslegesek, mert pl ebookjaim gyakran sírnak új verzió után, photoshoppal is el szoktam lenni, ugaz nem ebből élek.. de ha vlmi sz*r és új, akkor mellőzöm, lásd nero... még mindig a 6os verziót használom, és tuti senki se fog rávenni, hogy az újat felpakoljam a hülye codecjével..
jha, egyébként új ffdshow javítja azt a hibát, hogy powerdvdvel csak fekete kép volt és nem működtek videók, nálam ez előjött.. mondjuk még nem próbáltam ki, de changelogban benne volt
Htpc (Home Theatre PC)
akkor mondom össze szedem mindenből a legújabb verzijót, netről vagy torrentről...stb.. de hogy ennyi mindenből van új, nemigaz... szal
ezek 90%-a felesleges - pláne, az uj verziok legtöbbje kb. semmi pluszt nem adnak, hacsak nem abból élsz ... (ennek ellenére én is elég "ujverziobuzi" vagyok )
bigfoot: a coreAVC már kihasználja és kb. ez az egyik legerőforrásigényesebb cucc, ami ráadásul megkerülhetetlen (mert az AVS scriptet max kiveszed/butitod, de ha a h264 dekodolás akad, az szívás)
(jah, amugy VGA-t haver ma beépiti gépbe :kiraly: reméljük a legjobbakat )
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)