2 millió/db áron érdekel akkor, semmi gond!
Szívesen megyek! Szerintem 2x voltam Nálad, persze ez tűnhet soknak, de legalábbis 2-vel többnek a kívánttól!

2 millió/db áron érdekel akkor, semmi gond!

Köszi!TSanyi írta: ↑2024.09.10., kedd 18:47Cutler!
Őszintén örülök hogy továbbra is elégedett vagy a moziddal (joggal). Gratulálok hozzá (többedjére)!
A fotelek a gyengéim, anno aztt mondtad nem érdekelnek, megfelel amid van...![]()
De mindenki fejlődik!![]()
Remélem eljutok Hozzád is megnézni, hallgatni a fejlesztéseidet!
Ha hiszed, ha nem, nem volt egy házimozis mércél nagy összeg. Ha szigorúan csak azt számolom, ami a mozi átépítési költségei voltak, valamint a htpc, az új vászon, a 20 csatornás Storm(az ART frissítéssel), meg a Gy.Dominiktól vett 4db lapos hangsugárzók+ Phyton által megépített 8db doboz összköltsége és régi cuccaim eladásából visszajött összeg különbözete, hát nem egy túl nagy összeget képzelj el.

No meg anyagilag finanszíroztad az egészet!Cutler írta: ↑2024.09.08., vas. 21:18A gratuláció nagyrészt Zozinak jár, aki időt és energiát nem kímélve többször is eljött hozzám(amellett, hogy otthon is jópár órája ráment a htpc komponenseinek összeválogatásával, összeépítésével és főleg a szoftver tökéletesre konfigurálásával)és precízen bekalibrálta a képet és a hangot is, a lejátszót is úgy hagyta itt, hogy egy ilyen számítógépes analfabéta is, mint én könnyedén tudjam használni, úgy mintha egy Dune médialejátszó lenne.![]()
Valamint meg kell említenem Phyton fórumtársat is, aki a K.C.S. surroundjaim-atmosaim, lapos dobozba való átalakítását csinálta, minőségi munkával.![]()
No meg Csenelest, aki szintén sokat segített, ha kellett villanyszerelőként, ha kellett akkor a vetítő tisztitását, izzó cserejét oldotta meg![]()
Nekem maximum a szoba átalakításáért jár a hátba veregetés ezt azért tisztázzuk.
A gratuláció nagyrészt Zozinak jár, aki időt és energiát nem kímélve többször is eljött hozzám(amellett, hogy otthon is jópár órája ráment a htpc komponenseinek összeválogatásával, összeépítésével és főleg a szoftver tökéletesre konfigurálásával)és precízen bekalibrálta a képet és a hangot is, a lejátszót is úgy hagyta itt, hogy egy ilyen számítógépes analfabéta is, mint én könnyedén tudjam használni, úgy mintha egy Dune médialejátszó lenne.

Köszi az olvasmányos beszámolót, 1-2 dolgot szeretnék csak hozzáfűzni.-KP- írta: ↑2024.06.05., szer. 13:10Pár napja írtam Cseneles szobájáról. Ugyan azon a napon még két másik helyre is el látogattam potyautasként. Az egyik Cutler volt. Nála már többször jártam. Először még jó pár éve, amikor a Martin Logan Electromiton ESL, Stage Center, FX2 surround szett volt nála, a Martin Logan Dynamo 1500x mélynyomókkal Anthem AVM60 processzorral. Aztán hallottam nála még mindig Anthem AVM60-al egy KCS S1500 szettet, és később a már végleges KCS S2000 LCR, KCS C118A szub SR10 surround felállást. Aztán azóta nem jártam arrafelé, így a Storm Audios felállást eddig nem hallottam nála. Másnál viszont igen. Pár hónapja voltam ldg81-nél, ahol szintén egy Storm proci dolgozik KCS S1500-as LCR-ek 2 darab KCS C118A és két darab KCS C118PLP és seregnyi KCS SR10-es surround mellett már fullos Dirac ART kalibráció mellett. Szóval úgy gondoltam nagy meglepetés nem fog érni. Igazából nem is ért, de ezt most pozitívan értsétek. Ismerősömmel Cutler Screen Research vásznáért mentünk igazából, és előtte belefért egy rövid vagy nem is annyira rövid demó.
Ami elsőre feltűnő volt, hogy Cutler aki eddig ódzkodott a pc-s lejátszástól, szintén htpc-t használ már madvr-el. 3DLut kalibráció, 21:9-es skin,borítós nézet ahogy Cutler szereti, tabletről vezérelhetőség és egyéb nyalánkságok mellett. Sikerült ebből a szempontból is előrébb lépnie.
A másik, pedig a vetítő. Ugye nála is egy Projectiondesign F32 dolgozik. Full kétlámpás üzemmódban, ami a szobán kívüli technikai teremben található a rack szekrénnyel egyetemben, így bent a moziszobában teljes csend honol. Kicsit haza is beszélek, mert nekem is van ilyen vetítőm itthon, bár jelenleg egy 3 chipes Barco-val vetítek. Akárki akármit mond, ez a vetítő ár/érték arányban továbbra is nagyon ott van a szeren, és egyszerűen verhetetlen. Brutálisan jó képe van, még egy rezgetett vagy natív 4k lcd után is szó szerint pofánvágja az embert a képi élessége. Főleg htpc-ről etetve. Csak ugye a zajszintje... De ahogy korábban is írtam, minden platformon a 4k-t meg a 8k-t tolják az ember tudatába, és egy laikus el se tudja képzelni, milyen egy jó full hd-s gép. Meghallja hogy fullhd és már legyint is, hogy nem 4k, meg nem 8k.
Aztán a hang. Ugye már írtam, hogy hallottam ezt a szettet, csak még korábban az Anthemmel. Illetve hallottam egy majdnem ugyanilyet ldg81-nél. Szóval nagy meglepetés nem ért. Illetve már előttem azért jónéhányan írtak Cutler rendszeréről, nehéz bármi újat hozzátenni. Főleg Zozi mindenre kiterjedő írásai után. Az utolsó látogatásomhoz képest annyi változott még, hogy ahogy már írták korábban, a surroundokat a gyári SR10 dobozból áttették egy keskenyebb, kecsesebb dobozba további helyet nyerve a szobában. Illetve 2 helyett 4 szub dolgozik elöl SBA felállásban. Egyesek szeretik azzal a kritikával illetni a pro audio világából érkező hangsugárzókat, hogy nincs elég magasa, meg nem elég részletes. Ehhez képest Gucci éttermi jeleneténél abszolút kellemesen és természetesen csilingeltek az evőeszközök, tányérok, meg a poharak. Pedig gondolom a Dirac görbe valamelyik Harman görbe lehetett, ami azért ejti a magasakat meg a közepeket. A párbeszédek abszolút természetesek, a beszéd érthetőség nagyon jó, hangerőtől függetlenül. Apropó hangerő. Sokan szeretik azt a tévhitet terjeszteni, hogy aki ilyen rendszert használ, az csak fülsüketítő hangerőn hallgat mindent. Pedig a rendszer abszolút élvezhető teljesen normál hangerőn is. De ha kell akkor meg letépi az ember fejét az erőlködés legkisebb jele nélkül. Cutlernél ugye a mozi az udvárnak a végében található egy külön erre a célre felépített könnyűszerkezetes házban. Fullos hangerőn szó szerint a faházat rezegteti be a rendszer, egy egy jelenetnélItt aztán van chest slam, köszönhetően a 4 darab 18-as szubnak. A másik tévhit amit egyesek szeretnek terjeszteni, hogy egy kompressziós magasnak kötelezően durva, kemény hangja kell legyen. Ezek jócskán rácáfolnak erre. Egyszerűen olyan szufla van bennük,főleg nagy hangerőn, ami egy hagyományos 2.5centis szövetdóm erőlködéséhez nem is hasonlítható. Miközben normál hangerőn se veszítenek semmit. Illetve ami szokatlan lehet még, talán a Dirac ART miatt is, de magának a moziház felépítése miatt is, az a relatíve alacsony utózengési idő a mélytartományban. Mivel nem túl vastag könnyűszerkezetes falak vannak, a mélyhang szépen "eltávozik" a szobából (a szomszéd örömére
) és nem verődik vissza mint a megszokott beton/tégla falaknál. A térhatás remek, a The Quiet Place szörnyeinek közvetlen mellett hörgő hangjától szó szerint a szőr állt fel a hátamon. Keresztlányommal szoktam mostanság filmet nézni, szerintem kb. kiugrott volna a fotelből a helyemben. Nem is tudom tudnék-e negatívumot írni. Talán 1-2 jelenetnél full hangerőn mintha hiányzott volna a mély legalja. De lehet becsapós, a nagyon alacsony utózengési idő miatt.
Összességében egy abszolút kiemelkedő mozit hallottam ismét. Sajnálom is a jelenlegi építőanyag árakat, olyan négyzetméter árak vannak manapság, hogy igazi luxus lenne már egy kisebb moziház építése is jelenleg. Ezt is 10 éve kellett volna meglépni.

Hát, megpróbálhatod, hogy egy 14"-os ventit csavarozol a 8"-as helyére.

Csavarozd ki a ventit, kellene rajta lenni típusjelzésnek. AZ alapján már tudunk adni tippeket.

Erről akkor nincs senkinek sem infója?
NF R8 redux is jó bele. 3pines

már vártam ezt a hozzászólást!-KP- írta: ↑2024.04.29., hétf. 15:15Arra is gondolj, hogy alapesetben mondjuk 8 ilyen hangsugárzó dolgozik az ART alatt, de sokaknál a 15 csatornás kiépítésben már 12darab és ugye plusz a 3LCR plusz 2-4-x darab szub.thxfan írta: ↑2024.04.29., hétf. 13:16Köszi a gyors és kimerítő választ![]()
Hifi hangfalnál szóba sem jöhet az ART, illetve nekem eszembe sem jutna használni, mert garantáltan hangszóró füstölés lenne a vége.
Akkor ezek szerint Pl. Frequency Range (-10 dB) 50 Hz – 25 kHz (2pi), 60 Hz – 25 kHz (4pi) gyári spec. JBL 9300 pro surr. hangfal érdemileg tud akár 40 Hz -en is hasznosan "besegíteni" az ART-nál?

Arra is gondolj, hogy alapesetben mondjuk 8 ilyen hangsugárzó dolgozik az ART alatt, de sokaknál a 15 csatornás kiépítésben már 12darab és ugye plusz a 3LCR plusz 2-4-x darab szub.thxfan írta: ↑2024.04.29., hétf. 13:16Köszi a gyors és kimerítő választ![]()
Hifi hangfalnál szóba sem jöhet az ART, illetve nekem eszembe sem jutna használni, mert garantáltan hangszóró füstölés lenne a vége.
Akkor ezek szerint Pl. Frequency Range (-10 dB) 50 Hz – 25 kHz (2pi), 60 Hz – 25 kHz (4pi) gyári spec. JBL 9300 pro surr. hangfal érdemileg tud akár 40 Hz -en is hasznosan "besegíteni" az ART-nál?

Ha a szubbasszus sávban nem is feltétlenül, de valamennyire bizonyára használhatók. Magabiztosabb válaszhoz látni kellene az átviteli adatokat.

A hangsugárzók alsó határfrekvenciáját a gyártók eltérő módon adják meg, a Hz érték mellett érdemes a többi adatot is nézni (már ha vannak), pl. milyen tűrés mellett értik (3, 6, 10 dB), mihez viszonyítják és milyen körülmények között mérik. A professzionális hangsugárzókat sokszor szabadtéren, vagy erősen csillapított, nagy légterű helyiségekben mérik, ahol igencsak más frekvenciaérték jön ki, mint egy kisebb szobában. HiFi/házimozi hangsugárzóknál viszont az adatokba beleszámolják a lakószobák basszuserősítő hatását, így ezeknél néha kijönnek 30-35 Hz-es adatok, de ha kiviszed őket szabadtérre, ott már lehetséges, hogy 80 Hz-nél elfogy az erejük, szóval az összevetés becsapós lehet.