Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7545

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

wittao írta:
2024.03.18., hétf. 14:27
Ennek az egésznek csupán ez a lényege, ami pirossal ki van emelve, a többi nem jelent semmit...

Egyébként "lopsz" ez nem állja meg a helyét, mivel fizet érte ha mobilt vesz (még az is, aki nem torrentezik, ez egy kicsit az eredendő bűnhöz hasonlítható), ha egy pendrive-ot, akármilyen adattárolót. Szóval mielőtt letolvajozol valakit, azért nézz már kicsit mélyebben utána a MAGÁNMÁSOLÁSI JOGDÍJ-nak. A mobiltelefonok jogdíjából származik egyébként a 2/3-a a bevételeknek, ami mutatja azt is, mennyire "jogos" ennek a díjnak a beszedése.
A fórummal kapcsolatosan pedig senki nem buzdít itt semmire, magánszemélyek írogatnak és beszélnek valamiről (pl. ha gyilkosságról beszélgetek, azt hiszem amiatt még nem ültettek le 10 évre senkit sem), ami még ide is kapcsolódik.
BTW torrentezni lehet visszatöltés nélkül is, de ezt szerintem te is tudod...
a.png
A magánmásolási díjról: "Vannak a szabad magánmásolás lehetősége alól kivételek. Így például nem készíthető szabad másolat szoftverről, adatbázisról, kottáról, nem vehető fel a mű előadása, és nem készíthető másolat olyan műről sem, amelyet engedély nélkül, azaz jogellenesen töltöttek fel az internetre.."
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2011

Hozzászólás Szerző: wittao »

Quetz írta:
2024.03.18., hétf. 15:35
wittao írta:
pl. ha gyilkosságról beszélgetek, azt hiszem amiatt még nem ültettek le 10 évre senkit sem
Kiváló példa mert speciel a TEK már tartoztatott le embereket ilyen "beszélgetések" miatt.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Nem, baromira nem erről van szó. Ha arról beszélgetek egy fórumon, hogy milyen gyilkosság volt a kerületben, attól még nem vagyok gyilkos - szerintem - . Ugyanígy ha a torrentezés pozitív illetve negatív oldaláról diskurálok baromira nem vagyok torrentező. Meglepődnék, ha a TEK bárkit elvinne egy ilyen miatt. Bár manapság a fekete Volgák jönnek lassacskán, kínai rendszámmal, de még van olyan hülye aki örömmel be is ülne...
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

wittao írta:
pl. ha gyilkosságról beszélgetek, azt hiszem amiatt még nem ültettek le 10 évre senkit sem
Kiváló példa mert speciel a TEK már tartoztatott le embereket ilyen "beszélgetések" miatt.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

Quetz írta:
2024.03.18., hétf. 10:06

Ha torrentezni akarsz, vagy arról társalogni, akkor azt csináld egy torrent oldal forumán. És amikor azt bezáratja a hatóság, akkor menj tovább a következő fórumra.
Szimpla paraszti logika, hogy nem beszéled ki publikusan, hogy lopsz. Ok, hogy jelenleg ez jogilag szürke zóna, magánszemély csinálhat másolatot/rögzíthet magának felvételt, de a fórum az nem magánszemély. A filmek torrentezése pedig illegális, mert technológiából adódóan visszatöltesz.
Ennek az egésznek csupán ez a lényege, ami pirossal ki van emelve, a többi nem jelent semmit...

Egyébként "lopsz" ez nem állja meg a helyét, mivel fizet érte ha mobilt vesz (még az is, aki nem torrentezik, ez egy kicsit az eredendő bűnhöz hasonlítható), ha egy pendrive-ot, akármilyen adattárolót. Szóval mielőtt letolvajozol valakit, azért nézz már kicsit mélyebben utána a MAGÁNMÁSOLÁSI JOGDÍJ-nak. A mobiltelefonok jogdíjából származik egyébként a 2/3-a a bevételeknek, ami mutatja azt is, mennyire "jogos" ennek a díjnak a beszedése.
A fórummal kapcsolatosan pedig senki nem buzdít itt semmire, magánszemélyek írogatnak és beszélnek valamiről (pl. ha gyilkosságról beszélgetek, azt hiszem amiatt még nem ültettek le 10 évre senkit sem), ami még ide is kapcsolódik.
BTW torrentezni lehet visszatöltés nélkül is, de ezt szerintem te is tudod...
a.png

venomer
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: venomer »

Quetz írta:
2024.03.18., hétf. 13:05
az no-go.
Értelek, így már tisztább a véleményed háttere. Hekkercsapat, kollégium, üzletszerű terjesztő nem magánszemélyek. Van ahogy van, majd ha a németek sorsára jutunk visszatérünk rá.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

venomer írta:
2024.03.18., hétf. 11:08
Valami azt súgja, nem semlegesen állsz a kérdéshez éspedig egy életed másik területéről hozott élmény miatt nem, persze ezt nem tudhatom biztosan. A filmek témája időnként előhozza ezt is, nem kell ezen befeszülni.
FBI-razzia a BME kollégiumában
Pont akkoriban jártam a gépészkarra. Nem voltam koleszos, de rengeteg ismerősöm volt onnan. Az ember egy életre megtanulja, hogy a warez az no-go.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

True Detective - 4. évad, 6 rész - HBO max.
https://www.imdb.com/video/vi4045260569/?ref_=ttvi_vi_imdb_4

Kis késéssel a beharangozások és baráti ajánlások után, tegnap belekezdtünk, 4 rész után hagytuk abba.
Lebilincselő, izgalmas, rendhagyó, iszonytató jó zenéi és főcíme van, szép képekkel és jó hanggal (streaming-hez képest kiemelkedő).
Misztikus is - feleség-ugrasztó és ébrentartó faktora is elég erős:
Adatlap: https://www.imdb.com/title/tt2356777/episodes/?year=2024

Végre egy olyan sorozat, ami szó szerint tv elé szegez és csak figyelni kell, képileg-hangilag-szellemileg (az én ízlésem és véleményem szerint).
Az évad befejezését lepontozták / lehúzták, de én még nem néztem végig, még 2 rész van. leborulok.gif

Érdekes, hogy az IMDb nagyérdemű ezt az évadot értékeli legkevésbé (7 körül), a korábbiakat sokkal és egyértelműbben magasabbra.
Így valszeg a korábbi évadok is hamarosab áldozatul esnek ...

Én jó szívvel és erősen ajánlom.
2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Quetz írta:
2024.03.18., hétf. 10:06
venomer írta:
2024.03.17., vas. 10:56
Mit javasolsz? Jelentsük ki, hogy itt senki nem él ilyennel és akkor szépen fog mutatni az önbecsapás? Nem tudnánk megmaradni a topikban az álságosság penetráns bűze miatt.
Ha torrentezni akarsz, vagy arról társalogni, akkor azt csináld egy torrent oldal forumán. És amikor azt bezáratja a hatóság, akkor menj tovább a következő fórumra.
Szimpla paraszti logika, hogy nem beszéled ki publikusan, hogy lopsz. Ok, hogy jelenleg ez jogilag szürke zóna, magánszemély csinálhat másolatot/rögzíthet magának felvételt, de a fórum az nem magánszemély. A filmek torrentezése pedig illegális, mert technológiából adódóan visszatöltesz.
Nem azt mondom, hogy nulla erkölcsi érzékkel, melldöngetve és nagy dobra verve visszatérően társalogjunk a torrentezésről, azt viszont igen, hogy ha szóba kerül, akkor felesleges idétlen virágnyelvbe bocsájtkozni. Valami azt súgja, nem semlegesen állsz a kérdéshez éspedig egy életed másik területéről hozott élmény miatt nem, persze ezt nem tudhatom biztosan. A filmek témája időnként előhozza ezt is, nem kell ezen befeszülni.
Hasonlóképpen idétlen, mikor filmben, sorozatban találkozik 2 ember akik "ott sincsenek", titokban teszik ezt, amire persze hogy egy nyilvános park padja verőfényben a legjobb hely és idő. Jelezném, hogy szándékuktól vagy a párbeszéd tartalmától függetlenül ugyanúgy visszaverődik róluk a fény, láthatóak...
A technológiából adódóan visszatöltök, de sokszor mégsem. Nem önfelmentésből, megmagyarázásból írtam, hanem tény, ma már. Továbbra is látom szerepét és értelmét, összekapcsolja a több zugból jövő ajánlásokat. Nem tartom szerencsésnek, hogy a sajnos alapértelmezettnek számító, inkább álszentségbe forduló nézőpontot képviseled. Személy szerint jobb szeretek olyan diskurzust olvasni amiben nincsenek lyukak, logikai buktatók.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

venomer írta:
2024.03.17., vas. 10:56
Mit javasolsz? Jelentsük ki, hogy itt senki nem él ilyennel és akkor szépen fog mutatni az önbecsapás? Nem tudnánk megmaradni a topikban az álságosság penetráns bűze miatt.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3265

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2024.03.04., hétf. 18:32
A Föld hangjai (Earthsounds) - lebilincselő természetfilm-sorozat az AppleTV+-on. Természetfilm-kedvelőknek nagyon ajánlom, ée nem utolsósorban ez egy egész sorozatnyi Atmos-demó, vagyis elképesztően jók a természethangok benne, ami nem véletlen, hisz' erről szól :D

(az azért nagyon meglepett, hogy egy megtermett hím bőgőmajom bőgésének hangereje eléri a 140(!!!) decibelt, és 5 km távolságból is hallszik a dzsungelben. Durva.)
Elkezdtük nézni, 5 részen vagyunk eddig túl.
Fantasztikus. Nem csak a hang, hanem a képi vilag is.
A táncoló, éneklő bálnák, a lajhárok bunyója, ami olyan mint egy lassított felvétel, pedig bekeadnak apait, anyait :D
És jópofa itt is, mint az Frozen Planet stáblistája előtt is volt, hogy bemutatják a forgatás körülményeit. Pl. az a himalájai, 2 évig tartó várakozás azért durva...

Én is csak ajánlani tudom.
Csak a Marantz! :-D

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Hozzászólás Szerző: scaurus »

TSanyi írta:
2024.03.17., vas. 19:00
...
Már nem kötelező mindig elérhetőnek lennie a servernek, cserébe hogy letölthessünk?
Én Netflix app-ból tudtam offline filmet nézni.
Otthon letöltöttem, utazás közben pedig néztem.

wittao írta:
2024.03.17., vas. 11:43
...
Tehát ha olyan módon szerzem be a filmeket, amelynek következtében nincsen seed kötelezettségem, akkor OK?
Igen.
(Szemben pl. a németekkel, ahol, tudtommal, egy ideje már a letöltés is illegális, HA a letöltő tudta vagy tudnia kellett volna, hogy maga a forrás illegális.)
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Gondolom a torrent még az elérhető jó minőség miatt kedvelt, ami a streaming szolgáltatásoknál nem kielégítő minden esetben.

Már nem kötelező mindig elérhetőnek lennie a servernek, cserébe hogy letölthessünk?

Ebri
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: Ebri »

scaurus írta:
2024.03.17., vas. 08:12
Rookie (Az újonc)
elérhető: Netflix (az első 4 évad)

Különösebben nem vagyok nagy rajongója az epizódikus procedurális sorozatoknak.
A Netflix-en szembe jött, belenéztem, s meglepő módon, tetszett, szórakoztató volt, az 1. évadot önmagamhoz képest gyorsan megnéztem.
Folytatása következik.
Mi 3. évadig egész gyorsan haladtunk, bár második évad már kissé lejjebb volt, harmadik még inkább, de a negyedik már annyira, hogy ha ilyen lett volna az első, nem biztos, hogy végignézzük. Ezzel együtt a 4. évadban is voltak jó részek, de ott már a valószerűtlenségek száma is megszaporodik, illetve a korábbi újdonságok inkább idegesítőek, pl. test- és autokamera-felvételek.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

scaurus írta:
2024.03.17., vas. 11:40
wittao írta:
2024.03.17., vas. 11:26
Hogy all most jogilag ez a torrent kerdes kishazankban?
Ugy tudom barmilyen adathordozot veszunk, akkor fizetunk erte egy plusz licenszdijat.
Ezaltal ha zenet rakunk ra, tarolunk (nem csak sajatot), akkor sem utkozik jogilag a kiadoi jogok megsertesebe (amig nincs kereskedelmi tevekenysegre hasznalva).

Filmeknel ez mashogy van?
A netes csűrés-csavarás, kiforgatás ellenére a lényeg nem változott (és a zenére is igaz): magadnak másolat készíthető, de terjeszteni (megosztani) nem lehet.

A torrenttel az a gond, hogy ott nem csak magadnak töltöd le, hanem vissza/meg is osztasz.
Tehát ha olyan módon szerzem be a filmeket, amelynek következtében nincsen seed kötelezettségem, akkor OK?

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

wittao írta:
Ugy tudom barmilyen adathordozot veszunk, akkor fizetunk erte egy plusz licenszdijat.
Ezaltal ha zenet rakunk ra, tarolunk (nem csak sajatot), akkor sem utkozik jogilag a kiadoi jogok megsertesebe (amig nincs kereskedelmi tevekenysegre hasznalva).

A netes csűrés-csavarás, kiforgatás ellenére a lényeg nem változott (és a zenére is igaz): magadnak másolat készíthető, de terjeszteni (megosztani) nem lehet.

A torrenttel az a gond, hogy ott nem csak magadnak töltöd le, hanem vissza/meg is osztasz.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3265

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

wittao írta:

Én úgy tudom, letöteni legális, feltölteni nem.

Ami nekem probléma a film szolgáltatókkal, hogy nincs olyan, hogy egy helyen minden fent van.
Míg ugye zene esetében bármelyik nagyot is választja az ember, nagyjából 99%-ig mindent megtalálhat.
Film esetében még fizessek elő 5-6 szogltatora egyszerre, ha nem akarok lemaradni valamiről, vagy 2 havonta váltogassam, és ott nézzek meg mindent gyorsan, aztán ezzel foglalkozzak? gondolkodik.gif

Amíg nem lesz olyan filmes oldal, ahol szinte minden fent lesz, én biza le fogok tölteni. Ezt vállalom is, mint nézet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alex_Aston 2024.03.17., vas. 11:40-kor.
Csak a Marantz! :-D

venomer
V.I.P.
V.I.P.

wittao írta:
Mindkettőnél ugyanaz van amennyire tudom. Letöltés és tárolás oké, feltöltés nem oké.

wittao
V.I.P.
V.I.P.

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Quetz írta:
2024.03.17., vas. 01:07
venomer írta:
2024.03.16., szomb. 12:03
TO/TOR - torrenten könnyűszerrel elérhető
A torrentezés illegális tevékenység, nem kellene erőltetni.

Van az a generáció aki nem érzi problémának, de filmek terén alaposan szét van töredezve, hogy ki mit néz, a több, sok streaming a buborékoknak kedvez, nem gondolom, hogy ezt a hatást szükséges lenne mégtovább növelni. Most épp nem megkerülhetetlen a torrent, de démonizálni is felesleges, a funkciója is megvan.
Az ajánlások értelme is alaposan lecsökkenne keresztplatform nélkül, nem tudom ki fizet itt elő folyamatosan és párhuzamosan több szolgáltatóra.
A túlszídeltség miatt sokszor nem is töltesz vissza, a letöltés része pedig rendben van, mellé igaz az állításod, de ne tegyünk úgy, mintha nem cselekednénk úgy, ahogy.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Próbálkoztam.

Hamilton(musical)
elérhető: Disney+

Gondoltam, megnézek egy (hírek szerint) nagysikerű musicalt.
Amellett, hogy akad benne egy-két fülbemászó dallam ("alekszanderhemilton"), semmi különlegeset sem színészi játékban, sem dramaturgiában, sem zenében, sem díszletben, jelmezben.
A népművelő cél viszont működött: korábban sosem hallottam a Burr-Hamilton párbajról.

Összességében: egy átlagos musical, nézhető, de semmi különlegeset nem nyújt.

The Eras Tour (Taylor's Version)

Vénülő fejjel próbálom azért megismerni a fiatalok zenéjét, sztárjait.
(A múltkor egy 15 fiatalabb színészt ábrázoló montázson 6-t felismertem, elégedett voltam.)

Szóval, belenéztem, kb. 1 órát láttam a 3 és fél órás produkcióból (az elejét és a stáblista utáni akusztikus ráadásból(?) két számot).

A profizmus, a beletett munka és energia vitathatatlan.
Az is biztos, hogy Taylor Swift valamit eltalált, hogy egy ilyen kulturális, gazdasági és politikai tényező lett.
Viszont, SZÁMOMRA, semmit nem nyújt: a zenéje teljesen, a felismerhetetlenségig jellegtelen, amolyan sörözői háttérzaj.

Star Wars: The Clone Wars (A klónok háborúja sorozat 2008-2020)

Még régebben póbáltam a Rebels sorozattal megbarátkozni, nem ment.
Most ezzel, de ezzel sem ment.

Shogun (2014)

Túl vagyok a 3. részen.
Mintha direkt elrontanák az alapul szolgáló regény kulcsfontosságú jeleneteit.
Nem igazán győzött meg, hogy a következő résznek neki kezdjek, de úgyis meg fogom nézni...

Rookie (Az újonc)
elérhető: Netflix (az első 4 évad)

Különösebben nem vagyok nagy rajongója az epizódikus procedurális sorozatoknak.
A Netflix-en szembe jött, belenéztem, s meglepő módon, tetszett, szórakoztató volt, az 1. évadot önmagamhoz képest gyorsan megnéztem.
Folytatása következik.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

venomer írta:
2024.03.16., szomb. 12:03
TO/TOR - torrenten könnyűszerrel elérhető
A torrentezés illegális tevékenység, nem kellene erőltetni.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5978

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Lemmy9.1 írta:
2024.03.16., szomb. 16:01
Max, ha homokoznak a skacok. :D
Má’ a sógunok is homokoznak?
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 736

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Max, ha homokoznak a skacok. :D
Szerintem!

venomer
V.I.P.
V.I.P.

Lemmy9.1 írta:
2024.03.16., szomb. 13:49
, tetszik.
Előállhat olyan szitu mikor ebbe beletekersz? :)

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5978

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Lemmy9.1 írta:
2024.03.16., szomb. 13:49
Most, hogy megy az új Sógun, elkezdtem a régit inkább.
Melyik streaming szolgáltatáson? :P :D :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”