Persze, ezzel egyet is értek, és ahogy írtam is lentebb, nekem megfelelne a használt vászon, keresgeltem is, de nem találok 120" oldal feszített vásznat perpill.DeLorean írta: ↑2024.11.14., csüt. 16:57Nem szeretném a kinézett típust minősíteni, nem is ismerem, de a vászon dolgot érdemes tovább gondolni.bigwinnie írta: ↑2024.11.14., csüt. 15:12Üdv,
egy ideje már projektor vászon dilemmában vagyok. Tervezgetem a házimozizást, a projektor már megvan (használtan vettem egy JVC X30-at), és most keresek egy 120"-os motoros, oldalfeszített vásznat. Viszont kis pénzből! Tehát nem szeretnék százezreket költeni rá. Jelenleg 2 típuson dilemmázom:
Projektorok jöhetnek-mehetnek, de a vászon az, ami a legfontosabb.
Egy új vászon felszerelése eléggé macerás. Ezért arra kell gondolni, hogy jó sokáig kiszolgál még.
Így nem a legolcsóbbat érdemes megvenni, hanem ami pont jó a szobához és az esetleges későbbi projektorokhoz is.
Sok ismerősöm XYScreen vásznat vett Kínából és elégedettek vele.
Használt vásznakat is érdemes nézegetni. A használt vászon ára jelentősen kedvezőbb és hatalmas kért nem szenved pár év használat alatt. Akár a felsőbb kategóriát is. ha valaki eladja - nehéz "megszabadulni" tőle, mert a méret nem mindig jó a vásárlóknak.
De a minőség az, aminek megkérik az árát is. Az új árát nézd meg, mennyit használták, mennyire strapabíró és mennyire jók az esetlegesen mért értékei.
Ha jót veszel, örök darab lehet.
![]()
Ránézek erre az XYScreenre. Köszi