Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: venomer »

Kifejtős írás elszállt, vigyázzatok, Ctrl+R, mondj le!

Sinister (2012) - ritka szépminőségű torrentkópia elérhető, rá is nyomja bélyegét az élményre. A hangok is jó dinamikával és térrel bírnak, ezek, így, együtt kiadnak egy fél sikert. A szerepválasztás mellett fényképezés is egész kellemes, színészi kvalitás terén pedig lazán kiérdemel egy kiemelkedő jelzőt a házaspár vitája, ilyet is ritkán lát és érez az ember mai mozizás közben, főleg horrorban. Hasonszőr-érzés volt a Démonok közöttben. Ott bezzeg tudtak figyelni a korszakos jegyekre is (lásd Womb), így nagyon egyben volt a produkció.
Juliet Rylance erős brit akcentusa számomra rettentő környezet- és szituációidegen volt, ennek ellenére valamivel kaphatott volna több szöveget a szájába. Zavaró volt a röhejes mértékben való megágyazottság is a nyomozásban való előrelépdelés segítségeként [spoiler](a filmes doboz később kapott saját jelentést)[/spoiler]. Nem jó az, ha eleve adott minden és semmiért nem kell érdemben megdolgozni, ezt hagyja meg minden készítő a ZS kategóriás sorozatoknak. Tudom, aki horrort tesz be nem ezt nézi, mégis hozzá tartozik egy finom rendezéshez az ilyen. Ilyen még a mellékszereplők bántó kidolgozatlansága, szintén nem ritka jelenség (itt erre nem volt panasz, igaz, szinte kamaradrámáról beszélhetünk).

Nem jó még, hogy nem sikerült túllépnie a kliséken a filmnek, rájuk épít, 3-4? jumpscare, amivel operál. Ezt a mennyiséget érheti a jól felépítettség vádja, de alapvetően kevés. A port.hu thrillerként jegyzi, de annak meg azért erős.
A híre sajnos nem került el, jobban örültem volna ha magam fedezem fel, így a nulla más véleményhez társítható, semleges elvárással futhatok neki, nem így alakult, így picit többet vártam mint kaptam. Az para alapsztori, mint eredő hangulat közepes, ábrázolásának kimunkáltsága viszont egy szinten van a fényképezéssel, már amennyit lehet ki lehet hozni a démoni közhelyből. Alapvetően biztonsági játékkal élt végig a mozi [spoiler]a torokelvágásokat pont megússzuk, de miért[/spoiler], egyedül a vége felé jött az elvárható émelygés, de legalább jött. A sztorilájn is egy értékelhető egésszé állt össze a végére. Hibáival együtt is érdemes megnézni.
Ti laknátok gyilkosság helyszínén? Csak az usásokosok vannak ennyire rápörögve erre?

Womb (2010) - kicsit szegény ember művészfilmje, ennek ellenére és ezzel együtt hozza egy (fél)művészfilm kötelező, egyben egyedi és finom rezdüléseit. Aki kibírja az egyébként kibírható lassúságot, magáénak tudhat egy, a zord környezetet is könnyedén átütő, szinte egész játékidőt belengő anyai szeretet-meleghangulatot. Eljuthat továbbá egy érdekes csúcspontig, ami viszont színészi teljesítményben pazar. Sajnos vannak súlyos gondok az idő síkján, ezektől nehéz eltekinteni, főleg, hogy ezek egy része könnyen kiküszöbölhető lett volna. Tudni kell az idővel is bánni. [spoiler]Ha gyerekként Motorola V3-mal csapatjuk, akkor cirka 20 évvel később ne Windows XP-n imitáljuk már a munkát. A kisfiúként vörös, majd tiniként és fiatalfelnőttként bebarnult gyerekről vagy a szülőként ábrázolt, kizárólag nagyszülőknek beillő párról nem is beszélve, de anyuka és gyerkőce között is sikeresen elpárolgott a korkülönbség, asszonyos konty ide vagy oda[/spoiler] Többit elfelejtettem. :smile33: :smile30: Mindegy, aki komálja Eva Green huncutmosolygós szemeit, nézni meg. Elveszni ér, beletekerni nem!
Nézése közben "Az élet élni akar." mondat jött fel egyre csak. Nektek mit üzent?

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

Aszpirin írta:
2024.04.23., kedd 19:25
...
Első rész: 10/10, második rész: 7/10 számomra (érdekes, a Gyűrűk Ura is kb hasonlóan alakult, első rész lehengerlő de hiányzik belőle egy-két dolog, második rész rendesen eltér a könyvtől, de nem annak szellemétől, aztán a harmadik rész mégis mindent visz...)
Az eltérő szemüvegek. :smile32:

Emlékszem, kissé csalódás volt SZÁMOMRA
A Gyűrűk Ura 1. része.
A 2.-ra már szkeptikusan ültem be, de amikor a rohani határon felbukkan Eomer serege, a szám tátva maradt és beszippantott a film.
A 3-t kicsit túlzsúfoltnak tartom.
Szóval, ha nagyon értékelnem kellene, nálam a 7/10, 10/10, 9/10 lenne a moziélmény.

Természetesen, otthon szigorúan csak a bővített verziókat nézzük. :D
Azok egyben, tokkal-vonóval, természetesen 10/10. :smile53:
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

kargidje
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 429

Hozzászólás Szerző: kargidje »

HSRT8 írta:
2024.04.23., kedd 21:06
Aszpirin írta:
2024.04.23., kedd 20:26
Mégegy: megnéztem kb felét a Rebel Moon 2-nek. Addig bírtam (ismét). Húbazz... ezek a gyermeteg, bárgyú és silány kliséhalmazok még mindig menők "sci-fi" címszó alatt? Mi ez? a Hét szamuráj és a Star Wars rosszul sikerült fattya? Jujj.
(egy világ, ahol egy kis falunyi mosolygós boldog gyermek és felnőtt kaszával és favillával arat le 1-2 nap alatt egy egész hadiflottát ellátó mennyiségű gabonát, miközben valami antigravitációs levitáló platformra hordják az ölükben a levágott gabonaszalmát (ennyi csúcstechnológiával még nem találták fel a kombájnt, és favillák meg kaszák? tényleg? Jujj-jujj.)
Extrém kikapcsolást kell alkalmazni az agynak, hogy nézni tudjuk :D
Addig bírtam, amíg mentek betakarítani a gabonát. Ennyire gagyi CGI-t nem is tudom mikor láttam. Ehhez valami hihetetlen igénytelenség kell, hogy megnézd, ennyire szerintem nem lehet kikapcsolni az agyat. Ilyen hosszú időre gondolkodik.gif Maradandó károsodást okozhat! Ez a film így nagybetűvel SZÉGYEN.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 600

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Aszpirin írta:
2024.04.23., kedd 20:26
Mégegy: megnéztem kb felét a Rebel Moon 2-nek. Addig bírtam (ismét). Húbazz... ezek a gyermeteg, bárgyú és silány kliséhalmazok még mindig menők "sci-fi" címszó alatt? Mi ez? a Hét szamuráj és a Star Wars rosszul sikerült fattya? Jujj.
(egy világ, ahol egy kis falunyi mosolygós boldog gyermek és felnőtt kaszával és favillával arat le 1-2 nap alatt egy egész hadiflottát ellátó mennyiségű gabonát, miközben valami antigravitációs levitáló platformra hordják az ölükben a levágott gabonaszalmát (ennyi csúcstechnológiával még nem találták fel a kombájnt, és favillák meg kaszák? tényleg? Jujj-jujj.)
Extrém kikapcsolást kell alkalmazni az agynak, hogy nézni tudjuk :D
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5956

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

• Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Aszpirin írta:
2024.04.21., vas. 13:06
Szuper, aklkor ma este Dűnézek :)
Na, meg is történt, csak most számolok be róla.

Valóban elég rendes eltérések vannak a könyvtől, amit bár nem teljesen értem, miért kellettek, szerintem a könyv szellemének nem mondanak ellent. (nem annyira durva, mint amit az Alapítványban a klónozással vagy az Én, a robotban a gyilkos robotokkal tettek - Asimov világában köztudomásúan egyik sem eshetett volna meg). Sajnos ki is maradtak karakterek, amelyekből legalább egy a történet szempontjából fontosnak véltem, de úgy tűnik, így is megáll...
Amit nehezményezek, hogy Chani karakterét mintha hazavágták volna, ami azt vetítheti előre, hogy a továbbiakban még durvább eltérések lehetnek...( Remélhetőleg valahogy mégis visszatér a fonal a könyvekbéli Dűne medrébe.)
Ebből a szempontból messze nem volt olyan jó, mint az első rész.
De pl. a "békekötés a Shai-Hulud-dal" (aka a homokféreg meglovasítása) számomra az egyik lehengerlő csúcsjelenet, amiért önmagában érdemes volt megnéznem... és van még benne egy-két igen jól sikerült...
Szerintem nem volt rossz, unalmas meg főleg nem, de tényleg nem egészen erre számítottam. Első rész: 10/10, második rész: 7/10 számomra (érdekes, a Gyűrűk Ura is kb hasonlóan alakult, első rész lehengerlő de hiányzik belőle egy-két dolog, második rész rendesen eltér a könyvtől, de nem annak szellemétől, aztán a harmadik rész mégis mindent visz...)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1635

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

scaurus írta:
2024.04.23., kedd 07:42
A hercegnő és a sárkány (Damsel)
(Netflix)

Megtekintettem.

Ami jó volt:
- az alapötlet: ha nem is eredeti, teljesen rendben van: a népmesei hagyományok megcsavarva, klasszikus klisék megfricskázva.
- történet: kerek egész.
- színészi játék: rendben van, bár Millie Bobby Brown-nak azért még fejlődnie kell, hogy teljesen hiteles, alkalom szülte női John Mcclane és John Wick keverék legyen.
- a képi világ: oké,nem egy Avatar (ami önmagában nem is baj).

Ami nem volt jó:
- túl komolyan vette magát: nem volt zsáner paródia, de még egy vicces mellékszereplő sem,
- ugyanakkor nem volt egy fantasy mázzal leöntött, sötét, de pörgős túlélő és bosszú film sem,
- a sárkány nem volt elég könyörtelen és volt néhány béna húzása.

Ami nekem hiányzott:
- barlangban lakó fura lények,
- összetettebb végjáték,
- a sárkányról több infó.

Volt potenciál a filmben nem bánom, hogy megnéztem, sőt, aki a fantasy-t szereti, nyugodtan tegyen vele egy próbát, de összességében megint egy kihagyott ziccer, több "műfaji szék" között a pad alá esik.
Na, majdnem teljesen egyetértek veled.
A film nézhető, jó szórakozást nyújt mindenkinek.
A hiányérzeteket is jól írtad le.

Amivel nem értek egyet - a kis színésznő, amikor a Stranger Things-ben szerepelt azt mondtam, hogy nagy szerepeket is fog játszani. Egyre inkább eléri a csúcsot. Szerintem ebben is hiteles, persze kicsit a ST alapján ítéljük meg. De annyira természetesen játszik, ami ritka és emiatt tartom hitelesnek. Gyakorlatilag bármilyen komolyabb szerepre is alkalmas lesz. Ez is egy kis gyakorlás számára. Kicsit így elfogult vagyok vele kapcsolatban és emiatt ezt a filmjét is teljesen jónak látom, de remélem még sokkal-sokkal többre viszi az életben. Kivételesen tehetséges kis színésznő szerintem.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

A hercegnő és a sárkány (Damsel)
(Netflix)

Megtekintettem.

Ami jó volt:
- az alapötlet: ha nem is eredeti, teljesen rendben van: a népmesei hagyományok megcsavarva, klasszikus klisék megfricskázva.
- történet: kerek egész.
- színészi játék: rendben van, bár Millie Bobby Brown-nak azért még fejlődnie kell, hogy teljesen hiteles, alkalom szülte női John Mcclane és John Wick keverék legyen.
- a képi világ: oké,nem egy Avatar (ami önmagában nem is baj).

Ami nem volt jó:
- túl komolyan vette magát: nem volt zsáner paródia, de még egy vicces mellékszereplő sem,
- ugyanakkor nem volt egy fantasy mázzal leöntött, sötét, de pörgős túlélő és bosszú film sem,
- a sárkány nem volt elég könyörtelen és volt néhány béna húzása.

Ami nekem hiányzott:
- barlangban lakó fura lények,
- összetettebb végjáték,
- a sárkányról több infó.

Volt potenciál a filmben nem bánom, hogy megnéztem, sőt, aki a fantasy-t szereti, nyugodtan tegyen vele egy próbát, de összességében megint egy kihagyott ziccer, több "műfaji szék" között a pad alá esik.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3249

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Tctronic írta:
2024.04.21., vas. 15:25
Kicsit könnyedebb. ;) Az a korosztály vagyok, aki felismeri. :D "Legenda" a maga nemében :D

FB_IMG_1713705562850.jpg
Anulu :napsut:
Csak a Marantz! :-D

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2697

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Kicsit könnyedebb. ;) Az a korosztály vagyok, aki felismeri. :D "Legenda" a maga nemében :D

FB_IMG_1713705562850.jpg
FB_IMG_1713705562850.jpg (59.62 KiB) Megtekintve 1886 alkalommal
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
2024.04.21., vas. 13:04
Aszpirin írta:
2024.04.21., vas. 13:00
De ha van fenn már valamilyen normális stream vagy torrent, akkor of course beleférne, sőt, az lenne a legjobb esti programom :)
Már napok óta elérhető. ;)
Szuper, aklkor ma este Dűnézek :)

P.S. most látom, hogy már kölscönözhető AppleTV-n azaz legálisan is megnézhetem, yuppie, akkor nem is kell torrenttel bajlódnom :D Szóval nem is esti program lesz ez, hanem délutáni...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3249

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2024.04.21., vas. 13:00
De ha van fenn már valamilyen normális stream vagy torrent, akkor of course beleférne, sőt, az lenne a legjobb esti programom :)
Már napok óta elérhető. ;)
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Quetz írta:
2024.04.21., vas. 12:55
Aszpirin írta:
2024.04.21., vas. 12:52
Mondom, ez az első rész. A másodikat még nem láttam.
Nem férne bele az esti programba? :) Akkor holnaptól megtudnánk beszélni kinek mi tetszett, vagy nem tetszett.
Moziba sajnos nem tudok menni ma (a beteg édesanyámat felügyelem itthon), és kamerás mozifelvételeket nem szeretnék letorrentezni. De ha van fenn már valamilyen normális stream vagy torrent, akkor of course beleférne, sőt, az lenne a legjobb esti programom :)

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Aszpirin írta:
2024.04.21., vas. 12:52
Mondom, ez az első rész. A másodikat még nem láttam.
Nem férne bele az esti programba? :) Akkor holnaptól megtudnánk beszélni kinek mi tetszett, vagy nem tetszett.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

wittao írta:
2024.04.21., vas. 09:23
A konyv kimaradt, ugyhogy (ezek szerint szerencsere :) ) nincs viszonyitasi alapom.
Az első részt én is úgy néztem meg, hogy a könyvet még nem olvastam. De a film annyira lehengerelt, hogy elolvastam az első könyvet. Az első filmből is hagynak ki dolgokat, amik benne vannak a könyvben, de ezek szerintem egyáltalán nem kihagyhatatlanok. Egyszerűen nem olyan fontosak. Amit viszont mutatnak, az - nagyon apróságokat leszámítva - egy az egyben megfelel az első könyvnek, illetve annak nagyjából feléig jut el a cselekménnyel. Mondom, ez az első rész. A másodikat még nem láttam.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
2024.04.21., vas. 11:05
És szerinted nem lehetséges, hogy ami kimaradt, az majd benne lesz a 3. részben?
Szerintem alapvető ok okozati összefüggések maradtak ki, amit nehezen lehetne spoilerezés nélkül tárgyalni. A véleményem az, hogy jobb lett volna csak az első könyv tartalmát szétbontani 3 filmre és úgy létrehozni a Dune trilógiát. A változások nagy részét ugyanis a futásidő okozta, így is 3 órás lett a film, pedig rengeteg jelenetet vágtak ki belőle. A másik ok az lehetett, hogy le kellett butítani a cselekményt az átlag néző szintjére.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1677

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Quetz írta:
2024.04.21., vas. 09:12
wittao írta:
2024.04.20., szomb. 20:50
Nekem pl. a 2. jobban tetszett :drum:
Ha a könyv ismerete nélkül nézed, akkor valóban jó sci-fi, referencia hang és képminőséggel. Ha viszont olvastad a könyvet, akkor vakarod a fejed, hogy pont a lényeg maradt ki belőle.
És szerinted nem lehetséges, hogy ami kimaradt, az majd benne lesz a 3. részben?

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

Quetz írta:
2024.04.21., vas. 09:12
wittao írta:
Ha a könyv ismerete nélkül nézed, akkor valóban jó sci-fi, referencia hang és képminőséggel. Ha viszont olvastad a könyvet, akkor vakarod a fejed, hogy pont a lényeg maradt ki belőle.
A konyv kimaradt, ugyhogy (ezek szerint szerencsere :) ) nincs viszonyitasi alapom.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

wittao írta:

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2006

Hozzászólás Szerző: wittao »

Quetz írta:
2024.04.20., szomb. 19:57
Aszpirin írta:
2024.04.20., szomb. 00:02
Most tényleg megy itt a Dűne-fikázás? gondolkodik.gif
:smile33: :smile33: :smile33:

Engem nem beszéltek le a második rész megnézéséről, az tuti... :P
Ha nem lett volna annyira jó az első rész, akkor nem olvasnál ennyi csalódott kommentet a másodikról. Olyasmi ez, mint a Game of Thrones első hat évad vs az utolsó kettő. A Dune part 2-ben is eltértek a könyvtől, nem is lett jó.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Aszpirin írta:

Ha nem lett volna annyira jó az első rész, akkor nem olvasnál ennyi csalódott kommentet a másodikról. Olyasmi ez, mint a Game of Thrones első hat évad vs az utolsó kettő. A Dune part 2-ben is eltértek a könyvtől, nem is lett jó.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

Alex_Aston írta:
2024.04.13., szomb. 08:29
Fallout sorozat.

https://m.imdb.com/title/tt12637874/?ref_=tt_mv_close

Ezt is játék ihlette, de első két rész alapján, amit tegnap megnéztem, magasan veri a Last of ust.
Alapvetően kemény a sztori, mert eljátszik a gondolattal, hogy mi lett volna, ha a 60-as években tényleg ledobják egymásra az atomot. Ezt rögtön az elején meg is kapjuk nyitásnak. És e mentén megy tovább, hogy bő 200 évvel később, mi is maradt a civilizációnkból. Vannak föld alatt élők, vannak fent lévő emberek, akik egy része a sugárzás miatt mutálódott (állatok is), vannak fosztogatók, ügyeskedők, meg egyszerű emberek is, no meg katonák, tudosok, stb.). De valami persze dereng, hogy nincs rendben a háttérben, nem minden az, aminek látszik.

Mégis mindezt szórakoztatóan tálalja, nem akarja magát komolyan venni, az egészet átszövi a 60-as évek (romos) futurisztikus hangulata, és felkelti az ember érdeklődését, hogy mire megy ki a játék (meg persze milyen formában).

Ajánlom.

.
fallout-2024-textless-official-posters-for-amazon-prime-v0-rtl87qakzxmc1.jpg
Nálam az első résszel véget is ért a sorozat... nem ütötte meg az ingerküszöböt...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Aszpirin írta:

Igaz, hogy a Villeneuve-változatból még csak az elő részt láttam, de az annyira lenyűgözött, hogy hatására elolvastam a könyvet is (az első könyvet). És annak alapján mondom, hogy a Gyűrűk Ura óta ez a legjobb nagyszabású nagyköltségvetésű könyvadaptáció. Nagyon magasra tette a mércét. Lényegében egy az egyben a könyv első fele az első rész.

Az Alapítványon elkövetett, blaszfémiával felérő durva bűntett után különösen nagy élmény volt végre egy ilyen zseniális adaptáció. Miklözben a David Lynch-féle adaptációt annyira pocséknak tartottam, hogy eltántorított mindeddig a Dűne-könyvek olvasásától is. Ezt nehezen bocsátom meg neki, mert amúgy sci-fi rajongó lennék.

Én is olvastam a regényt. Valószínűleg, pont akkor amikor kellett, úgy 17 évesen. Akkor tetszett is, csak napjainkban megvalósulni látszik a történet a föld bolygón is.
De a film 2. részén én is kétszer bealudtam. Harmadik nekifutásra, meg egyszerűen rossz! 7/10, de csak a látvány miatt.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

MGMART írta:
2024.04.20., szomb. 12:29
Még egy kört mindenkinek ( 2020 )

A filmben elhangzik a következő kérdés:

"Te kire szavaznál?

Első jelölt: Részlegesen lebénult gyermekbénulásban. Magas a vérnyomása. Vérszegény és mindenféle súlyos betegségben szenved. Ha úgy szolgálja érdeke, hazudik, asztrológusokkal vitatja meg a politikai ügyeit. Megcsalja a feleségét, láncdohányos és túl sok Martinit iszik.

Második jelölt: Túlsúlyos és már elvesztett három választást . Volt már depressziós és kétszer kapott szívrohamot. Lehetetlenség együtt dolgozni vele és megállás nélkül szivarozik. Minden este lefekvéskor hatalmas mennyiségű pezsgőt , konyakot, portóit, whiskyt iszik és ezekhez bevesz két altatót.

A harmadik: Többszörösen kitüntetett háborús hős, tisztelettel bánik a nőkkel. Szereti az állatokat, sosem dohányzik és ritkán megiszik egy sört."

Egyértelmű, hogy mindenki a harmadikra szavazna.

Az első Franklin D. Roosevelt, a második Winston L. Churchill a harmadik Adolf Hitler...

Szóval adott négy , az élet különböző területein megfeneklett tanár. Adott egy „elmélet” miszerint az ember véralkohol szintje mindig alacsonyabb mint az normálisan szükséges lenne . És a pedagógusok belefognak egy kísérletbe…. Többet nem árulok el, de másnap még érezhető a hatása.😃

Illetve aki ezek alapján mégsem futna neki annak egy plusz infó: ez az egyetlen filmalkotás ahol Mads Mikkelsen egy filmben szerepel Orbán Viktorral. És ez nem vicc.😉
217582899_349709563339076_4864235790212921672_n.jpg
Nagy kedvenc!
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

MGMART
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: MGMART »

Még egy kört mindenkinek ( 2020 )

A filmben elhangzik a következő kérdés:

"Te kire szavaznál?

Első jelölt: Részlegesen lebénult gyermekbénulásban. Magas a vérnyomása. Vérszegény és mindenféle súlyos betegségben szenved. Ha úgy szolgálja érdeke, hazudik, asztrológusokkal vitatja meg a politikai ügyeit. Megcsalja a feleségét, láncdohányos és túl sok Martinit iszik.

Második jelölt: Túlsúlyos és már elvesztett három választást . Volt már depressziós és kétszer kapott szívrohamot. Lehetetlenség együtt dolgozni vele és megállás nélkül szivarozik. Minden este lefekvéskor hatalmas mennyiségű pezsgőt , konyakot, portóit, whiskyt iszik és ezekhez bevesz két altatót.

A harmadik: Többszörösen kitüntetett háborús hős, tisztelettel bánik a nőkkel. Szereti az állatokat, sosem dohányzik és ritkán megiszik egy sört."

Az első Franklin D. Roosevelt, a második Winston L. Churchill a harmadik Adolf Hitler...

Szóval adott négy , az élet különböző területein megfeneklett tanár. Adott egy „elmélet” miszerint az ember véralkohol szintje mindig alacsonyabb mint az normálisan szükséges lenne . És a pedagógusok belefognak egy kísérletbe…. Többet nem árulok el, de másnap még érezhető a hatása.😃

Illetve aki ezek alapján mégsem futna neki annak egy plusz infó: ez az egyetlen filmalkotás ahol Mads Mikkelsen egy filmben szerepel Orbán Viktorral. És ez nem vicc.😉
217582899_349709563339076_4864235790212921672_n.jpg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MGMART 2024.04.20., szomb. 12:33-kor.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”