Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Arcam AV860
Sziasztok.
Tud valaki segíteni? Esetleg valami ötlet?
Van egy fent említett procim.
Nem csatlakozik az internethez.
Ip címet kap, látom is a hálózaton. De nem csatlakozik az inzernet rádióhoz.
Már mindent kilróbáltam ami rszembe jutott.
Korábban működött.
Költözés után nem működik.
Köszönöm ha valaki tud segíteni.
Tud valaki segíteni? Esetleg valami ötlet?
Van egy fent említett procim.
Nem csatlakozik az internethez.
Ip címet kap, látom is a hálózaton. De nem csatlakozik az inzernet rádióhoz.
Már mindent kilróbáltam ami rszembe jutott.
Korábban működött.
Költözés után nem működik.
Köszönöm ha valaki tud segíteni.
Re: Házimozi erősítők, processzorok
Ezt valaki kipróbálta már? ----- A1 EVO Neuron
Nem erősítő, vagy proci, de talán itt tudom megkérdezni.
Ha igen, akkor mi a tapasztalat esetleg máshoz képest?

Nem erősítő, vagy proci, de talán itt tudom megkérdezni.
Ha igen, akkor mi a tapasztalat esetleg máshoz képest?

Lett megoldás?
hát az nem lenne egy rossz gondolat :)
megduma.. majd írj egy telefonszámot igazából az is lehet, hogy meg van de így nem kell nyomoznom :)
- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Szerintem már eleget szivatott téged ez a dolg.
Lacy, én tudok neked kölcsönadni egy Pioneer VSX-933 erősítőt ezt próbálgatni. Kb 15Km-re lakunk egymástól. Hibátlanul működik, dobozában van, csak fel kell kapnod nálam Csillaghegyen.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
nemigazán lesz segícccség :)DeLorean írta: ↑2025.04.09., szer. 18:47"Forrás Dune Base" - ezt engedd el és vegyél egy másikat!
Én a Dune Solo 8K változatot használom.
Nem annyira drága, ugyanúgy tud mindent és jobban.
Esetleg ha már a projektornál modernebb változatra váltottál próbálj ki egy modernebb Dune, vagy Zidoo lejátszót.
Nem a pénzeddel akarok játszani, sajnos HDMI problémák mindig lehetnek. Talán azokkal megszűnik a gond.
Ha közel lennél odaadnám a kis Dune-t szívesen kipróbálásra, de talán más is el tudja vinni a sajátját egy próbára.
![]()
NEM a forrás a gond, hanem az erősítő / projektor
Mivel másik bemeneten a dvd játszóval is ugyanez a jelenség ha hdmi-n menne a hang

"Forrás Dune Base" - ezt engedd el és vegyél egy másikat!lacy írta: ↑2025.04.08., kedd 19:11ja igen és még
kaptam kölcsön egy EDID emulátort, azt feltanítottam a tv-vel 4K de aztán a másikkal is ami fullHD, mindkét esetben a hangproblémát megoldotta![]()
ellenben a kék színt meg eltüntette így aztán dominánsan zöld lett a kép némi piros beütésekkel![]()
úgyhogy...![]()
![]()
Én a Dune Solo 8K változatot használom.
Nem annyira drága, ugyanúgy tud mindent és jobban.
Esetleg ha már a projektornál modernebb változatra váltottál próbálj ki egy modernebb Dune, vagy Zidoo lejátszót.
Nem a pénzeddel akarok játszani, sajnos HDMI problémák mindig lehetnek. Talán azokkal megszűnik a gond.
Ha közel lennél odaadnám a kis Dune-t szívesen kipróbálásra, de talán más is el tudja vinni a sajátját egy próbára.

- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1674
úgyhogy akkor az kukába való kb. Keress olyat, ami nem csinálja ezt.lacy írta: ↑2025.04.08., kedd 19:11ja igen és még
kaptam kölcsön egy EDID emulátort, azt feltanítottam a tv-vel 4K de aztán a másikkal is ami fullHD, mindkét esetben a hangproblémát megoldotta![]()
ellenben a kék színt meg eltüntette így aztán dominánsan zöld lett a kép némi piros beütésekkel![]()
úgyhogy...![]()
![]()
ja igen és még
kaptam kölcsön egy EDID emulátort, azt feltanítottam a tv-vel 4K de aztán a másikkal is ami fullHD, mindkét esetben a hangproblémát megoldotta
ellenben a kék színt meg eltüntette így aztán dominánsan zöld lett a kép némi piros beütésekkel
úgyhogy...

kaptam kölcsön egy EDID emulátort, azt feltanítottam a tv-vel 4K de aztán a másikkal is ami fullHD, mindkét esetben a hangproblémát megoldotta

ellenben a kék színt meg eltüntette így aztán dominánsan zöld lett a kép némi piros beütésekkel

úgyhogy...

a Dune direktben működik a vetítővel és akkor a hangot is az adjacisco írta: ↑2025.04.08., kedd 14:47Az alábbiakat kéne kipróbálni még mint ötletelés:
1. Az avr-en mind a két kimeneted használod, akkor csak a vetítő legyen bekötve nehogy a tv és a vetítő vesszen össze az avr-en. Ha így lesz akkor a tv arc-cec részét kéne inaktíválni.
2. Más forrásból kipróbálni mint a Dune-HD.
3. Egy új rövid 2.0 HDMI kábellel kipróbálni az avr és vetítő között.
4. Esetleg egy másik készüléket kérni az üzlettől, mert az is lehet az optoma hibás.
Amúgy simán el tudom képzelni hogy egy 17 éves AVR és hasonlóan régebbi Dune (ez csak tipp) egy ilyen új géppel egyszerűen nem kompatibilis már. Persze mennie kellene, de hát a mai Optoma már nem az mint régen volt, én találkoztam olyan újabb optomával, amiben a komplett cms nem működött. A csúszka két végállás kötött tulajdonképpen semmit sem változott a kép.
Azt gondolom, hogy amúgy ha működne a rendszer, már megtaláltad volna a megfelelő kombinációt és úgy gondolom ez a rendszer, nem fog tudni együtt működni. Én mindenképp az Optomától szabadulnék meg...
más forrás, írtam dvd hdmi-n másik bemeneten ugyanez a jelenség
rövid kábel nem hinném, hogy segítség lenne eddig se a kábel hossza volt a gond
másik? Kuzo mondta hogy futottak bele másnál is ebbe, de ott a zember vett egy új erősítőt ( nem volt pénzügyi akadálya :) )
monnyuk nálam se lenne csak most erre nem akarnék költeni.
Optoma marad most szereztem

most egyelőre a koaxos digi hang megy (meglepő de nekem ez jobban is tetszik, mint a hdmi-s hang)
Nincs a menüben ilyen lehetőség legalábbis a publikusbanjunior19 írta: ↑2025.04.08., kedd 09:04A hdmi kábelt húzd már ki vagy az erősítőből vagy a projektorból, amelyikhez jobban hozzáférsz. Ha megjelenik a hang az erősítőn, akkor a projektor mindenképpen ARC-on tolná ki vissza a hangot, a Marantz pedig ha jól láttam nem ARC képes. Hogy hogyan tiltja a hangot ennek ellenére az Erősítőn, az rejtély. De mindenképpen a proji szoftveres részével van gond. Esetleg minden HDMI CEC, ARC dolgot tiltani a projektor menüjében.
Ha ez a gond, akkor a gyártónak, forgalmazónak jelezni, újabb AVR esetén is lutri, hogy fog-e megfelelően működni, illetve ha a proji mindenképpen ARC-on tolná vissza az audio jelet, annak sincs értelme, csak más problémákat okozz.
Ha a hdmi kábel kihúzása után sincs hang az erősítőn, akkor az erősítő konfigurálását kell átnézni.
ahogy írtam, ha a hdmi kábelt kihúzom, a hang megjön, és ez mindegy, hogy miről érkező hdmi hang, mert a dvd lejátszó másik hdmi-n ugyanígy elnémul.
az erősítő eddig a régi vetítővel tökéletesen ment.
Az alábbiakat kéne kipróbálni még mint ötletelés:
1. Az avr-en mind a két kimeneted használod, akkor csak a vetítő legyen bekötve nehogy a tv és a vetítő vesszen össze az avr-en. Ha így lesz akkor a tv arc-cec részét kéne inaktíválni.
4. Esetleg egy másik készüléket kérni az üzlettől, mert az is lehet az optoma hibás.
Amúgy simán el tudom képzelni hogy egy 17 éves AVR és hasonlóan régebbi Dune (ez csak tipp) egy ilyen új géppel egyszerűen nem kompatibilis már. Persze mennie kellene, de hát a mai Optoma már nem az mint régen volt, én találkoztam olyan újabb optomával, amiben a komplett cms nem működött. A csúszka két végállás kötött tulajdonképpen semmit sem változott a kép.
Azt gondolom, hogy amúgy ha működne a rendszer, már megtaláltad volna a megfelelő kombinációt és úgy gondolom ez a rendszer, nem fog tudni együtt működni. Én mindenképp az Optomától szabadulnék meg...
- -KP-
- V.I.P.
Értelemszerűen a projektorra gondoltam. Ott a táblázatban, hogy spdif/earc. Mi történik ha azt átteszed spdif-re, és a hangot muteolod?
A hdmi kábelt húzd már ki vagy az erősítőből vagy a projektorból, amelyikhez jobban hozzáférsz. Ha megjelenik a hang az erősítőn, akkor a projektor mindenképpen ARC-on tolná ki vissza a hangot, a Marantz pedig ha jól láttam nem ARC képes. Hogy hogyan tiltja a hangot ennek ellenére az Erősítőn, az rejtély. De mindenképpen a proji szoftveres részével van gond. Esetleg minden HDMI CEC, ARC dolgot tiltani a projektor menüjében.
Ha ez a gond, akkor a gyártónak, forgalmazónak jelezni, újabb AVR esetén is lutri, hogy fog-e megfelelően működni, illetve ha a proji mindenképpen ARC-on tolná vissza az audio jelet, annak sincs értelme, csak más problémákat okozz.
Ha a hdmi kábel kihúzása után sincs hang az erősítőn, akkor az erősítő konfigurálását kell átnézni.
Dune - hdmi az erősítőbe - Maratz hdmi 1 kimeneten a vetítő hdmi 1 bemenetére.
de minden egyéb verziót is kipróbáltam.. sehol se ad hangot ki az erősítő ha a hdmi van bekapcsolva mint hangforrás.
Hogyan van összekötve a rendszer?
Dune- hdmi kimenet hang és kép -> erősítő hdmi be, majd erősítő hdmi kimenet csak kép-> projektor?
Dune- hdmi kimenet hang és kép -> erősítő hdmi be, majd erősítő hdmi kimenet csak kép-> projektor?
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold
- -KP-
- V.I.P.
Ha spdif-re rakod a hangot akkor is némít? Én lehet írnék az optomának a helyedben.
mire gondolsz? mert ebben nincs olyan
a kétféle mód egyike sem eredményez hangot egyik hdmi bemenetnél sem
Valahogy fura, hogy a megjelenítő határozza meg a hm-erősítő által megszólaltatott hangokat.
Meg kéne nézni, hogy az erősítő hdmi kimenetén csak kép jel továbbítása engedélyezett-e.
Meg kéne nézni, hogy az erősítő hdmi kimenetén csak kép jel továbbítása engedélyezett-e.
Japán vonal: Accuphase, Denon
- -KP-
- V.I.P.