Ha már engem kérdeztél, akkor válaszolok.Rp526 írta: ↑2024.12.02., hétf. 12:42Én nem vagyok annyira még otthon kalibrálásban, de ilyenkor nem lehet külön profilokat létrehozni a projektorban? Ezekkel az enhancerek-kel bekapcsolva és kikapcsolva? Illetve, ha valaki tudja milyen fényerőn fogja használni a projektorát, milyen képjavítókkal, akkor ezeket bekapcsolva kalibrálni?szepi0808 írta: ↑2024.11.30., szomb. 12:12Akkor, akinek van gyakorlata és tapasztalata az tudja, hogy az sem mindegy milyen lézerbeállításon kalibrálunk. Ugyanis változik a RGB egyensúly a gamma és a színek is, ha csak gondolunk egyet és mondjuk 50-ről fel vagy le vesszük a fényerőt 10-el fel vagy le.
Akkor csak, hogy a Sonynál maradjak a Dinamic enhancer, Live color enhancer, Tone mapping képjavítók bekapcsolásával is változnak azok a halálpontos Delta e értékek. (RC és Motion flow nem befolyásolja).
Van pár profil, vagy képmód és ahhoz külön RGB egyensúly (van olyan, aki egyet használt, de ez hiba, minden profilhoz, és módhoz külön kell egyet választani) CMS az minden profilhoz egyedi. Gamma viszont egy, ha már egyet beállítottál, akkor másik profilhoz másik gamma értéket válasz és azt tologasd. Biztos ez is szakmai titok egyeseknek, de én elárulom, hogy a gammát az RGB egyensúllyal nézd, külön a gamma színek is befolyásolják az együtt futást. HDR-nél a HDR enhancert közepes értéken bekapcsolhatod, de a Tone Mappingot azt ki, HDR kontraszt is hagyd középállásban gyári értéken, ha kevesled a fényerőt majd ezen is tolhatsz fentebb kalibrálás után, de ez égeti ki a fehér részleteket is, így csak akkor használd, ha fényerő kell még a képnek. RC és motion flow nem befolyásolja a kalibrálást.
Ja és, ha magasabb színhőmérsékletet választasz, attól még színhelyesre tudod kalibrálni a megjelenítőt, csak a fehér fog kicsit kékesnek tűnni, aki a 6500-höz van hozzászokva. PL. én autóknál is ki nem állhatom a hagyományos halogént, mert nekem az nem fehér, hanem sárga.