Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Cobra Kai

A 6. évaddal véget ért.

Mindkét irányban lehet szélsőséges véleményeket olvasni, hogy "már a 4-5. lejtmenet volt, ez kifejezetten gyengére sikerült", illetve "tökéletes befejezés volt".

Szerintem, a kettő között az igazság: nem volt különösebben jó, nem volt érzelmes, katartikus búcsú, de szépen elvarrtak minden szálat, a visszatérő mellékszereplők is kaptak pár percnyi játékidőt.

Persze, a sorozat már mutatta a fáradás jeleit, ahogy az 5. évad rettenetesen indult ("mexikói kaland"), aztán magára talált, ugyanígy a 6. évad első etapja is gáz volt (Kenny "shittening" jelenete értelmetlen és irreális volt), aztán a második etapra ez is jó/jobb lett.

A harmadik etap azonban nem váltotta be a reményeimet.
A nagyszabású, nemzetközi, feszült hangulatú Sekai Taikai helyett kaptunk egy érdektelen, kiszámítható eseményt (bármelyik All Valley verseny izgalmasabb volt).
De, végre felhangzott, az eddig hiányzó You're the Best Around dal.

Az aktuális ellenfelek nem kaptak elég játékidőt, így Axel, Zara, Wolf nem túl sok nyomot hagytak.
Pedig a második etapban Zara szerepében a sokszoros bajnok Rayna Vallandingham jól hozza az influencer hülye picsát.

Ugyanakkor, ahogy írtam, a szálakat, ha helyenként nem kicsit szappanoperásan, szépen elvarrták, akinek bűnhődnie kellett megbűnhődött, akinek megváltás kellett, az megkapta.

És a sorozat első felére jellemző spiritusz és humor most is megcsillant.

A 6 évad összességében és hibáival együtt zseniális volt, tankönyvi példa lehet arra, hogy valamit 34 után hogyan kell újra elővenni és folytatni.

Véget ért, de bármikor folytatható.

Cobra Kai Never Dies!
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Ebri írta:
2025.02.16., vas. 11:38
Lemmy9.1 írta:
2025.02.15., szomb. 21:39
scaurus írta:
2025.02.15., szomb. 12:47
...
Nekem (is) vannak kétségeim, pláne, hogy számomra a Valami Amerika is befogadhatatlan/élvezhetetlen volt, annak sikerét se értettem... gondolkodik.gif
Én sem. Sőt a fullripacskodott Üvegtigrist sem.
De a mulatószene az mulatószene... ;)
Mi az ami számotokra jó magyar vígjáték a 2000 utáni felhozatalból? Vagy világszinten?
Csak szex és más semmi!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 728

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ja tényleg, a Liza egy gyöngyszem. :smile32:
Szerintem!

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Ebri írta:
2025.02.16., vas. 11:38
Mi az ami számotokra jó magyar vígjáték a 2000 utáni felhozatalból? Vagy világszinten?
Azon kevés magyar film közül, amit láttam, minden hibájával együtt a Liza, a rókatündér (2015), amire azt tudom mondani, hogy tetszett.

Volt egy épkézláb, saját keretei között koherens története, nem a szokásos prosztósag van a középpontban, a ripacskodás elviselhető szintű, a zene kifejezetten jó, a magyar filmekre jellemző indokolatlan meztelen nős/szex jelenet minimális.

Külföldiek közül hirtelenjében, a szerintem alulértékelt Múlt karácsony (Last Christmas) (2019) jut az eszembe.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

És mi van Tomival?

https://m.imdb.com/title/tt33368113/

Na, ez már nem egy könnyű kis limonádé, és nem is második randis film.
Ez bizony kőkeményen levisz minket a pokol bugyraiba, remekül bemutatja az alkoholizmus romboló erejét. Már a nyitó jelenet is felvonultat mindent, amitől csak úgy pislog az ember. Szerencsére a folytatás már némileg.vidamabb, és azt láthatjuk, hogy egy ember, aki tényleg kiszabadult az alkohol rabságából, miként éli meg ezt. És milyen eltökélt, hogy a sorstársainak segítsen a maga módján.

Amennyire nem bírom Till Atilla általános munkásságát, annyira szeretem a filmjeit. Ha rz kell hozzá, hogy ilyeneket gyártson, akkor tőlem csinaljana bohócot az idióta kereskedelmi TV-s műsorokban, mert így gondolom van elég pénze, hogy, alkosson is maradandó dolgokat, mint a Csicska, vagy a Tiszta szívvel filmek.

Ajánlom mindenkinek ezt a filmjét (is).
Csak a Marantz! :-D

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Nehéz ilyet mondani, mert megöregedtem, és egyre jobban magaménak érzem Karinthy mondását: "humorban nem ismerek tréfát".
Térdcsapkodást okozót nem nagyon tudok említeni.
A magyarok közül a régebbiek ütöttek abban a korban, de ugyanúgy elját felettük az idő.
Így a régiek többszörnézés után nem okoznak már akkora kaccantást.
Nehéz ügy lenyűgözni. :D
Az Indul a bakterházat ideje lenne újrázni, az emlékek szépek. De ez nem a 2000-es évek.
De visszatérve régire és újra, pl az Üvegtigris, Valami Amerika, Gyalog galopp, Ben Stiller stb. , "kult" cuccok, nem az én gyomromnak valók.
Lehetne egy számomra negatív kultfilm lista is.
Pl. nekem
Vissza a jövőbe
Jó reggelt Vietnám
Idétlen időkig
Oszkár (Stallone féle)
Macska-jaj
Shop stop
Pogány madonna és társai
Bármely Woody Allen, Ben Stiller
Gyalog galopp
Jöttünk láttunk, visszamennénk
Üvegtigrisek, Valami Amerikák...
Szerintem!

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

Lemmy9.1 írta:
2025.02.15., szomb. 21:39
scaurus írta:
Alex_Aston írta:
2025.02.15., szomb. 11:32
Futni mentem

Ez a film nyomta le a Valami Amerikát (is) a mozikban? A bokájáig sem ér fel.
...
...
Nekem (is) vannak kétségeim, pláne, hogy számomra a Valami Amerika is befogadhatatlan/élvezhetetlen volt, annak sikerét se értettem... gondolkodik.gif

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

scaurus írta:
Alex_Aston írta:
Futni mentem

...
...
Szerintem!

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

nemtomm írta:
2025.02.15., szomb. 13:17
Alex_Aston írta:
Futni mentem

Erőltetett poénok, rossz értelemben vett túlzottan színes képi világ, első 5 percben már lehet tudni, ki kivel fog összejönni.
A filmet pedig nem ajánlom senkinek, nekem kidobott idő volt, feleségem pedig elaludt rajta.
Hm pedig ma akartam megnézni :D azért megnézem 36_1_11.gif
A nagy hype-ot én se értem, de ennyire szerintem messze nem rossz. Igen, a sztori már az elején elég jól körvonalazható, elég sok sablon van benne, szereplők és egyebek alapján női irányultságú, de annyira nem éreztem a nagy férfielnyomást, és több élvezhető poén is volt benne. Sajnos ez a mezőnyt is minősíti, de a mostanában nézett vígjátékok között ez szerintem a jobbak között van. Unalmasnak meg egyáltalán nem gondolom. Szerintem Valami Amerikához kevésbé hasonlítható, valamelyest más húrokat penget.

Első 10-15 perc alatt kb. körvonalazódik milyen a film stílusa, tehát szerintem eldönthető, valaki akarja-e tovább nézni.

(Ha már vígjáték, eléggé más mint a fenti, de youtube-ra felkerült a Jön a medve jó minőségben, szerintem nem a L'art pour L'art legsikerültebb anyaga, de aki szereti ezt a stílust és még nem látta, vagy nyolcvanas évek vége - kilencvenes évek eleje hangulatra vágyik, annak ajánlom.)

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Alex_Aston írta:
Futni mentem

Erőltetett poénok, rossz értelemben vett túlzottan színes képi világ, első 5 percben már lehet tudni, ki kivel fog összejönni.
A filmet pedig nem ajánlom senkinek, nekem kidobott idő volt, feleségem pedig elaludt rajta.
Hm pedig ma akartam megnézni :D azért megnézem 36_1_11.gif
"Az igazi barát szemből támad."

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
Futni mentem

...
Előrebocsátom én nem láttam.
Az én környezetemben is többen ajánlják nekem, hogy ez mennyire jó.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Futni mentem

És jellemző a mai álszent világunkra, hogy egyesek szerint hímsoviniszta Nissan reklám miatt megy a közfelháborodás, pedig semmi extra az egész, de ebben a filmben kb. minden férfi egy link, sörissza lusta, megbízhatatlan disznó, és ez teljesen rendben van, sőt ez lett a legnézettebb Magyar film.
Hánynom kell ettől a mainstream népbutító kettős mércével rendelkező álszent világtól.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Alex_Aston írta:
2025.02.13., csüt. 19:27
Kijott ma a Cobra Kai utolsó évad befejező 5 része.
Azt kell mondjam méltó lezárást kapott, nem lett elbaltázva.
Jó hír.

Bár sorozatokkal gyakran lassan haladok (pl. a koreai Másképp gondolkodók [Stranger] 2. évadát 2023. óta nézem és a felénél tartok...), ezt várhatóan a hétvégén megnézem.

Az elmúlt 7 évben ez a sorozat tette rám a legnagyobb (popkulturális) hatást.

Hasonló hatást csak a BBC-féle Sherlock, az HBO-féle Róma és a James Clavell-féle Sógun (1980) tett rám.
(Persze, láttam más jó sorozatokat is, de ezek mindent "visznek".)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Kijott ma a Cobra Kai utolsó évad befejező 5 része.
Azt kell mondjam méltó lezárást kapott, nem lett elbaltázva.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

venomer írta:
2025.02.03., hétf. 18:16
scaurus írta:
2025.02.03., hétf. 09:55
Flashdance (Flashdance)
Téged aztán nem lehet modernizmussal vádolni.
Mikor mi. ;)

A Telekom még tavaly év végén az előfizetésem mellé felajánlott két havi, "ingyenes" (az idézőjel annak szól, hogy ingyen ebéd, mint tudjuk, nincs) SkyShowtime streaming hozzáférést, és a SkyShowtime kínálatában találtam egy pár olyan régi filmet is, amik, anno, nekem kimaradtak, de szerettem volna pótolni őket.
Ennyi.

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

scaurus írta:
2025.02.03., hétf. 09:55
Flashdance (Flashdance)
Téged aztán nem lehet modernizmussal vádolni.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Den írta:
2025.02.03., hétf. 11:33
Kérdés scaurushoz:

A 3 sztársorozatról mi a véleményed:

The day of the Jackal

A vadnyugat születése

Az igazság emberei: Bass Reeves

A Dexter következik.
Egyiket sem láttam, egyelőre nem is tervezem, mert tematikusan sem a politikai krimi, sem a vadnyugat nem hoz különösebben lázba.

Önmagában Taylor Sheridan neve sem, a Yellowstone-ból az első részt, "lássuk, mi ez a felhajtás" alapon, megnéztem, teljesen rendben van, csak konkrétan számomra teljesen érdektelen a Dutton család sorsa.

A Dexter eddig en bloc kimaradt, arra sem éreztem inspirációt.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Kérdés scaurushoz:

A 3 sztársorozatról mi a véleményed:

The day of the Jackal

A vadnyugat születése

Az igazság emberei: Bass Reeves

A Dexter következik.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Flashdance (Flashdance)
[SkyShowtime]

Mivel lejárt a Telekomtól kapott 2 hónapos hozzáférésem a SkyShowtime-hoz, így egyelőre ez volt az utolsó régi film, amit itt pótoltam.

Anno, ezt sem láttam, persze, a zenéket ismertem.
Rosszul öregedett.
Egy patinás bájjal rendelkező régi film, egy kedvesen mosolygó főhősnővel.
(Aki szüzessége elvesztése után, igen vadóc lesz, lásd éttermi lábazás.)

Ugyanakkor, a faék egyszerűségű és kiszámítható történetet, a dramaturgiát, a dialógusokat egyszerűen belepte a por, lassú és unalmas.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Section 31.

Aki Star Trek rajongó, az kerülje el nagy ívben. Aki nem, az minimum kis ívben. Nem ajánlom senkinek. Párját ritkítóan bárgyú és nem tudom elhinni, hogy adtak zöld utat arra, hogy Star Trek név alatt kihozzák ezt a hulladékot. Nagyjából semmi Star Trek Vibe sincs a sorozatban, egy gagyi videótékás akciófilm szintjét hozza.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Az univerzum elmélete (2023) - Egészséges tempóval előadott, klasszikus sémákat vett elő a majdnem elsőfilmes Timm Kröger. Ezekből, és a stílushalmozásból, (horror)misztikumból kinyerhető alaphangulat, valamint az egyébként kellemesen erős helyszíni atmoszféra sem volt elég ahhoz, hogy több legyen a végeredmény a része(cské)k összegénél. Noir beforduláshoz és alváshoz, első randira nem. Erősen Bergmanira sikerült a kifejezés.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

The Silence 2019 - a Tremors és a Hang nélkül pincében tartott szerelemgyerekeként lehetne definiálni ezt a mozit, nem nézhetetlen, igaz, nem is ment nagyot ('90-ben elevenebb táptalajban mozgolódhattak a nem épp kisvakondi ártatlansággal megáldott földfúrók). Repülő tremorsok boldogítják a lakosságot. Stanley Stucci jelenléte meglepő ebben a miliőben.

A Hang Nélkül trilógia szvsz. legnézhetőbb epizódja egyébként a második (Hang nélkül 2.) Emília Blunttal és a hengerben lakással.

Ha valaki titkon ezt tervezgette volna, most itt a tökéletes alkalom kiszeretni Amy Adams-ből: vastag dongájú, szőrösödő hordóként mutatja be tabukat sem kerülgetve az anyaság útját, mint egyirányú utat. Egy négyes fonatot választott a rendezés alapul, üzenve egyben, hogy szétválasztásról, szeparált értelmezésről vagy nyugalmas megélésről ne is álmodjunk. Társadalmi nyomásban testet öltő súlyos konvenció, anyai ösztön, animalitás és művészi véna mind stimulálják gazdájukat, de nem is olyan biztos, hogy kötelező káoszban kell végződnie a nehézségeknek. Igen hasznos a szókimondása, kifinomult humorral sem felejt el fűszerezni, nézendő az Éjszakai bitchszuka.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Az eltérített járat - Aplle TV

Egy 7 részből álló minisorozat.

Repülőgép eltérítéses alaptörténet. Vannak benne csavarok, jó karakterek. Nem egy nagyon pörgős film, főhősünk sem egy szuperképességekkel megáldott exkommandós….

Nekem tetszett, ajánlom.

Tulajdonképpen egy realtime film. Egy repülő indul Dubaiból Londonba, az út kb. 7 óra hosszú, mint a 7 rész.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Quetz írta:
2025.01.22., szer. 21:46
a sztorit már mindenki ismeri...
Egy rakat újszülött sír a sarokban, hogy ők bizony nem.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

TPG írta:
2025.01.22., szer. 19:21
Nosferatu.

Meg néztem és nem igazán értem miért is olyan jó ez a film!
A fényképezése szerintem zseniális, de ennyiben meg is áll ami jót lehet róla mondani. Maga a film kifejezetten unalmas volt, a sztorit már mindenki ismeri...
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”