Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 307

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Az előtétfal után jött a gipszkartonozás.
4.jpg
5.jpg
5.jpg (228.98 KiB) Megtekintve 1103 alkalommal
6.jpg
6.jpg (194.5 KiB) Megtekintve 1103 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BoRRoNeo 2025.03.13., csüt. 23:31-kor.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

3.
1.jpg
1.jpg (182.75 KiB) Megtekintve 1010 alkalommal
2.jpg
3.jpg
3.jpg (134.63 KiB) Megtekintve 1010 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BoRRoNeo 2025.03.13., csüt. 23:29-kor.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ebben az állapotában vettem át. Nagyon sok videót néztem meg, nagyon sok anyagot próbáltam ki, az sem tudtam mi az a kanál, de lassan azért haladtam. A tervezés volt a legbonyolultabb, hogyan lehet elrejteni a nem odaillő dolgokat, hogyan oldom meg a másik szobából való vetítést (amerikából rendeltem moziüveget horror pénzért). Szóval jöjjön pár kép.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BoRRoNeo 2025.03.13., csüt. 23:28-kor.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

1.
00.jpg
0.jpg
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára BoRRoNeo 2025.03.13., csüt. 23:27-kor.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tegnap este került fel az utolsó szövet a moziszoba falára, és mivel kiderült, hogy 1-2 éven belül eladjuk a házat, ezért gondoltam, hogy legalább emléknek maradjon meg egy pár helyen.
3 év munkája van benne. Nem azért nagy dolog, mert valami nagyon drága dolog, hanem mert én építettem az első szögtől az utolsóig. Az építőiparhoz sík hülye voltam, 3 éve azt sem tudtam mi az az aljzatkiegyenlítő, hogy miként kell felrakni a gipszkartont vagy, hogy hány cső megy bele a radiátorba.
Nehezítette a dolgot, hogy egy lehetetlen helyre kellett építeni, egy WC-t, egy fürdőszobát, egy előszobát bontottunk egybe, plusz a hátsó falat is hátrébb kellett tenni. Az egyik fal ráadásul teherviselő volt, így egy áthidalót is be kellett tenni. Ennek elrejtése volt az egyik legnehezebb feladat. Egy ablakot be kellett falazni és egy ablakot ki kellett cserélni kisebbre.
Erről van mindjárt két kép, ezeket a munkákat természetesen nem én csináltam.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

TSanyi írta:
2025.01.19., vas. 10:53
Viccet félre téve, marad a vezeték nélküli kivitel. Bár nem tudom mennyire komoly sugárzók léteznek erre a célra, mennyire macerás ezeknek a töltése, aksi cseréje.
És sajnos a vezeték nélküli kivitel sem vezeték mentes, mert az áramot még oda kell vinni, hacsak nem valami gagyi de drága akkumulátoros megoldásról beszélünk.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Blondsztyú
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: Blondsztyú »

NOGRP90 írta:
2025.01.19., vas. 10:21
Minimalista stílusú a lakásom és minden kábel, klíma stb falban és a padlóban megy, nagyon oda vonzaná a tekintet szerintem, nem mint ha 4 függesztett hangfal nem lenne eléggé feltűnő.
Van erre egy mondás... D. W. VÉDELMEZŐ:
"Aki szereti az esőt,az szeresse a sarat is!"
Atmosban még az eső hangja is jobb! ;peace;
Horonymaróra és porszívóra fel!
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 142

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

Sziasztok!
Horonymarót tudom ajánlani (villanyszerelők használják elsősorban).
Vagy flexel szépen egyenesen, párhuzamosan a falba/plafonba belevágni, majd a két vágás közti részt óvatosan kivésni. Utána célszerű kábelcsatornában az új vezetékeket behúzni, glett, csiszolás, festés, takarítás, mozizás...
CM7MC_falhoronymaró.jpg
CM7MC_falhoronymaró.jpg (43.95 KiB) Megtekintve 1099 alkalommal
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

-KP- írta:
2025.01.19., vas. 10:54
NOGRP90 írta:
Köszönöm a tanácsokat, még elmélkedek rajta egy sort. Nem hinném, hogy meg tudnék barátkozni ezekkel a kábelcsatornákkal.:/ Minimalista stílusú a lakásom és minden kábel, klíma stb falban és a padlóban megy, nagyon oda vonzaná a tekintet szerintem, nem mint ha 4 függesztett hangfal nem lenne eléggé feltűnő.
Akkor marad a véső.
A legjobb megoldás , igaz elég sok szemeteléssel jár de megéri…. :tutiok:
"Az igazi barát szemből támad."

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1678

Hozzászólás Szerző: -KP- »

NOGRP90 írta:
Köszönöm a tanácsokat, még elmélkedek rajta egy sort. Nem hinném, hogy meg tudnék barátkozni ezekkel a kábelcsatornákkal.:/ Minimalista stílusú a lakásom és minden kábel, klíma stb falban és a padlóban megy, nagyon oda vonzaná a tekintet szerintem, nem mint ha 4 függesztett hangfal nem lenne eléggé feltűnő.
Akkor marad a véső.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

NOGRP90 írta:
Minimalista stílusú a lakásom és minden kábel, klíma stb falban és a padlóban megy, nagyon oda vonzaná a tekintet szerintem, nem mint ha 4 függesztett hangfal nem lenne eléggé feltűnő.
Akkor a hangrendszered is legyen minimalista, és felejtsd el az Atmost! 31_1_21.gif

Viccet félre téve, marad a vezeték nélküli kivitel. Bár nem tudom mennyire komoly sugárzók léteznek erre a célra, mennyire macerás ezeknek a töltése, aksi cseréje.

NOGRP90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: NOGRP90 »

kissb
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: kissb »

NOGRP90 írta:
2025.01.18., szomb. 14:23
Sziasztok!

4db ATMOS hangsugárzót szeretnék a mennyezetre szerelni viszont nincs álmennyezetem a kábelek elrejtéséhez. A szobában minden kábel szépen a falban megy ezért idáig nem is erőltettem ezt a témát. Van valami jó megoldás amivel nem teszem tönkre a szoba esztétikáját 4 felfutó kábellel?
A sima, szögletes kábelcsatornánál eggyel jobb megoldás ezek az íves csatornák:
https://www.kopos.hu/hu/produkty/listy-oble
Nincs akkora árnyéka, ezért jobban belesimul a falba, mennyezetbe.
Vannak hozzájuk irányváltó/elágazó kiegészítők, hogy ne azon múljon milyen szépen sikerül összefaragni a találkozásokat. Van több színben is, de le is lehet festeni a fal színére.
Az "LO" szériának a legkisebb a magassága, szerintem ezek néznek ki a legjobban, de sajnos csak az "LE" szériához van olyan kiegészítő, amivel oldalfalról-mennyezetre lehet átállni (belső sarok).

Sarokba használtam már ilyet is, ránézésre egyáltalán nem látszik, hogy kábelcsatorna:
https://www.kopos.hu/hu/produkt/1579-lista-rohova
Az oldala rugalmas, hogy a fal egyenetlenségeit felvegye.

Ezeket minden komolyabb villanyszerelő boltban lehet rendelni, készleten nem nagyon van.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

NOGRP90 írta:
2025.01.18., szomb. 14:23
Sziasztok!

4db ATMOS hangsugárzót szeretnék a mennyezetre szerelni viszont nincs álmennyezetem a kábelek elrejtéséhez. A szobában minden kábel szépen a falban megy ezért idáig nem is erőltettem ezt a témát. Van valami jó megoldás amivel nem teszem tönkre a szoba esztétikáját 4 felfutó kábellel?
Szerintem mini kábelcsatorna, amit a plafonnal egyforma színűre festesz.

https://www.obi.hu/vezetekfektetes/kabe ... nak/c/2612

NOGRP90
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: NOGRP90 »

Sziasztok!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10970
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Atomhuzat írta:
2025.01.14., kedd 14:06
Aki gipszkarton álmennyezetet rakott, az milyen rétegrenddel, milyen függesztőkkel milyen beépítéssel érte el, hogy rezonancia és rezgés, zörgésmentes legyen a mennyezet? 15 m2-ről van szó.
Minden szerkezet rezonál, de csak az zörög, ahol kemény elemek, felületek érintkeznek egymással.

Kis tömegű, kemény/rigid anyagok használatát célszerű mellőzni, vagy ha mindenképpen szükségesek, ne találkozzanak egymással, kerüljön közéjük valamilyen puha réteg. A fém tartószerkezet helyett jellemzően szerencsésebb a fából készült megoldás, változó megfogási távolságokkal, térközökkel. A szokványos, irodaházakban elfogadott gipszkarton technológia nem alkalmas lakóterek, házimozik építésére.

Atomhuzat
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: Atomhuzat »

Aki gipszkarton álmennyezetet rakott, az milyen rétegrenddel, milyen függesztőkkel milyen beépítéssel érte el, hogy rezonancia és rezgés, zörgésmentes legyen a mennyezet? 15 m2-ről van szó.

Az előző szaki függesztőpálcát használt, fémprofilokkal. Zeng az egész, hiába van benne 10-15 cm üveggyapot.

Vagy megszüntetni kellene az egészet és a benne lévő üveggyapotot felszórni a padlásra majd a szobában csak telibe glettelni a mennyezetet a repedések stb. miatt. , vagy újraépíteni az egészet, de most jól.

qti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 43

Hozzászólás Szerző: qti »

Quetz írta:
2024.11.21., csüt. 18:11
Ez egy nagyon ütős mozi lehet, illik ide is, meg a pro audio topikba is, de ide talán jobban, mert itt aztán van minden. Köszi a linkért KP-nak!
Annyi minden van, hogy a pali telefonról puskáz. :D
Jó kis mozi lehet, élném.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Ez egy nagyon ütős mozi lehet, illik ide is, meg a pro audio topikba is, de ide talán jobban, mert itt aztán van minden. Köszi a linkért KP-nak!

youtu.be/OFpWBSAPGes
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: almera36 »

Turbo írta:
2024.09.03., kedd 10:05
almera36 írta:
2024.09.02., hétf. 22:30
Az elő és végfok bonthatósága miért fontos az integrált esetén egyébként?
Azért, mert akkor tudod használni végfokként is.
Értem mostmár, köszönöm szépen!
TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

almera36 írta:
2024.09.02., hétf. 22:30
Azért, mert akkor tudod használni végfokként is.

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszönöm szépen a válaszokat!
Találtam az apróban végfokot is úgyhogy most nagyon gondolkodom gondolkodik.gif
Meg tudnám velük hajtani a frontokat és a centert ahogy ajánljátok.

Holnap több időm lesz és megnézem az erősítő menüjét is.

TCL 98p745; Marantz SR6014; Dynavoice Definition DF-8 / DM-6 / DC-5 5.0 hangfal szett; Klipsch R115SW; Onkyo BD-SP809; DUNE 4K; Audioquest madzagok

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

almera36 írta:
2024.09.02., hétf. 08:42
Sziasztok!

Buta kérdésem lenne:
Adott egy Marantz 6014 erősítő és van egy 5.1 rendszerem. Az erősítő 7 csatornát tud meghajtani, tehát 2 szabad maradt. Van az apróban 4 db Krix 1420 amit Atmos-nak gondoltam. Mi kellene még hogy mind a 4 megfelelően meg legyen hajtva?
Egy sima sztereo erősítő is jó?

Köszönöm!
Nézd meg az Amp assign menüt, hogy ott hogyan lehet beállítani. Elviekben lehetséges height1-et az avr-ről használni, és a height2-meghajtani egy sztereó végfokkal. Szóval a kérdésedre az egyszerű és rövid válasz az, hogy igen, jó lehet. De ne sztereó erősítőt köss rá, hanem végfokot. De sokkal érdemesebb lenne egy 3 csatornás végfokkal, (vagy két darab két csatornás végfokkal) a frontot és a centert hajtani végfokról, és a surroundot és azt atmost az avr-ről. Ilyenkor jön be az amp assign opció. Elvileg menüből lehetséges beállítani, hogy pl. a front végfokokat az avr-ben a frontok helyett az atmosok hajtására használnád. Az újabb Denonokban Marantzokban lehet, nem kizárt, hogy itt is. de ellenőrizd a menüben az amp assign résznél, hogy lehet-e. Messze a legnagyobb terhelést kapó csatorna a center, utána a frontok, utána a surround, és utána az atmos. Úgyhogy ha jól akarod csinálni, akkor a végfokolást mindig az lcr felől érdemes kezdeni, feltéve ha az AVR tudja.

Turbo
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: Turbo »

almera36 írta:
2024.09.02., hétf. 08:42
Sziasztok!

Buta kérdésem lenne:
Adott egy Marantz 6014 erősítő és van egy 5.1 rendszerem. Az erősítő 7 csatornát tud meghajtani, tehát 2 szabad maradt. Van az apróban 4 db Krix 1420 amit Atmos-nak gondoltam. Mi kellene még hogy mind a 4 megfelelően meg legyen hajtva?

Köszönöm!
Egy sztereó végfok kellene, vagy egy olyan integrált sztereó erősítő, aminek bontható az elő-végfoka. Ha beszerzel egy ilyet a frontokat hajtsd meg vele, így a házimozi erősítőről sok terhet leveszel, jobb lesz az össz hangzás.

almera36
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!

Buta kérdésem lenne:

Köszönöm!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”