Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
- Nem vagyok robot
- Fórumlakó
- Értékelés: 145
Re: Moziszoba építés
“Az ágyért mindenhol sokat kapok, pedig a világon (sőt, itthon is) sok olyan mozi van, ahol ágyak (is) vannak.”
Én is ággyal fogom csinálni.
Gratulálok, nagyon szép lett!
Én is ággyal fogom csinálni.
Gratulálok, nagyon szép lett!
Gratulálok a szobádhoz, szép munka!
Sziasztok!
Apróhirdetésekbe nem igazán van kategóriája, így gondoltam itt jelzem, maradt meg 1/4 vödör Greenglue-m, ha esetleg valaki tudja hasznosítani, kedvező áron megválnék tőle.
Üdv
Tibi
Apróhirdetésekbe nem igazán van kategóriája, így gondoltam itt jelzem, maradt meg 1/4 vödör Greenglue-m, ha esetleg valaki tudja hasznosítani, kedvező áron megválnék tőle.
Üdv
Tibi
- Morph
- Törzsvendég
- Értékelés: 616
Nagyon szép, amit összehoztál. Igazán büszke lehetsz rá! Elismerésem.
Valóban hiányozni fox a DC-s bemutatókról.
De remélem, hogy egyszer a tv-ben látlak viszont a vademberek Ben Fogle-al műsorban.
Vagy máshol... Ki tudja?
Valóban hiányozni fox a DC-s bemutatókról.
De remélem, hogy egyszer a tv-ben látlak viszont a vademberek Ben Fogle-al műsorban.

Vagy máshol... Ki tudja?
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Egy dolgot sajnálok, a csillagos égboltot. Mivel van 10 cm szigetelés a teljes mennyezeten, ezért minden további nélkül megcsinálhattam volna, sőt tervben is volt, a csövek be voltak rakva az üvegszálaknak. De mikor ott voltam annyira elegem volt már az egészből és annyira be akartam már fejezni, hogy semmi erőm nem volt arra a plusz 1 hónap munkára így kimaradt. Az előző lakásunkat konkrétan azért tudtuk eladni, mert a vevőjelölt beleszeretett a gyerekszobába épített csillagos égboltba. Ott persze a gipszkartonozást nem én csináltam csak a csillagokat. Az is volt vagy 2 hónap, több mint 1 kilométernyi üvegszál volt a mennyezetbe.

Először is gratulálok a szobához, nagyon pöpecre sikerültBoRRoNeo írta: ↑2025.03.14., pén. 12:54Cutler volt a fő "vitapartnerem" ebben, aztán ő az első, aki mindig fekvőbe állítja a mozifotelt filmnézés előtt.![]()
A költözés egy mondatban nyilván furcsa, de ennél több van mögötte. A gyerekek kirepültek, online munkát végzünk a feleségemmel, azt csinálunk, amit akarunk. 15 év pálmafák alatt, spanyol nyugdíj, mi bajunk lehet. Sokkal jobb megélni a filmeket, mint nagy vásznon nézni.

Szerintem soha nem vitáztunk, az ágy-fotel kérdésen(igaz, hogy én szeretem a lábtartós mozi foteleket, de azert nem fekszem, mint egy ágyban), talán abban vallottunk más nézeteket, hogy te soha nem csináltál volna a kertben egy külön moziházat, én meg egy hálóban.
A szigeten éléshez sok sikert és boldogságot kívánok, remélem megtalálod, amit keresel.
Nekem személy szerint, a DC nyílt hétvégékről hiányozni fogsz, üde színfolt voltál mindig.

Az ígért képek. Kattintás - Kép megnyitása új lapon a teljes méretért.

- Red75
- V.I.P.
- Értékelés: 830
Odaát végigkövettem a mozid építését. Érdekesek voltak a képek és a hozzá fűzött leírásaid is. Nagy dolog ez, még egy szakmában az építéshez közel állónak is...
Gratulálok hozzá! Ügyes és kitartó vagy, illetve jó izlésre vall a megvalósítás.

Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Cseneles
- Fórumlakó
- Értékelés: 613
Gratulálok! Szép termet hoztál össze! Üdv a klubban

Azt nem említettem, hogy ha már így belemelegedtem a moziszobába akkor már az egész házat megcsináltam csilli-villire. Egy ideig én is úgy voltam vele, hogy már csak lábbal előre visznek ki innen, de aztán beláttam, hogy oké, hogy sokat dolgoztam vele, de amúgy nagyon sok pénzt is gyártottam vele. Azaz elég jól megtérült a munkám, nagyon sok pénzt ki tudok belőle venni. A szomorú részét nem említettem, a kihasználatlanságot. Akik ismernek tudják, hogy nálam nagyobb mozis nem nagyon volt a Földön, de az elmúlt 10 évben a kínálat okán ez a lelkesedésem nagyon megcsappant. Konkrétan a moziszoba tavaly kétszer volt bekapcsolva (filmnézés okán) és mind a két film szar volt.Turbo írta: ↑2025.03.14., pén. 12:24Nem semmi munka, és nem semmi moziszoba! Gratula! Az biztos, ha lesz végre lehetőségem és egyszer belevágok egy ilyenben, akkor biztosan nem költözök már sehova, inkább oda temessenek. Az ágy nekem kicsit furcsa, de hát a háló, akkor háló. Ennél már csak a szigetre költözés furcsább...![]()

Az ágyért mindenhol sokat kapok, pedig a világon (sőt, itthon is) sok olyan mozi van, ahol ágyak (is) vannak.
Cutler volt a fő "vitapartnerem" ebben, aztán ő az első, aki mindig fekvőbe állítja a mozifotelt filmnézés előtt.

A költözés egy mondatban nyilván furcsa, de ennél több van mögötte. A gyerekek kirepültek, online munkát végzünk a feleségemmel, azt csinálunk, amit akarunk. 15 év pálmafák alatt, spanyol nyugdíj, mi bajunk lehet. Sokkal jobb megélni a filmeket, mint nagy vásznon nézni.
Nem semmi munka, és nem semmi moziszoba! Gratula! Az biztos, ha lesz végre lehetőségem és egyszer belevágok egy ilyenben, akkor biztosan nem költözök már sehova, inkább oda temessenek. Az ágy nekem kicsit furcsa, de hát a háló, akkor háló. Ennél már csak a szigetre költözés furcsább... 

Lemaradt a szoba technikai kialakítása, hátha valakit érdekel. A szobát lézer mentén építettem, a legnagyobb pontatlanság a teljes helyiségben 5 mm alatt van, jellemzően 2-3 mm. A szoba nettó 376x471 cm.
A belmagasság 270 cm volt, a mennyezeten végig van egy 10 cm-es hangszigetelő réteg, így a legmagasabb részeken 260 cm.
Az előtétfal fából készült, két réteg OSB lappal, egy réteg gipszkartonnal. Felül van egy technikai nyílás, mivel a szobában konkrétan semmilyen tároló, polc, akármi nem található. Ide került minden, ami az elektronikához kell pl. a mennyezeti LED-ek tápegységei és itt van egy óra, ami éppen annyira világít át a szöveten, hogy este lehessen látni.
A gipszkarton szerkezet aluminium. Lehet, hogy fából jobb lett volna, de nagyon nehéz pontos, szép fát kapni és nagyon drága is. Minden profil között izolációs szalag van, az összes gipszkarton üregbe pedig töménytelen mennyiségű üveggyapot. Azokon a részeken, ahogy nyílás van (szpotlámpa, hangsugárzó, konnektor) az üveggyapot dupla rétegű geotextiliába van csavarva, hogy ne szálljon ki belőle a por. A gipszkartonon mindenhol Rigips Levelline élvédők vannak, ami nagyon drága viszont gyors és pontos munkát tesz lehetővé. A festék Oikos márkájú, ami szintén nagyon drága, de nagyon-nagyon jó. Nagyon könnyen tisztán tartható (ami a feketénél nem hátrány) és nagyon szép mosható felületet hoz létre. Igazából három színnel dolgoztam, most nagyon divatos foltos felület elérése érdekében. Nagyon szép lett. Az átvetítő ablak üvegét amerikából rendeltem, az a kis darab 180 ezer Ft volt. Az IMAX mozikban is ezt használják, nekem is megfelelő. Itt megint az volt a probléma, hogy az üvegnek hangszigetelőnek kell lennie, hiszen a másik szobát és a ház többi részét ez választja el a hálószobától. Tehát kellően vastagnak, de mégis optikailag a lehető legtisztábbnak kell lennie.
A szoba 7.1.2-re van előkészítve, a hátsó oldalsó oszlopokba be van húzva kábel, két perc alatt be lehet tenni plusz két hangsugárzót.
A hátsó falon a diffúzor inkább dísz. Lehetett volna "vastagabb" és akkor jobban betölti a funkcióját, de mivel a polcot használjuk is (telefonok, táblagépek), ezért nem lehetett ennél mélyebb.
A falra fekete szövet került rámára felfeszítve, reményeim szerint ezt tudom ma-holnap befotózni és megmutatni.
Bár pont egy mozis fórumon nem szép ilyet leírni, de ez a szoba számomra elsősorban szobának készült és csak másodsorban mozinak. Egy nyugiszoba, ahová jó visszavonulni. Ezért is lehet drágább a szőnyeg, mint az AVR vagy a parketta drágább, mint a vetítő.
A költözésről. Terveink szerint innen nagyon messze egy kis szigetre költöznénk, ahová a szállítási költség kilónként 2000 Ft. Szóval nem viszünk semmit. Nem hogy vetítőt nem, de még ruhákat sem nagyon. Minden ami a házban van eladásra kerül vagy a házzal együtt vagy külön.
A belmagasság 270 cm volt, a mennyezeten végig van egy 10 cm-es hangszigetelő réteg, így a legmagasabb részeken 260 cm.
Az előtétfal fából készült, két réteg OSB lappal, egy réteg gipszkartonnal. Felül van egy technikai nyílás, mivel a szobában konkrétan semmilyen tároló, polc, akármi nem található. Ide került minden, ami az elektronikához kell pl. a mennyezeti LED-ek tápegységei és itt van egy óra, ami éppen annyira világít át a szöveten, hogy este lehessen látni.
A gipszkarton szerkezet aluminium. Lehet, hogy fából jobb lett volna, de nagyon nehéz pontos, szép fát kapni és nagyon drága is. Minden profil között izolációs szalag van, az összes gipszkarton üregbe pedig töménytelen mennyiségű üveggyapot. Azokon a részeken, ahogy nyílás van (szpotlámpa, hangsugárzó, konnektor) az üveggyapot dupla rétegű geotextiliába van csavarva, hogy ne szálljon ki belőle a por. A gipszkartonon mindenhol Rigips Levelline élvédők vannak, ami nagyon drága viszont gyors és pontos munkát tesz lehetővé. A festék Oikos márkájú, ami szintén nagyon drága, de nagyon-nagyon jó. Nagyon könnyen tisztán tartható (ami a feketénél nem hátrány) és nagyon szép mosható felületet hoz létre. Igazából három színnel dolgoztam, most nagyon divatos foltos felület elérése érdekében. Nagyon szép lett. Az átvetítő ablak üvegét amerikából rendeltem, az a kis darab 180 ezer Ft volt. Az IMAX mozikban is ezt használják, nekem is megfelelő. Itt megint az volt a probléma, hogy az üvegnek hangszigetelőnek kell lennie, hiszen a másik szobát és a ház többi részét ez választja el a hálószobától. Tehát kellően vastagnak, de mégis optikailag a lehető legtisztábbnak kell lennie.
A szoba 7.1.2-re van előkészítve, a hátsó oldalsó oszlopokba be van húzva kábel, két perc alatt be lehet tenni plusz két hangsugárzót.
A hátsó falon a diffúzor inkább dísz. Lehetett volna "vastagabb" és akkor jobban betölti a funkcióját, de mivel a polcot használjuk is (telefonok, táblagépek), ezért nem lehetett ennél mélyebb.
A falra fekete szövet került rámára felfeszítve, reményeim szerint ezt tudom ma-holnap befotózni és megmutatni.
Bár pont egy mozis fórumon nem szép ilyet leírni, de ez a szoba számomra elsősorban szobának készült és csak másodsorban mozinak. Egy nyugiszoba, ahová jó visszavonulni. Ezért is lehet drágább a szőnyeg, mint az AVR vagy a parketta drágább, mint a vetítő.
A költözésről. Terveink szerint innen nagyon messze egy kis szigetre költöznénk, ahová a szállítási költség kilónként 2000 Ft. Szóval nem viszünk semmit. Nem hogy vetítőt nem, de még ruhákat sem nagyon. Minden ami a házban van eladásra kerül vagy a házzal együtt vagy külön.
Köszönöm! A szobával nincs mit csinálni, így marad egyben, így is adjuk el, hátha valaki értéket lát benne. Mivel amúgy további 4 hálószoba van a házban, ki lehet venni az ágyat, betenni egy kanapét és egy funkcionális moziszoba lehet belőle. Terveim szerint nem házat veszünk, így a mozi költöztetése nem opció. Erre még kitérek.
Alapvetően meg vagyok elégedve a cuccal. Korábban Polkaudio LSi sorozatú polcsugárzóim voltak Martin Logan mélysugárzóval, az azért eggyel magasabb szintet képviselt, ez leginkább zenei felvételeken érhető tetten, de mozira ez impresszívebb, nagyobb teljesítményű.
A JBL kényszer szülte megoldás volt. A képeken is látszik, hogy bár több szobából lett összeállítva a helyiség, még így is elég kicsi. Minden centiért küzdöttem. A frontfal mélységét alapvetően a mélysugárzó határozta meg, így igyekeztem keskeny mélysugárzó venni. Így is csaltam, mert az első főfalből a mélysugárzó mögött kivéstem 10 centit (statikussal egyeztetve), hogy még így is nyerjek valamennyit. Elégedett vagyok vele, bár valószínűleg egy 4641-es jobb lett volna, de az 10 centit vett volna el a teljes szobából.
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1678
Nagyon pöpec lett, gratula. Mi lesz a szoba sorsa? Szétbontod és viszed az új helyre az eszközöket? A JBL mélynyomóval mennyire voltál megelégedve? Többször szemeztem vele a relatíve kicsi mélysége miatt, de a gyári speckói szerint nem megy túlságosan mélyre...
Még egy részlet megér egy posztot, ez pedig a vezérlés. Erre hosszú hónapjaim mentek rá. Ugye a moziszobából semmilyen IR jel nem megy át a gardróbba, ezért vezérlés-rendszert kellett kitalálnom. Az olcsóbbak nem igazán jók, a drágák meg drágák. Szóba került a Control4, de mint minden profi vezérlő nagyon-nagyon drága és földi halandó nem veheti meg sem a hardvert, sem a szoftvert, sem az eszközdrivereket. Kaptam rá egy 750 ezres ajánlatot kompletten. Szóval nekifeküdtem magam. Írországból ügyesen be lehet szerezni új Control4 vezérlőt, persze garancia nélkül. Viszont 120 ezer Ft volt, amit még bevállalható összegnek tűnt. Megrendeltem. A szoftver -bár ingyenes- nem kapható, nem letölthető, csak felhatalmazott telepítők juthatnak hozzá. De persze van darkweb, minden beszerezhető. Megoldottam. Nincs hozzá elérhető tutorial, hiszen házilag senki nem csinálja. Nagyon bonyolult szoftver, főleg minden leírás nélkül. Hiányoztak még a driverek, ami szintén nem elérhető. Erre is ráment egy hónapom. Nem akarom ragozni, 3 hónap alatt és kb. 180 ezer Ft-ból összeállt a teljes vezérlés. Az elektronikákon kívül vezérlem még a redőnyöket is. Van egy a két szoba között, hogy ne menjen be a fény és lesz kettő a gardrób és a mozi ablakán. Ezek automatikusan működnek. Ha megnyomom a Start gombot, akkor bekapcsol minden eszköz, felmegy a két szoba közti redőny és lemegy a két ablakredőny. A végén vissza.
Sok pillanat volt, amikor azt gondoltam, hogy soha nem fog működni, de valahogy a végén minden összejött, már egy éve működik tökéletesen.
Sok pillanat volt, amikor azt gondoltam, hogy soha nem fog működni, de valahogy a végén minden összejött, már egy éve működik tökéletesen.
A másik dolog a technikai helyiség. Ez a szomszédos gardróbszobában lett kialakítva.
Mint látszik ez egyben a hálószobánk is, mióta az eszemet tudom a hálóban volt a mozim.
Az ágy persze egy ezeréves átmeneti akármi volt, nem volt még meg az ajtó és hiányzott a falak fakkjaiból a szövetezés.
Nem szép dolog itt megállítanom a dolgot, de csak holnap este lesz időm befotózni a teljesen kész szobát és a végleges képeket csak holnap tudom feltenni.
A 3 év alatt ezer kép készült, de nem akartalak vele terhelni benneteket, ennyi pont elég. Két dologgal maradtam adós, az egyik a műszaki cikkek listája. Ez egy kifejezetten low budget mozi, nem akartam bele sok pénzt költeni, így hogy lassan eladjuk és az új tulaj valószínűleg baltával veri szét az egészet talán jobb is. Szóval a lista:
HTPC - Kodi DSPlayer + MadVR
Apple TV 4K
Epson EH-TW9400
Screen Research ClearPix Ultimate THX - 2.35:1 (310*132 cm)
Lexicon RV-6 (5.2.1)
Polkaudio 265-LS (5 db)
Polkaudio 700-LS (2 db)
Crown XLS 1502
JBL 3635
Control4
Az ágy persze egy ezeréves átmeneti akármi volt, nem volt még meg az ajtó és hiányzott a falak fakkjaiból a szövetezés.
Nem szép dolog itt megállítanom a dolgot, de csak holnap este lesz időm befotózni a teljesen kész szobát és a végleges képeket csak holnap tudom feltenni.
A 3 év alatt ezer kép készült, de nem akartalak vele terhelni benneteket, ennyi pont elég. Két dologgal maradtam adós, az egyik a műszaki cikkek listája. Ez egy kifejezetten low budget mozi, nem akartam bele sok pénzt költeni, így hogy lassan eladjuk és az új tulaj valószínűleg baltával veri szét az egészet talán jobb is. Szóval a lista:
HTPC - Kodi DSPlayer + MadVR
Apple TV 4K
Epson EH-TW9400
Screen Research ClearPix Ultimate THX - 2.35:1 (310*132 cm)
Lexicon RV-6 (5.2.1)
Polkaudio 265-LS (5 db)
Polkaudio 700-LS (2 db)
Crown XLS 1502
JBL 3635
Control4
És itt már szinte kész volt.
Lamellázás.
Takarítás és jöhetett a vászon.
Parkettázás, hangsugárzók beépítése és pár apróság.
Kész a teljes gipszkartonozás.
Jöhetett a rejtett világítás és az első tesztek, hogy a matek egyáltalán kiadja-e a valóságban is.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára BoRRoNeo 2025.03.13., csüt. 23:34-kor.
A mennyezeti gipszkarton szerkezet volt hivatott eltűntetni az áthidaló gerendát és ebbe kerültek a magassági sugárzók is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BoRRoNeo 2025.03.13., csüt. 23:32-kor.