Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Quetz írta:
2025.06.11., szer. 21:54
És ha sikerül fejben rendet tenni, és még mindig szeretnél házimozit, akkor hajrá.
Én lehet, hogy akkor is inkább a barátnő projektet próbálnám újra. :)

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Arrancar2 írta:
2025.06.11., szer. 17:17
Elegem van abból, hogy semmi nem sikerül, ezért gyerekkori álmomba kapaszkodom a házimoziba...erre minden pénzem megy.
Ne haragudj, de neked egy jó pszichológusra van szükséged, nem házimozira. És ha msikerül fejben rendet tenni, és még mindig szeretnél házimozit, akkor hajrá.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Arrancar2 írta:
Nah
Aztán vigyázz, hogy az "elit" nehogy belevigyen a málnásba és a végén csuda dlp proji foglaljon egy félszoba helyet hátul és ruhás szekrény meretű hangfalakkal legyen tele a szobáb és leülni ne maradjon helyed 😉
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

SSDWOB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: SSDWOB »

Arrancar2 írta:
Az életemben semmi nem sikerült. Minden projektem csődbe ment bármi amibe belekezdtem és minden projektem másra hagyatkozott és hajszálon múlott de akkor is csődbe ment.
- Anime szinkron 1.5 millió (csőd)
- Barátnő szerzés 1.2 millió (csőd)
- Lakás felújítás (nem az enyém az is csőd)
- Állandó munka NINCS, alkalmikból élek - AZ IS CSŐD

Elegem van abból, hogy semmi nem sikerül, ezért gyerekkori álmomba kapaszkodom a házimoziba...erre minden pénzem megy.
Erre mit mond az AI!? Nyilván ironikus is részben a kérdés, ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy tud új nézőpontokat behozni a témáb!

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

[/quote]
16hz-en majdnem 4 darab SB-re, 20hz-en pedig több mint 4 darab SB-re lenne szükséged hogy hangnyomásban utolérj egy darab PB-t.
[/quote]

Most miért írod ezt KP? :rolleyes: Szepi is azt javasolná, hogy egy nagyobb zárt vagy 3db egymáson egy helyen a tuti. Elgondolkodtam én is hogy beröffentem a jobb 1-bet mind a 4db subomat. Olyan még úgysem volt. Majd eladok 3-at mivel rájövök ,hogy 1-is elég. :napsut:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Arrancar2 írta:
Nah ez a levél már bizony értelmes volt és szépen levezetett. Ilyet kértem, nem többet. Egy AV processzorra sehogy nincs pénzem hisz ott kezdőfik, hogy 2.5 millió 1 Anthem. Végfokra teszem azt ami a legfontosabb de igen, a centernek is akarok adni egy Mono végfokot most már. Nem gondolkodtam benne ezért vettem sztereo végfokot de így vennem kell mellé egy Mono végfokot.
Eladhatom ha nagyon muszály a Cinema 40-et egy értelmes áron...de ami efölött van már a Cinema 30 is 1.5 millió aszem, pedig az is AVR.

Nem vagyok gazdag de borzalmasan elkeseredett ember vagyok.
Minden pénzem ebbe a rendszerbe megy bele amit csak kapok. Az életemben semmi nem sikerült. Minden projektem csődbe ment bármi amibe belekezdtem és minden projektem másra hagyatkozott és hajszálon múlott de akkor is csődbe ment.

Szóval... Én csak szeretném megélni azt az érzést amirőo az AI mesélt nekem, ha lemegy a frekvencia 15hz-re a mellkasomban érzem a rezgést és mindent át élek.

Mindent ami DTS-X formátumra lesz megírva
DTS-X formátumban konkrétan egy kiadás nem jött ki legalább fél éve. De az előtte levő évek alatt sem sok. Teljesen halott formátom. Ahogy a natív Auro is. Az írásodból pedig még inkább megerősítést nyer, hogy mielőtt vásárolsz először tájékozódj. Egyrészt mert lejön az írásodból,hogy nem nagyon vagy tisztában dolgokkal. Másrészt honnan jött ez a dts-x? Ezt is a hülye A.I. javasolta? Ha még egyszer beírod hogy AI, akkor komolyan hülyét kapok. Harmadrészt a bánatból elkövetett impulzus vásárlásoknak jó vége nem nagyon szokott lenni. Vagy szeretnél egy 5. csőd projektet az eddigiek mellé? 15hz-et hajkurászni nem biztos, hogy érdemes. Ha pedig ez a vágyad, akkor megint csak azt tudom mondani, hogy inkább a PB vonalat keresd(vagy inkább ne keresd). Mert ha a basszust a mellkasodban akarod érezni és társai, az nem egy pici zárt szub asztala és nem is 1 darab mélynyomó fogja jó eséllyel megadni.

Itt van egy audioholics mérés a 3000-es SVS-ekről:

https://www.audioholics.com/subwoofer-reviews/svs-3000 Kiszedtem belőle két képet, a lényeget:

Kép Kép

16hz-en majdnem 4 darab SB-re, 20hz-en pedig több mint 4 darab SB-re lenne szükséged hogy hangnyomásban utolérj egy darab PB-t. De 25-30-40-50hz-en is erősebb a PB. A kis SB-k inkább mozinappalikba valók, ahol a szoba osztozkodik a nappalival és a feleségtűrési faktor nem enged nagy méretű mélysugárzókat elhelyezni.

Mégegyszer mondom, vegyél egy nagy levegőt és mielőtt elkezded szórni a pénzedet, nézz meg annyi kész moziszobát, ahányat csak tudsz.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

szepi0808 írta:
2025.06.11., szer. 18:26
Arrancar2 írta:
Minden projektem csődbe ment bármi amibe belekezdtem

Elegem van abból, hogy semmi nem sikerül
Gondoltam KP rám gondolt….
Bocs, de szerintem nem rád, de nagyon nem…. ;)
Na már látom, KP is reagált, tehát jól gondoltam.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

szepi0808 írta:
2025.06.11., szer. 18:26
Gondoltam KP rám gondolt, hogy most megnéztem hol laksz.
Bükkábrány itt van nem messze tőled. Mivel nekem ez a munkám és a hobbim is, így érdemes lenne nekünk beszélgetni és végig vinnélek ezen a rögös úton, ha szeretnéd.
Sok sikeres projekt van a hátam mögött, így nem hiszem, hogy csalódás lenne a vége :)
Nem, nem rád gondoltam. Annyira nem rád gondoltam, hogy még csak eszembe se jutottál. Ha te is kb. 1 órányira laksz tőle, az pusztán a véletlen műve, semmi több. Nyilván azt környékezel meg a fórumon, akit akarsz, de engem hagyjál ki belőle.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Arrancar2 írta:
Minden projektem csődbe ment bármi amibe belekezdtem

Elegem van abból, hogy semmi nem sikerül
Gondoltam KP rám gondolt, hogy most megnéztem hol laksz.
Bükkábrány itt van nem messze tőled. Mivel nekem ez a munkám és a hobbim is, így érdemes lenne nekünk beszélgetni és végig vinnélek ezen a rögös úton, ha szeretnéd.
Sok sikeres projekt van a hátam mögött, így nem hiszem, hogy csalódás lenne a vége :)
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Arrancar2
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Arrancar2 »

Nah ez a levél már bizony értelmes volt és szépen levezetett. Ilyet kértem, nem többet. Egy AV processzorra sehogy nincs pénzem hisz ott kezdőfik, hogy 2.5 millió 1 Anthem. Végfokra teszem azt ami a legfontosabb de igen, a centernek is akarok adni egy Mono végfokot most már. Nem gondolkodtam benne ezért vettem sztereo végfokot de így vennem kell mellé egy Mono végfokot.
Eladhatom ha nagyon muszály a Cinema 40-et egy értelmes áron...de ami efölött van már a Cinema 30 is 1.5 millió aszem, pedig az is AVR.

Nem vagyok gazdag de borzalmasan elkeseredett ember vagyok.
Minden pénzem ebbe a rendszerbe megy bele amit csak kapok. Az életemben semmi nem sikerült. Minden projektem csődbe ment bármi amibe belekezdtem és minden projektem másra hagyatkozott és hajszálon múlott de akkor is csődbe ment.

Szóval... Én csak szeretném megélni azt az érzést amirőo az AI mesélt nekem, ha lemegy a frekvencia 15hz-re a mellkasomban érzem a rezgést és mindent át élek.

Mindent ami DTS-X formátumra lesz megírva

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Arrancar2 írta:
2025.06.11., szer. 07:15
Nem, pusztán elkezdtem vásárolgatni az AI javaslata által, viszont szeretném szakemberek véleményét is meghallgatni nen-e lehet olcsóbban, vagy más irányba vinnina dolgot.
Az AI szerint a végfok azért kellett, hogy sokkal tisztábban szóljon a 2 front de a centert Ő is javasolta utólag. Az AI állítása szerint a végfok egy buta gépezet de hatalmas erővel, nincs is más funkciója. Az AV erősítő viszont központi agy mely támogatja a legmodernebb szoba korrekciós szoftvert ami áltan. APN - re nem lesz szükség.

Nem az AI megerősítésére jöttem hanem a tapasztalatokért. Például valóban kell nekem a 700-as sorozat tényleg mérföldekkel jobb, vagy elég a lényegesen olcsóbb 600-as sorozat? Valóban kell nekem az 520.000ft-os AQ TORNADO tápkábel a dinamika javulás. A tiszta hang miatt vagy elég lenne egy 200.000-es THUNDER is? Valóban szar az SB? rendben, de miért? Én csak okozatot kérek.

Értitek már miért jöttem ide?
Értjük elsőre is.

Először is egyrészt Quetz minden szavával egyetértek. Másrészt ahogy írtam, rendszerben gondolkodj, ne egy egy komponensen ragadj le. Illetve először tervezz utána vásárolj. A tervezésnek pedig ott kellene kezdődni, hogy megtervezed a szobádat, hogy hogy fog kinézni. Centire pontosan. Ezt a hibát szinte mindig elkövetik. Ott kezdődik a dolog, hogy méretarányosan felviszed a szobád egy toolba. Kezdetleges megoldás lehet az audio advice mozitervezője( https://www.audioadvice.com/pages/home-theater-design ), vagy pl. a Gik Acoustic Roomle toolja ( https://gikacoustics.net/room-acoustics-visualizer/ ), pár perc alatt össze lehet dobni vele egy szobát ha ismered a használatát. Elsőre mire kiismered kicsit több, illetve mire mindent centire pontosan lemérsz. Van youtube-on tutorial videó. Utána centire pontosan 3d-ben látsz mindent. Vagy ha nem tetszik, akkor lehet Google Sketchupot használni. Tényleg kismillió opció van.

Gondold át mekkora a büdzsé és egyes komponenseknek mennyi lesz a ráhatása az összképre. Felejtsd el az AQ Tornado tápkábel marhaságokat. Nem, nincs szükséged rá. Nem a tápkábel fogja a dinamikát adni neked, hanem egy jó hangsugárzó, és egy jó végfok. Illetve az, hogy nem egy AVR-el hajtod a hangsugárzóid... Mint mondtam, szvsz a házimozi végfokozás ott kezdődik, hogy a centersugárzó is végfokot kap. Ugyanis mint írtam, messze a legtöbb terhelést kapó hangsugárzó. Minden amit a képernyő közepén a széléig látsz a centersugárzóra kevernek, plusz a dialógus. A frontokra azt keverik ami a képernyő két szélén történik. Ráadásul egy film alatt messze ez a hangsugárzó szól időben is a legtöbbet.

A másik. Írtam hogy az a lényeg, hogy okosan költs, ne az hogy sokat. Azt írtad, hogy anyagilag nem vagy elkapatva, de befigyel egyenesen Olaszországból a luxusfutel, meg félmilliós tápkábelekben gondolkozol. Illetve 1.5-2milliós akusztikai kezelést tervezel. Ez eléggé ellentmondásos. Illetve ha az akusztikai kezelést már a szobád elkészültekor megejted, aminek része a megfelelő számú mélysugárzó megválasztása és az ülőpozíció helyes kiválasztása, nem is biztos, hogy szükséges ekkora összeg (bár nem teljesen kizárt). A Bowers 700-as széria bizonyosan sokkal jobb, mint a 600-as. Különösen a centersugárzója. De ha használtan akarsz vásárolni, elég ritkán van pont ilyen eladó. De semmit nem tudunk arról, mi a terved. Nagyrészt filmeket fogsz nézni, nagy ritkán egy koncert filmmel, vagy nagyrészt zenés anyagokat fogsz nézni, nagy ritkán egy akciófilmmel? Kívánod a nagy hangerőt, vagy kifejezetten nem kedveled? Milyen messze lesz a hallgatási pozíció? Zenén milyen zenei stílusokat tervezel hallgatni? Először fogalmazd meg a követelményeket, és utána vásárolj annak megfelelően. Nem fordítva. Jelen pillanatban még abszolút korai konkrét márkákról beszélni. Remélem érted a logikát.

Vetítőzni fogsz? Vagy tv-t fogsz betenni? Szerintem holt bénaság dedikált moziszobába tv-t tenni, de ugyanez a véleményem a nem hangáteresztő vásznakról is. Régebben megfizethetlen volt és kuriózum. Manapság már egyáltalán nem az.

Van lehetőséged arra, hogy a szobán kívül helyezd el az elektronikát? A legkomolyabb szobák mind így készülnek. Ha kiviszed a szobából az elektronikát, pc-t, vetítőt, végfokokat akkor onnantól csak a pénzedért kapott teljesítményére koncentrálhatsz. Nem az fogja meghatározni a vételt, hogy melyiknek nincs zavaró hangereje ha közvetlen a fejed mögött süvít a hűtésre. Valamint a szobád is sokkal letisztultabb lesz. Még az is meggondolandó, hogy lecsapni egy 1.5 méteres sávot a szobából egy technikai helyiségnek.

Írtál itt mozifotelről meg ágyakról, gondolom az ágy lenne elöl és fekvős mozit szeretnél, az ágy mögött meg lenne egy kanapé. Ok. Ez számomra azt sugallja, hogy nagyrészt az ágy lesz használva. Ha ez így van, akkor tényleg kell az olasz luxusfotel? Megéri a ráfordított összeg? Mert ha nem, akkor ez az összeg elkölthető más talán fontosabb komponensre. Remélem érted a logikát. Ha feleslegesen költesz sokat 1 komponensre azzal más komponens alól húzod ki a szőnyeget, pedig lehet az összhatásra annak sokkal nagyobb befolyása van. Érted már a logikát?

Ahogy Quetz is írta, a tervezés fontossága kifejezhetetlen. Vidd fel valamilyen toolba a szobádat centire pontosan, a tervezett fotelekkel, ágyakkal, akusztikai elemekkel és nézd meg 3d-ben hogy néz ki. Anélkül lehet egy szobát teljesen átrendezni, hogy akár csak egyetlen egy bútordarabot 1 centivel arrébb kellene mozgatni. 20-25 éve sokan mit nem adtak volna egy ilyenért, amit most ingyenesen pár kattintással meg lehetne csinálni ...

Végül első körben azt javaslom, hogy vegyél egy nagy levegőt és menj el néhány fórumtárshoz mielőtt bármit vásárolsz és nézz meg pár elkészült moziszobát. Én az évek alatt több ezer kilómétert elkocsikáztam pl. csak Magyarországon belül. Sok mindent láttam, több embert megismertem, sokakkal azóta is napi / heti szinten beszélünk... Tudok is pl. olyan személyről akinek szuper moziszobája van és kb. 1 órányi kocsiútra lakik tőled.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Arrancar2 írta:
2025.06.11., szer. 07:15
Nem, pusztán elkezdtem vásárolgatni az AI javaslata által, viszont szeretném szakemberek véleményét is meghallgatni nen-e lehet olcsóbban, vagy más irányba vinnina dolgot.
A dedikált moziszoba építés útja: tervezel majd kivitelezel.
- Mekkora szoba lesz? Ennek kihatása van az akusztikára és a teljesítmény igényre valamint arra, hogy milyen projektort és vásznat tudsz berakni.
- Hány hangfalad lesz és milyen szobakorrekciót akarsz hozzájuk? Ettől függ, hogy AVR vagy processzor kell és melyik gyártótol.
- Fentiek után választhatsz hangfalakat, ahol a kinézet mindegy, mert dedikált szobában a frontok úgyis a vászon mögé kerülnek, a tobbit pedig szintén eltudod rejteni.
- A fenti három alapján kijön, hogy kell végfokolnod (Egy Nad c298 árából 10 csatornás hypex végfokot tudtál volna venni).

Közben még ott van az is, hogy hiába van meg a szoba befoglaló mérete, az akusztikai elemek is helyet foglalnak, ha rossúl tervezel, akkor nem fog beférni a mozi fotel vagy nem tudod megvetiteni a teljes vásznat. Vászonról jut eszembe, az is fontos döntés, hogy milyen képarányút veszel, és mi lesz a maszkolással. Hogyan oldod meg a projektor zaját és egyáltalán hova rakod a projektort?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Arrancar2

-KP- írta:
2025.06.10., kedd 22:03
Arrancar2 írta:
2025.06.10., kedd 21:39
Ez igazából dedikált mozi szoba lenne komoly mérnöki akisztikai beépítésekkel. Őszintén vissza fordulni, tehát eladás irányba nem akarok menni... De a Marantz cinema 40 már megvan, ahogy a Nad c298 is. Ezen felül Pénteken venném az SB3000-et 385.000-re lealkudva.... Ha akarom még visszaléphetek de tudnom kell miért lépjek vissza. Moziszoba ugyan de az AI nagyon érvelt az SB3000 mellett mert végülis zenére is használnám és elvileg az SB sorozat multi felhasználású a PB pedig csak mozi.

Lenne ott 2 ágy és egy dedikált premium Mozi fotel is Olaszországból.

Nem egyetlen SWEET Spotot szeretnék hanem valamelyest megengedőbben a mellettem levő 2 ágyon is kiváló élményt szeretnék.
Komolyan gondolom az akusztikai építkezést ezért arra külön kb. 1.5-2 misit szánok.

Gyönyörűen kivitelezte az ember akiről beszéltem, de nekem elég ha az akusztikai fölül múlja az IMAX mozit és akkor boldog leszek.
Ja értem. Tehát már igazából eldöntötted, meg megvetted amit gondoltál, ide csak a megerősítésért jöttél és az A.I. amúgy is jobban tudja :D Személy szerint dedikált moziszobába én teljesen más irányba mentem volna,konkrétan mindenben, mint amit az A.I. javasol. Tegyünk tisztába valamit. Az A.I. nem érvel. Amikor felteszel egy kérdést, akkor végigkeresi a forrásait, és statisztikailag átlagolja a válaszokat amiket talál és azt tálalja neked. De egy pillanat alatt képes gyökeresen az ellentétét javasolni. Ha valakik valahol sokszor leírtak hülyeségeket, kőkeményen beleátlagolja a válaszába azt is.

"elvileg az SB sorozat multi felhasználású a PB pedig csak mozi." Ez így egy elég nagy butaság.

A másik pedig, hogy komoly milliókat tervezel elkölteni, de először vásárolsz utána tervezel. Írsz itt 1.5-2 milliós akusztikai kezelésről, meg két ágyról meg prémium mozifotelről Olaszországból. Elköltesz luxus holmikra egy csomó pénzt, és akkor beraksz egy avr-t a szobádba. Dehát nekem mindegy. Először tervezni kellene, és utána vásárolni, nem fordítva. Nem az a lényeg, hogy sokat költs, hanem az, hogy okosan költs.
Az AI szerint a végfok azért kellett, hogy sokkal tisztábban szóljon a 2 front de a centert Ő is javasolta utólag. Az AI állítása szerint a végfok egy buta gépezet de hatalmas erővel, nincs is más funkciója. Az AV erősítő viszont központi agy mely támogatja a legmodernebb szoba korrekciós szoftvert ami áltan. APN - re nem lesz szükség.

Nem az AI megerősítésére jöttem hanem a tapasztalatokért. Például valóban kell nekem a 700-as sorozat tényleg mérföldekkel jobb, vagy elég a lényegesen olcsóbb 600-as sorozat? Valóban kell nekem az 520.000ft-os AQ TORNADO tápkábel a dinamika javulás. A tiszta hang miatt vagy elég lenne egy 200.000-es THUNDER is? Valóban szar az SB? rendben, de miért? Én csak okozatot kérek.

Értitek már miért jöttem ide?

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Arrancar2 írta:

Gyönyörűen kivitelezte az ember akiről beszéltem, de nekem elég ha az akusztikai fölül múlja az IMAX mozit és akkor boldog leszek.
Akkor oda kellene 4 mélynyomó, mert akkor helyed nem lesz mint az IMAX moziban :D

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Arrancar2 írta:
Ez igazából dedikált mozi szoba lenne komoly mérnöki akisztikai beépítésekkel. Őszintén vissza fordulni, tehát eladás irányba nem akarok menni... De a Marantz cinema 40 már megvan, ahogy a Nad c298 is. Ezen felül Pénteken venném az SB3000-et 385.000-re lealkudva.... Ha akarom még visszaléphetek de tudnom kell miért lépjek vissza. Moziszoba ugyan de az AI nagyon érvelt az SB3000 mellett mert végülis zenére is használnám és elvileg az SB sorozat multi felhasználású a PB pedig csak mozi.

Nem egyetlen SWEET Spotot szeretnék hanem valamelyest megengedőbben a mellettem levő 2 ágyon is kiváló élményt szeretnék.
Komolyan gondolom az akusztikai építkezést ezért arra külön kb. 1.5-2 misit szánok.

Ja értem. Tehát már igazából eldöntötted, meg megvetted amit gondoltál, ide csak a megerősítésért jöttél és az A.I. amúgy is jobban tudja :D Személy szerint dedikált moziszobába én teljesen más irányba mentem volna,konkrétan mindenben, mint amit az A.I. javasol. Tegyünk tisztába valamit. Az A.I. nem érvel. Amikor felteszel egy kérdést, akkor végigkeresi a forrásait, és statisztikailag átlagolja a válaszokat amiket talál és azt tálalja neked. De egy pillanat alatt képes gyökeresen az ellentétét javasolni. Ha valakik valahol sokszor leírtak hülyeségeket, kőkeményen beleátlagolja a válaszába azt is.

"elvileg az SB sorozat multi felhasználású a PB pedig csak mozi." Ez így egy elég nagy butaság.

A másik pedig, hogy komoly milliókat tervezel elkölteni, de először vásárolsz utána tervezel. Írsz itt 1.5-2 milliós akusztikai kezelésről, meg két ágyról meg prémium mozifotelről Olaszországból. Elköltesz luxus holmikra egy csomó pénzt, és akkor beraksz egy avr-t a szobádba. Dehát nekem mindegy. Először tervezni kellene, és utána vásárolni, nem fordítva. Nem az a lényeg, hogy sokat költs, hanem az, hogy okosan költs.

Arrancar2

-KP- írta:
2025.06.10., kedd 21:21
Arrancar2 írta:
2025.06.10., kedd 20:20
Sziasztok. Nem ismerem ezt az embert aki a moziszobát építette és most eladja és szigetre költözik de elképesztő teljesítményt produkált. Lenyűgöző.

Én viszont most lassacskánt építkezek és kezdek bizonytalan lenni az "AI" ban.

Az AI által hoztam össze a tervezetet és elkezdtem megvalósítani. Minden elemet használtan veszek mert sajnos nem vagyok kicsit sem gazdag de nekem is álmom a moziszoba.

Nah most....
Mondom mi a terve az AI-nak.
- Marantz cinema 40
- Nad c298 (végfok a 2 frontnak)
- Bowers & Wilkins 702 s3
- B&W HTM 71 S3
- B&W 705 s3
- B&W CCM683 (atmos)
- SVS SB3000 (2db basszus)
(25m²-es szobába)

Ezen felül a szoba korrekciója

Mi a véleményetek az összeállításról.
Ez nappaliba megy, vagy dedikált moziszoba a terv? Avr helyett én inkább végfok processzor irányba mennék, ha már eleve azt írod, hogy használt készülékeket keresel. De ha mindenáron maradnál az AVR-nél és mellé már végfokot használnál akkor ne csak a frontokat hajtsd végfokkal, hanem legalább a centert is. Messze a legfontosabb hangfal házimoziban, és a legnagyobb terhelést kapó hangsugárzó is. Ha ragaszkodsz az SVS-hez én inkább a PB3000-est venném, de őszintén szólva még a PB2000 Pro-t is hamarabb megvenném,mint az SB3000-est.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Arrancar2 írta:
2025.06.10., kedd 20:20
Sziasztok. Nem ismerem ezt az embert aki a moziszobát építette és most eladja és szigetre költözik de elképesztő teljesítményt produkált. Lenyűgöző.

Az AI által hoztam össze a tervezetet és elkezdtem megvalósítani. Minden elemet használtan veszek mert sajnos nem vagyok kicsit sem gazdag de nekem is álmom a moziszoba.

Nah most....
- Marantz cinema 40
- B&W HTM 71 S3
- B&W 705 s3
- B&W CCM683 (atmos)
(25m²-es szobába)

Ez nappaliba megy, vagy dedikált moziszoba a terv? Avr helyett én inkább végfok processzor irányba mennék, ha már eleve azt írod, hogy használt készülékeket keresel. De ha mindenáron maradnál az AVR-nél és mellé már végfokot használnál akkor ne csak a frontokat hajtsd végfokkal, hanem legalább a centert is. Messze a legfontosabb hangfal házimoziban, és a legnagyobb terhelést kapó hangsugárzó is. Ha ragaszkodsz az SVS-hez én inkább a PB3000-est venném, de őszintén szólva még a PB2000 Pro-t is hamarabb megvenném,mint az SB3000-est.

Arrancar2

Nah most....
- Marantz cinema 40
- B&W HTM 71 S3
- B&W 705 s3
- B&W CCM683 (atmos)
(25m²-es szobába)

Nem vagyok robot
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 147

Hozzászólás Szerző: Nem vagyok robot »

“Az ágyért mindenhol sokat kapok, pedig a világon (sőt, itthon is) sok olyan mozi van, ahol ágyak (is) vannak.”

Én is ággyal fogom csinálni.
Gratulálok, nagyon szép lett!

Xtras5
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 66

Hozzászólás Szerző: Xtras5 »

Gratulálok a szobádhoz, szép munka!

Tibi98
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 100

Hozzászólás Szerző: Tibi98 »

Sziasztok!

Apróhirdetésekbe nem igazán van kategóriája, így gondoltam itt jelzem, maradt meg 1/4 vödör Greenglue-m, ha esetleg valaki tudja hasznosítani, kedvező áron megválnék tőle.

Üdv
Tibi

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

Nagyon szép, amit összehoztál. Igazán büszke lehetsz rá! Elismerésem.
Valóban hiányozni fox a DC-s bemutatókról.
De remélem, hogy egyszer a tv-ben látlak viszont a vademberek Ben Fogle-al műsorban. :smile29: leborulok.gif
Vagy máshol... Ki tudja?
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Egy dolgot sajnálok, a csillagos égboltot. Mivel van 10 cm szigetelés a teljes mennyezeten, ezért minden további nélkül megcsinálhattam volna, sőt tervben is volt, a csövek be voltak rakva az üvegszálaknak. De mikor ott voltam annyira elegem volt már az egészből és annyira be akartam már fejezni, hogy semmi erőm nem volt arra a plusz 1 hónap munkára így kimaradt. Az előző lakásunkat konkrétan azért tudtuk eladni, mert a vevőjelölt beleszeretett a gyerekszobába épített csillagos égboltba. Ott persze a gipszkartonozást nem én csináltam csak a csillagokat. Az is volt vagy 2 hónap, több mint 1 kilométernyi üvegszál volt a mennyezetbe.
IMG_2047.JPG

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Cutler írta:
2025.03.15., szomb. 14:51
Szerintem soha nem vitáztunk...
Azért volt idézőjelben.

De megértem az idegenkedést, gondolkodom is rajta, hogy eladás előtt veszek bele egy kanapét és mint moziszoba fogom hirdetni.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

sad.gif
BoRRoNeo írta:
2025.03.14., pén. 12:54
Cutler volt a fő "vitapartnerem" ebben, aztán ő az első, aki mindig fekvőbe állítja a mozifotelt filmnézés előtt. :D

A költözés egy mondatban nyilván furcsa, de ennél több van mögötte. A gyerekek kirepültek, online munkát végzünk a feleségemmel, azt csinálunk, amit akarunk. 15 év pálmafák alatt, spanyol nyugdíj, mi bajunk lehet. Sokkal jobb megélni a filmeket, mint nagy vásznon nézni.
Először is gratulálok a szobához, nagyon pöpecre sikerült :tutiok: Kár, hogy ennyire ritkán használtátok sad.gif

Szerintem soha nem vitáztunk, az ágy-fotel kérdésen(igaz, hogy én szeretem a lábtartós mozi foteleket, de azert nem fekszem, mint egy ágyban), talán abban vallottunk más nézeteket, hogy te soha nem csináltál volna a kertben egy külön moziházat, én meg egy hálóban.

A szigeten éléshez sok sikert és boldogságot kívánok, remélem megtalálod, amit keresel.
Nekem személy szerint, a DC nyílt hétvégékről hiányozni fogsz, üde színfolt voltál mindig. :smile53:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”