Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Lemmy9.1 írta:
2025.02.24., hétf. 07:39
A Harry Potter 1-et hány éves kortól ajánljátok?
Nem emlékszem mennyire ijesztő. Már szekál a gyerek vele, mert beleolvastunk az elejébe, de az osztálytársak viszont már látták. 8 éves.
Én durván megengedő voltam a gyerekkel mindig. Spoiler: már 17,5 éves és nem lett problémás :D Persze ez még elég sok mástől is függ a filmeken kívül.

A 12/14-es besorolású filmeket 8-9 éves korától nézte/nézhette (ekkor még előre elolvastam miről szól). Harry Potter is ilyenkor volt. Aztán kb. 12 éves kortól jött az, hogy bármi 12/14-es és azok a 16-os filmek ami nem kifejezetten erőszakos és nincs benne szex. Itt már azért voltak durva filmezéseink, az x-aktákat asszem még 12 volt amikor végignéztük :DD
Aztán egy ideje már azt néz amit akar, most pl. daráljuk a Grace klinikát :smile29:
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Lemmy9.1 írta:
...
...
Szerintem, bármennyire, tolódik lefelé, hogy egyre fiatalabbak egyre durvább dolgokat néznek, a magam részéről 11-12 éves kor alatt nem ajánlanám.

Én felnőttként láttam a moziban és nem nagyon tudtam eldönteni, hogy ki is volt a célközönség.
Volt benne pár ijesztő jelenet (pl. tiltott könyvtár), ami, szerintem, felnőttekre is a szívbajt hozza, ellenben az összegész mégis meseféleség.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

A Harry Potter-t senkinek, sehány éves korban sem ajánlom!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1677

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ebri írta:
2025.02.26., szer. 14:47
-KP- írta:
2025.02.25., kedd 11:24
Lemmy9.1 írta:
Ha valaki a gyerekekkel/gyerekkel (7+) mozizna egyet, szívből ajánlom a - nálunk eddig kimaradt - békebeli, A kincses bolygó c. Disney rajzfilmet.
Szuper szórakozás. Vicces, kalandos, látványos.

Nem emlékszem mennyire ijesztő. Már szekál a gyerek vele, mert beleolvastunk az elejébe, de az osztálytársak viszont már látták. 8 éves.
Nem az első rész a problémás. Ellenben a második részben ott van az a jelenet amikor az ismeretlen fekete kabátos személy az unikornis vérét issza,aztán az óriáspókos jelenet, a végén a baziliszkusz(bazi nagy kígyó). Későbbi részekben a temetős jelenet, aztán a Dementorok. Ez csak néhány, ezen kívül bőven akad még ami szerintem egy 7-8 évest eléggé megijesztene. Amúgy is ahogy haladtok előre a filmekkel, úgy lesz egyre sötétebb tónusú az egész.
A másodikat mi tiz éves kor felett mutattuk be a gyereknek, ezzel együtt néha én sem vagyok benne biztos, hogy nem mi lihegjük-e túl néha a dolgokat felnőttként. De mivel nem volt célom ijesztgetni, így elég elhúzva nézte a sorozatot, most tizennégy évesen még nem látta a hátsó részeket.
Azért a 7-8 és 10-11 között jelentős különbség van szerintem.

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

-KP- írta:
2025.02.25., kedd 11:24
Lemmy9.1 írta:
Ha valaki a gyerekekkel/gyerekkel (7+) mozizna egyet, szívből ajánlom a - nálunk eddig kimaradt - békebeli, A kincses bolygó c. Disney rajzfilmet.

Nem az első rész a problémás. Ellenben a második részben ott van az a jelenet amikor az ismeretlen fekete kabátos személy az unikornis vérét issza,aztán az óriáspókos jelenet, a végén a baziliszkusz(bazi nagy kígyó). Későbbi részekben a temetős jelenet, aztán a Dementorok. Ez csak néhány, ezen kívül bőven akad még ami szerintem egy 7-8 évest eléggé megijesztene. Amúgy is ahogy haladtok előre a filmekkel, úgy lesz egyre sötétebb tónusú az egész.
A másodikat mi tiz éves kor felett mutattuk be a gyereknek, ezzel együtt néha én sem vagyok benne biztos, hogy nem mi lihegjük-e túl néha a dolgokat felnőttként. De mivel nem volt célom ijesztgetni, így elég elhúzva nézte a sorozatot, most tizennégy évesen még nem látta a hátsó részeket.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 728

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Farsangkor az egyik 7 éves kölök, Deadpoolnak öltözött! Sőt voltak többen Squid Game szettben is. Kb harmadikosok.
Kérdeztem láttad a Deadpoolt? Persze. Gratulálok a szülőknek.
Szerintem!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1677

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Lemmy9.1 írta:

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

caddolake.jpg
caddolake.jpg (78.66 KiB) Megtekintve 1951 alkalommal
Bátran ajánlom a filmet.
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset

Apaci72
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 127

Hozzászólás Szerző: Apaci72 »

[/quote]

A vége kicsit ijesztő lehet még egy 8 évesnek szerintem.
Tudom más már az a bizonyos ingerküszöb, de lehet, hogy várnék még vele.
Anno, amikor a Birodalom visszavág-ot láttam előszőr moziban, már elmúltam 8, de a Yoda elég ijesztő volt...:kapdelm:
PD Cyviz F22 - Apple TV4K - Oppo 203 - Sennheiser Ambeo Max - Nordost/Hydra/Power-R - Kontaset

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Egy csecsemőnek (?) sőt egy 5-8 évesnek nem való a Bud Spencer féle ütlegelés. Aztán csodálkoztok ha agresszív a gyerek. Tömény erőszak, hiába tudod felnőtt fejjel hogy bóvli bunyó, a gyerek azt nem tudja.
No meg ha a csecsemő képernyőztetéséről és a szülőkről véleményt nyilvánítanék, kitiltanának.
Neki mese kell a szülőtől, nem képernyőszedálás, hogy nyugi legyen.
Szerintem!

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3252

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Érdekesek ezek a korhatár besorolások.
A legtöbb Bud Spencer film 12 éves korhatáros, miközben egy csecsemő is nézheti, máskor meg a gyerek rajzfilmben csokolóznak a fiúk, vagy altáji poénok vannak bennük.
Csak a Marantz! :-D

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

Lemmy9.1 írta:
Nálunk kb. ennyi idősen nézte fiam az egyet. (Ekkoriban mondta azt, hogy horrorfilmet nézettünk vele, de nem erre. Alapvetően a kiírt korhatárokat szoktuk figyelembe venni, de 12 éves korhatárosakat, mint ez is, szűrtük.)

(Ha vki félreértené, nem néztünk vele ijesztő filmeket, de erősen hajlamos a túlzásokra.)

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem!

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Ha már magyar filmek, a Fekete Pont egy remek munka. Már az első pár percben ökölbe szorult a kezem, az iskolai emlékek miatt!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

ZolaBA írta:
2025.02.23., vas. 08:03
scaurus írta:
2025.02.22., szomb. 20:00
9 perc 20 másodpercig bírtam.
Engem csesztek már le ebben a topicban mert egy sorozat évad felénél mertem privát véleményt megfogalmazni :D
...
Engem is, de kit érdekel.
Én egy sorozatnak nem adok fél évadnyi esélyt sem.
Sokszor, csak 5-10 percet(!), győzzön meg hangulattal, zenével, képi világgal, miliővel, karakterrel, akarmivel, hogy érdemes időt fordítanom rá.
Ha ez megvan, kap 1-2 résznyi esélyt.
Nem érdekel az ilyen, hogy "csak X részt kell kibírni, aztán jó lesz", annyi sorozat van, ami rögtön az elejétől jó.

Pl. egy BBC-féle Sherlock, egy HBO-féle Róma random kiválasztott 5 perce meggyőz arról, hogy ez jó.

A Futni mentem, SZERINTEM, minősíthetetlen, de ezt gondolom a Valami Amerikáról és az Üvegtigrisről is.
A Magyar vándornak legalább az alapötlete jó volt, de a megvalósítás ott is gyenge, egy kihagyott ziccer.
Csak ismétlem, a Liza, a rókatündér üdítő kivétel.

(Láttam ezeken kívül is magyar filmeket, de említésre se méltóak, köztük a Liza után óriási csalódást okozó X – A rendszerből törölve opuszt is.)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1723

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

scaurus írta:
2025.02.22., szomb. 20:00
Engem csesztek már le ebben a topicban mert egy sorozat évad felénél mertem privát véleményt megfogalmazni :D

Amúgy a film egynek tökéletesen jó, valószínű általában vagy adott hangulatodban nem voltál nyitott a romantikus vígjátékra.
A Virgin River is hasonlóan jó csajos film, inkább romantikus dráma, bár nem néztem a hivatalos besorolást.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Sajnos, részben kórság miatt jutott idő arra, hogy belenézzek az én radarom alatti, de egyébként ajnározott és/vagy mások által nekem ajánlott opuszokba.

A bérgyilkos, aki nem is volt (Hit Man)
[Netflix]

Alapötlet egyáltalán nem rossz, egy jellegtelen kinézetű és életmódú tanár bedolgozik a rendőrségnek, fedett munkát végez.

A kivitelezés viszont pocsék, a gyönyörű Adria Arjona kivételével jellegtelen, karizma nélküli színészek, akik teljesen érdektelenül és humortalanul adnak elő egy jobb sorsa érdemes történet.

Nem ajánlom.

Futni mentem (Gone Running)
[Netflix]

Az óriási hájp és közvetlen környezetben fellépő nyomás miatt adtam neki egy esélyt.

Hiteltelen miliő, hiteltelen alakítások (egy közepesen semmilyen Netflix sorozat random mellékszereplője hitelesebb, mint itt a főszereplők).

Azt hiszem, hogy a forgatókönyvíró nem tud filmet írni (nem jött rá, hogy nem idióta reklámot ír), a dramaturg és a rendező nem tud filmet készíteni (nem jöttek rá, hogy nem idióta reklámfilmet forgatnak), a színészek nem tudják, hogyan kell kamerának játszani (a színpadi színészi eszköztár ripacskodásnak hat a filmen).

Nézhetetlen - számomra legalábbis.

Virgin River 1. évad 1. rész
[Netflix]

Elcsépelt alapszituáció, ami önmagában nem baj, de szintén karizma nélküli színészekkel, jellegtelen karakterekkel.
Amolyan 12 egy tucat szellemi rágógumi.

Nem ajánlom.

Sweet Magnolias (Édes magnóliák) 1. évad 1. rész
[Netflix]

Ugyanaz, mint az előző.

Fehér lótusz (White Lotus) 1. évad 1-2. rész
[Max]

Ennél sem sikerült megfejtenem a siker titkát.

A színészek, a karakterek itt jobbak, erősebbek ugyan az előző kettőnél, de igazából sem a miliő, sem a karakterek sorsa, sem a történet nem különösebben érdekes.
Persze, Alexandra Daddario gyönyörű.

Ezt sem hiszem, hogy folytatom.

gabo01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 435

Hozzászólás Szerző: gabo01 »

scaurus írta:
2025.02.22., szomb. 11:41
DeLorean írta:
2025.02.22., szomb. 11:31
...
Na most mi lesz veled?
gondolkodik.gif
...
Semmi, lévén HD tévém van és az 5.1-t sem használom ki - jelenleg.
Csak önmagában nem szimpatikus, hogy egy meglévő szolgáltatás tartalmát csökkentik.
DeLorean írta:
...
De miért? Rossz voltál? Csak úgy maguktól csökkentették a lehetőségeket?
Változik a Max szolgáltatásokra vonatkozó ÁSZF-je.
Már hónapokkal ezelőtt meglépték ezt amikor megcsinálták a standard és a prémium csomagokat! Most én is kaptam erről egy mailt amiben (gondolom a sok reklamáció vagy a prémium előfizetők számának elégtelensége miatt) felajánlották a 33%-os kedvezmény átvitelét a prémiumra. Ezt eddig nem engedték.
Persze így is drágább lesz mint eddig de a 3890 helyett a 2590 mégis jobban hangzik! ;)
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800,  Siltech Ruby Hill G5,  HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air, 
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

DeLorean írta:
...
Na most mi lesz veled?
gondolkodik.gif
...
Semmi, lévén HD tévém van és az 5.1-t sem használom ki - jelenleg.
Csak önmagában nem szimpatikus, hogy egy meglévő szolgáltatás tartalmát csökkentik.
DeLorean írta:
...
Változik a Max szolgáltatásokra vonatkozó ÁSZF-je.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1635

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Alex_Aston írta:
2025.02.22., szomb. 09:12
... főhősünk, de én élvezettel nézem közben.
Főhősünk a legrosszabb színész, akit valaha ilyen filmekre, sorozatokra szerződtettek.
OK, izom van és izomagy is, de miatta nekem nézhetetlen és nagyon gagyi.
A sorozat megérdemelt volna egy színészileg is elfogadható embert.
:smile32:

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1635

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

scaurus írta:
2025.02.21., pén. 21:09
Ma kaptam az emailt, hogy a Max csökkenti a csomagom tartalmát:
Na most mi lesz veled?
gondolkodik.gif

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Kék Pelikan

https://m.imdb.com/title/tt10133702/

Egyedi megjelenésű, kicsit dokumentumfilmesen mesélő, de mindenképpen zseniális megvalósítású animációs mozi.
Rendszerváltás körül, amikor szabad lett az utazás, mit csináljon az ember, ha szeretné, de nincs pénze utazni? A nemzetközi MÁV jegy hamisítás akkori módjáról mesél, no meg kiválóan bemutatja az akkori életérzést, olyan aprósagokkal, mint pl. az asztalon fekvő, The Cure feliratú kazetta, és hasonlók.
Imádtam ezt a filmet.

Reacher 3. évad.
Emberünket most is, mint mindig, megtalalálja a baj, és a múltja. Kiváló kezdő jelenet, majd a folytatás is. Az első részek alapján újfent jó kis kalamajka van kialakulóban, amiből nyilván ki fog mászni főhősünk, de én élvezettel nézem közben.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Ma kaptam az emailt, hogy a Max csökkenti a csomagom tartalmát:
1000014439.jpg

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Plane

https://www.imdb.com/title/tt5884796/

Gerard Butler mint pilóta. Nagyjából tudni lehet, mire számítson az ember ebben a kategóriában, de egy picivel jobb volt, mint amire számítottam. Tisztességes iparos munka, ahogy mondani szokták, nem kidobott idő annak, aki tudja, milyen egy ilyen kategóriás film, ha nincs elrontva.

Juror #2

https://www.imdb.com/title/tt27403986/? ... _0_q_juror

Egy esküdt morális dilemmája, aki úgy tűnik, személyesen is érintett abban az ügyben, amin ő az egyik ítélethozó.
És elgondolkodtató, hogy miként döntenek a laikus, és láthatóan szubjektív érzésekkel rendelkező esküdtek akár egy gyilkossági ügyben. Nem egy Gran Torino, de jó film Clint Eastwoodtól.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Lemmy9.1 írta:
2024.11.24., vas. 18:51
kasumi írta:
2024.11.24., vas. 18:37
zx07 írta:
2024.01.02., kedd 13:51
From / Kiút 1. és 2. évad

Stephen King-nek tetszett, ijesztőnek találta és lát benne potenciált. A RottenTomato-n 90% felett van, IMDG 7.7. Belekezdtünk…
Most nézem, szerintem jó. Ma este jön ki a harmadik évad (talán) utolsó epizódja.
Tudni valamit ennyi rész után, vagy rétestészta mint a Silo?

DeLorean!
Bruce Willist tartod jó színésznek? Mert őt kopaszoztad le, amire írtam, hogy haja van.
A jó színésztől Ő nagyon messze volt, Gary Oldman viszont nagyon nem. Szvsz
A harmadik évadban szerintem van egy kis toporgás, de ettől még nézhető... nagyjából semmivel nem jutunk előbbre a megértésben...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”