Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3608
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Tyű, az előbb néztem meg ezt a filmet:
Instructions Not Included
https://www.imdb.com/title/tt2378281/
Könnyű kis vígjáték, tényleg lehet mosolyogni rajta, sőt még nevetni is, miközben elég komoly témát dolgoz fel, hogy miként kezelné az ember hasonló helyzetben a dolgot.
De végére, de tényleg a legvégére, az utolsó jelenetre leesett az állam, és összeáll minden, és kissé pityeregtem is, mint gyakorló apuka.
Nagyon ajánlom ezt a filmet, mert végig könnyű kikapcsolódást ad, de a végére nagyon és hatásosan pofán csapja az embert. Ettől többet nem mondok, mert meg kell nézni.
24-es
https://www.imdb.com/title/tt23782584/? ... ber%252024
Nem olyan rég láttam a Max Manus című, szintén norvég filmet, ami ugyanezt a témát dolgozza fel, csak kicsit másként.
Az is tetszett, és ez is, sőt, ebben még említik is a Max-ot, mint másik, megbecsült gerilla harcost a német megszállók ellen.
Szerencsére a film egyáltalán nem arról szól, hogy szegény zsidók, meg minden, hanem csak egy hazafiról szól, aki a maga módszerével szeretné a megszálló ellenséget legyőzni, de legalább is kárt okozni nekik.
Kiváló háborús film, (szerencsére) nem a lassított felvételes hollywoodi megvalósításban.
Peacemaker
https://www.imdb.com/title/tt13146488/?ref_=ttep_ov_i
Befejeztem a második évadot tegnap (és úgy néz ki, nem is lesz folytatás).
Nekem bejött továbbra is. Bár a lezárás nem olyan volt, mint szerintem a legtöbben várták, ez látszik is a pontozáson, de mégis érthető, hogy mi volt a cél vele. A sorozat amúgy szórakoztató, rohadtul nem PC (szerencsére), és elegendően véres is volt, ahogy az kell az ilyeneknél.
Tulsa king
https://www.imdb.com/title/tt16358384/? ... vi_tt_i_15
Kezd beindulni, jó lesz ez, mint eddig is volt. Bár itt a harmadik résznél kicsit felhúztam a szemöldököm, mert a profizmus itt igencsak megbicsaklott, de remélem egyszeri botlás volt, és marad a szokásos magas színvonal. Stallone továbbra is lubickol a szerepben. Robert Patrick is a reneszánszát éli az utóbbi időben, és jól állnak neki ezek a szerepek (Reacher II. évad, Peacemaker, meg itt is).
Instructions Not Included
https://www.imdb.com/title/tt2378281/
Könnyű kis vígjáték, tényleg lehet mosolyogni rajta, sőt még nevetni is, miközben elég komoly témát dolgoz fel, hogy miként kezelné az ember hasonló helyzetben a dolgot.
De végére, de tényleg a legvégére, az utolsó jelenetre leesett az állam, és összeáll minden, és kissé pityeregtem is, mint gyakorló apuka.
Nagyon ajánlom ezt a filmet, mert végig könnyű kikapcsolódást ad, de a végére nagyon és hatásosan pofán csapja az embert. Ettől többet nem mondok, mert meg kell nézni.
24-es
https://www.imdb.com/title/tt23782584/? ... ber%252024
Nem olyan rég láttam a Max Manus című, szintén norvég filmet, ami ugyanezt a témát dolgozza fel, csak kicsit másként.
Az is tetszett, és ez is, sőt, ebben még említik is a Max-ot, mint másik, megbecsült gerilla harcost a német megszállók ellen.
Szerencsére a film egyáltalán nem arról szól, hogy szegény zsidók, meg minden, hanem csak egy hazafiról szól, aki a maga módszerével szeretné a megszálló ellenséget legyőzni, de legalább is kárt okozni nekik.
Kiváló háborús film, (szerencsére) nem a lassított felvételes hollywoodi megvalósításban.
Peacemaker
https://www.imdb.com/title/tt13146488/?ref_=ttep_ov_i
Befejeztem a második évadot tegnap (és úgy néz ki, nem is lesz folytatás).
Nekem bejött továbbra is. Bár a lezárás nem olyan volt, mint szerintem a legtöbben várták, ez látszik is a pontozáson, de mégis érthető, hogy mi volt a cél vele. A sorozat amúgy szórakoztató, rohadtul nem PC (szerencsére), és elegendően véres is volt, ahogy az kell az ilyeneknél.
Tulsa king
https://www.imdb.com/title/tt16358384/? ... vi_tt_i_15
Kezd beindulni, jó lesz ez, mint eddig is volt. Bár itt a harmadik résznél kicsit felhúztam a szemöldököm, mert a profizmus itt igencsak megbicsaklott, de remélem egyszeri botlás volt, és marad a szokásos magas színvonal. Stallone továbbra is lubickol a szerepben. Robert Patrick is a reneszánszát éli az utóbbi időben, és jól állnak neki ezek a szerepek (Reacher II. évad, Peacemaker, meg itt is).
Csak a Marantz! :-D
Azt nem említettem, hogy az újabb futószalagos, végetnemérő fostengerektől megy el a kedvem, mikor azt olvasom, hogy "lassú kicsit, de az utolsó rész jó volt, megágyazott egy következő évadnak". Anjátokat! 
A Bron/broen meg, egy kihagyhatatlan klasszikus. Mint sok skandináv gyöngyszem.
Vannak kivételek, de inkább a régieknél. Ott a durva, sokepizódos 24 pl. 8x24 (!) rész. Nem bírtuk abbahagyni. Persze vannak gyenge pillanatai.
Egy mostani "végtelenítettet" eszembe nem jutna elkezdeni. Valószínűleg megöregedtem.

A Bron/broen meg, egy kihagyhatatlan klasszikus. Mint sok skandináv gyöngyszem.
Vannak kivételek, de inkább a régieknél. Ott a durva, sokepizódos 24 pl. 8x24 (!) rész. Nem bírtuk abbahagyni. Persze vannak gyenge pillanatai.
Egy mostani "végtelenítettet" eszembe nem jutna elkezdeni. Valószínűleg megöregedtem.

Szerintem!
Hát én éppen most néztem rá A híd című dán-svéd aránylag régi sorozatra, aztán leragadtam és végignéztem, itt a négy évad és 38 rész kb. annyi is volt ami épp elég volt, s szerencsére it le is zárták. De valóban, egy érdekesnek tűnő sorozatnál láttam, hogy 6 évad, ezzel én le is zártam magamban, hogy nem érdekel, feleségem viszont simán leül ilyenek elég, legfeljebb jó pár hónao mire végigér rajta.
Nálam szelektáló eró az IMDB pontszám, 7 alá értékelt sorozatot nem szoktam nézni, s felette is rá szoktam nézni az értékelésekre. Ezzel együtt is többször előfordult, hogy abbahagytam, mert mégis kiderült, hogy nem nekem való. Szóval lehet nincs igazán jó szelekciós módszer.
Az antikvárius (Bookish)
[tévé: Epic Drama]
Korábban nem hallottam erről a sorozatról, csak véletlenül került elém a tévében.
Mark Gatiss és Polly Walker miatt kapott esélyt.
port.hu összefoglaló:
Az 1950-es években Londonban a különc könyvesbolt-tulaj és korábbi kém, Book segít a rendőrségnek bonyolult gyilkosságok megoldásánál. A börtönviselt Jack gyanítja, nem véletlenül vették fel dolgozni [a könyvesboltba].
A gyenge közepes 1. rész alatt az motoszkált bennem, hogy mé' nem a Sherlock 5. évadát csinálta inkább ehelyett.
(Itt is van egy különc privát nyomozó, aki szokatlan segédet kap.)
Aztán a 2. rész egy erős visszaesés volt.
Gyenge párbeszédek, rossz dramurgia, ostoba bűncselekmény.
A set-top-box-on ugyan nyomtam rá sorozat felvételt, de kétséges, hogy érdemes-e folytatni.
[tévé: Epic Drama]
Korábban nem hallottam erről a sorozatról, csak véletlenül került elém a tévében.
Mark Gatiss és Polly Walker miatt kapott esélyt.
port.hu összefoglaló:
Az 1950-es években Londonban a különc könyvesbolt-tulaj és korábbi kém, Book segít a rendőrségnek bonyolult gyilkosságok megoldásánál. A börtönviselt Jack gyanítja, nem véletlenül vették fel dolgozni [a könyvesboltba].
A gyenge közepes 1. rész alatt az motoszkált bennem, hogy mé' nem a Sherlock 5. évadát csinálta inkább ehelyett.
(Itt is van egy különc privát nyomozó, aki szokatlan segédet kap.)
Aztán a 2. rész egy erős visszaesés volt.
Gyenge párbeszédek, rossz dramurgia, ostoba bűncselekmény.
A set-top-box-on ugyan nyomtam rá sorozat felvételt, de kétséges, hogy érdemes-e folytatni.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Remélem minél több minisorozat lesz, mert én is ezeket fogyasztom szívesebben. 8-10 rész azt csá. Bőven elég egy sztoriból.
A szétnyújtott, 5-6 évig húzott foshalmazokhoz nincs már türelmem.
A Dexter első szériáját is kb 5 éve nézem.
A mostani fiatalok pont lekakilják ezeket, a hosszú sorikat, a 40 pluszosok meg már nem lelkesednek, meg durván szelektálnak.
Legalábbis a környezetemben kifújt ez a sorozatőrület.
Ma egy 20-30-as, nem kezd bele egy 5-10 évados rétestésztába. Ráadasul gondolnak egyet, és kaszálják.
A szétnyújtott, 5-6 évig húzott foshalmazokhoz nincs már türelmem.
A Dexter első szériáját is kb 5 éve nézem.

A mostani fiatalok pont lekakilják ezeket, a hosszú sorikat, a 40 pluszosok meg már nem lelkesednek, meg durván szelektálnak.
Legalábbis a környezetemben kifújt ez a sorozatőrület.
Ma egy 20-30-as, nem kezd bele egy 5-10 évados rétestésztába. Ráadasul gondolnak egyet, és kaszálják.
Szerintem!
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6123
Mostanában a minisorozatok a zsánerem. Oka van. Egyrészt egy teljes estés filmre nincs időm, másrészt szappanoperára meg nincs türelmem, így. a 6-8-10 részes minisorik ideálisak nekem manapság - több nap, akár több hét alatt megnézve.
Szóval megnéztem az Öntörvényűek (Wayward) c. krimi-thriller(?) minisorozatot, és... végig tudtam nézni. Igaz, többször beleadludtam, és keresnem kellett, hogy melyik epizód melyik részéig emlékszem rá, de érdekelt, kikerestem...
A szereplők egy kivételével felejtősök, az az egy (Toni Collette) viszont csúcsot alakít.. Szóval a színészi játék felejtős, de a sztori az elég érdekes szerintem. Egyszerűen végig érdekelt, hogy mi lesz. A vége számomra eléggé értelmezhetetlen, remélem nem azért ilyen sejtelmes, mert folytatni akarják... Bár ha folytatják, én azt is megnézem, mert van még a sztoriban bőven, szerintem.
IDBn 5.9 az értékelése a sorozatnak, ami sorozatoknál kifejezetten rossz, szóval aki arra csorgatja a nyálát, hogy mekkora az IMDb-pontszáma, az hagyja ki. Szerintem 5.9-nél jelentősen jobb.
Szóval megnéztem az Öntörvényűek (Wayward) c. krimi-thriller(?) minisorozatot, és... végig tudtam nézni. Igaz, többször beleadludtam, és keresnem kellett, hogy melyik epizód melyik részéig emlékszem rá, de érdekelt, kikerestem...
A szereplők egy kivételével felejtősök, az az egy (Toni Collette) viszont csúcsot alakít.. Szóval a színészi játék felejtős, de a sztori az elég érdekes szerintem. Egyszerűen végig érdekelt, hogy mi lesz. A vége számomra eléggé értelmezhetetlen, remélem nem azért ilyen sejtelmes, mert folytatni akarják... Bár ha folytatják, én azt is megnézem, mert van még a sztoriban bőven, szerintem.
IDBn 5.9 az értékelése a sorozatnak, ami sorozatoknál kifejezetten rossz, szóval aki arra csorgatja a nyálát, hogy mekkora az IMDb-pontszáma, az hagyja ki. Szerintem 5.9-nél jelentősen jobb.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
(mostanában elég fáradt vagyok, mire odakerülök, hogy van fél-egy órám nézni valamit, és gyorsan bele is alszom, ezért maradhatott félbe. Én amúgy Jude Law szereplését ebben nem láttam kiemelkedőnek, ahhoz képest, mekkorákat tud alakítani, ez olyan unott hakninak tűnt. Jason Bateman viszont igen jól hozza a karaktert).
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6123
Én valamiért nem jutottam el a végéig, de akkor nekivágok megint...
(mostanában elég fáradt vagyok, mire odakerülök, hogy van fél-egy órám nézni valamit, és gyorsan bele is alszom, ezért maradhatott félbe. Én amúgy Jude Law szereplését ebben nem láttam kiemelkedőnek, ahhoz képest, mekkorákat tud alakítani, ez olyan unott hakninak tűnt. Jason Bateman viszont igen jól hozza a karaktert).
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Már az sem a régi.

Na Monster: The Ed Gein Story megnézve.
Sokan, sok helyen lehúzzák, fanyalognak. Nekem bejött, ahogy van, persze mindennél lehetne jobb.
A megvalósítás, színészi játék pazar

Vigyázat! Véres, nyers, erőszakos, lmbtq és társai szóval nem finomkodik semmivel sem.
Nálam 8/10
Olyan nesze neked semmi fogd meg jól! Kb három percig birtam nézni utána meg háttérnek ment de semmire sem jóscaurus írta: ↑2025.10.07., kedd 07:36A csütörtöki nyomozóklub
(The Thursday Murder Club)
[Netflix]
Egy újabb kihagyott ziccer, lélektelen, se íze, se bűze iparosmunka.
(Jó, mondjuk, a rendező, Chris Columbus már figyelmeztető lehetett volna, mert bármennyire sikeres is, ő maga igazán jó filmet nem rendezett.)

"Az igazi barát szemből támad."
Az elmúlt 8-10év "nyugdíjas" sztárokkal teletűzdelt filmjeit el kell engedni!
Én is így teszem, így a csalódás kizárt...
Én is így teszem, így a csalódás kizárt...

A csütörtöki nyomozóklub
[Netflix]
(Jó, mondjuk, a rendező, Chris Columbus már figyelmeztető lehetett volna, mert bármennyire sikeres is, ő maga igazán jó filmet nem rendezett.)
Adott egy pazar miliő, remek színészek, egy teljesen életszerű konfliktus helyzet.
Viszont a forgatókönyvírók és a rendező ezzel látványosan semmit nem tudtak kezdeni: ostoba, hiteltelen, lyukaktól hemzsegő történet.
Nincs benne egyetlen emlékezetes alakítás, karakter vagy akár mondat sem.
Annyira semmilyen, hogy csak megveszekedett életmű komplettistáknak ajánlom.
[Netflix]
Adott egy pazar miliő, remek színészek, egy teljesen életszerű konfliktus helyzet.
Viszont a forgatókönyvírók és a rendező ezzel látványosan semmit nem tudtak kezdeni: ostoba, hiteltelen, lyukaktól hemzsegő történet.
Nincs benne egyetlen emlékezetes alakítás, karakter vagy akár mondat sem.
Annyira semmilyen, hogy csak megveszekedett életmű komplettistáknak ajánlom.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Én sem láttam a régieket, de pár képből, jelenetből leszűrhető milyenek.scaurus írta: ↑2025.09.29., hétf. 07:48Nem láttam sem a mozifilmeket, sem az eleve dvd kiadású filmet, sem a tévéfilmeket, sem a rövid filmet, sem a sorozatokat, sem a rajzfilmsorozatokat, sem a musicalt és a témához kapcsolódó videójátékokkal sem játszottam.
Azon kívül, hogy tudom, hogy 1991-es filmben játszott Anjelica Huston és Christina Ricci, nem tudom, hogy a korábbiak milyenek voltak, így a két évadot csak egymáshoz tudom hasonlítani.
SZÁMOMRA, az első évad egy szórakoztató, gördülékeny iskolai sztori volt, számos interakcióval a diákok között.
SZÁMOMRA, a második évad cselekménye erőltetettnek és kínban születettnek tűnt, a cselekmény íve, a dramaturgia megtört.
Némelyik epizódot kínlódás volt végignézni.
Ahogy írod, az iskolai háttér díszlet lett, a korábban fontos iskolatársak alig kaptak szerepet, sőt, Enid is háttérbe szorult.
Az már egyéni ízlés kérdése, hogy a szerepcsere, testcsere a legrüheltebb toposzaim (ezek még a "gonosz ikertestvér"-nél is bénábbak) a Két lotti, A koldus és királyfi és tényleges testcserés sztorik már gyerekkoromban irritáltak.
Nekem Agnes sem volt cuki, hanem egy idegesítő felesleg, ahelyett, hogy a már megismert karakterek kaptak volna több játékidőt.
Inkább arra gondoltam, hogy ha kevésbé jó színésznő játszaná Wednesday-t, akkor már rég elengedtem volna a sorozatot.
No, majd 2027.-ben látjuk a folytatást.

Nálam az 1.évad is a na jó nézzük, egyszer elmegy, szóval a 2. évad sem rosszabb számomra, mert nem várok úgymond semmi kiemelkedőt. Sőt, kicsit pörgősebb, komolyabb lett a téma.
Agnes nem volt idegesítő, olyan, amit írtam. Nekem bejött a jelenléte.
Fekete nyúl. Netflix
8 részes minisorozat, van vége.
Jude Law, Jason Bateman.
Két testvér viszontagságai. Egyik kutya másik eb.
Jó volt, ajánlom. Odatette magát a két színész. Rettenetesen csúnyabeszédes, kisgyerekekkel egy légtérben csak halkan, vagy ne!
8 részes minisorozat, van vége.
Jude Law, Jason Bateman.
Két testvér viszontagságai. Egyik kutya másik eb.
Jó volt, ajánlom. Odatette magát a két színész. Rettenetesen csúnyabeszédes, kisgyerekekkel egy légtérben csak halkan, vagy ne!

Szerintem!
Nem láttam sem a mozifilmeket, sem az eleve dvd kiadású filmet, sem a tévéfilmeket, sem a rövid filmet, sem a sorozatokat, sem a rajzfilmsorozatokat, sem a musicalt és a témához kapcsolódó videójátékokkal sem játszottam.
Azon kívül, hogy tudom, hogy 1991-es filmben játszott Anjelica Huston és Christina Ricci, nem tudom, hogy a korábbiak milyenek voltak, így a két évadot csak egymáshoz tudom hasonlítani.
SZÁMOMRA, az első évad egy szórakoztató, gördülékeny iskolai sztori volt, számos interakcióval a diákok között.
SZÁMOMRA, a második évad cselekménye erőltetettnek és kínban születettnek tűnt, a cselekmény íve, a dramaturgia megtört.
Ahogy írod, az iskolai háttér díszlet lett, a korábban fontos iskolatársak alig kaptak szerepet, sőt, Enid is háttérbe szorult.
Az már egyéni ízlés kérdése, hogy a szerepcsere, testcsere a legrüheltebb toposzaim (ezek még a "gonosz ikertestvér"-nél is bénábbak) a Két lotti, A koldus és királyfi és tényleges testcserés sztorik már gyerekkoromban irritáltak.
Nekem Agnes sem volt cuki, hanem egy idegesítő felesleg, ahelyett, hogy a már megismert karakterek kaptak volna több játékidőt.
Inkább arra gondoltam, hogy ha kevésbé jó színésznő játszaná Wednesday-t, akkor már rég elengedtem volna a sorozatot.
Szerintem:scaurus írta: ↑2025.09.22., hétf. 07:21Wednesday 2. évad
[Netflix]
Eléggé vegyesek az érzelmeim.
Az 1. évad, ha nem is volt zseniális, de kifejezetten szórakoztató volt, karakterek, sztori, miliő, zene rendben volt.
Jenna Ortega és Emma Myres meg remekeltek a szerepükben.
A 2. évadra, szükségszerűen, az újdonság varázsa megkopott.
A sztori sokkal gyengébb. A diáktársak teljesen háttérbe szorultak, ami egy iskolai történetnél kissé furcsa.
Az első etapban Wednesday Enid dinamika is megbicsaklott, az új karakter, Agnes kifejezetten idegesítő.
(Mondjuk, ez lehetett koncepció, hogy a néző pont úgy viszonyuljon hozzá, mint Enid.)
A nyolc részből kb. a fele felesleges töltelék volt, a végére, úgy a 7.-8. részre úgy-ahogy magára talált.
Ezt az évadot ugyanúgy Jenna Ortega és Emma Myers vitték el a hátukon, ahogy a The Witcher-t Henry Cavill.
Nélkülük, valószínűleg, már az első rész után elengedtem volna a 2. évadot.
1. évad amiatt is tűnhet jobbnak, mert az eddigi, nem kicsit gyerekes Addams Family filmek, sorozatok után kissé komolyabb, minőségibb a Wednesday. Ha a 2. évad lenne az 1. évad, akkor arra is ugyan úgy lehetne mondani, hogy jobb volt az 1.-nél.
Nem gyengébb a sztori, sőt komolyabb lett, pl. bejött az elmeintézet körüli mizéria, agyevő élőhalott ... stb.
Persze Tyler még mindig téma, mivel egy pár voltak, valami kis érzelem még mindig van köztük + a hyde-okat űzik-hajtják.
"A diáktársak teljesen háttérbe szorultak, ami egy iskolai történetnél kissé furcsa."
Annyira azért nem, bejött Agnes, aki tök cuki, mind a szerepe, mind a megvalósítása miatt. Nálam pl. Ő viszi a prímet.
Csak annyira iskolai történet, hogy a főszereplő oda jár.
Ja, hát Jenna Ortega alias Wednesday nélkül nem kicsit érdekes lenne a Wednesday sorozat.

Wednesday 2. évad
[Netflix]
Az 1. évad, ha nem is volt zseniális, de kifejezetten szórakoztató volt, karakterek, sztori, miliő, zene rendben volt.
A sztori sokkal gyengébb. A diáktársak teljesen háttérbe szorultak, ami egy iskolai történetnél kissé furcsa.
Az első etapban Wednesday Enid dinamika is megbicsaklott, az új karakter, Agnes kifejezetten idegesítő.
(Mondjuk, ez lehetett koncepció, hogy a néző pont úgy viszonyuljon hozzá, mint Enid.)
A nyolc részből kb. a fele felesleges töltelék volt, a végére, úgy a 7.-8. részre úgy-ahogy magára talált.
Ezt az évadot ugyanúgy Jenna Ortega és Emma Myers vitték el a hátukon, ahogy a The Witcher-t Henry Cavill.
[Netflix]
- Alex_Aston
- V.I.P.
28 évvel később
https://www.imdb.com/title/tt10548174/
Újra Danny Boyle a rendező székben.
Az első rész zsenialitását nyilván nem tudj megugrani, de teljesen jó folytatás. Megint inkább az emberekre fókuszál, ami jó, és még van benne potenciál, ahogy lehet látni a folytatás előzeteséből.
Kíváncsian várom, mert az alapok le lettek rakva hozzá.
Fegyverek
https://www.imdb.com/title/tt26581740/
Egy teljesen egyedi megvalósítás, egy szinte teljesen egyedi ötlettel. Nagyon érdekesen indul, nem lehet tudni, mi is a cél, de ahogy kezd minden szépen összeállni, csak kiszalad az ember száján, egy b...meg. Tetszett, több ilyen ötletes filmet!
https://www.imdb.com/title/tt10548174/
Újra Danny Boyle a rendező székben.
Az első rész zsenialitását nyilván nem tudj megugrani, de teljesen jó folytatás. Megint inkább az emberekre fókuszál, ami jó, és még van benne potenciál, ahogy lehet látni a folytatás előzeteséből.
Kíváncsian várom, mert az alapok le lettek rakva hozzá.
Fegyverek
https://www.imdb.com/title/tt26581740/
Egy teljesen egyedi megvalósítás, egy szinte teljesen egyedi ötlettel. Nagyon érdekesen indul, nem lehet tudni, mi is a cél, de ahogy kezd minden szépen összeállni, csak kiszalad az ember száján, egy b...meg. Tetszett, több ilyen ötletes filmet!
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 112
Alien 5. rész pörgős lett, meglepetésként ért, amire nem is gondoltam: mi történik akkor, ha az elszabadult lényeknek az ember levadászása nem jelent kihívást, ellenben egymással szemben hogyan fognak reagálni?
Az új Liam Neeson filmet leszarozták, láttam belőle 20 percet, ami szerint jó a tartalma, jó a hangja és a képminősége.
Az új Denzel Washington film 2 óra 16 perc: rossz képminőség, nincs térhatású hang, a tartalma még jó lehetne, de nagyon nem az, a fél óra alatt csak beszéltek és semmi más: a filmben a gyaloglás az akciójelenet és a mobilon való beszélgetés, egymás simogatása, a korlátnál és asztalnál való beszélgetés.

Az új Liam Neeson filmet leszarozták, láttam belőle 20 percet, ami szerint jó a tartalma, jó a hangja és a képminősége.

Az új Denzel Washington film 2 óra 16 perc: rossz képminőség, nincs térhatású hang, a tartalma még jó lehetne, de nagyon nem az, a fél óra alatt csak beszéltek és semmi más: a filmben a gyaloglás az akciójelenet és a mobilon való beszélgetés, egymás simogatása, a korlátnál és asztalnál való beszélgetés.

Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center: SVS Ultra
Subok: SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back: SVS Ultra Tower,
8 atmos + 2 surround: Polk Signature ES20 Elite
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
3 végfok: 2xEmotiva XPA GEN3 7ch, Audiolab 8300MB 1ch
400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
- Den
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 112
Dexter resurrection: nagyon tetszik, maradt a színvonal, minden részben sok az "azonnali gond megoldása" úgy Dexteresen,
The Institute: Stephen King, tetszik, jó a hangja, ritkán van mozis hang, de akkor annál jobb,
Countdown 1-13: a bef rész jön, elégedett vagyok,
Star Trek Strange: a 2. és 4. részt ki kell hagyni, az 5. rész frenetikusan jó lett,
Wednesday: már elérhető.
Clown in a Cornfield: horror, a térhatás rendkívüli, az egész film kiváló, de kihagyhatták volna a végéből egynemű baszakodást.
Smoke: az egész sorozat most már egyben nézhető, erősen ajánlott a bűnügyi filmek kedvelőinek.
The Institute: Stephen King, tetszik, jó a hangja, ritkán van mozis hang, de akkor annál jobb,
Countdown 1-13: a bef rész jön, elégedett vagyok,
Star Trek Strange: a 2. és 4. részt ki kell hagyni, az 5. rész frenetikusan jó lett,
Wednesday: már elérhető.
Clown in a Cornfield: horror, a térhatás rendkívüli, az egész film kiváló, de kihagyhatták volna a végéből egynemű baszakodást.
Smoke: az egész sorozat most már egyben nézhető, erősen ajánlott a bűnügyi filmek kedvelőinek.
Frontok: SVS Ultra Evolution Pinnacle
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
Marantz AV10
Zidoo UHD5000
Epson 12000B
A mostani 2025-ös egyszer nézhető. De mindenképpen jobb, mint a 2010-es.
youtu.be/J6IcWmvlDY8
- Alex_Aston
- V.I.P.
Nem tudom láttad e, de a 2010-es filmek volt egy törölt jelenete a végén, ami talán jobb, mint az egész film volt.scaurus írta: ↑2025.08.29., pén. 07:43
...A karate kölyök (2010) a teljesen felesleges újrázások közé tartozik....
...Amikor megtudtam, hogy a Karate kölyök - Legendák nem a Cobra Kai egyenes folytatása, ráadásul visszatér Jackie Chan is, elengedtem a mozit, majd egyszer streaming-en vagy tévében megnézem, ha nem lesz jobb dolgom....
A mostani 2025-ös egyszer nézhető. De mindenképpen jobb, mint a 2010-es.
youtu.be/J6IcWmvlDY8
Ez a franchise ilyen.
A Karate kölyök 2 sem volt annyira jó, a 3. részt már alig tudtam végignézni.
Az új karate kölyök (1994) pedig számomra értelmezhetetlen volt.
A karate kölyök (2010) a teljesen felesleges újrázások közé tartozik, ráadásul egy lélektelen iparosmunka, ami tematikusan is megbicsaklik (kungfu) és a főhősök is gyengék voltak, Jackie Chan-nek nem állt jól a szerep.
Amikor megtudtam, hogy a Karate kölyök - Legendák nem a Cobra Kai egyenes folytatása, ráadásul visszatér Jackie Chan is, elengedtem a mozit, majd egyszer streaming-en vagy tévében megnézem, ha nem lesz jobb dolgom.
U.i.: az 1989-es, 13 részes animációs sorozatot nem láttam, ahogy a musical verziót sem.