Kíváncsi lennék, hány koreai művészfilmet láttál, hogy ilyesfajta általános ex-cathedra vélemény hangoztatására ragadtatod magad, illetve ha eleget ehhez az általánosításhoz, akkor a kedvenc fagyiddal nyalatnék vissza: miért is kínoztad magad a megnézésükkel, ha mind olyan agyament véres szarok?
A magam részéről kevés életigenlőbb és összességében is jobb filmet (nem csak művészfilmet) láttam, mint pl. a Bin Yip vagy mondjuk a Tavasz, Nyár, Ősz, Tél... és Tavasz - és ezek vérmentes koreai művészfilmek, amelyek nálam a Top10-ben vannak a saját személyes "minden idők legjobb filmjei" listámon.
Azzal nincs semmi gond, ha Te nem szereted a koreai filmeket (én is így vagyok a magyar filmek nagyobbik részével), vagy akár a norvég dokkmunkásokról szóló filmeket (utóbbiakat már többször is kértem, hogy nevezd meg konkrétan, ha már annyit hivatkozol rájuk, mert mindenképp meg szeretném nézni), de az "agyament véres szarok" általánosítás arra utal, hogy igen apró statisztikai minta (valószínűleg az Old Boy és társai) alapján írtad le az egész koreai filmipart.
(Hasonlóan "érdekes" általánosítás az, ami szerint minden koreai filmnek van egy "debil bája").