Egy egy filmajánló topik, ahol a fórumtársak egymásnak olyan filmeket ajánlanak, melyeket valamiért arra méltónak találnak.kargidje írta: ↑2024.03.20., szer. 16:58"Érdekes, hogy az IMDb nagyérdemű ezt az évadot értékeli legkevésbé" Nem véletlenül, bár még így is túl van értékelve!
Igen, jól írtad "az én ízlésem és véleményem szerint" mert ez egy nagy határ .... lett. Kizárólag azzal tudja eladni magát, valószínű nálad is, hogy a Trú Detektív egyik évada + Csuti Foszter meg valami misztikusként induló bűntény...![]()
Azt megnézném, ha nem Csuti Foszter vinné meg egy sima úgymond noname sorozat lenne, akkor is így vélekednél-e róla ill. az imdb közönsége??? Napersze ezt sosem tudjuk meg ...
"És egyelőre nem torrentezek - noha megtehetném.
Inkább megkérek haverokat és jóbarátokat, hogy vinyóra másoljanak"
Na és ők honnan szerzik, amiket átmásolnak neked?![]()
Szóval a topik alapvetően pozitív tónusú és hozzáállású, ha már az egyik kedvenc hobbinkkal kapcsolatban értekezünk (szerencsére napjainkban inkább már az egész fórumra ez a hozzáállás jellemző - ahhoz képest, amilyen még a "hőskorban", kb. 10-12 éve volt az amúgy érdektelen trollok és beleugató kibicek miatt).
Ezért is üdítő néha olyan hozzászólásokat olvasni, melyek ezt a régi, negatív, kisstílű, alapvetően személyeskedő és rosszindulatú hangnemet próbálják visszahozni.
De hát akkor szedjük szét:
1. Mindenki a saját véleménye és ízlése szerint értékel és ajánl itt bármit, mert ezt más nevében és ízlésében nem tehetné meg - szóval ha belegondolunk, igazán kár ezen a megfogalmazáson ("véleményem szerint", akár bele van írva, akár nincs) lovagolni, mert alapvetően csak demagóg és ostoba.
/Öngól./
2. Más szájába nem illik olyan véleményt adni, amit nem mondott - mert ez is nagyon kulturálatlan viselkedés, olyan "birka-szerű".
Ha figyelmesen elolvasod az ajánlásom, Jodie Foster nevét meg sem említettem.
Vagy te azt is jobban tudod, hogy nem említettem meg - de végig rá gondoltam?
Azt is jobban tudod nálam, hogy én mire gondolok? (érdekes)
/Öngól./
3. Ha még azt is hozzávesszük, hogy a True Detective-ből másik évadot nem láttam (eddig)
+ nem Jodie Foster miatt néztem a filmet, akkor itt hatalmas /öngólokkal/ és mellélövésekkel állunk szemben.
Ellenben a messianisztikus kijelentéseid, melyeket megengedsz magadnak azzal kapcsolatban, hogy én pontosan hogy és miért (melyek közül egyik állítás sem igaz), az azért elég kétségbe ejtő szellemi és lelkiállapotról tanúskodik.
Igazán csak mellékesen jegyzem meg, hogy Jodie Foster nálam nem hívószó, mivel alapvetően a régebbi (10-20 évvel ezelőtti) filmjeit szeretem jobban.
Tehát
- NEM a sorozat korábbi évadai,
- NEM Jodie Foster miatt
néztem meg a filmet, és nem emiatt vélekedtem úgy 4 rész után, ahogy vélekedtem.
A többi, amit írtál, az (majdnem) mind stimmel.
4. A rossz hírem, hogy a sorozatot végignézve ugyanúgy vélekedek, csak az utolsó 2 részt (így magát az egész évadot) is tudom értékelni:
- az 1-4. rész fenomenális és fantasztikus (ahogy írtam, erről nem változott a véleményem)
- az 5. rész igazán középszerű, vizesnyolcas (nem tudom, befolyásol-e az, hogy arról korábban ugye nem írhattam, amit nem láttam - a birkák ezt már nem szokták érteni, ilyen bonyolultságnál már elvesznek ...)
- a 6. rész konkrétan vállalhatatlan, az egész évadnak szerintem egy méltatlanul gyenge és vállalhatatlan lezárást ad.
Így összességében - noha kiemelkedő a sorozat 2/3-a -, az utolsó 2 rész elrontja az egészet;
számomra így kb. megfelel az IMDb 7 körüli értékelés, ami nálam ugye az alsó határ.
(De azt is elfogadom, ha más emiatt jobban lehúzza, szíve-joga.)
5. Visszatérve a film-másolásra is: az ismerősök nyilván vegyesen szerzik be a forrásokat, ehhez sem kell sok ész.
Ez azt is jelentheti, hogy akár torrentezhetnek is (fontos a feltételes mód, ha ez esetleg jelentene neked logikailag valamit).
De mivel engem nem érdekel, ezért nem kérdezem tőlük.
Mit csináljak, ha nem érdekel?
Kérdezzem meg tőlük, akkor jobb lesz?
Nekem vagy neked lesz jobb?
(És ha torrentezve szereznének be bármit is, az rám nézve mit jelent?
Én is torrentezek?
3 másodperc gondolkodás ezen nem árt ...)
Újra bebizonyosodott: ha a kisstílűség és ostobaság megfelelő rosszindulattal párosul, csodás megnyilvánulásokra képes.
Hozzászólásod kapcsán valójában hálás vagyok így 10-12 év távlatából is, hogy általad erről egy újabb megerősítést kaphattunk.
És szívből örülök neki, hogy ennyire különbözünk.