Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
- harrypotter
- Újonc fórumos
- Értékelés: 0
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond?
Hanfalrendszer: Logitech Z-5500
Projector: Acer pd116pd
Lejátszó: Pc 3500+ Athlon 64, Ati x800xl 256MB, 2x 512 MB Kingmax 500MHz, Abit Fatal1ty an8, Audigy 2 ZS hangkártya, Pioneer DVR-110D
Htpc (Home Theatre PC)
Egy kérdés erejéig szeretném a segítségeteket kérni.Szeretném a komponens bemenettel rendelkezö és 1080i megjelenítésére alkalmas képmegjelenítömet pc-videókarival összekötni. A gond az, hogy a tv-n nincs HDMI-bemenet, tehát a DVI-HDMI átalakító kilöve.
Találtam a neten (csak sajnos nem Magyarországon...) DVI/3RCA- komponens átalakító adaptert. Ilyennel valaki találkozott már valaki? Hol lehet beszerezni?
Elvileg a 7xxxGT Nvidia kártyákhoz adnak tartozékként ilyet...(kicsit drága...)
Vagy esetleg létezik VGA/komponens átalakító?
Esetleg valami más lehetöség?
Köszi elöre a segítséget.
Milyen tv az, ami 1080i és nincs rajta digi bemenet?
Az MSI 7600GT-hez (de már a 6200GT-hez is) adnak komponens átalakítót, de az a speciális tv out kimenetre csatlakozik, más kártyához nem biztos, hogy jó.
Létezik VGA-komponens ( http://www.smarthome.com/7743C.html ) és DVI-komponens átalakító is ( http://www.xpcgear.com/dvicomponent.html )
Itthon is előfordulhat, keresgélni kell.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
Htpc (Home Theatre PC)
Egy kérdés erejéig szeretném a segítségeteket kérni.
Szeretném a komponens bemenettel rendelkezö és 1080i megjelenítésére alkalmas képmegjelenítömet pc-videókarival összekötni. A gond az, hogy a tv-n nincs HDMI-bemenet, tehát a DVI-HDMI átalakító kilöve.
Találtam a neten (csak sajnos nem Magyarországon...) DVI/3RCA- komponens átalakító adaptert. Ilyennel valaki találkozott már valaki? Hol lehet beszerezni?
Elvileg a 7xxxGT Nvidia kártyákhoz adnak tartozékként ilyet...(kicsit drága...)
Vagy esetleg létezik VGA/komponens átalakító?
Esetleg valami más lehetöség?
Köszi elöre a segítséget.
- harrypotter
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
- ezt vazold fel nekunk kicsit reszletesebben, hogyan is fogod osszekotni 3RCA-val a PC-t a vetitovel?
Azon már túl van, az működött.
A te kártyádhoz nem adtak komponens kimenetet?
Várjál a komponens az a tv/out mert igy nemtudom
A vga-n van sima monitor meg tv/out meg egy DVI kimenet
Lejátszó: Pc 3500+ Athlon 64, Ati x800xl 256MB, 2x 512 MB Kingmax 500MHz, Abit Fatal1ty an8, Audigy 2 ZS hangkártya, Pioneer DVR-110D
Htpc (Home Theatre PC)
- ezt vazold fel nekunk kicsit reszletesebben, hogyan is fogod osszekotni 3RCA-val a PC-t a vetitovel?
Azon már túl van, az működött.
A te kártyádhoz nem adtak komponens kimenetet?
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
- harrypotter
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
- 10 rugo 5m-ert de jo eg , amugy ettol meg lehet baja siman.., sot volt mar itt problemas draga dvi/hdmi kabel
Most fogom kiprobálni rca összekötésben abból 3 DB kell és megnézem hogy ugy is ilyen lesz e ..
Hát ugy hogy van a VGA tv/out kimenete ahoz van egy kábel aminek 3 rca csatlakózója van és a projectornak a sima monitor bemenetéhez van egy átalakitó ami gyári és annak is van 3 rca csatlakózása ha jól tudom ezt valami yuv kábelnak hivják 3 szinü rca piros kék zöld igy kötöm össze remélem érthető volt.
Htpc (Home Theatre PC)
- 10 rugo 5m-ert de jo eg , amugy ettol meg lehet baja siman.., sot volt mar itt problemas draga dvi/hdmi kabel
Most fogom kiprobálni rca összekötésben abból 3 DB kell és megnézem hogy ugy is ilyen lesz e ..
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
Megnéztem semmi változás akárhogyan hajlitom a kábelt
Van DVI-os monitorod?
Nincsen sajnos.
Gondolom másik kábeled sincs, nekem meg több ötletem...
Esetleg a gép áramtalanítása, VGA kivesz-visszarak.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
- harrypotter
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
Van DVI-os monitorod?
Nincsen sajnos.
Htpc (Home Theatre PC)
Van DVI-os monitorod?
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
- harrypotter
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
- harrypotter
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
Igen az van nekem is beljebb akkor még milehet mert már teljesen kétségbe vagyok esve mert minden máson jó csak ezen nem amin a legjobb a kép minöség
Hajlítgatást kipróbáltad?
Még nem de nem lett rálépve meg ilyenek csak kilet huzva meg összedugva de most megnéztem rca-val tökéletesen megy de az az rca kábel valami noname szar ezt nemtudom elhinni. De mindjárt kiprobálom a hajlitgatást.
Htpc (Home Theatre PC)
Igen az van nekem is beljebb akkor még milehet mert már teljesen kétségbe vagyok esve mert minden máson jó csak ezen nem amin a legjobb a kép minöség
Hajlítgatást kipróbáltad?
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
- harrypotter
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
Nagyon kicsit van beljebb szinte nincs 1 mm sem de mindkét végén.
Akkor nem az a hiba, a középső sorban a pöcök felől a harmadik az minden csatin beljebb van egy picit.
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor nem az a hiba, a középső sorban a pöcök felől a harmadik az minden csatin beljebb van egy picit.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
- harrypotter
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
Na szoval rca kábelel normális a kép de a dvi csatlakozón a kis pöckök közül az egyiknek bentebb kell lennie?Mert nemtudom nem emlékszem rá hogy milyen volt valaki megmondaná?
Nekem egyforma mindegyik, igaz nem volt 10 rugó... :-)
Az egyik bentebb van nekem de nemtudom annak igykéne lennie de mindkét végén igy van csipesszel probáljam meg kintebb huzni vagy mi ?
Mennyivel van beljebb?
Htpc (Home Theatre PC)
Na szoval rca kábelel normális a kép de a dvi csatlakozón a kis pöckök közül az egyiknek bentebb kell lennie?Mert nemtudom nem emlékszem rá hogy milyen volt valaki megmondaná?
Az egyik bentebb van nekem de nemtudom annak igykéne lennie de mindkét végén igy van csipesszel probáljam meg kintebb huzni vagy mi ?
Mennyivel van beljebb?
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
- harrypotter
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Szerk.:
Na jó, az egyik beljebb van egy milliméterrel (a középső sorban).
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
- harrypotter
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
Elolvastam de nem csak a win alatt piros már mikor bekapcsolom a gépet akkor is szoval nemtudom mi lehet elötte jó volt milött a wint ujraraktam
Ha már bekapcsoláskor is piros, akkor mi köze a windowshoz?
Azért húzgáld ki, dugdosd vissza a csatlakozókat mindkét oldalon, hajlítgasd meg a kábelt, kösd össze VGA kábellel próbaképpen, stb.
Ha van DVI-os monitorod, próbáld ki azzal is.
Ha ez mind nem használ, akkor kölcsön vga kártyával nézd meg a géped.
És ha nem nagy fáradtság, elküldés előtt olvasd már el a hozzászólásodat és kicsit turbózd fel írásjelekkel, hogy nekünk könnyebb legyen olvasni. Köszi.
Na szoval rca kábelel normális a kép de a dvi csatlakozón a kis pöckök közül az egyiknek bentebb kell lennie?
Mert nemtudom nem emlékszem rá hogy milyen volt valaki megmondaná?
Htpc (Home Theatre PC)
És ha nem nagy fáradtság, elküldés előtt olvasd már el a hozzászólásodat és kicsit turbózd fel írásjelekkel, hogy nekünk könnyebb legyen olvasni. Köszi.[/size]
Támogatom.Hihetetlen,hogy lehet így írni...Ezt már általánosba illene elsajátítani.
Vagy még ott tartasz?
Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650
Htpc (Home Theatre PC)
Elolvastam de nem csak a win alatt piros már mikor bekapcsolom a gépet akkor is szoval nemtudom mi lehet elötte jó volt milött a wint ujraraktam
Ha már bekapcsoláskor is piros, akkor mi köze a windowshoz?
Azért húzgáld ki, dugdosd vissza a csatlakozókat mindkét oldalon, hajlítgasd meg a kábelt, kösd össze VGA kábellel próbaképpen, stb.
Ha van DVI-os monitorod, próbáld ki azzal is.
Ha ez mind nem használ, akkor kölcsön vga kártyával nézd meg a géped.
És ha nem nagy fáradtság, elküldés előtt olvasd már el a hozzászólásodat és kicsit turbózd fel írásjelekkel, hogy nekünk könnyebb legyen olvasni. Köszi.
Pelican [pel.hu]
InFocus ScreenPlay 7200
- harrypotter
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
Most fogom kiprobálni rca összekötésben abból 3 DB kell és megnézem hogy ugy is ilyen lesz e én nemtudom mivan mostmár tényleg mindig megprobálom a drága minöségi termékeket venni
Htpc (Home Theatre PC)
T A M I . H U
- harrypotter
- Újonc fórumos
Htpc (Home Theatre PC)
harrypotter: vga kábel csere próba?
tami: nekem volt lapom, amivel nem ment a speedfan és volt, amin 2-4%-on kezdett lassulni egyáltalán a venti de asszem asussal az a gond, h saját vezérlőket raknak a lapjaikra, nem a kommresz cuccokat, amit ezek a programok általában nem kezelnek ...
Hát én DVI-keresztül kötöm össze és 5m a kábel mérete és 10000 ft volt szoval anna baja nem lehet aranyozott meg ilyen dupla szigetelés meg stb van rajta annak baja nem lehet