Alkatrészt már évek óta nem lehet eladni orosz cégeknek, sőt még azt is meg kellene vizsgálni, hogy ne adj el olyan cégnek (aki nem orosz), aki továbbadja orosznak...
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 616
Érdekelne, hogy vajon ez a televíziós üzletágat is érinteni fogja? Mi jöhet még ?szepi0808 írta: ↑2025.03.19., szer. 14:45Még nagyon friss minden, így még nem tudok biztosat, de szerintem az 5000 is ott készül, vagy bizonyos alkatrészek. Még ez sem tiszta.
Az sem, hogy ami tegnap még elérhető volt eu-s raktárkészlet, ma már minden piros. Tehát az is lehet, hogy a már behozott raktárkészletet sem lehet kiadni. Vagy nem lehet lerendelni, csak bizonyos mennyiséget kap egyelően minden disztri. Hamarosan kiderül, de olcsóért ne adjon el most senki új lézeres Sonyt :)
Ja, és nem csak HC modellek, vagy alkatrészek készültek ebben a gyárban.
Elképesztő, ami az eu-ban megy már egy ideje...
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Még nagyon friss minden, így még nem tudok biztosat, de szerintem az 5000 is ott készül, vagy bizonyos alkatrészek. Még ez sem tiszta.
Az sem, hogy ami tegnap még elérhető volt eu-s raktárkészlet, ma már minden piros. Tehát az is lehet, hogy a már behozott raktárkészletet sem lehet kiadni. Vagy nem lehet lerendelni, csak bizonyos mennyiséget kap egyelően minden disztri. Hamarosan kiderül, de olcsóért ne adjon el most senki új lézeres Sonyt :)
Ja, és nem csak HC modellek, vagy alkatrészek készültek ebben a gyárban.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Akinek van Sony újabb lézeres projektora az most becsülje meg nagyon! :)
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1674
Aki esetleg nem tudná miről van szó: friss hír, úgy tűnik annyi a Sony vetítőknek európában egy ideig. Az egyik február végi EU-s szankció miatt tiltólistára került az a kínai gyár, ahol a Sony vetítőket készítik mivel a gyanú szerint olyan termékeket is készítenek ott, amiket Oroszország a háborúban felhasznál. Emiatt az ott készült termékek behozatala tilos az EU-ba. Az eddigi már európai raktáron levő termékeket még el lehet adni, de újakat nem lehet behozni. Mivel a gyártást ilyen rövid időn belül képtelenség áthelyezni, ezért a Sony úgy döntött, hogy ideiglenesen(?) megszünteti/felfüggeszti a vetítők forgalmazását az EU-ban. Kivétel a GTZ380, mert az máshol készül. Persze ez megint csak minket európaiakat érinti, amerikában és máshol ugyanúgy kaphatóak lesznek a Sony házimozis vetítői. Az időtartam kérdéses, de ahogy ismerem az EU-s bürokratákat, még a háború esetleges befejezése után is fenn fogják tartani a szankcióikat, mikor a világ többi része már nagyban üzletel velük. De nem akarok politikába belemenni egy házimozis fórumon.Cseneles írta: ↑2025.03.18., kedd 18:11Szia bátyus, helyzet?![]()
-
https://rehders.de/breaking-news-eu-imp ... -von-sony/
-
- Cseneles
- Fórumlakó
- Értékelés: 613
Már megint ez ,hogy téged mindenki bánt...Abszolút nem piszkálódásnak szántam még mielőt Adminhoz szaladnál, ezt csak te képzeled bele . Leírtam, hogy a szervizek is pont eddig a pontik bontják meg a tisztításra küldött gépeket aminek semmi hatása nincs a vetített képminőségre. Hűvösebb, halkabb uzemeltetésre jó, semmi másra.
Ez egy Sony fényút közel 4000 üzemóra után ami egy szervízből visszaérkezés után került hozzám az elégedetlen tulajdonos révén. A készülék kivolt takarítva az általad belinkelt módon.
. .
Nem kicsit javult a fényerő és a képi dinamika a fényút kitakarítása után. Ezt viszont nem ajánlatos otthon kezdőként elvégezni. A képen láthatő több olyan alkatrész is amihez hozzáérsz és tönketetted.
Persze mindenre megvan a techinka, hogy gyári tisztaságúállapotában pompázhasson.
. .
A gépek karbantartása tág fogalom egy laikus számára. Ha egy PC-ről beszélünk elég a ventillátorokat és a hűtőbordákat portalanítani, csak szélsőséges végletekbe botló esetekben jár ez teljesítmény romlással. A projektorok fényhasznosulásból profitálnak. 500 uzemóra elteltével is van mérhető teljesítménybeli változás a gyári tükörtiszta állapothoz képest.
Ez egy Sony fényút közel 4000 üzemóra után ami egy szervízből visszaérkezés után került hozzám az elégedetlen tulajdonos révén. A készülék kivolt takarítva az általad belinkelt módon.
. .
Nem kicsit javult a fényerő és a képi dinamika a fényút kitakarítása után. Ezt viszont nem ajánlatos otthon kezdőként elvégezni. A képen láthatő több olyan alkatrész is amihez hozzáérsz és tönketetted.

. .
A gépek karbantartása tág fogalom egy laikus számára. Ha egy PC-ről beszélünk elég a ventillátorokat és a hűtőbordákat portalanítani, csak szélsőséges végletekbe botló esetekben jár ez teljesítmény romlással. A projektorok fényhasznosulásból profitálnak. 500 uzemóra elteltével is van mérhető teljesítménybeli változás a gyári tükörtiszta állapothoz képest.
Mivel 20.000 óra élettartalmat jósol a Sony (akár más gyártó is) hogy akkora csökken a lézer fény életartama 50%-ra, így addig "gondozás mentes" lenne. De mivel a port, mint ahogy a PC-k is szívják magukba a levegővel együtt, így azt pucolni kell, hogy a hűtés megfelelő legyen.
Optikai rendszert zártnak mondják, tehát azt nem muszáj szétszedni egy ilyen "átlagos" tisztításhoz, így ahhoz szakemberhez sem muszáj fordulni. De le is írtam világosan, hogy aki akarja megcsinálhatja magának otthon is, mint ahogy ez a fórumos az egyik amerikai fórumon közzé tette.
Nem értem, miért kell itt magyarázkodnom, mikor a kötekedés, meg a fikázást azt nem én csinálom, hanem kapom?
Pont neked?!
(Pedig erősen gondolkoztam, hogy megosszam-e ide ezt az infót?! Már bánom...)
Ha otthon szétszeded a PC házat és kitisztítod a gépet, akkor azzal szekálod és kitolsz a PC-s szerelőkkel?
Optikai rendszert zártnak mondják, tehát azt nem muszáj szétszedni egy ilyen "átlagos" tisztításhoz, így ahhoz szakemberhez sem muszáj fordulni. De le is írtam világosan, hogy aki akarja megcsinálhatja magának otthon is, mint ahogy ez a fórumos az egyik amerikai fórumon közzé tette.
Nem értem, miért kell itt magyarázkodnom, mikor a kötekedés, meg a fikázást azt nem én csinálom, hanem kapom?
Pont neked?!
(Pedig erősen gondolkoztam, hogy megosszam-e ide ezt az infót?! Már bánom...)
Ha otthon szétszeded a PC házat és kitisztítod a gépet, akkor azzal szekálod és kitolsz a PC-s szerelőkkel?

JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Cseneles
- Fórumlakó
- Értékelés: 613
Tanulságosak a képek, nagyjából a szervizek eddig a pontig bontják meg a gépeket. Ezek a takaritások jó hatással vannak a működési hőmérsékletre és a zajszennyezésre, ám bár semmi hatásuk nincs a vetített képminőségre. A fényút sem külömebb belül hiába a "zártnak" nevezett titulus!
Szétszerelés, amit ügyes kezűek otthon is elvégezhetnek és kitakaríthatnak maguknak:
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Ez egy nem EU modell a Sony VPL-XW6000, de érdemes oda figyelni a karbantartásra. Gyanítom nem egy tiszta hely lehetett, ahol tartották, mert ez extrém koszos 4500 óránál.
Minden projektort érdemes 4000-5000 óránál max. kitakarítani! Lámpás gépeknél kb. 2000-3000 óra között lámpacsere és takarítás!
Minden projektort érdemes 4000-5000 óránál max. kitakarítani! Lámpás gépeknél kb. 2000-3000 óra között lámpacsere és takarítás!
- Csatolmányok
-
- szétszerelés 1.png (170.39 KiB) Megtekintve 2350 alkalommal
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6151
Innentől biztos fogok, de a "szabadságolás"-al is ha kell.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Először is: nem a nyelvészkedés okán említettem a fingfűrészelést, hanem az egymás csakazértis (éppen csak hogy nem a személyeskedésig elmenő) b@sztatásának okán.DeLorean írta: ↑2025.01.07., kedd 18:28Simán elég!
Mivel Angliában élsz és gondolom elég jól beszélsz angolul szeretném lezárni a témát pár kérdéssel.
Az "as sharp as a needle" angol kifejezés valóban azt jelenti, amit írtam? IGEN-NEM.
A "needle sharp" kifejezés valóban azt jelenti, amit írtam és használható? IGEN-NEM.
A magyarban a "tűéles" kép valóban a fotózásban és a filmezésben elfogadott kifejezés? Ezt akár a moderátorok és adminok is megvitathatják. IGEN-NEM.
Szerintem ez nem fingreszelés - megtudhatjuk az AVX Fórum véleményét ez ügyben és ha valaki ilyen dolgokat állít, vagy ír - annak megfelelően fog mindenki lépni.
Másodszor: én nem vagyok bíró, nem döntök semmiben, én csak azt kértem, hogy fejezzétek be.
Harmadszor: tudtommal az angol nem használ úgy külön szót a borotva élességére és a tű pontosságára, mindkettőre a sharpot alkalmazza. razor sharp / needle sharp.
A sharp as a needle pedig tényleg azt jelenti, hogy vág az esze, de hogy megcsavarjam a dolgot: a "needle sharp"-ot is használja egy személyre vonatkozóan a "sharp-witted" szinonímájaként, ha egy elég okos személyről van szó.
Negyedszer:fogalmam sincs, hogya magyarban a fotós "szlengben" mennyire elfogadott a tűéles kifejezés - kérdezz meg profi fotóst.
S végezetül ötödször: mi jogon kéred tőlem számon, hogy a hozzászólásomban (bár nem szó szerint, de utalva) azt kérem, hogy hagyjátok ezt abba, mivel nem csak én, hanem a többi tag sem kíváncsi a kardozásotokra?
Innentől foglalkozzatok egymással privátban, ha mégsem megy, akkor lehet menni pihenőre.
Ui.:ha lehet akkor ne fáraszd / fárasszátok magad / magatokat a sértődött hangvételű jelentések és privátok küldözgetésével.
Köszi.

Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Mivel Angliában élsz és gondolom elég jól beszélsz angolul szeretném lezárni a témát pár kérdéssel.
Az "as sharp as a needle" angol kifejezés valóban azt jelenti, amit írtam? IGEN-NEM.
A "needle sharp" kifejezés valóban azt jelenti, amit írtam és használható? IGEN-NEM.
A magyarban a "tűéles" kép valóban a fotózásban és a filmezésben elfogadott kifejezés? Ezt akár a moderátorok és adminok is megvitathatják. IGEN-NEM.
Szerintem ez nem fingreszelés - megtudhatjuk az AVX Fórum véleményét ez ügyben és ha valaki ilyen dolgokat állít, vagy ír - annak megfelelően fog mindenki lépni.
Simán elég!
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Szerintem meg épp elég ebből a fingfűrészelésből.
Azért köszönted meg a hozzászólást.
Látom ilyen szinten nehéz elfogadni és értelmezni a leírtakat.
A tűéles kép elfogadott.
A fotósok rosszul használják? Ezt te, mint Lemmy9.1 az AVX fórumról fogod megmondani?
Ne röhögtess már!
Rosszul tudod, de hogyan is tudnád?
Azért köszönted meg a hozzászólást.
Látom ilyen szinten nehéz elfogadni és értelmezni a leírtakat.
A tűéles kép elfogadott.
A fotósok rosszul használják? Ezt te, mint Lemmy9.1 az AVX fórumról fogod megmondani?
Ne röhögtess már!

A tű hegyes, a penge éles. Amit idéztél, ott is hegyes a tű. A fotósok is rosszul használják. Slusszpassz.
(Figyelem! Hangulatjelet raktam a gyengébbek kedvéért)

(Figyelem! Hangulatjelet raktam a gyengébbek kedvéért)
Szerintem!
Ezt azért szerintem aki tud olvasni az tudja értelmezni.
A tűéles kifejezés teljesen elfogadott kép élességre.
Ezt kérlek tanuld meg és végre ismerd már el!
"A fotózásban, filmezésben régóta használatos kifejezés alapja: az éles szó egyik jelentése ‘határozott, tisztán látható (körvonal)’. Ez a tulajdonság a kontúrok vékonyságából fakad, amely a tűnek a hegyessége mellett a másik fő sajátossága: ‘varrásra, szúrásra, tűzésre stb. való vékony, hegyes (fém)pálcika’ (Magyar értelmező kéziszótár, 1992: 276., 1415.)."
Újra írom nagy betűvel - A FOTÓZÁSBAN ÉS FILMEZÉSBEN RÉGÓTA HASZNÁLATOS KIFEJEZÉS.
Így már világos számodra?
Az angolt ís leírtam. nem tudom jobban.
Kérlek ha valaki azt írja, hogy tűéles kép- ne köss bele! Ennyi.
Ha belekötsz újra le fogom neked írni, hogy mit jelent.
Még egyszer idézek!Morph írta: ↑2025.01.06., hétf. 07:11A fejbeverőst elmagyaráztam, olvass vissza kérlek!
Én az angolban nem találkoztam avval, ha igen az is tévesen használja, aki ott ezt leírta. Te is tudod, de lépjünk túl rajta a tű pontos, nem éles. Ez az angolra is vonatkozik.
64"-os tv jó rég volt, de ezt a tévedésem már elismertem Lemmy-nek a kommentjében.
Köszönömmel kezdtem, így ezen is túlléphetünk...
![]()
![]()
Ezt azért szerintem aki tud olvasni az tudja értelmezni.
A tűéles kifejezés teljesen elfogadott kép élességre.
Ezt kérlek tanuld meg és végre ismerd már el!
"A fotózásban, filmezésben régóta használatos kifejezés alapja: az éles szó egyik jelentése ‘határozott, tisztán látható (körvonal)’. Ez a tulajdonság a kontúrok vékonyságából fakad, amely a tűnek a hegyessége mellett a másik fő sajátossága: ‘varrásra, szúrásra, tűzésre stb. való vékony, hegyes (fém)pálcika’ (Magyar értelmező kéziszótár, 1992: 276., 1415.)."
Újra írom nagy betűvel - A FOTÓZÁSBAN ÉS FILMEZÉSBEN RÉGÓTA HASZNÁLATOS KIFEJEZÉS.
Így már világos számodra?
Az angolt ís leírtam. nem tudom jobban.
Kérlek ha valaki azt írja, hogy tűéles kép- ne köss bele! Ennyi.
Ha belekötsz újra le fogom neked írni, hogy mit jelent.

Az érdekvitákkal, és személyes ellentétekkel is szemetelődni szokott.
Szerintem!
Már megint azzal "szemetelődik" tele a topik, hogy az egyik beleköt a másiknak 1-2 szavába, amit persze mindenki ért. Erre jogosan megvédi(k) az íróját és a végén kiderül, hogy tudta miről van szó, csak kötekedni volt kedve.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
- Morph
- Törzsvendég
Igazad van. Felpörgettem a topikot egy kicsit. Amúgy sem jó , amit írtam, mert nem mondtad, hanem írtad!nemtomm írta: ↑2025.01.05., vas. 19:09Azt hiszem itt értelmezési hiba van a részedről! Sajnálom ha nem tudtad értelmezni a leírást, az a te dolgod de máskor kérdezd meg és szívesen elmagyarázom. A rossz helyesírás elég gyerekes sztem de a t9 sajnos sokszor átírja a szőveget erről nem tehetek.Morph írta: ↑2025.01.04., szomb. 07:12Kiéget? Tű éles? Kisseb (64 ?) tv? Miket nem mondasz?Nálam 100” vászon van es egy kisseb 64 tv de már sok helyen láttam 85 tv is de nem tudott elvarázsolni a mert a kép kiégeti a szememet sajnos hiába tűéles a kép…. a hátulról vetített képnek nincs párja szerintem de hat itt már a mindenkinek más az ízlése…sztem menj el nézz körbe kinek van vászna és nagy tv-je egy demora….
![]()
![]()
Most én is tegyek fel egy falba verős szmájlit? Nincs szándékomban tovább ezzel foglalkoznom peace
Lehet mosdatni a szerencsent... Szemnatika, stilisztika, helyesírás, sírás...

- Morph
- Törzsvendég
A fejbeverőst elmagyaráztam, olvass vissza kérlek!A "fejbeverős szmájli" egészen mást jelent. Mondjuk ezt - "Akkora barom vagy, hogy lehet ilyet írni?"
Az angolban is használják a needle sharp kifejezést. Ott van egy as sharp as a needle kifejezés is, ami mondjuk a vág az esze, mint a borotva kifejezéssel egyenértékű. De a magyart elmagyaráztam - egy kis köszike az ingyenes tanításért jó lenne!
Én az angolban nem találkoztam avval, ha igen az is tévesen használja, aki ott ezt leírta. Te is tudod, de lépjünk túl rajta a tű pontos, nem éles. Ez az angolra is vonatkozik.
64"-os tv jó rég volt, de ezt a tévedésem már elismertem Lemmy-nek a kommentjében.
Köszönömmel kezdtem, így ezen is túlléphetünk...