Sinister (2012) - ritka szépminőségű torrentkópia elérhető, rá is nyomja bélyegét az élményre. A hangok is jó dinamikával és térrel bírnak, ezek, így, együtt kiadnak egy fél sikert. A szerepválasztás mellett fényképezés is egész kellemes, színészi kvalitás terén pedig lazán kiérdemel egy kiemelkedő jelzőt a házaspár vitája, ilyet is ritkán lát és érez az ember mai mozizás közben, főleg horrorban. Hasonszőr-érzés volt a Démonok közöttben. Ott bezzeg tudtak figyelni a korszakos jegyekre is (lásd Womb), így nagyon egyben volt a produkció.
Juliet Rylance erős brit akcentusa számomra rettentő környezet- és szituációidegen volt, ennek ellenére valamivel kaphatott volna több szöveget a szájába. Zavaró volt a röhejes mértékben való megágyazottság is a nyomozásban való előrelépdelés segítségeként [spoiler](a filmes doboz később kapott saját jelentést)[/spoiler]. Nem jó az, ha eleve adott minden és semmiért nem kell érdemben megdolgozni, ezt hagyja meg minden készítő a ZS kategóriás sorozatoknak. Tudom, aki horrort tesz be nem ezt nézi, mégis hozzá tartozik egy finom rendezéshez az ilyen. Ilyen még a mellékszereplők bántó kidolgozatlansága, szintén nem ritka jelenség (itt erre nem volt panasz, igaz, szinte kamaradrámáról beszélhetünk).
Nem jó még, hogy nem sikerült túllépnie a kliséken a filmnek, rájuk épít, 3-4? jumpscare, amivel operál. Ezt a mennyiséget érheti a jól felépítettség vádja, de alapvetően kevés. A port.hu thrillerként jegyzi, de annak meg azért erős.
A híre sajnos nem került el, jobban örültem volna ha magam fedezem fel, így a nulla más véleményhez társítható, semleges elvárással futhatok neki, nem így alakult, így picit többet vártam mint kaptam. Az para alapsztori, mint eredő hangulat közepes, ábrázolásának kimunkáltsága viszont egy szinten van a fényképezéssel, már amennyit lehet ki lehet hozni a démoni közhelyből. Alapvetően biztonsági játékkal élt végig a mozi [spoiler]a torokelvágásokat pont megússzuk, de miért[/spoiler], egyedül a vége felé jött az elvárható émelygés, de legalább jött. A sztorilájn is egy értékelhető egésszé állt össze a végére. Hibáival együtt is érdemes megnézni.
Ti laknátok gyilkosság helyszínén? Csak az usásokosok vannak ennyire rápörögve erre?
Womb (2010) - kicsit szegény ember művészfilmje, ennek ellenére és ezzel együtt hozza egy (fél)művészfilm kötelező, egyben egyedi és finom rezdüléseit. Aki kibírja az egyébként kibírható lassúságot, magáénak tudhat egy, a zord környezetet is könnyedén átütő, szinte egész játékidőt belengő anyai szeretet-meleghangulatot. Eljuthat továbbá egy érdekes csúcspontig, ami viszont színészi teljesítményben pazar. Sajnos vannak súlyos gondok az idő síkján, ezektől nehéz eltekinteni, főleg, hogy ezek egy része könnyen kiküszöbölhető lett volna. Tudni kell az idővel is bánni. [spoiler]Ha gyerekként Motorola V3-mal csapatjuk, akkor cirka 20 évvel később ne Windows XP-n imitáljuk már a munkát. A kisfiúként vörös, majd tiniként és fiatalfelnőttként bebarnult gyerekről vagy a szülőként ábrázolt, kizárólag nagyszülőknek beillő párról nem is beszélve, de anyuka és gyerkőce között is sikeresen elpárolgott a korkülönbség, asszonyos konty ide vagy oda[/spoiler] Többit elfelejtettem.

Nézése közben "Az élet élni akar." mondat jött fel egyre csak. Nektek mit üzent?