Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
A PowerStrippel szórakoztam, de kicsit magas volt nekem, vagy lehet hogy azért voltam sikertelen mert kuka a tv-m :-) (KLV-S40A10) akkor marad a 1280x768...
Akkor hivatalosan is felvilágítalak, hogy ez a tv max 1280x768-at tud VGA bemeneten keresztül. Kár erőlködni az 1366 x768-al, soha nem fog sikerülni.
Ha még akarsz valamit próbálni, vegyél egy HDMI-DVI adaptert, kösd azzal a tv-det a DVI portra, és tedd a desktopot 1920x1080-ba, kompenzáld az overscant (így kapsz egy vmivel kisebb felbontást, de nem lelógó képet) és nézd meg úgy, vmivel szebbek lesznek a színek mint vga-n és kisebb lesz a zaj, viszont kevésbé lesz natív a meghajtás.
Köszi az infót :-) asszem jó lesz nekem az 1280x768... teccik' így is...
Sony KLV-S40A10, Sony RDR-HX720, Yamaha RXV-430RDS, Mission m73, m72, m7c2, Mordaunt Short MS-907W
Htpc (Home Theatre PC)
No, megnéztem a lentebb belinkent Pirates of the Caribbean 1080p trailer-t. Nálam a lejátszás tökéletesen folyamatosnak érezhető, nem láttam kisebb akadást sem. A prociterhelést belinkelem a hsz végén.
Bár látványra/érzetre nincs semmi gond, azért ez már 1080p video, ami elég komoly feladat. Az itt olvasható tesztet követve én is megmértem fraps-el, hogy mi történik lejátszás közben, és ez jött ki:
2006-08-16 14:00:41 - mplayerc
Frames: 2726 - Time: 113678ms - Avg: 23.980 - Min: 19 - Max: 28
Látszik, hogy a háttérben azért pillanatokra leesik a framerate. Nem érezhető, mert a 19fps még elég folyamatos, és a fraps benchmarks mappában található részletes fps adatok alapján 19-re is egyetlen egyszer esett csak le. De azért ez jelzi, hogy a HD nem kismiska. (Viszont azt is jelzi, hogy még egy ilyen erősen alsó-közép géppel is élvezhetően lejátszható )
Itt a kép a prociterhelésről:
Htpc (Home Theatre PC)
A PowerStrippel szórakoztam, de kicsit magas volt nekem, vagy lehet hogy azért voltam sikertelen mert kuka a tv-m :-) (KLV-S40A10) akkor marad a 1280x768...
Akkor hivatalosan is felvilágítalak, hogy ez a tv max 1280x768-at tud VGA bemeneten keresztül. Kár erőlködni az 1366 x768-al, soha nem fog sikerülni.
Ha még akarsz valamit próbálni, vegyél egy HDMI-DVI adaptert, kösd azzal a tv-det a DVI portra, és tedd a desktopot 1920x1080-ba, kompenzáld az overscant (így kapsz egy vmivel kisebb felbontást, de nem lelógó képet) és nézd meg úgy, vmivel szebbek lesznek a színek mint vga-n és kisebb lesz a zaj, viszont kevésbé lesz natív a meghajtás.
Htpc (Home Theatre PC)
Más sem marad le !
GECUBE announced shipping its latest HV series of ATI Radeon X1300 and X1600 with native HDCP support for Blu-ray, HD DVD applications and 1080p High Definition Digital TV !!
Bővebben:
http://www.gecube.com/press-release-detail.php?id=62351
és http://www.gecube.com/products-02.php?p ... cat_id=154
LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,
Htpc (Home Theatre PC)
Köszi!
Az alaplapom Asus P5GD1, úgy nézem hogy abban ALC861-van. De akkor majd megpróbálom a dekóderben beállítani :-)
Sony KLV-S40A10, Sony RDR-HX720, Yamaha RXV-430RDS, Mission m73, m72, m7c2, Mordaunt Short MS-907W
Htpc (Home Theatre PC)
Az tényleg hasonló proci. Ha megvan neked a Planet Earth 1, megnéznéd az első perc diagramját?
Nincs meg, és nem is töltenék le emiatt az egy perc miatt 2.5 gigát. Mondjál valami más - kisebb méretű - tesztet, van ezer klip a neten.
Itt van például egy trailer. Ez 1080p-s, szóval legalább úgy meghajtja a gépet, mint az a planet earth
Htpc (Home Theatre PC)
Kezdo htpc-skent osszeraktam egy gepet, de lenne par kerdesem:-alaplapi spdif outrol (realtek) megy az erositobe a jel koaxal, minden szol, de az erosito csak sztereo jelet kap (DTS-nel is) hogy tudom megoldani hogy az erosito dekodoljon? a realtek beallitasanal az spdif van kivalasztva
A realtek driver beállításainál csak azt tudod kiválasztani, hogy melyik kimenetet használja a kártya (analog, sp/dif, mindkettő), de azt nem, hogy milyen formátumot küldjön ki rajta. Ezt a lejátszó szoftverben kell megadni. A DVD playerekben (powerdvd, windvd, stb) van ilyen beállítás az opciók között. Ha AC3(DTS)-as avi-t, mkv-t akarsz lejátszani, akkor a dekóder codec-ben kell megtenni ugyanezt.
Htpc (Home Theatre PC)
- Tudok beallitani 1360x768-at? Mert eddig csak 1280x768-at sikerult.-1280x768-ban a kep 3-4 pixellel jobbra van csuszva, ezt tudom valahogy korrigalni?
- PowerStrip-el be tudod, de keszulj fel, hogy a megjelenitodon fog mulni hogy ki tudode hajtani 1:'-be
- milyne megjelenito? Sony? mert az kuka
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
-alaplapi spdif outrol (realtek) megy az erositobe a jel koaxal, minden szol, de az erosito csak sztereo jelet kap (DTS-nel is) hogy tudom megoldani hogy az erosito dekodoljon? a realtek beallitasanal az spdif van kivalasztva
- melyik realtek chip ? 850-es? ugye a gyari Realtek hajtanyt raktad fel es nem az alaplapit?
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Hello!
Kezdo htpc-skent osszeraktam egy gepet, de lenne par kerdesem:
-alaplapi spdif outrol (realtek) megy az erositobe a jel koaxal, minden szol, de az erosito csak sztereo jelet kap (DTS-nel is) hogy tudom megoldani hogy az erosito dekodoljon? a realtek beallitasanal az spdif van kivalasztva
-eddig sosem volt ati kartyam, most azt tettem bele. Tudok beallitani 1360x768-at? Mert eddig csak 1280x768-at sikerult.
-1280x768-ban a kep 3-4 pixellel jobbra van csuszva, ezt tudom valahogy korrigalni? Nem talaltam meg az ati beallitasainal.
Ha valamelyikre valaki.... koszi
zbigi
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Arty:én eddig VLC-t használtam a hd-s anyagok lejátszásához, de most szivesen kipróbálnám ezt a coreavc-t.
Leszedtem a cole2k standard codec packját, amiben benne van.
Feltettem, mediaplayer classic 6.4.8.3-as.
bbc-planet-earth mkv-t mégsem játssza le.
Kiirja hogy hány perces, de nem indul el a lejátszás, fekete a kép.
Mi lehet a gond? Gf6200A, Barton3200+, 768ram, win2k, dx9, stb, stb.
Nekem az mpc v6.4.9-el működött a CoreAVC rendesen. Próbáld ki, hátha ez a gond.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Arty:
én eddig VLC-t használtam a hd-s anyagok lejátszásához, de most szivesen kipróbálnám ezt a coreavc-t.
Leszedtem a cole2k standard codec packját, amiben benne van.
Feltettem, mediaplayer classic 6.4.8.3-as.
bbc-planet-earth mkv-t mégsem játssza le.
Kiirja hogy hány perces, de nem indul el a lejátszás, fekete a kép.
Mi lehet a gond? Gf6200A, Barton3200+, 768ram, win2k, dx9, stb, stb.
Htpc (Home Theatre PC)
.. - azért ezügyben van mint javítani az - amúgy már ezer éves - NT kernelen. Nem véletlen, hogy a vistához - ha jól tudom - teljesen új kernelt írnak.
- joltudod..., irtam korabban
- meg persze nem art egy multiprocesszoros kernel, egy multitasking es multithreading-et is tamogato oprendszer.. - az amit most a windoz produkal haaat meg messze nincs ettol.
A windows kernelje támogatja a multiprocesszort és multitaskot és multithreadet pedig régóta támogatja az oprendszer. Igazából a szoftverek nincsenek a legtöbb esetben úgy megírva, hogy ezt kihasználják. - igen a marketing szerint... persze, de hogy milyen minosegben teszi inkabb ne is vegyuk elo. - en osidok ota OS2-oztem, es hat a 10 evvel ezelotti OS2-ben kulonb multitaszk es multithreading volt mint a mostani XP-ben.
- ahogy tsc is irja, varjuk meg a Vista-t, nem veletlenul uj ekrnelt irtak ala, a mostani XP az NT 3.0-as kernelen alapszik...
T A M I . H U
- James Bond 007
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
...bár 2 hónapja telepítettem a gépet nulláról, alig van rajta valami.
Frissen telepített OS esetén is ekkora volt a prociterhelés mozi közben?
Sajnos akkoriban még nem voltak ilyen filmjeim, nem volt mit mérni.
Megvan a frissen telepített oprendszer ghostja, csak rá kéne szánnom magam, hogy lementsem az aktuális állapotot és visszaállítsam azt. Bár lehet, hogy pár alap codeccel együtt ghostoltam.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11334
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
...bár 2 hónapja telepítettem a gépet nulláról, alig van rajta valami.
Frissen telepített OS esetén is ekkora volt a prociterhelés mozi közben?
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
Nekem egy 2600+-os Sempron van egy 9600XT-vel a munkagépemben, és a 720-as h264-eket 40-50%-os terheléssel játssza le.
Az tényleg hasonló proci. Ha megvan neked a Planet Earth 1, megnéznéd az első perc diagramját?
Tegnap, amikor néztem a filmet, még be volt kapcsolva a deblocking a coreAVC-ben, úgy kb. 10 helyen akadozott komolyabban, meg egy csomószor elcsúszott a hang (persze ezt ennél a filmnél csak jóval később lehet észrevenni). Ma deblocking nélkül a madaras jelenet kivételével nem akadozott, de általában 80-90% között van a processzor és az extra részletgazdag jeleneteknél felmegy 5-10 másodpercre is 100%-ra.
Köszi a tippet a vásárlásról, próbálom megoldani a problémát anélkül, de most már tényleg csak az újratelepítés jut eszembe, bár 2 hónapja telepítettem a gépet nulláról, alig van rajta valami.
Ami még más, hogy a hangkártyámon csak analóg 5.1 kimenet van, ezért az AC3 dekódolása a gépen történik. De azt írtátok, hogy az nem jelentős igénybevétel.
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor esetleg format c:, Windows újratelepítés, minimális számú codec.
Ha mégsem megy valamilyen érthetetlen oknál fogva, akkor a legolcsóbb megoldás egy 930 vagy 940 dual proci (45-50e), és komolyabb váltás egy év múlva.
Htpc (Home Theatre PC)
anandtechen találtam is vmit, de ott is elég általános a teszt, naés hddvd ottis pedig a sony szállit BR képes notebookot (hw+sw)
Ne felejtsük el, hogy a HD-DVD és Blu-Ray lejátszók mind hagyományos PC-k. Nem is valami orbitálisak. Tehát megoldás biztos van.
A lejátszókban gondolom feladat optimalizált kód fut, oda kevesebb "lóerő" is elég lehet. Gondolom a postprocessing-et és egyéb képmanipulálást (deinterlacing, resizing, color space transform., stb.) sem a PC rész végzi.
Htpc (Home Theatre PC)
CoreAVC-ben a deblocking kikapcsolva, deinterlacing kikapcsolva. Még azt a Fix VMR9 color range-t is kikapcsoltam.
Az MPlayerrel sokkal rosszabb a helyzet, mint a BSPlayerrel. (Igen, ellenőriztem, mindkettő a Haali-t és a CoreAVC-t használja.)
Itt van a Planet Earth 1. rész első 1 perce (a madaras jelenet végéig):
Biztos, hogy valami szoftveres problémád van, annak a 2.66-os P4-nek a 9600Pro-val vinnie kellene a 720p-s h264-eket gond nélkül. Nekem egy 2600+-os Sempron van egy 9600XT-vel a munkagépemben, és a 720-as h264-eket 40-50%-os terheléssel játssza le.
Ez válasz a gépcsere kérdésedre is. Én a helyedben most nem cserélnék. Intel platformon olyan nagy ugrást nem tudnál elérni, mert az olcsóbb 805-840-es procik nem annyival gyorsabbak, a 9xx-esek drágák. A core duo-k ideje pedig még nincs itt, arra itthon még 3-4 hónapot minimum várni kell, hogy lehessen hozzá kapni normális olcsóbb lapot. AMD platformon is ez a helyzet. Csak viszonylag drágán tudnál komoly teljesítmény növekedést vásárolni. (15-20 a lapra + 50 körül egy komolyabb procira).
Persze megérhet ennyit a HD lejátszás lehetősége, de akkor semmiképpen nem, ha a géped amúgy is alkalmas rá. Azt a gépet már csak a valódi (1080i/p) retail videok megjelenésekor érdemes lecserélni. De akkor már komolyabbra, mint ami pillanatnyilag kapható.
Htpc (Home Theatre PC)
Egyelőre tényleg ez a helyzet sajnos. Ha esetleg lesz olyan szoftver meg os ami támogatja a többszálú futtatást.....
A filmlejátszás egyáltalán nem oszlik el? Mondjuk a kép dekódolás az egyik procin, a hang a másikon. Vagy a hang processzorigénye annyira jelentéktelen, hogy ez nem ér semmit?
A hang az kutya füle a képhez képest (legalábbis, amíg megmaradnak a jelenlegi formátumok), ráadásul azt többnyire külön erősítő dekódolja.
A képnél viszont már most is megy a multihtread-ing, bár -mint előbb is írtam - azért ezügyben van mint javítani az - amúgy már ezer éves - NT kernelen. Nem véletlen, hogy a vistához - ha jól tudom - teljesen új kernelt írnak.
Htpc (Home Theatre PC)
dual procinak van ertelme, ha hdtv-t jatszol le es kozben megy pl az azureus vagy a gyereke quake-ezik. egyebkent nem sok.
Egyelőre tényleg ez a helyzet sajnos. Ha esetleg lesz olyan szoftver meg os ami támogatja a többszálú futtatást.....
Azért nem ennyire rossz a helyzet, a közeljövőben pedig még jobb lesz. A windows jelenleg is támogatja a multitasking-ot ill. multithreading-et, mégha nem is valami hűde jól. A HD lejátszásnál a multithread-ing már most szerepet játszhat, mivel nem csak egy dekóder thread dolgozik, hanem vannak egyéb filterek is, pl. postprocessing, deinterlacing, stb., amik futhatnak külön thread-ben.
- James Bond 007
- Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)
CoreAVC-nél visszavettél mindent alapra? Mplayer Classic-al nézed?A gépednek vinnie kellene a 720p-t. Nekem sem sokkal erősebb gépem van, és az 1080i is megy 24fps-el pedig ott is van mozgás (foci).
CoreAVC-ben a deblocking kikapcsolva, deinterlacing kikapcsolva. Még azt a Fix VMR9 color range-t is kikapcsoltam.
Az MPlayerrel sokkal rosszabb a helyzet, mint a BSPlayerrel. (Igen, ellenőriztem, mindkettő a Haali-t és a CoreAVC-t használja.)
Itt van a Planet Earth 1. rész első 1 perce (a madaras jelenet végéig):
BSPlayer (v1.37):
MPC (v6.4.9.0):
Htpc (Home Theatre PC)
Pentiumok voltak azok A slot1-es lapok voltak ilyenek, amikbe második generációs pentiumokat (PII) lehetett rakni. Sőt, mintha korai PIII-ból is lett volna ilyen megoldás.
- lecci ne tudd jobban mint en mi volt az
??
-
Vendég
Htpc (Home Theatre PC)
coreAVC-t használok, de a magasabb bitrátáknál elcsúszik a kép a hangtól, vagy már a hang is akadozik. Pl. BBC Planet Earth 1. rész elején amikor a rengeteg madarat mutatják, leesik a teljesítmény 10 fps körülire.
Csak a h264-gyel van gond, de a filmek többsége abban van.
CoreAVC-nél visszavettél mindent alapra? Mplayer Classic-al nézed?
A gépednek vinnie kellene a 720p-t. Nekem sem sokkal erősebb gépem van, és az 1080i is megy 24fps-el pedig ott is van mozgás (foci).