Hozzád hasonlóan én sem értem a sikerét.
Nyilván, a középkorú Carter doktort látjuk, csak jogi csűrés-csavarás miatt más a neve.
Én is reméltem, hogy valami jót fogok látni.
Én úgy fogalmaznék, hogy egy tisztességes iparosmunka, ami nézhető, de számomra teljesen érdektelen, 3 rész után elengedtem.
Ami nagyon tetszett az első részben, az a kiábrándult Carter doktor szájából hangzott el:
"Ez a munka sokat ad. Rémálmokat, fekélyt, öngyilkos hajlamot."
Ami pozitív vonás volt benne még: szemben a Vészhelyzettel, itt nem tettek 5 percenként csodát, illetve hangsúlyt kapott, hogy sok órát kell ott is várakozni, a beteget a folyosón fektetik tolóágyon, mert nincs szabad szoba.
Ami a többi észrevételed illeti, ez lassan a valóság:
- Pesten a XIX. kerületben gyakran látok óvodás, kisiskolás csoportokat sétálni az utcán, nem elhanyagolható a fekete, ázsiai gyerekek aránya,
- a KÖKI Terminálban mindenféle náció vásárol, csadorosok, feketék, ázsiaiak,
- nemrégiben Kecskeméten betévedtem egy Pennybe, turbános indiaiak, feketék és ázsiaiak is vásároltak a kaukázusiak között.
Ügyfelezős munkakörben dolgozom, nálam is járt már nemváltáson átesett ügyfél, tűzpiros miniruhás szakállas "nő".
Szóval, lehet, hogy amit a The Pitt mutat, még túlzás (egyébként, nekem már fel sem tűnt), de itt kopogtat az ajtón.
Továbbá, meggyőződésem, hogy az orvosos sorozatok, ugyanolyan károsak, mint a krimik, mert teljesen irreális irányba befolyásolják a valóságban az elvárásokat az orvosokkal, rendőrséggel szemben.
(Ez persze, engem sem tart vissza, hogy belenézzek ilyenekbe...)
Igazából azt sajnálom, hogy az ilyen indokolatlanul hájpolt középszerű vacak folytatást kap, míg pl. a minden hibája ellenére ötletes és szellemes Kaos-t [Netflix] elkaszálják.