Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Re: R.I.P.

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

scaurus írta:
2025.04.02., szer. 19:54

Nyilván, ízlések és pofonok...
Pedig ilyen zseniális filmek nincsenek manapság.

youtu.be/8eOgrVpUHZc

youtu.be/vDO6IxYEl28
Csak a Marantz! :-D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Alex_Aston írta:
2025.04.02., szer. 16:15
Bizony, bizony, Top Secret
...
Nyilván, ízlések és pofonok.

Pl. engem ezzel a fajta "humorral" (számomra nem az), a világból ki lehet kergetni.
Jim Abrahams és társai munkássága, Top Secret, Airplane, Naked Gun SZÁMOMRA értelmezhetetlen.
(A Nagy Durranásban talán volt 1-2 poén.)

Inkább nézek egy konzerv nevetéses szitkomot. :P
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 447
Kapcsolat:

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: stx »

Lemmy9.1 írta:
2025.04.01., kedd 20:01
Csak sajnos bedarálta a beteg világ, és kés alá feküdt. A metamorfózis után is kiraknád? :D
Erin Moriarty.jpg
Megnyerte a csalánszopó versenyt?

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Hoppá, hoppá!

Cobra Kai never dies! Bár ez inkább Miagi, de akkor is, na. :smile29:

youtu.be/n48YtgS552U

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 728

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Snipi írta:
2025.04.02., szer. 17:01
Aszpirin írta:
2025.04.02., szer. 16:46
Nem kell ahhoz röhögjenek a háttérben, hogy jó legyen egy komédia.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Bakker ezektől az aláröhögős fosoktól (papíron szitkom-nak hívják, ha jól tudom) agyfaszt tudok kapni, és kifutni a világból is (ha tudnék futni ... )
Miért mi a baj azzal, hogyha jelzik, hogy poén volt? ;)
Ok, én is megőrülök ezektől a kanapésoriktól.
Egyet sem bírtam még 5 percnél tovább.
Szerintem!

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 525

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Aszpirin írta:
2025.04.02., szer. 16:46
Nem kell ahhoz röhögjenek a háttérben, hogy jó legyen egy komédia.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Bakker ezektől az aláröhögős fosoktól (papíron szitkom-nak hívják, ha jól tudom) agyfaszt tudok kapni, és kifutni a világból is (ha tudnék futni ... )

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5955

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2025.04.02., szer. 16:15
Egyik kedvenc filmem a kategóriában, nem vitás. :D
Ezen wazz még mindig hülyére röhögöm magam... és minden jelenete ilyen ütős ennek a filmnek. Nem kell ahhoz röhögjenek a háttérben, hogy jó legyen egy komédia. Mekkora poénok vannak itt!!! Az az Anal Intruder, wazz... és az az ima a kivégzésnél "Tempus fugit caveat emptor coitus interruptus Mitzi Gaynor ad nauseam. Amen. " :D :D :D

R.I.P. Val Kilmer
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Egyik kedvenc filmem a kategóriában, nem vitás. :D

youtu.be/hXqLWqCqDHc

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

scaurus írta:
2025.04.01., kedd 18:23
Szórakoztató karakterek, szórakoztató történet.
Na majd ha tovább is nézed!
Én a faxban-futkosás után elengedtem.
Szerintem ahhoz már betegnek kell lenni, hogy valaki élvezze.
:smile32:

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

scaurus írta:
2025.04.02., szer. 07:21
Lemmy9.1 írta:
Csak sajnos bedarálta a beteg világ, és kés alá feküdt. A metamorfózis után is kiraknád? :D
Hát, igen.
Mondjuk, az általad linkelt "ilyen lett" képpel kapcsolatban is felmerül, hogy mennyire valós.
Ha rákeresel a Google-ban, Instagram-on, valóban vészes a helyzet, de azért nem ennyire.

Meg, nyilván, Samantha Fox-ról is a korai posztereket tette ki az emberfia/lánya. :P
"Erin Moriarty Quits Social Media After Facing Criticism for Her New Look"

Megérdemli! Jó dolgában már nem tudott mit csinálni.

Semmilyen szerepet nem fog kapni többé sohasem.
Vagy talán valami zombi filmben, vagy sorozatban.

36_1_10.gif

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Lemmy9.1 írta:
Hát, igen.
Mondjuk, az általad linkelt "ilyen lett" képpel kapcsolatban is felmerül, hogy mennyire valós.
Ha rákeresel a Google-ban, Instagram-on, valóban vészes a helyzet, de azért nem ennyire.

Meg, nyilván, Samantha Fox-ról is a korai posztereket tette ki az emberfia/lánya. :P
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Erin Moriarty.jpg
Erin Moriarty.jpg (43.48 KiB) Megtekintve 1280 alkalommal
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Az utolsó zsaru (Der letzte Bulle)
[tévé]

Befejeztem.
Az 5. évad nem kellett volna.
Az 1-4. évad egy szórakoztató, vicces sorozat volt, tele a 80-90' évek iránti nosztalgiával.
Ahogy írtam már korábban, a bűnesetek nem voltak nagy számok, de a színészek jók voltak, a karakterek jók voltak, a karakterek közötti dinamika jó volt (talán Brisgau úr és Haffner asszony szenvelgése volt a gyenge pont), a szinkron meg remek volt.

A 4. évad lezárt egy kerek történetet (Brisgau úr múltját) és úgy tűnt, hogy ezt a sorozat végének is szánták.
Az 5. évad éles váltás, a főcím is változott, a hangnem sötét lett, a humor kiveszett, a karakterek közötti viszony időnként logikátlan és/vagy érthetetlen volt.
A történet komolyan akarta venni magát, de nem állt jól a sorozatnak.
Ami eredetileg jó volt, az kiveszett belőle, amit meg kaptunk helyette nem volt jó.

Szóval, van 4 szórakoztató évad és egy teljesen felesleges ráadás 5. évad.

A fiúk (The Boys) 1. évad
[Amazon]

Régóta bakancslistás, most került rá sor.
Igazi antihős sorozat.
Szórakoztató karakterek, szórakoztató történet.
Nem került be a kedvenc sorozataim közé, de kifejezetten jó, aki, hozzám hasonlóan, halogatta, vágjon bele, megéri.

Ráadásul itt is azt tudom mondani, hogy a szinkron teljesen rendben van.

Ha úgy 40 évvel fiatalabb lennék, Erin Moriarty (Csillagfény) poszter tuti lenne a szobafalon... ;)

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

Alex_Aston írta:
2025.03.23., vas. 16:06
RRR

https://m.imdb.com/title/tt8178634/?ref_=mv_close

Indiai blockbuster, de látszik rajta, hogy a nyugati közönségnek is meg akartak felelni.

Ez már nagyon nem az a kategória, mint pár éve még voltak a szupervicces akció filmek, amik ugye már annyira sz@rok voltak, hogy az már szinte jó :D

Ez már tényleg emészthető, a főhősök kb. Bruce Willis szintjén vannak, azaz véreznek, bármit kibírnak, és a Terminator sem állítaná meg őket. Szóval az akció túlzások már nem a lehetetlen és vicces kategóriák, hanem már "csak" az átlag hollywoodi szintet ütik meg....

Maga a történet a még angol elnyomás alatt álló korban játszódik, ahol már kezd elegük lenni az elnyomottaknak ebből a világból. Két látszólag teljesen ellentétes emberről szól, akik mindketten valamilyen célt követnek, és e körül forog minden történés.

Összességében egy kellemes kikapcsolodas volt, sok manapság megjelenő nyugati akcio filmet messze meghaladó színvonallal, és tartalommal.
Én ajánlom.
:fekverohog: ... nem bántásból, de mennyit ittál előtte? :smile29:
A trailer alapján is eléggé tré még mindig ez a színvonal.

Egy jó indiai filmet láttam, ott valami nyomozónő ügyködött egy gyilkosság(sorozat) megoldása érdekében.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Alex_Aston írta:

Ez már tényleg emészthető, a főhősök kb. Bruce Willis szintjén vannak, azaz véreznek, bármit kibírnak, és a Terminator sem állítaná meg őket. Szóval az akció túlzások már nem a lehetetlen és vicces kategóriák, hanem már "csak" az átlag hollywoodi szintet ütik meg....

Nem néztem meg a filmet, de ez is látványos csatajelenet, időnként Szomszédok feelinggel. Igaz már vagy 10 éves film, nem tudom hangban mit tudnak. Lehet kitesznek magukért.

Baahubali
https://www.videoman.gr/hu/97937

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Alex_Aston írta:
RRR

Ez már nagyon nem az a kategória, mint pár éve még voltak a szupervicces akció filmek, amik ugye már annyira sz@rok voltak, hogy az már szinte jó :D

youtu.be/dOokAdOw9so

Nagyon durva! :) Szerintem ezt már le sem lehetne nálunk forgatni az állatvédők miatt, gondolok itt arra, mikor a lovat lapjára fekteti, és átcsúszik a pótkocsi alatt...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

RRR

Indiai blockbuster, de látszik rajta, hogy a nyugati közönségnek is meg akartak felelni.

youtu.be/dOokAdOw9so

Maga a film elég grandiózus, szép képekkel operál, és baromi hosszú, bár nem éreztem vontatottnak, vagy unalmasnak, a zenék pedig kifejezetten jók voltak (Oscart és Golden Globe-ot is kapott érte). Persze nem tudja levetkőzni a mivoltát, mert azért a végén is ott az össznépi táncjelenet, és a közepén is van egy táncra perdülés, de ennyit megengedhetünk neki.

Maga a történet a még angol elnyomás alatt álló korban játszódik, ahol már kezd elegük lenni az elnyomottaknak ebből a világból. Két látszólag teljesen ellentétes emberről szól, akik mindketten valamilyen célt követnek, és e körül forog minden történés.

Összességében egy kellemes kikapcsolodas volt, sok manapság megjelenő nyugati akcio filmet messze meghaladó színvonallal, és tartalommal.
Én ajánlom.
Úgy tudom, nem érhető el legálisan hazai stream szolgaltatónál, csak torrent, no meg külön felirat kell hozzá, de ezek könnyen elérhetőek.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

scaurus írta:
2025.03.18., kedd 07:44
...
Hunyadi (Rise of the Raven)
[TV2]

Nem nézhetetlen, de elég rossz.
Kár érte, mert mind a történelmi, mind az irodalmi alapanyag jó.
Én is így látom, hogy nagyon nem jó.
Már eleve féltem tőle, hogy a TV2 mutatja be, mert akkor milyen lesz. És szerintem olyan lett sajna, mint bármi, ami a kereskedelmi TV-kben megy sorozat, vagy műsor. Színes, szagos, de gagyi, és alacsony nívójú.
Közé nincs egy jó filmhez. Nem is pazarlok rá több időt, mint az a fél rész volt még bemutatáskor.

Nézem inkább az új Daredrvil Born againt és a Reachert.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Alice in Borderlands (Alice Határországban)
[Netflix]

Rosszat nem tudok róla mondani, tinédzserként, valószínűleg, tátott szájjal bámultam volna, viszont most már nem köt le, 1 rész után elengedtem.

The Acolyte (Az akolitus)
[Disney+]

Eddig 3 részt láttam, az indulás annyira nem is rossz, jó, a sok diverz karakter inkább emlékeztetett egy Star Trek epizódra, de, sebaj.
Eddig, SZÁMOMRA, messze szórakoztatóbb, mint a Mandalori, az Obi-Wan vagy az Ahsoka.

Persze, az Ahsoka is jól indult, aztán durva lejtmenet lett.
Meg az is lehet, hogy a korábbi sorozatok már kellően csökkentették a Star Wars sorozatok iránti ingerküszöbömet...

Girls (Csajok)
[HBO]

Az vitathatatlan, hogy van egy sajátos hangulata, stílusa, de nem nekem szól, 2 rész után elengedtem.

Hunyadi (Rise of the Raven)
[TV2]

Nem nézhetetlen, de elég rossz.
Kár érte, mert mind a történelmi, mind az irodalmi alapanyag jó.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Amerikai irodalom - American fiction

https://www.imdb.com/title/tt23561236/

Hatalmas görbe tükör a mai "nyugati" társadalomnak, fenomenális szatíra.
Már a kezdő jelenet is egy kiváló fricska, amikor a fekete tanár (a zseniális Jeffrey Wright, mint főszereplő) felírja a nigger szót a táblára egy déli irodalmi regény miatt, mert erről szól a mű, és ez egy zöld hajú, fehér lányt zavar. Emiatt kényszer szabadságra küldik a főiskoláról (a tanárt).
Aki egyébként egy író, és a kiadója szerint nagyon jól ír, viszont nem veszik a könyveit, mert nem elég "feketék". Amikor látja, hogy kb. általános iskolás szintű párbeszédekkel megírt könyvek azok, amiket zabálnak az emberek, viccből megír egyet egy este alatt álnéven, amolyan bro', és nigga' stílusban. Na már most, ez annyira sikeres lesz, hogy rögtön annyi pénzt kap érte, mint egész életében még sosem az összes egyéb könyvéért együttvéve. De nem mondhatja meg, hogy ő egy tanult, intellektuel ember, mert akkor nem lenne hiteles a könyve (legalább is a sznob fehér kiadója szerint). És innen indul csak be igazán a film.
Zseniális, kiváló, szórakoztató! Mindenkinek ajánlom.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Daredevil - Born Again

https://m.imdb.com/title/tt18923754/

Kicsit talán lassan indul be, bár nyilván a film szerint is sok idő telt el a legutóbbi cselekmény, óta, és be is kell mutatni egy-két új karaktert is.
Viszont a második rész végére eléri azt, hogy lehessen az állunk, és tűkön ülve várja az ember a következő részt jövő héten.
Várom azt is, hogy mikor, és hogyan kapcsolódik be újra Punisher :D

Méltó folytatása a korábbi szériájának, mindenkinek ajánlom, aki a korabbiakat is követte. Aki nem, az pedig nézze meg, mert megéri.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Beettlejuice Beettlejuice

https://m.imdb.com/title/tt2049403/

Nem emlékszem az első részre, lehet nem is láttam?
Mindenesetre a film hangulata szerintem remek. Amolyan Tim Burtonos. A történet egyszerű, de ez nem baj, mert élvezetes nézni az egészet. Michael Keaton pedig parádés, ahogy mostanában (Birdman, vagy az öreg Batman szerepében). Más nem is kell egy kellemes kikapcsolódáshoz.

Esteban

https://m.imdb.com/title/tt7218830/

Gyönyörű film ez a Havanna szegény negyedében (bár az egész ország az) játszódó szívmelengető történet. Egy napi megélhetéssel küzdő anyuka egyedül neveli a 9 éves fiát, aki meghallja egy élő zongora hangját pár utcára tőlük, és eldönti, hogy márpedig zongorázni fog, bármi legyen is.
Van itt minden, kis kubai életérzés bemutató, csaladi dráma, barátság, megbocsátás, szép zenék. Élveztem minden percét.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Hogy időnként pozitív dolgokat is írjak. :lol:

1.) A Fehér Lótusz (White Lotus)
[Max]

Mégis befejeztük az összesen hat epizódból álló 1. évadot.

A nagy hájpot továbbra sem értem körülötte.

Az volt a benyomásom, hogy voltak ötletek karakterekre, szituációkra, de sem épkézláb cselekményt, sem rendes konfliktusokat nem tudtak hozzájuk köríteni.

Az már az első részből is kitűnt, hogy a színészek, karakterek jobbak, érdekesebbek az átlagnál, bár egy karakter sincs, akivel teljesen azonosulni tudna az ember vagy épp zsigerből utálná.
Talán a családapa Mark karaktere volt a legszórakoztatóbb.

Mindenesetre a menő csajok (Olivia, Paula) olvasása, illetve olvasmányai (pl. Nietzsche és Freud), vicces, illetve érdekesek, Mark spicces merengései kifejezetten szórakoztatóak.

Viszont, volt a hatodik epizódban egy jelenet, ami valószínűleg örökre bevésődött:
Amikor a friss házas Rachel kifejti a férjének, hogy miért volt hiba hozzá férjhez mennie, van egy rész valahogy úgy, hogy elvakította a férfi, az esküvő szervezés és közben boldog volt, de "olyan debil módon".
Alexandra Daddario elkámpicsorodott arca, hozzá Csifó Dorina hangja elképesztően jó volt ezzel a félmondattal.
Nekem ez volt a sorozat csúcspontja, a "legjobb filmes pillanatok" szubjektív listámra felkerült.

Összességében nem egy kihagyhatatlan sorozat (van olyan egyáltalán?), de nem bánom, hogy végül megnéztem.

2.) Az utolsó zsaru (Der letzte Bulle)
[tévé - Filmbox csatorna]

Bármilyen röhejes, bejött.
Már a 3. évadot nézem.
Az alapszituáció teljesen irreális: a rendőr 20 év kóma után ott folytatja, ahol abbahagyta azzal, hogy bár 20 év kiesett az életéből, de tapasztalata, életbölcsessége megfelel a tényleges életkorának.

Maguk a bűnesetek hullámzóak, a közepes és gyenge skálán mozognak.
Viszont a színészek, a karakterek, a magyarhangok sziporkáznak, szórakoztatóak és az egész nyakon van öntve 80'-90' évek iránti nosztalgiával, különösen zenei téren.

Kiváló példa arra, hogy a magyar szinkronban még van potenciál, sokkal jobbak, mint az eredeti hangok, Szabó Máté brillírozik Kringge nyomozó (Maximilian Grill) hangjaként.

Sokkal szívesebben nézek ilyen kissé gagyi, ám szórakoztató és szerethető alkotásokat, mint patikamérlegen kimért lélektelen profizmust.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

tonee73 írta:
2025.02.27., csüt. 16:09

Lassan elfogynak a nagy színészek...és az utánpótlás eléggé satnya, sajnos.
Ennyire nem látom rossznak a helyzetet.

Csak úgy hirtelen pár név
Tom Hardy
Christian Bale
James Mcavoy
Dicaprio
Matthew McConaughey
Tim Roth
Andrew Garfield
Jeremy Renner - remélem tudja folytatni a pályáját
Nicholas Hoult

Stb.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

merida írta:
2025.02.26., szer. 17:22
A Harry Potter-t senkinek, sehány éves korban sem ajánlom!
És mi az ajánlatod?
Szerintem!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”