Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Zalman ZM-2HC1 (ez a 8e-es)
- en ilyenert penzt nemadnek tuti..
- meg be sem ferne a hazba
- meg csunya is
- meg ...
Én 5-6e körül vettem kb 1 éve, és nagyon tisztességesen csökkenti egy amúgy elég hangos Maxtor seek-zaját. És még pár fokot hűti is.
Htpc (Home Theatre PC)
Biztos lesz benne pontatlanság, de énse vagyok még guru..
Hibátlan. Kicsit macerás lesz Divx-nél átállítani majd vissza, de ez a legkevesebb. Viszont a makroblokkosodással még mindig bajaim vannak. A Szörny Rt-nél ahol elég sok homogén felület van szépen látszik ahogy a színátmenetek kockásodnak, mint a Divx-nél. Semmi okosság nincs telepítve, egy darab TheaterTek 2.2, egy darab FFDSHOW. Majd utánafutok. Még egyszer köszönöm a segítséget!
Htpc (Home Theatre PC)
Nincs, de feladtam. Jó lesz ez az nVidia dekóderrel is, csak egyvalamit mondjatok meg nekem. VMR módban miért lesz világosabb a kép és mit csináljak vele, hogy ne legyen olyan.
Egyébként megint kipróbáltam 6 féle DVD lejátszót és egyik rosszabb képet ad, mint a másik. A TheaterTek még a legnormálisabb, plusz pár fontos szolgáltatása is van, na meg az FFDSHOW, de overlay-ben csapnivaló, WMV7-ben olyan scanline van, hogy kiesik a szemem plusz mindkettőben marha erős a makroblokkosodás. WMR9-ben a legistenesebb, de mindkét WMR-ben világosabb a kép, mint overlay-ben. A fekete az szürke. Az nVidia dekóderben le tudom húzni a fényerőt de valahogy ez nem olyan barátságos megoldás.
Ez már a második kártyám (Ati plusz nVidia) és mindkettővel csapnivaló a DVD lejátszás. Nálatok nem jelenteznek ezek a hibák?
Biztos lesz benne pontatlanság, de énse vagyok még guru..
Szóval az overlay módban 0-255ig van "jelszint", VMR9ben pedig 16-235... a 16 pedig a szgép számára szürke lesz...de mivel a filmek is csak ebben a csökkentett tartományban kerülnek rögzítésre, nem veszítesz infot, ha vmr9ben rendereled, és ffdshow-val utánaigazítod..
szóval annyit kell tenni,h kipipálod ffdshowban a Levels-t, azon belül a full range-t is, és az Inputnál a csúszkát 16ra és 235 re húzod (bal-jobb)...vagy ahogy jólesik neked..
egyébként gondolom mindenhol a VMR7 vagy 9re gondoltál ahol wmv-t írtál..
TheaterTekben tudtommal nem lehet a dekódert megváltoztatni, erre van ott a Zoomplayer Pro, ami tud dvdt lejátszani, és ott kedvedre választhatsz renderert és dekódert mindenhez.. egyetlen kellemetlenség,hogy a pro verzi tud csak dvdt lejátszani, és mivel fizetős, az ingyenes elején kikell várni 3 másodpercet és egyet kattolni.. de ennyit nekem megér...
Htpc (Home Theatre PC)
Egyébként megint kipróbáltam 6 féle DVD lejátszót és egyik rosszabb képet ad, mint a másik. ...
Ez már a második kártyám (Ati plusz nVidia) és mindkettővel csapnivaló a DVD lejátszás. Nálatok nem jelenteznek ezek a hibák?
- eddig nemtapasztaltam hasonlot..
- en a powerdvd-t ajanlom ecceruen franko!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Htpc (Home Theatre PC)
Hogy lehet beállítania Theatertek-ben, hogy ne az integrált NVidia dekódert használja hanem egy külsőt (Sonic)?
- nicns benne olyan , hogy adott directx device-t tudsz kivallasztani?
Nincs, de feladtam. Jó lesz ez az nVidia dekóderrel is, csak egyvalamit mondjatok meg nekem. VMR módban miért lesz világosabb a kép és mit csináljak vele, hogy ne legyen olyan.
Egyébként megint kipróbáltam 6 féle DVD lejátszót és egyik rosszabb képet ad, mint a másik. A TheaterTek még a legnormálisabb, plusz pár fontos szolgáltatása is van, na meg az FFDSHOW, de overlay-ben csapnivaló, WMV7-ben olyan scanline van, hogy kiesik a szemem plusz mindkettőben marha erős a makroblokkosodás. WMR9-ben a legistenesebb, de mindkét WMR-ben világosabb a kép, mint overlay-ben. A fekete az szürke. Az nVidia dekóderben le tudom húzni a fényerőt de valahogy ez nem olyan barátságos megoldás.
Htpc (Home Theatre PC)
Hogy lehet beállítania Theatertek-ben, hogy ne az integrált NVidia dekódert használja hanem egy külsőt (Sonic)?
- nicns benne olyan , hogy adott directx device-t tudsz kivallasztani?
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
Borzalmasan divatos, ennek megfelelően árazott termékcsoport a htpc ház
Haladok a FAQ 0.1-el, már kész az első pont Sok jóra senki se számítson, a szakdolgozatomat is 3 évig írtam És olyan is lett ....
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Htpc (Home Theatre PC)
- vegul mennyibol jott ki a haziko?
Bruttó 46 ezer. Majd teszek fel képet ha a helyére kerül, de még egy ventillátorcsere következik a héten. Itt tesztelték részletesen:
http://www.silentpcreview.com/article183-page2.html
46e? csak az ures haz?
Ja-ja. Ház plusz táp. És ez még egy olcsóbb darab. A Sacáék által forgalmazott házak 60-200 ezerbe kerülnek. Mondjuk azokban van kijelző és távirányító is. Viszont nincs benne tápegység.
Htpc (Home Theatre PC)
Bruttó 46 ezer. Majd teszek fel képet ha a helyére kerül, de még egy ventillátorcsere következik a héten. Itt tesztelték részletesen:
46e? csak az ures haz?
o v e r p o w e r e d
Htpc (Home Theatre PC)
Htpc (Home Theatre PC)
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
- grat a cserehez.. megerte megprobalni - amugy kesz kalvaria amit vegigcsinalsz a htpc-del kapcsoaltban
És csak a HTPC-ről beszélek. Illetve említettem még a routert amit szintén viszek vissza (azt már elintéztem), de szinte minden második műszaki dolgot viszek vissza mert rossz.
Beraktam a Samsungot, ennek alapállapotban valóban semmilyen hangja nincsen.
A HTPC-vel kapcsolatban is inkább a DVD a sötét folt. A divx-et mindig kiválóan megoldom, de a DVD mindig macerás. Délután sokat vesződtem vele úgy ahogy egész jó képet varászoltam, de a Szörny Rt-n vettem észre, hogy makroblokkosodik. Szóval majd ha odajutok megint akkor kérdezek.
Htpc (Home Theatre PC)
Na, meggyüttem. Szerintük nem volt hangos. Persze boltban, zene meg 5 vásárló mellett nem volt az. Ezzel együtt becseréltem egy Samsung SpinPoint P120-ra (250Gb SATA), ez elvileg a másik leghalkabb merevlemez. Ma már nem teszem be, ha PC-t látok hullik a hajam.
- grat a cserehez.. megerte megprobalni
- amugy kesz kalvaria amit vegigcsinalsz a htpc-del kapcsoaltban
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
Na, meggyüttem. Szerintük nem volt hangos. Persze boltban, zene meg 5 vásárló mellett nem volt az. Ezzel együtt becseréltem egy Samsung SpinPoint P120-ra (250Gb SATA), ez elvileg a másik leghalkabb merevlemez. Ma már nem teszem be, ha PC-t látok hullik a hajam.
Htpc (Home Theatre PC)
- meg csunya is
- meg ...
Ezt sokat nézegettem Én is még régebben a 10.000 fordulatos IBM-hez, de nem hűt eléggé meg drága is úgyhogy inkább csináltam 1 jobbat, otthon/melóhelyen talált anyagokból...
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Htpc (Home Theatre PC)
Ezzel a merevlemezzel nem tudom mit csináljak...
- csere masik tipusra..
- nekem egy samsung sata2{300} 200GB-os van, 7200-on porog es meglepoen nincs hangja
A cserét Én is megpróbálnám, hátha rendesek a cégnél. Meg kell mondani mi az ábra és kész...
Nekem 5 vinyó van a gépemben (IBM, Quantum, Samsung, Maxtor) és messze a Samsung (Sata 160Gb 7200) a leghalkabb és a legkevésbé melegedő, már meg is bántam, hogy legútóbb Maxtor-t (PATA 250 Gb 7200 16Mb) vettem.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Htpc (Home Theatre PC)
- meg csunya is
- meg ...
T A M I . H U
Htpc (Home Theatre PC)
- csere masik tipusra..
- Esetleg egy ilyen kipróbálása. 15e Ft, tehát egy ~160GB-os vinyó ára. De tuti lehalkít.
- Akinek meg sok, annak van egy szerényebb, de állítólag jó hangcsíllapító a Zalman. HDD hűtésre találták ki, de inkább zajcsökkentőként működik, zaon belül is inkább rezgéscsillapító hatásáról ismert. Ez "csak" 8e Ft.
Aki 50e-80e-ért tud venni házat és hangos a gépe, akkor ez aprópénz...
Zalman ZM-2HC1 (ez a 8e-es):
UI:bocs de a http linkes beszúrás most suxx jpg-re.
Htpc (Home Theatre PC)
mondd, hogy rosszsenki nem fogja ellenorizni, ok is csak visszakuldik
Ez oké. És kapok helyette egy másik sípolót. Azért szeretném tudni, hogy ez hiba vagy feature. A neten olvasott tesztekben a leghalkabb merevlemeznek nevezik, gondolnám hogy nem kéne ilyet csinálnia, főleg nem ennyi pénzért. De ha mégis akkor nem szeretnék még egy ilyet.
jogos
akkor ugy vidd vissza amikor pont nincs ebbol 1 db se es kerjel egy masik tipust
o v e r p o w e r e d
Htpc (Home Theatre PC)
Ez oké. És kapok helyette egy másik sípolót. Azért szeretném tudni, hogy ez hiba vagy feature. A neten olvasott tesztekben a leghalkabb merevlemeznek nevezik, gondolnám hogy nem kéne ilyet csinálnia, főleg nem ennyi pénzért. De ha mégis akkor nem szeretnék még egy ilyet.
Milyen márkájú?
Htpc (Home Theatre PC)
mondd, hogy rosszsenki nem fogja ellenorizni, ok is csak visszakuldik
Htpc (Home Theatre PC)
- csere masik tipusra..
Ez jó ötlet. És ezt mégis hogy? Ha rossz akkor vissza tudom vinni. Ha nem akkor páros lábbal rúgnak ki a csere ötletemmel együtt.
mondd, hogy rossz
senki nem fogja ellenorizni, ok is csak visszakuldik
o v e r p o w e r e d
Htpc (Home Theatre PC)
- csere masik tipusra..
Ez jó ötlet. És ezt mégis hogy? Ha rossz akkor vissza tudom vinni. Ha nem akkor páros lábbal rúgnak ki a csere ötletemmel együtt.
Htpc (Home Theatre PC)
- csere masik tipusra..
- nekem egy samsung sata2{300} 200GB-os van, 7200-on porog es meglepoen nincs hangja
T A M I . H U