Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Htpc (Home Theatre PC)

ZBiGi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: ZBiGi »

A PowerStrippel szórakoztam, de kicsit magas volt nekem, vagy lehet hogy azért voltam sikertelen mert kuka a tv-m :-) (KLV-S40A10) akkor marad a 1280x768...

Akkor hivatalosan is felvilágítalak, hogy ez a tv max 1280x768-at tud VGA bemeneten keresztül. Kár erőlködni az 1366 x768-al, soha nem fog sikerülni.

Ha még akarsz valamit próbálni, vegyél egy HDMI-DVI adaptert, kösd azzal a tv-det a DVI portra, és tedd a desktopot 1920x1080-ba, kompenzáld az overscant (így kapsz egy vmivel kisebb felbontást, de nem lelógó képet) és nézd meg úgy, vmivel szebbek lesznek a színek mint vga-n és kisebb lesz a zaj, viszont kevésbé lesz natív a meghajtás.

Köszi az infót :-) asszem jó lesz nekem az 1280x768... teccik' így is...
Sony KLV-S40A10, Sony RDR-HX720, Yamaha RXV-430RDS, Mission m73, m72, m7c2, Mordaunt Short MS-907W

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: peterk »

No, megnéztem a lentebb belinkent Pirates of the Caribbean 1080p trailer-t. Nálam a lejátszás tökéletesen folyamatosnak érezhető, nem láttam kisebb akadást sem. A prociterhelést belinkelem a hsz végén.

Bár látványra/érzetre nincs semmi gond, azért ez már 1080p video, ami elég komoly feladat. Az itt olvasható tesztet követve én is megmértem fraps-el, hogy mi történik lejátszás közben, és ez jött ki:

2006-08-16 14:00:41 - mplayerc
Frames: 2726 - Time: 113678ms - Avg: 23.980 - Min: 19 - Max: 28

Látszik, hogy a háttérben azért pillanatokra leesik a framerate. Nem érezhető, mert a 19fps még elég folyamatos, és a fraps benchmarks mappában található részletes fps adatok alapján 19-re is egyetlen egyszer esett csak le. De azért ez jelzi, hogy a HD nem kismiska. (Viszont azt is jelzi, hogy még egy ilyen erősen alsó-közép géppel is élvezhetően lejátszható )

Itt a kép a prociterhelésről:

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tsc »

A PowerStrippel szórakoztam, de kicsit magas volt nekem, vagy lehet hogy azért voltam sikertelen mert kuka a tv-m :-) (KLV-S40A10) akkor marad a 1280x768...

Akkor hivatalosan is felvilágítalak, hogy ez a tv max 1280x768-at tud VGA bemeneten keresztül. Kár erőlködni az 1366 x768-al, soha nem fog sikerülni.

Ha még akarsz valamit próbálni, vegyél egy HDMI-DVI adaptert, kösd azzal a tv-det a DVI portra, és tedd a desktopot 1920x1080-ba, kompenzáld az overscant (így kapsz egy vmivel kisebb felbontást, de nem lelógó képet) és nézd meg úgy, vmivel szebbek lesznek a színek mint vga-n és kisebb lesz a zaj, viszont kevésbé lesz natív a meghajtás.

hatos66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: hatos66 »

Más sem marad le !
GECUBE announced shipping its latest HV series of ATI Radeon X1300 and X1600 with native HDCP support for Blu-ray, HD DVD applications and 1080p High Definition Digital TV !!

Bővebben:
http://www.gecube.com/press-release-detail.php?id=62351

és http://www.gecube.com/products-02.php?p ... cat_id=154
LG OLED55C8 ,Yamaha RXV-661,JBL 5.0, ,HTPC ,YettelTV ,

ZBiGi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Köszi!

Az alaplapom Asus P5GD1, úgy nézem hogy abban ALC861-van. De akkor majd megpróbálom a dekóderben beállítani :-)
Sony KLV-S40A10, Sony RDR-HX720, Yamaha RXV-430RDS, Mission m73, m72, m7c2, Mordaunt Short MS-907W

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Az tényleg hasonló proci. Ha megvan neked a Planet Earth 1, megnéznéd az első perc diagramját?

Nincs meg, és nem is töltenék le emiatt az egy perc miatt 2.5 gigát. Mondjál valami más - kisebb méretű - tesztet, van ezer klip a neten.

Itt van például egy trailer. Ez 1080p-s, szóval legalább úgy meghajtja a gépet, mint az a planet earth

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Kezdo htpc-skent osszeraktam egy gepet, de lenne par kerdesem:-alaplapi spdif outrol (realtek) megy az erositobe a jel koaxal, minden szol, de az erosito csak sztereo jelet kap (DTS-nel is) hogy tudom megoldani hogy az erosito dekodoljon? a realtek beallitasanal az spdif van kivalasztva

A realtek driver beállításainál csak azt tudod kiválasztani, hogy melyik kimenetet használja a kártya (analog, sp/dif, mindkettő), de azt nem, hogy milyen formátumot küldjön ki rajta. Ezt a lejátszó szoftverben kell megadni. A DVD playerekben (powerdvd, windvd, stb) van ilyen beállítás az opciók között. Ha AC3(DTS)-as avi-t, mkv-t akarsz lejátszani, akkor a dekóder codec-ben kell megtenni ugyanezt.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: tau »

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Tami »

- Tudok beallitani 1360x768-at? Mert eddig csak 1280x768-at sikerult.-1280x768-ban a kep 3-4 pixellel jobbra van csuszva, ezt tudom valahogy korrigalni?

- PowerStrip-el be tudod, de keszulj fel, hogy a megjelenitodon fog mulni hogy ki tudode hajtani 1:'-be
- milyne megjelenito? Sony? mert az kuka
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

-alaplapi spdif outrol (realtek) megy az erositobe a jel koaxal, minden szol, de az erosito csak sztereo jelet kap (DTS-nel is) hogy tudom megoldani hogy az erosito dekodoljon? a realtek beallitasanal az spdif van kivalasztva
- melyik realtek chip ? 850-es? ugye a gyari Realtek hajtanyt raktad fel es nem az alaplapit?
T A M I . H U

ZBiGi
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Htpc (Home Theatre PC)

Hello!

Kezdo htpc-skent osszeraktam egy gepet, de lenne par kerdesem:
-alaplapi spdif outrol (realtek) megy az erositobe a jel koaxal, minden szol, de az erosito csak sztereo jelet kap (DTS-nel is) hogy tudom megoldani hogy az erosito dekodoljon? a realtek beallitasanal az spdif van kivalasztva
-eddig sosem volt ati kartyam, most azt tettem bele. Tudok beallitani 1360x768-at? Mert eddig csak 1280x768-at sikerult.
-1280x768-ban a kep 3-4 pixellel jobbra van csuszva, ezt tudom valahogy korrigalni? Nem talaltam meg az ati beallitasainal.

Ha valamelyikre valaki.... koszi

zbigi

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Arty:én eddig VLC-t használtam a hd-s anyagok lejátszásához, de most szivesen kipróbálnám ezt a coreavc-t.
Leszedtem a cole2k standard codec packját, amiben benne van.
Feltettem, mediaplayer classic 6.4.8.3-as.
bbc-planet-earth mkv-t mégsem játssza le.
Kiirja hogy hány perces, de nem indul el a lejátszás, fekete a kép.
Mi lehet a gond? Gf6200A, Barton3200+, 768ram, win2k, dx9, stb, stb.

Nekem az mpc v6.4.9-el működött a CoreAVC rendesen. Próbáld ki, hátha ez a gond.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Arty:
én eddig VLC-t használtam a hd-s anyagok lejátszásához, de most szivesen kipróbálnám ezt a coreavc-t.
Leszedtem a cole2k standard codec packját, amiben benne van.
Feltettem, mediaplayer classic 6.4.8.3-as.
bbc-planet-earth mkv-t mégsem játssza le.
Kiirja hogy hány perces, de nem indul el a lejátszás, fekete a kép.
Mi lehet a gond? Gf6200A, Barton3200+, 768ram, win2k, dx9, stb, stb.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Htpc (Home Theatre PC)

.. - azért ezügyben van mint javítani az - amúgy már ezer éves - NT kernelen. Nem véletlen, hogy a vistához - ha jól tudom - teljesen új kernelt írnak.
- joltudod..., irtam korabban

- meg persze nem art egy multiprocesszoros kernel, egy multitasking es multithreading-et is tamogato oprendszer.. - az amit most a windoz produkal haaat meg messze nincs ettol.
A windows kernelje támogatja a multiprocesszort és multitaskot és multithreadet pedig régóta támogatja az oprendszer. Igazából a szoftverek nincsenek a legtöbb esetben úgy megírva, hogy ezt kihasználják. - igen a marketing szerint... persze, de hogy milyen minosegben teszi inkabb ne is vegyuk elo. - en osidok ota OS2-oztem, es hat a 10 evvel ezelotti OS2-ben kulonb multitaszk es multithreading volt mint a mostani XP-ben.
- ahogy tsc is irja, varjuk meg a Vista-t, nem veletlenul uj ekrnelt irtak ala, a mostani XP az NT 3.0-as kernelen alapszik...

T A M I . H U

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: James Bond 007 »

...bár 2 hónapja telepítettem a gépet nulláról, alig van rajta valami.
Frissen telepített OS esetén is ekkora volt a prociterhelés mozi közben?

Sajnos akkoriban még nem voltak ilyen filmjeim, nem volt mit mérni.

Megvan a frissen telepített oprendszer ghostja, csak rá kéne szánnom magam, hogy lementsem az aktuális állapotot és visszaállítsam azt. Bár lehet, hogy pár alap codeccel együtt ghostoltam.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11334
Kapcsolat:

Htpc (Home Theatre PC)

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

...bár 2 hónapja telepítettem a gépet nulláról, alig van rajta valami.
Frissen telepített OS esetén is ekkora volt a prociterhelés mozi közben?

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

Nekem egy 2600+-os Sempron van egy 9600XT-vel a munkagépemben, és a 720-as h264-eket 40-50%-os terheléssel játssza le.

Az tényleg hasonló proci. Ha megvan neked a Planet Earth 1, megnéznéd az első perc diagramját?

Tegnap, amikor néztem a filmet, még be volt kapcsolva a deblocking a coreAVC-ben, úgy kb. 10 helyen akadozott komolyabban, meg egy csomószor elcsúszott a hang (persze ezt ennél a filmnél csak jóval később lehet észrevenni). Ma deblocking nélkül a madaras jelenet kivételével nem akadozott, de általában 80-90% között van a processzor és az extra részletgazdag jeleneteknél felmegy 5-10 másodpercre is 100%-ra.

Köszi a tippet a vásárlásról, próbálom megoldani a problémát anélkül, de most már tényleg csak az újratelepítés jut eszembe, bár 2 hónapja telepítettem a gépet nulláról, alig van rajta valami.

Ami még más, hogy a hangkártyámon csak analóg 5.1 kimenet van, ezért az AC3 dekódolása a gépen történik. De azt írtátok, hogy az nem jelentős igénybevétel.

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

Akkor esetleg format c:, Windows újratelepítés, minimális számú codec.
Ha mégsem megy valamilyen érthetetlen oknál fogva, akkor a legolcsóbb megoldás egy 930 vagy 940 dual proci (45-50e), és komolyabb váltás egy év múlva.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

anandtechen találtam is vmit, de ott is elég általános a teszt, naés hddvd ottis pedig a sony szállit BR képes notebookot (hw+sw)
Ne felejtsük el, hogy a HD-DVD és Blu-Ray lejátszók mind hagyományos PC-k. Nem is valami orbitálisak. Tehát megoldás biztos van.

A lejátszókban gondolom feladat optimalizált kód fut, oda kevesebb "lóerő" is elég lehet. Gondolom a postprocessing-et és egyéb képmanipulálást (deinterlacing, resizing, color space transform., stb.) sem a PC rész végzi.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

CoreAVC-ben a deblocking kikapcsolva, deinterlacing kikapcsolva. Még azt a Fix VMR9 color range-t is kikapcsoltam. 
Az MPlayerrel sokkal rosszabb a helyzet, mint a BSPlayerrel. (Igen, ellenőriztem, mindkettő a Haali-t és a CoreAVC-t használja.)

Itt van a Planet Earth 1. rész első 1 perce (a madaras jelenet végéig):

Biztos, hogy valami szoftveres problémád van, annak a 2.66-os P4-nek a 9600Pro-val vinnie kellene a 720p-s h264-eket gond nélkül. Nekem egy 2600+-os Sempron van egy 9600XT-vel a munkagépemben, és a 720-as h264-eket 40-50%-os terheléssel játssza le.

Ez válasz a gépcsere kérdésedre is. Én a helyedben most nem cserélnék. Intel platformon olyan nagy ugrást nem tudnál elérni, mert az olcsóbb 805-840-es procik nem annyival gyorsabbak, a 9xx-esek drágák. A core duo-k ideje pedig még nincs itt, arra itthon még 3-4 hónapot minimum várni kell, hogy lehessen hozzá kapni normális olcsóbb lapot. AMD platformon is ez a helyzet. Csak viszonylag drágán tudnál komoly teljesítmény növekedést vásárolni. (15-20 a lapra + 50 körül egy komolyabb procira).

Persze megérhet ennyit a HD lejátszás lehetősége, de akkor semmiképpen nem, ha a géped amúgy is alkalmas rá. Azt a gépet már csak a valódi (1080i/p) retail videok megjelenésekor érdemes lecserélni. De akkor már komolyabbra, mint ami pillanatnyilag kapható.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Egyelőre tényleg ez a helyzet sajnos. Ha esetleg lesz olyan szoftver meg os ami támogatja a többszálú futtatást.....
A filmlejátszás egyáltalán nem oszlik el? Mondjuk a kép dekódolás az egyik procin, a hang a másikon. Vagy a hang processzorigénye annyira jelentéktelen, hogy ez nem ér semmit?

A hang az kutya füle a képhez képest (legalábbis, amíg megmaradnak a jelenlegi formátumok), ráadásul azt többnyire külön erősítő dekódolja.

A képnél viszont már most is megy a multihtread-ing, bár -mint előbb is írtam - azért ezügyben van mint javítani az - amúgy már ezer éves - NT kernelen. Nem véletlen, hogy a vistához - ha jól tudom - teljesen új kernelt írnak.

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

dual procinak van ertelme, ha hdtv-t jatszol le es kozben megy pl az azureus vagy a gyereke quake-ezik. egyebkent nem sok.
Egyelőre tényleg ez a helyzet sajnos. Ha esetleg lesz olyan szoftver meg os ami támogatja a többszálú futtatást.....

Azért nem ennyire rossz a helyzet, a közeljövőben pedig még jobb lesz. A windows jelenleg is támogatja a multitasking-ot ill. multithreading-et, mégha nem is valami hűde jól. A HD lejátszásnál a multithread-ing már most szerepet játszhat, mivel nem csak egy dekóder thread dolgozik, hanem vannak egyéb filterek is, pl. postprocessing, deinterlacing, stb., amik futhatnak külön thread-ben.

James Bond 007
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Htpc (Home Theatre PC)

CoreAVC-nél visszavettél mindent alapra? Mplayer Classic-al nézed?A gépednek vinnie kellene a 720p-t. Nekem sem sokkal erősebb gépem van, és az 1080i is megy 24fps-el pedig ott is van mozgás (foci).

CoreAVC-ben a deblocking kikapcsolva, deinterlacing kikapcsolva. Még azt a Fix VMR9 color range-t is kikapcsoltam.

Az MPlayerrel sokkal rosszabb a helyzet, mint a BSPlayerrel. (Igen, ellenőriztem, mindkettő a Haali-t és a CoreAVC-t használja.)

Itt van a Planet Earth 1. rész első 1 perce (a madaras jelenet végéig):

BSPlayer (v1.37):

MPC (v6.4.9.0):

peterk
Fórumlakó
Fórumlakó

Htpc (Home Theatre PC)

Pentiumok voltak azok A slot1-es lapok voltak ilyenek, amikbe második generációs pentiumokat (PII) lehetett rakni. Sőt, mintha korai PIII-ból is lett volna ilyen megoldás.
- lecci ne tudd jobban mint en mi volt az

??

Vendég

Htpc (Home Theatre PC)

coreAVC-t használok, de a magasabb bitrátáknál elcsúszik a kép a hangtól, vagy már a hang is akadozik. Pl. BBC Planet Earth 1. rész elején amikor a rengeteg madarat mutatják, leesik a teljesítmény 10 fps körülire. 
Csak a h264-gyel van gond, de a filmek többsége abban van.

CoreAVC-nél visszavettél mindent alapra? Mplayer Classic-al nézed?
A gépednek vinnie kellene a 720p-t. Nekem sem sokkal erősebb gépem van, és az 1080i is megy 24fps-el pedig ott is van mozgás (foci).

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”