Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Médialejátszók

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6152

Re: Pioneer SX-N30AE+ Pioneer N50A

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

dudi-63 írta:
2025.03.13., csüt. 13:09
Sziasztok! Ha valaki tud megoldást a Pioneer média lejátszóknál (N-30-50-70)l tapasztalható nettrádió megszűnésére, kérem ne tartsa magában. Tegye közkincsé!
A hozzászólás átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

dudi-63
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 6

Re: Pioneer SX-N30AE+ Pioneer N50A

Hozzászólás Szerző: dudi-63 »

Sziasztok! Ha valaki tud megoldást a Pioneer média lejátszóknál (N-30-50-70)l tapasztalható nettrádió megszűnésére, kérem ne tartsa magában. Tegye közkincsé!

Istvangal9
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Istvangal9 »

Sziasztok,

Adott egy zidoo z10pro lejátszó, amelybe tettem egy terás vinyót. Felismeri formatálja is de egyszerűen nem enged vele semmit csinálni. Se mapát elhelyezni rajta se másolni rá.

Van valami trükk?

shigaraki2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: shigaraki2 »

Sziasztok!

Egy Egreat A10 médialejátszóval van egy kis problémám.... Pufferel film közben és/vagy csúsznak a feliratok(időzítés), ki marad pár mondat a feliratozásban... Eddig ilyet nem csinált... Van vkinek ötlete a megoldásra?! Wifin, Lan-nal nem csatlakoztattam a nethez, csak lejátszóként használom usb-n csatlakoztatva egy 4T külső vinyohoz.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6152

Re: HiMedia Q10 Pro HELP!

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

giotto14 írta:
2025.01.12., vas. 08:17
Sziasztok! Nem tudom, hogy hogyan kell hangot/feliratot állítani (lejátszás közben) a távirányítón. 7 és 9 gomb alatt van az audio ill. subtitles gomb, de csak számként működik. Évek óta használom a lejátszót, de most vmi csoda folytán, az egyik ezerszer megnézet sorozatom egyik évadjának összes részét angolul kezdte lejátszani és képtelen vagyok visszaállítani. Kérlek, segítsetek! :smile53: :napsut:
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 397

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

Köszönöm a segítséget. Megtaláltam a hiba okát. Kodit használok alapvetően, az viszont nem kezeli jól (ez esetben a számgombokhoz rendelt két funkciót). Valószínűleg a gyári lejátszóval nézhettem eddig ezt a sorozatot (aminél tökéletesen működnek a funkció gombok), ezért nem tűnt fel ez az anomália.
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Hozzászólás Szerző: Red75 »

giotto14 írta:
2025.01.12., vas. 08:17
Sziasztok! Nem tudom, hogy hogyan kell hangot/feliratot állítani (lejátszás közben) a távirányítón. 7 és 9 gomb alatt van az audio ill. subtitles gomb, de csak számként működik. Évek óta használom a lejátszót, de most vmi csoda folytán, az egyik ezerszer megnézet sorozatom egyik évadjának összes részét angolul kezdte lejátszani és képtelen vagyok visszaállítani. Kérlek, segítsetek! :smile53: :napsut:
Ilyenem van kettő is, de még nem rendetlenkedett. Alapvetően 7-9 gomb. Esetleg a nyelv alapbeállítását nézd meg, hogy Magyar legyen.
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 397

HiMedia Q10 Pro HELP!

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

NiCE
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: NiCE »

earforce írta:
2024.12.25., szer. 22:52
NiCE írta:
2024.12.18., szer. 09:42

A folytatás borítékolható...
Szeretném kérni, hogy ennek kb. az 1/100-át tedd le az asztalra kábelezés frontján is és hidd el rövid időn belül Te leszel a legolvasottabb avx-es!
Hitvitába nem megyek bele. Amikor az emberek méregdrága módosított Switch-eket vesznek vagy SSD-t tesznek a NAS-ba HDD helyett a jobb kép/hang reményében, akkor ott már semmi nem segít.
Jönnek a zajjal, de nem fogják fel, hogy arra a TMDS protokoll teljesen érzéketlen. Vagy 100%-os a kijövő stream vagy dropout van.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 616

Hozzászólás Szerző: Morph »

Cutler írta:
2024.12.26., csüt. 14:09
Lemmy9.1 írta:
2024.12.26., csüt. 12:00
Miért van aki 2024-ben még mindig a kábelekkel önigazolódik? ;) :rolleyes:
Áááá…..
Még a HDMI szektroban is!!
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Lemmy9.1 írta:
2024.12.26., csüt. 12:00
Áááá…..

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 728

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Szerintem!

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2930

Hozzászólás Szerző: earforce »

NiCE írta:

Szeretném kérni, hogy ennek kb. az 1/100-át tedd le az asztalra kábelezés frontján is és hidd el rövid időn belül Te leszel a legolvasottabb avx-es!
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Garth
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Garth »

Sziasztok!

Hozzáértők segítségét szeretném kérni.
Van egy házimozi rendszerem (Sony VPL-HW55ES projektor, Pioneer sc-lx82 erősítő, Elac hangfalak, svs mélynyomó és egy popcorn hour a400)
Sajnos a popcorn már nem támogatja a hálózati hozzáférést, így szeretném lecserélni egy hasonló tudású médialejátszóra, ami passzolna a rendszeremhez. Amit szeretnék: hálózatról, külső merevlemezről lejátszás, valamint streaming (netflix, max) lejátszás.
Köszönöm!

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: pali923 »

NiCE írta:
Olvastam máshol is arról, hogy a Zappiti nem ajánlott az itt leírtak miatt (sem). Ide is akartam írni, de ennek töredékét sem tudtam volna, ez nagyon részletes és szakszerű volt. :smile32:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

NiCE
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TSanyi írta:
2024.12.19., csüt. 06:55
NiCE írta:
Cutler írta:
2024.12.18., szer. 01:19

Mesélj, ha már felhoztad :rolleyes:
Kezdődött azzal, hogy kíváncsi voltam erre a "Magic Pixel"-re. Régóta foglalkozom a médialejátszók képminőségének elemzésével, ennek egyetlen objektív módja a raw hdmi capture.

Tiszta oknyomozó riport! 31_1_21.gif :tutiok:
Köszi! A küldetésem régóta az, hogy megvédjem az embereket az átverésektől. Mondjuk az durva, hogy a fanatikusok mennyire nem akarják elfogadni az álláspontomat és képesek inkább a gyártó ferdítéseinek hinni.
Egy ügyvéd barátommal azon dolgozunk, hogy legyen perelhető az a cég, aki hamis állításokkal reklámozza a termékeit a digitális szférában. Tudom nehéz menet lesz, de egyszer lehull a lepel az ilyen-olyan "snake oil" szerű átverésekről és eltűnnek a drága HDMI kábelek, a különböző "Signature edition" lejátszók, az AppleTV X bullshit és társaik.
Szerencsére a TMDS protolkoll nagyon jól ki van találva, így könnyen bizonyítható az igazunk.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

NiCE írta:
Cutler írta:
NiCE írta:
2024.12.17., kedd 20:03
A Zappiti-t inkább hagyjuk, szemét egy banda, tudnék mesélni…
Kezdődött azzal, hogy kíváncsi voltam erre a "Magic Pixel"-re. Régóta foglalkozom a médialejátszók képminőségének elemzésével, ennek egyetlen objektív módja a raw hdmi capture.

Tiszta oknyomozó riport! 31_1_21.gif :tutiok:

NiCE
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cutler írta:
NiCE írta:
Kezdődött azzal, hogy kíváncsi voltam erre a "Magic Pixel"-re. Régóta foglalkozom a médialejátszók képminőségének elemzésével, ennek egyetlen objektív módja a raw hdmi capture. Gondolom ismeritek DMDreview csatornáját, őt is az én kezdeti munkáim ösztönözték arra, hogy ezzel foglalkozzon, azóta jóban vagyunk és segítek neki olyan lejátszók tesztelésében, ami náluk nem elérhető: https://www.youtube.com/@dmdreview
Visszatérve a hangzatos Magic Pixel-re, az elemzéseim során kiderült, hogy nem csináltak mást, mint hogy elállítottak pár értéket a referenciától az androidon belül. Ezt a hibás beállítást az RTD1295-ös lejátszók használják, az RTD1619DR-nél már szerencsére nincs jelen. Szóval alapból így állnak az értékek (a felületen 0-nak látszik mindegyik): Brightness -1, Contrast +1, Hue +2, Saturation +3, szóval aki a Zappiti HDR szériájánál referencia képet szeretne, az állítsa be ezeknek az ellenkezőjét.
Ezekről természetesen videókat készítettünk és jeleztük több fórumon is, erre az volt a reakciójuk hogy mi rágalmazzuk őket, sok Zappiti fan természetesen melletük állt és több fórumból is ki lettünk tiltva...
Szóval Magic Pixel nem létezik és nem is volt soha, a 2.0 annyit "csinált" amit leírtam, a 3.0 pedig semmit, hiszen nincs is.
A firmware-ben kutakodva láttam, hogy a HDR széria a Zidoo motorját használja a lejátszáshoz, szóval írtam Markswift-nek aki a Zidoo-nál a fő összekötő, ő megerősítette, hogy ezt engedély nélkül használják...
Az újabb DV széria pedig teljesen Dune firmware-en alapul, csak a saját borító kezelő alkalmazásukat telepítik rá, természetesen ugyanúgy rágalmazás lett a vége...

Szóval összefoglalva, az Eweat gyártja nekik a hardvert amelyek Zidoo vagy Dune firmware-t futtatnak (ez utóbbit engedéllyel), ők csak az elavult (.NET Framework 4.62 + Unity) borítós alkalmazásukat teszik rá és ezért kérnek el sokkal több pénzt mint a konkurensek.

De itt még nincs vége a történetnek, 2023-ban csődöt jelentettek, ezzel cserben hagyva az eddigi vásárlóikat, majd ugyanazok az emberek alapítottak egy új céget R_volution (UG Express Limited) néven és folytatták tovább a tevékenységüket a Zappiti Neo átcímkézésével. Ugye ilyenkor minden a felszámoló biztoshoz kerül, de ők mégis kimentették a szoftverüket (Archisoft néven fut a szoftverfejlesztő részlegük), a .NET program forrása könnyen visszafejthető, gyakorlatilag az R_Video forrása 90%-ban megegyezik a Zappiti Video-éval, a felhőszolgálatásuk is ugyanaz maradt, csak átírták a végpontok linkjeit. A szoftver miatti jogi problémákat elkerülve, idén nyáron az Archisoft felvásárolta a csődbe ment Zappiti-t potom pénzért...

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1483

Hozzászólás Szerző: Cutler »

NiCE írta:

NiCE
Nincs visszaút
Nincs visszaút

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2024.12.16., hétf. 18:19
-KP- írta:
2024.12.16., hétf. 17:12
Pontosan a kínai lejátszók tömkelege érdekelne. Konkrétan, típust megnevezve. Mert a saját keresésemmel egyelőre nem jutottam előrébb.
Gondoltam, de egy kis plusz pénzt nem ér meg valóban ismert és elismert lejátszó, ami erre biztosan képes?
Ha tudnám legalább a típust és az árat, akkor tudnék válaszolni.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

-KP- írta:
2024.12.16., hétf. 17:12
Pontosan a kínai lejátszók tömkelege érdekelne. Konkrétan, típust megnevezve. Mert a saját keresésemmel egyelőre nem jutottam előrébb.
Gondoltam, de egy kis plusz pénzt nem ér meg valóban ismert és elismert lejátszó, ami erre biztosan képes?
Az általam ajánlott készülék megvehető használtan is. Én olyat használok a TV-hez gond nélkül.
Zidoo is, Zappiti is (azokat most elég jó áron meg lehet vásárolni)
:smile32:

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

NiCE írta:
2024.12.16., hétf. 09:55
Zozi írta:
2024.12.15., vas. 17:08
Ha szeretnék venni egy boxot tartaléknak, akkor melyik gyártót ajánlanád?

most x96max+ a tartalek lejatszom cpm ce-vel.

Köszi

Még egy kérdés. Arra nincs lehetőség, h ezek a boxok, vagyis a ce tudjon futni custom resolution-nel (mint egy htpc)?

Nem lehet ráerőltetni valahogy? 4096x1742 felbontásra lenne szükségem. Projektor és scope vászon

Tudom, hogy réteg igény…
Az X96-on felesleges cpm build-et használnod, mert nem DV licencelt a SoC benne. Ha DV-t szeretnél rajta nézni, arra is van megoldás (kivéve P5): https://discourse.coreelec.org/t/learni ... /50998/606
Vegyél egy Ugoos AM6B Plus-t, amíg lehet kapni, jelenleg ez a legjobb lejátszó CoreELEC-kel.
Egyedül az AV1-et nem tudja, ha az is fontos, akkor válassz az S905X4-esek közül, de performance-ban azok gyengébbek.
A custom felbontást nem tudom rá lehet-e erőltetni CE alatt, kérdezz rá a topikjában.
Ezt tudom. A bővített player info miatt tettem fel. De, mint írtam ez egy másodlagos eszköz. A kérdésemmel (custom resolution) a CE fórumot célozzam meg?
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2024.12.16., hétf. 17:01
-KP- írta:
2024.12.16., hétf. 11:48
Üdv,

Tudnátok nekem ajánlani olyan médialejátszókat, amin 2 hdmi kimenet van? Kellene egy audio only kimenet és egy a képnek. Streaming nem fontos, csak fájlokat tudjon lejátszani (iso és menü lejátszás sem érdekel) és kiküldeni a 4k hdr jelet.
Dune HD Pro Vision 4K Solo

Én ezt venném.

De van Zappiti, Zidoo egy rakat, Dune másik és OPPO, OPPO clone lejátszók sokasága, valamint kínai lejátszók tömkelege.

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

-KP- írta:
2024.12.16., hétf. 11:48
Üdv,

Tudnátok nekem ajánlani olyan médialejátszókat, amin 2 hdmi kimenet van? Kellene egy audio only kimenet és egy a képnek. Streaming nem fontos, csak fájlokat tudjon lejátszani (iso és menü lejátszás sem érdekel) és kiküldeni a 4k hdr jelet.
Dune HD Pro Vision 4K Solo

Én ezt venném.

De van Zappiti, Zidoo egy rakat, Dune másik és OPPO, OPPO clone lejátszók sokasága, valamint kínai lejátszók tömkelege.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”