PC nem johet szamitasba?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Médialejátszók
Re: Médialejátszók
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Elektroncsovek: Sophia Electric
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1674
Üdv,
Tudnátok nekem ajánlani olyan médialejátszókat, amin 2 hdmi kimenet van? Kellene egy audio only kimenet és egy a képnek. Streaming nem fontos, csak fájlokat tudjon lejátszani (iso és menü lejátszás sem érdekel) és kiküldeni a 4k hdr jelet.
Tudnátok nekem ajánlani olyan médialejátszókat, amin 2 hdmi kimenet van? Kellene egy audio only kimenet és egy a képnek. Streaming nem fontos, csak fájlokat tudjon lejátszani (iso és menü lejátszás sem érdekel) és kiküldeni a 4k hdr jelet.
Az X96-on felesleges cpm build-et használnod, mert nem DV licencelt a SoC benne. Ha DV-t szeretnél rajta nézni, arra is van megoldás (kivéve P5): https://discourse.coreelec.org/t/learni ... /50998/606Zozi írta: ↑2024.12.15., vas. 17:08Ha szeretnék venni egy boxot tartaléknak, akkor melyik gyártót ajánlanád?
most x96max+ a tartalek lejatszom cpm ce-vel.
Köszi
Még egy kérdés. Arra nincs lehetőség, h ezek a boxok, vagyis a ce tudjon futni custom resolution-nel (mint egy htpc)?
Nem lehet ráerőltetni valahogy? 4096x1742 felbontásra lenne szükségem. Projektor és scope vászon
Tudom, hogy réteg igény…
Vegyél egy Ugoos AM6B Plus-t, amíg lehet kapni, jelenleg ez a legjobb lejátszó CoreELEC-kel.
Egyedül az AV1-et nem tudja, ha az is fontos, akkor válassz az S905X4-esek közül, de performance-ban azok gyengébbek.
A custom felbontást nem tudom rá lehet-e erőltetni CE alatt, kérdezz rá a topikjában.
- Zozi
- Törzsvendég
- Értékelés: 974
Ha szeretnék venni egy boxot tartaléknak, akkor melyik gyártót ajánlanád?
Köszi
Még egy kérdés. Arra nincs lehetőség, h ezek a boxok, vagyis a ce tudjon futni custom resolution-nel (mint egy htpc)?
Nem lehet ráerőltetni valahogy? 4096x1742 felbontásra lenne szükségem. Projektor és scope vászon
Tudom, hogy réteg igény…
Köszi
Tudom, hogy réteg igény…
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
Aki még nem döntötte el, hogy milyen médialejátszót vegyen és fontos neki a Dolby Vision teljes értékű támogatása, a hibátlan képminőség és ezen túl még különböző extrákat is szeretne, azoknak a következőt ajánlom:
Amlogic S905X4 vagy S922X + CoreELEC.
Előnyei:
- Open source linux OS, napi frissítés, támogatás
- Natív, post-processing mentes képminőség
- Nagyon jó minőségű chroma felskálázás
- Az összes HD hangformátum támogatása
- Dolby Vision Profile 7 FEL teljes körű támogatása (nem úgy mint a Dune és a Zidoo esetében)
- Dolby Vision CMv4.0 támogatás
- RPU metaadatok lejátszás közbeni real-time monitorozása: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-11/14/5 ... 0785_1.jpg
- Real-time HDR10+ -> Dolby Vision konverzió (pl LG TV-seknek)
- Kényszerített LLDV mód HDfury nélkül (CMv2.9, projektorosoknak, Samsung TV-seknek)
- Sokféle skin és kiegészítő (Kodi)
Aki BD/UHD ISO menüt is szeretne megjeleníteni, arra is van lehetőség, de sajnos nem olyan pontos mint a Zidoo/Dune esetében.
Támogatott lejátszók:
S922X-J:
Minix U22-XJ
Minix U22-XJ Max
Ugoos AM6 Plus
Ugoos AM6B Plus
S905X4-J/K:
Ugoos X4Q Extra
Homatics Box R 4k Plus / RockTek G2 / Nokia 8010
Dune HD Homatics Box R 4k Plus
Dune HD Premier 4K Pro
Dune HD Pro Vision 4K
R_volution PlayerMini
Tencent Aurora 4Pro
Amlogic S905X4 vagy S922X + CoreELEC.
Előnyei:
- Open source linux OS, napi frissítés, támogatás
- Natív, post-processing mentes képminőség
- Nagyon jó minőségű chroma felskálázás
- Az összes HD hangformátum támogatása
- Dolby Vision Profile 7 FEL teljes körű támogatása (nem úgy mint a Dune és a Zidoo esetében)
- Dolby Vision CMv4.0 támogatás
- RPU metaadatok lejátszás közbeni real-time monitorozása: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-11/14/5 ... 0785_1.jpg
- Real-time HDR10+ -> Dolby Vision konverzió (pl LG TV-seknek)
- Kényszerített LLDV mód HDfury nélkül (CMv2.9, projektorosoknak, Samsung TV-seknek)
- Sokféle skin és kiegészítő (Kodi)
Aki BD/UHD ISO menüt is szeretne megjeleníteni, arra is van lehetőség, de sajnos nem olyan pontos mint a Zidoo/Dune esetében.
Támogatott lejátszók:
S922X-J:
Minix U22-XJ
Minix U22-XJ Max
Ugoos AM6 Plus
Ugoos AM6B Plus
S905X4-J/K:
Ugoos X4Q Extra
Homatics Box R 4k Plus / RockTek G2 / Nokia 8010
Dune HD Homatics Box R 4k Plus
Dune HD Premier 4K Pro
Dune HD Pro Vision 4K
R_volution PlayerMini
Tencent Aurora 4Pro
Most kaptam a hírt a Zidoo-tól, hogy a következő firmware-ben javítva lesz a túlélesítés bug (S928X széria).
- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Ha valakit is bosszantana a formatumokat le nem lejatszo media lejatszo keszulekek akkor a kovetkezo tapasztalatokates kalvariamat szeretnem megosztani: adott 1, Xiaomi Mi BoX Gen2 ami elvileg ugye mindent tud, de ... , 2, Nvidis Shild 2019 Pro vagy + vagy tudomisen most eppen ki hogy hivja, de a legutolso ami kaphato jelenleg is. El uleg ugye ez is mindent jatszik, de alapbol megsem. Szoval streaming eseteben jo is lehetne, de itt sem teljes az orom. Xiaomi: Showtime-n csak es kizarolag 2.0 DD-t ad, Max-n mar 5.1-t ir a procim. ???? Biztos nem afnak megfelelo formatumot, de akkor es itt az elso csavar, a Shild miert ad mind a ketto streaming szolgalatatonal 5.1 hangot??? Rengeteg kinti forumot elolvastam, de igazabol a beallitasokon kivul mast nagyon nem javasolnak, szinte mindenhol felhasznalo hibat akarnak kihozni mindenbol. Aztan jon, hogy az ujabb androidok mar masok, csak 16bit ig kezelik a hangot, stb. De ez igy nem magyarazat hisz a keszulekek ek tudnia kell. A gyartoi beallitasokat es javaslatokat is elolvastam, meg a fenykepek alapjan probaltam beallitani a keszulekeimet. Hoppa, a mostani menuk nem igy ugy neznek ki, eszerint tenyleg lehet valami frissites van a dologban. Ekkor mar napok teltek el es kezdtem feladni, hogy a Shild annyival jobb, hogy mind a ket altalam hasznalt szolgltatasnal tudja az ottani formatumokat de pl a NAS- rol egyik sem jatsza le calami banalis szoftverhiba miatt?!?!. Egyszercsak raleltem egy maik megkozelitesre, tudjak azok, de calahogy megsem. Tobb fajta lejatszo programot hasznaltam, minden nelkuli jel atengedesre volt beallitva minden, ekkor a legtobb Mot ki tudtam hozni veloluk a PCM 7.1 a kijelzo szerint. Egyszer valaki javasolta a VLC lejatszot, mert, higy abban van egy beallitas ami alapjan mukodik. Kiprobaltam es lass csodat, mukodott. Kodi es VLC a ket program amit kiprobaltam es tobbnyire mukodik. Ezutan jott ujabb meglepetes. Ugyan azokat a beallitasokat ( amennyire lehet) allitottam be mind a ket lejatszora es a kovetkezoket tapasztaltam. A Xiaomi semmilyen DTS es Hd formatumot nem jatszik le semmilyen lejatszoval, ott megmaradt a 2.0 DD fotmatum mind NAS-n mind streamingen kiveve a MAX n. Az Nvidia Shild viszont mindent lejatszik a fent emlitett ket lejatszoval biztosan. Mind a ket streaming,.mindeen HD formatum, minden 5.1, 7.1 stb a proci szerint megjelenik. Hihy is van ez? Veszel vakami es az csak bizonyos feltetelek mellett jattsza le a specifikacio szerinti formatumokat??? Ez hol volt leirva, higy vasarlas elott ezt megtalaltam volna? De biztos nalam van a hiba, hogy nem vagyok vagy fejlesztomernok, vagy csak informatikus, hogy minden ilyen mar agenetikailag tudnom kellett volna. Ezt csak azert irom, hatha segit masnak is aki nem erti miert nem jelenikeg minden formatum az avr kujelzojen.
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Köszi a segítséget!
Valóban - menüből most már minden ki-be kapcsolható.

Valóban - menüből most már minden ki-be kapcsolható.

Dune HD Solo 8K: http://files13.dune-hd.com/firmware/tv3 ... 00_r22.dffDeLorean írta: ↑2024.12.08., vas. 14:24Hálás köszönet!NiCE írta: ↑2024.12.08., vas. 14:19Manuálisan kell telepíteni: http://files13.dune-hd.com/firmware/tv3 ... 00_r22.dff
Utána a Picture quality menüpont alatt már kitudod kapcsolni a túlélesítést.
A linket be tudnád újra másolni?
Így nem elérhető. Utána már próbálom is.
Nálam működik másold ki jobb gombbal és illeszd be egy böngészőbe.
Hálás köszönet!NiCE írta: ↑2024.12.08., vas. 14:19Manuálisan kell telepíteni: http://files13.dune-hd.com/firmware/tv3 ... 00_r22.dff
Manuálisan kell telepíteni: http://files13.dune-hd.com/firmware/tv3 ... 00_r22.dffDeLorean írta: ↑2024.12.08., vas. 14:06Version "240619_1810_r22" (BETA version)NiCE írta: ↑2024.12.08., vas. 13:58
Egyelőre nem találják a Zidoo fejlesztői a hibát, de dolgoznak rajta, napi kapcsolatban vagyok a fejlesztési vezetőjükkel. A Dune már javította, gondolom már te is azt a fw-t használod.
Ui: DMDreview-nek szoktam a capture-ökben segíteni, mi buktattuk le a Zappiti nem létező Magic Pixel "algoritmusát"![]()
Vagyis ez van rajta - nem találtam újabbat.
A Max-ra elérhető ez:
Version "240910_0900_r22"
A Max-ra elérhető ez:
Version "240619_1810_r22" (BETA version)NiCE írta: ↑2024.12.08., vas. 13:58
Egyelőre nem találják a Zidoo fejlesztői a hibát, de dolgoznak rajta, napi kapcsolatban vagyok a fejlesztési vezetőjükkel. A Dune már javította, gondolom már te is azt a fw-t használod.
Ui: DMDreview-nek szoktam a capture-ökben segíteni, mi buktattuk le a Zappiti nem létező Magic Pixel "algoritmusát"![]()
A Max-ra elérhető ez:
Feltettem a legújabb firmware-t, de a hiba még jelentkezik.
Köszi!NiCE írta: ↑2024.12.08., vas. 13:58Egyelőre nem találják a Zidoo fejlesztői a hibát, de dolgoznak rajta, napi kapcsolatban vagyok a fejlesztési vezetőjükkel. A Dune már javította, gondolom már te is azt a fw-t használod.
Feltettem a legújabb firmware-t, de a hiba még jelentkezik.

Ui: DMDreview-nek szoktam a capture-ökben segíteni, mi buktattuk le a Zappiti nem létező Magic Pixel "algoritmusát"

Remélem hamarosan javítják az egyértelmű hibát!
Ismétlem - mivel ez egy ismert hiba a kép nem lehet tökéletes.
De az lesz, meg fogják oldani a problémát.
Ha valaki többet tud - írjon nyugodtan. Mindenki számára hasznos lehet.
Sajnos "rosszat okoz".
Remélem hamarosan javítják az egyértelmű hibát!
Ismétlem - mivel ez egy ismert hiba a kép nem lehet tökéletes.
De az lesz, meg fogják oldani a problémát.
Ha valaki többet tud - írjon nyugodtan. Mindenki számára hasznos lehet.

Meg van már vagy két hónapja meg vagy 4-5 öt is telepítettem, de senki nem is panaszkodott. Ha van ilyen túl elesités is, egyeltelán nincs rossz hatással. Legalábbis projektoron nagy képen egyáltalán nem okoz rosszat.DeLorean írta: ↑2024.12.08., vas. 09:44OK, elhiszem, de mivel ez az Armlogic hibája és minden ilyen készülékkel kapcsolatban jelentkezik - érdekes.
Gondolom a tiéd is gyári készülék.
Próbáld ki olyan filmmel, ahol sok a képhiba!
Ami jó, az jó így is, de ami kicsit rosszabb - ott a hibákat nem eltünteti, hanem brutálisan felerősíti.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Ami jó, az jó így is, de ami kicsit rosszabb - ott a hibákat nem eltünteti, hanem brutálisan felerősíti.
OK, elhiszem, de mivel ez az Armlogic hibája és minden ilyen készülékkel kapcsolatban jelentkezik - érdekes.
Ismétlem nálam tökéletes a kép, remélem nem rontják el.
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Nálam semmi probléma, tökéletes a kép!
JVC DILA X30
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
SVS SB5000
Aki Dune HD Solo 8K lejátszóval, vagy újabb Zidoo lejátszóval rendelkezik fontos lehet egy infó.
Sajnos a lejátszó túlélesíti a képet.
Emiatt nem érdemes a kijelzőt babrálni, mert nem is segít szerintem és elvileg hamarosan kijön hozzá firmware frissítés.
A Zidoo-nál is hasonló probléma van - ott nem tudok javításról, de biztosan ott is kijavítják a hibát.
Fejlesztői módban ki-be kapcsolható pár dolog, de nem segít tökéletesen.
Itt van egy videó a problémáról és arról, hogy egyelőre folyamatban van a hiba javítása.
Csak így teszem be:
https://www.youtube.com/watch?v=W613z4Y-YKo&t=244s
Ha valakinek van több infója, vagy olvasta, hogy megvan a megoldás - örülnék, ha leírná. (gondolom mások is)
A régebbi Realtek chip-es lejátszók képe egyelőre jobb, mint az újabbaké.
Sajnos a gyártóknak a készülék vásárlásakor jelezni kellene, hogy egyelőre a képminőség nem felel meg az elvárásoknak, de dolgoznak rajta. Én nem is értem hogyan lehetett így piacra dobni a készülékeket.

Sajnos a lejátszó túlélesíti a képet.
Emiatt nem érdemes a kijelzőt babrálni, mert nem is segít szerintem és elvileg hamarosan kijön hozzá firmware frissítés.
A Zidoo-nál is hasonló probléma van - ott nem tudok javításról, de biztosan ott is kijavítják a hibát.
Fejlesztői módban ki-be kapcsolható pár dolog, de nem segít tökéletesen.
Itt van egy videó a problémáról és arról, hogy egyelőre folyamatban van a hiba javítása.
Csak így teszem be:
https://www.youtube.com/watch?v=W613z4Y-YKo&t=244s
Ha valakinek van több infója, vagy olvasta, hogy megvan a megoldás - örülnék, ha leírná. (gondolom mások is)
A régebbi Realtek chip-es lejátszók képe egyelőre jobb, mint az újabbaké.
Sajnos a gyártóknak a készülék vásárlásakor jelezni kellene, hogy egyelőre a képminőség nem felel meg az elvárásoknak, de dolgoznak rajta. Én nem is értem hogyan lehetett így piacra dobni a készülékeket.

- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6151
Re: Egreat A11
Legközelebb ha lehet ne az adás vételi részen nyiss a kérdésednek topikot, hanem a helyén.
Most átraktam a helyére, legközelebb szó nélkül fogom törölni.
Köszi.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Egreat A11
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék,hogy van e ötlete vagy megoldása arra hogy az Egreat A11-es médialejátszón Netflixet tudjak nézni.
Előre is köszönöm.
Érdeklődni szeretnék,hogy van e ötlete vagy megoldása arra hogy az Egreat A11-es médialejátszón Netflixet tudjak nézni.
Előre is köszönöm.
Sziasztok!
Oppo 203 lejátszót szeretnék okosítani, hogy lejátsza az sacd iso fájlokat. Az Avforums.com oldalon található ingyenes CFW-t szeretném felrakni. Van itt valaki aki felrakta már és megosztaná velem a tapasztalatát?
https://www.avforums.com/threads/free-o ... k.2332399/
Oppo 203 lejátszót szeretnék okosítani, hogy lejátsza az sacd iso fájlokat. Az Avforums.com oldalon található ingyenes CFW-t szeretném felrakni. Van itt valaki aki felrakta már és megosztaná velem a tapasztalatát?
https://www.avforums.com/threads/free-o ... k.2332399/
A Panasonic-kal valamivel jobb lesz a kép a pontosabb chroma upsampling algo-nak köszönhetően, de csak lemezekkel fog működni rendesen. A Zappiti-t meg felejtsd el, örökre.fcsfelix írta: ↑2024.03.11., hétf. 18:48Sziasztok!
Szeretenék feljebb lépni médialejátszó téren. Jelenleg egy Dune Max Vision 4K amit használok.
Van valami ötletetek, javaslat, mi hozna ettől érezhetőbb javulást képben, hangban?
Amin jelenelg gondolkodom:
- Panasonic UB9000,
- Zappiti pro 4k audiocom cinema.
Lehetőleg saját tapasztalatot várok, nem a "haverom ismerőse azt mondta a Popcorn A500 Pro a világon a legjobb" véleményt.![]()
Ha a Dolby Vision is cél, pl mkv-ból UHD Profile 7 remux, akkor egyetlen választás van, Ugoos AM6B Plus + CoreELEC, működik a FEL, a CMv4.0 és a TV-Led módja is valós. Ráadásul az Amlogic-nak van a legjobb képminősége (linux alatt).