DeLorean írta: ↑2024.12.10., kedd 17:16
Turbo írta: ↑2024.12.10., kedd 14:43
Csak azt áruld el végre, hogy konkrétan mi ez a felkonvertálás, amit használsz. Nem kell, hogy megoszd a 20 éves tapasztalatodat és a műhelytitkokat, csak, hogy mégis merre keressem a saját processzoromban. Köszi
Ezt Den honnan tudná?
A Marantz-ban video processzor.
A tiédben van? Tudsz róla?
Milyen processzorod van egyébként?
De alap esetben vannak olyan erősítők, amin átengeded a jelet és ront rajta.
A Marantz javít - jobb lesz a kép.
Hogyan csinálja? Ahhoz szerintem őket kellene megkérdezni.
Van benne valami, amin átmennek az egyesek és a nullák - hihetetlen, de van ilyen.
Én nem nagyon emlékszem, hogy mit csinál a Marantz, de ha van mondjuk cinema, vagy más mód - akkor már belenyúl a képbe. Igen az egyesekbe és nullákba.
A lényeg - ha átengeded a képet a Marantz procin a képminőség akkor is jobb lesz, ha nem kell felkonvertálnia.
Szerintem nekünk laikusoknak ez elég is.
Ha meg ténylegesen mondjuk 1080P-ből kel 4K anyagot gyártania - akkor felkonvertál.
Nem egy kifejezésbe kellene belekötni. Itt 99% ehhez nem ért.
Bocs - te sem én én sem.
Valóban nem sok készülékben van video processzor.
Mindenképpen a Marantz-tól kérdezd meg, mert Den csak egy laikus felhasználó, aki nagyon élvezi a készülékét.
Tuti megírják neked, hogy mit miért csináltak és pontosan le fogják írni, hogy hová is mennek azok az egyesek és nullák.
Hiába írom le sokadszor, hiába! A Marantz 8805, 8805A, és főleg az új AV10 tudja más processzor nem.
Erről én nem lehetek: az biztosan csak rossz lehet és szükségtelen. Neked nincs, nem is láttad soha, de az csak rossz lehet??????? A Barco használja, akkor???
Zozi volt náluk és írta.
Szepesi ugyanazt tenné amit én. Bekapcsolja otthon az AV10 képfelkonvertálását és kb 10 mp múlva keresné a Sony projektor távját, hogy meddig tudná az új lehetőség adta képminőség által nagyítani a képet! 4 m tuti meglenne egyből.
Legalább 7 éve adott ez a technológia a Marantz által, írtam róla, az csak szar lehet és minek az!? Azért, hogy mindenkin röhögjek, amikor kiadnak ennél többet egy processzorért és csak a hangállítás lehetőségét kapják meg, amikor ingyen megkaphatták volna világszínvonalon a képminőség javítás lehetőségét.
Zozi írt róla, amikor a Barconál járt, a HM Stúdió írt róla, én is, hogy mennyire kihasználható és 3 m helyett 4 méter széles képet lehet kompromisszumok nélkül kivetíteni általa.
Nagyon nem új ez a technológia, legalább 7- 8 éve hozzá lehet jutni: manuálisan állítható Marantz 8805, 8805A processzorokon, de ezeknél többszörösen jobb az AV10 által nyújtott képminőség javulás a videó processzorral.
Sz. László: van hallásod- meg szemed, van pénzed és akkor lesz 4 méteres képed is AV10- el.
Nemtomm: Amely technikát nem láttál: ne alkossál róla véleményt. Győzödj meg róla személyesen.
Több, mint 3 évig volt 8805- öm, már a legkisebb Marantz- al könnyedén ki lehet vetíteni a 4 méter széles vásznat.
Az AV10 pedig egy félistenné válik, amikor aktiválod a felkonvertálást, nem lehet állítani semmit, automatikus, de lényegesen jobb, mint az előzőek.
Egyébként megkérdeztem a forgalmazót és leírtam a menürendszerben hogyan kell a videó processzort aktiválni. Megtettem és működik azóta is. Beszarás olyan jó amit tesz. Utána a Zidoo felkínált Hz- et odaállítottam kimerevített képnél ahol a legjobb képminőséget produkálta, utána a projektort sokáig állítgattam a milliárdnyi, inkább végtelen variációs lehetőségek miatti kihasználtság eléréséhez!
Amikor megjelent az AV10 megkérdeztem 2 barátomat, hogy mi a véleményük az új processzorról és az egekbe dicsérték, sőt...még annál is jobb. Van benne felkonvertálás? Igen! Igen. Akkor kell.