Az arányok megvannak, de a méret a lényeg.
Kb ez a magyarázat.

ennek szerinted milyen tudomanyos magyarazata lehet, hogy hiaba 1:1 arany, megis tobbet ad vizualisan a nagyobb kep? nem kotozkodesbol, tenyleg erdekel, mar pedzegettem ezt a temat masik forumban. mert en is igy ereztem amugy Den vasznat latva, hogy a nezesi tavolsag ellenere sokkal mozisabb, impozansabb volt a kep. en kb. ket magyarazatot talaltam csak ra, egyik akkor amikor nala voltam mar par honapja nem vetitettem szoba atalakitas miatt es lehet emiatt voltam elfogult, tv utan...masik meg az, hogy betolti a vaszon az egesz falat kb. amit nezel ezert latvanyosabb, mas az osszkep.thxfan írta: ↑2024.02.15., csüt. 12:29A fikázás helyett meg kellene néznetek egy ilyen szobát, ahol ekkora vászon van, és nagyon nem olyan egy 3 m széles vásznat nézni 3 m-ről, mint egy 4 méteres vásznat 4 méterről, hiába 1:1 az arány, sokkal többet ad vizuálisan a nagyobb kép és sokkal mozisabb érzés is. Ráadásul egy igen komoly méretű szobáról beszélünk, az itteni átlagos moziszobák duplája, lég m3-t tekintve akár három pincemozi, megfelelő belmagassággal, ahol a térhangzást nem kergetni kell, hanem már maga a tér adja az érzést és ezt semmilyen technikával nem lehet megugrani, kompenzálni, illetve az sem hátrány, ha nem vered be a fejed az Atmos hangfalba.

Ez még szúrta a szemem. Den megoldása nem egy nappaliba nagy nehezen betuszkolt 7.2.6 egy 4 méteres vászonkával. Ez már dedikált moziszoba kategória. És ha erről akkora arccal nyilatkozik, mint szokott, akkor helyre fogjuk tenni. Hiába a hatalmas vászon, a drága hangfalak és elektronika, valamint saját bevallása szerint 28 év tapasztalata áll mögötte és a legtökéletesebb szobát hozta össze, akkor is amikor amatőr hibákat vét. tldr: ez a szoba olyan messze van a tökéletestől, mint Makó Jeruzsálemtől.DeLorean írta: ↑2024.02.11., vas. 18:36
Persze, vannak jobb helyek, de mondjuk Dennél és a nappalis megoldásoknál egyszerűen nem tudod megcserélni a szubot a frontokkal, mert akkor a front belelóg a képbe.
Azzal kell főzni, ami van.
Mindig mindennél van jobb, de adott felállásból is ki lehet hozni nagyon jó hangot.
Den írta: ↑2024.02.12., hétf. 13:44Ti miért jártok ide?
Én elovasom mindenkinek a hsz- át és lefordítom magamnak. Pédául Gyulai D. hozzászólása milliós értékű volt rám nézve, pénzzé is tettem heteken belül.
A tavalyi év legpozitívabb hsz- ét szerintem én kaptam, nem volt gond eladni utána.
Tanulni járok ide. Begyűjtöm az információkat.
Sokan elárulják a legnagyobb vágyukat, mint pl: T.Sanyi, DeLorian, Zozi és mások, ezeket megvalósítottam saját magamnak.
Rajtam röhögnek? Akinek még a töredéke sincs meg a "NAGY MOZIBÓL", én meg már megvalósítottam a más számára lehetetlent is, akkor ki somolyog és kin? Buták, megvezethetők voltak, vannak és lesznek!
Zozit az etalonnak tartjátok, nekem a kíhívást jelenti. Brutális, motivációs kihívást. Egyből maratont szeretnék futni, aztán triatlon lesz belőle. Imádom.![]()
Hope: sosem volt Klipsch subom, SVS SB4000- et láttad.![]()
Kétszer kértem segítséget pénzért, mindkétszer olyat belémrúgtak, hogy többet én nem kérek.![]()
![]()
Akusztikai panel és bármi mást? Minek, ha egyszer nincs semmiféle torzítás??? A 2 sub pont ott van, ahol lenniük kell. Tökéletesen üzemelnek. Az apáca 2. ben betorzíthatna bármelyik hangfalam a 15. ből, ha rosszul lennének elhelyezve, vagy nem lenne jól beállítva: a távolságok pláne, a Hz- ek, hangerők, de mivel sikerült hibátlanul beállítanom az összeset- ami sokadszorra sikerült, ezért nem kell semmi a falra.![]()
Nincs különálló moziszobám. Tégla építésű. Szerintem a létező legjobb méretekkel rendelkezik, ami mozira való. Teljes térbeni kihasználtsággal és kierősítési lehetőséggel. Ha csak egy kicsivel nagyobb lenne, már nagyságrendekkel többe kerülne kierősíteni. 7.6 x 4.62 x 2.95m.
Leborulni? Előttem még nem borult le senki: egy köszönömöt kaptam a Polkért, 2- en pedig érdeklődtek a távolságok beállításai végett.
Zozit istenítik, nem engem.![]()
Komlyabb mozi? Elértem SZERINTEM mindenből a legjobbat- és az is, hátradőlök és nézem a mozim végre! Nincs min fejleszteni 3 évig.
Den,lehet így is. Aztán meg feljebb léptek. Na, így lehet feljebb lépni.

Legalább azt tegyük már tisztába, hogy mi az, hogy pro-audio, mert ezek mind pro hangfalak, amit dolby mixing studióban használnak:

Igen, csak most elkezdték ekézni, ha szimmetrikusan rakod a szubokat. Face-en is az egyik csoportban ezt a videót hozták fel példának, hogy a szubok ne legyenek szimmetrikusan elhelyezve.
Akkor is pont a sarkokban lévő megoldást hozták ki a legjobbnak, és 4 szubos felállást, meg úgy általánosságban mindenben megegyeznek a videólók, vagyis a tartalmaik.Jalso írta: ↑2024.02.11., vas. 16:53Külön vicces, hogy pár évvel korábban más volt ennél a brigádnál a mantra... :)Quetz írta: ↑2024.02.11., vas. 10:27Pont most linkelték a PH-n ezt a milyen hibákat ne kövessünk el ha több mélynyomót használunk videót. Az első hiba az az elrendezés, ami a fotódon látszik.
youtu.be/7ieX40Ktaxs
https://www.youtube.com/watch?v=qxKRinIaGnc&t=89s
Külön vicces, hogy pár évvel korábban más volt ennél a brigádnál a mantra... :)Quetz írta: ↑2024.02.11., vas. 10:27Pont most linkelték a PH-n ezt a milyen hibákat ne kövessünk el ha több mélynyomót használunk videót. Az első hiba az az elrendezés, ami a fotódon látszik.
youtu.be/7ieX40Ktaxs
Pont az ellenkezőjére, vagy a sarkokba, vagy asszimetrikusan, de mindenképpen mérni kell, annélkül csak találgatás, bár vannak itt olyanok, akik simán fülre dolgoznak.
Ha kicsit széthúzza, akkor a negyed pontra kerülnek, azt szokták javasolni nem?(videót még nem néztem meg, amúgy sem tudok sajna angolul). Így a kábel is elég valószínű. D e biztos túl van Den a subok tologatásán.

Pont most linkelték a PH-n ezt a milyen hibákat ne kövessünk el ha több mélynyomót használunk videót. Az első hiba az az elrendezés, ami a fotódon látszik.

Ennek ellemére alapvető kezdők hibáit követted el a mozidban. Ekkora vászonnal a kép dominál és a hang a szereplők bokájából szól, a mélynyomókat pedig a front fal harmadoló pontjaira raktad, ahelyett, hogy asszimetrikusan elök/hátul helyezted volna el őket.

Egy ilyen komoly rendszer, különálló moziszoba megérdemelne egy szép (egyben)padlószűnyeget. Ez is lehetne egy kis fejlesztés, más nem, design oldalon. Igazad van abban hogy sötétben minden tehén fekete, de ha belépsz, meg a tudat szerintem ugyanúgy fontos. Pláne egy olyan nagy fan-nak mint amilyen Te vagy, és egy ilyen mozi szentély megérdemelné... Természetesen nem akarok a zsebedben nyúlkálni, ha nem fért eddig bele a büdzsébe, és távlati terv, egy szót sem írtam. Vannak akusztikai elemek a falakon? Akusztikailag az is dobhat még rajta. Nem okoskodni akarok, csak ötletelek.

A kép felkonvertálás: ketten mondták, hogy szerintük ne várjak semmit tőle...Itt a fórumon pedig látatlanban: ez csak rossz lehet, eleve ki kell kapcsolni.................A kép minősége összehasonlíthatatlan mértékben jobb lett.
28 éve mozizok projektorral és 50. éve a mozi a mániám.
Én ugye egy balek vagyok 0 tudással, de mégis én vetítek 3 éve széles vászonra, nekem lett svs ultra sorozatom, ami az egyik legjobb, Amerikában veszik rendesen miért is..., mert talán a világ leggjobbja, ha az ár/tudás/nem akarom lecserélni, megtartom20 évig/ kategóriát nézed!

Az elmúlt évtizedekben biztos sok filmet láttál, amiben a főhős, az egyszerű, meg nem értett kisember autizmussal vagy egyéb komoly pszichés problémával küzd, a többiek meg rajta szórakoznak.Den írta: ↑2024.02.09., pén. 15:00Azért végtelen a tűrőképességem és a fanatikus hitem, mert már 20 éve szidnak, de az életben még mindig nekem lett igazam. 2 nap alatt a 2. pozitív hozzászólást olvasom és ez tetszik.
...
Mivel én vagyok az, aki mindig fel tudja kavarni az állóvizet, ezért rám is vonatkozik a nagy Gábor Zsazsa mondása: bármit, csak rólam beszéljenek! Ez az AVX érdeke is, hogy fennmaradjon!

Ilyen hülyeséget meg ne is mondj, hogy "szemre állítottam" Attól, hogy a gammával kísérleteztem és a végpontokat megnéztem tesztábrával, az nem szemre kalibrálás!
Mégis utána néztem és bevallom ebben tévedtem. Szerencsére a fórum kereső motorjával gyerekjáték volt a "kalibrálás szemre" szópárra rákeresni... Elnézésedet kérem... összekevertelek Den-nel...Ebbe most nem teszek energiát, de tisztán emlékszem, hogy fehéregyensúlyt és RGB-t állítottál szemre. Majd ha valaki kíváncsi visszakeresi. De nem ezen volt a lényeg, hanem a kalibráción, illetve a műszer használatán. analfabétának sem állítottalak be. Pont, hogy azt emeltem ki, hogy az évek során mennyi energiát tettél bele ebbe és megtanultad a használatát. Ezt szerettem volna kifejezni a szakemberré képezted magad kijelentésemmel.

A Storm Audio firmware frissítéseket csak a "honi" disztribútortól tudod beszerezni, ahogy az esetleges garanciális ügyintézéseket is vele tudod intézni.. Ez itthon a DC, németországban pl Lars Mette. Én nem szerettem volna a DC-től, vagyis Ivántól függeni a továbbiakban. A miért az csak kettőnkre tartozik. Nem szeretnék ezzel itt nyíltan foglalkozni. Megbeszéltük, lezártuk, így már jó ideje elváltak útjaink.A Storm audio lehetett volna végállomás, de nem szerettem volna a magyar disztribútorhoz kötődni a továbbiakban, így megválltam tőle.
Ezt nem értem, kifejtenéd?
Viber üzenetet nem is fogsz találni. Telefonon hívtál, hogy "ambient light" hibaüzenetet kapsz és nem tudsz semmit csinálni. Ekkor hívtam fel a figyelmed a "kupakra".Ez kupak leszedés érdekes. Most visszanéztem az összes viberes beszélgetésünket, de nem látok ilyet.
Ebbe most nem teszek energiát, de tisztán emlékszem, hogy fehéregyensúlyt és RGB-t állítottál szemre. Majd ha valaki kíváncsi visszakeresi. De nem ezen volt a lényeg, hanem a kalibráción, illetve a műszer használatán. analfabétának sem állítottalak be. Pont, hogy azt emeltem ki, hogy az évek során mennyi energiát tettél bele ebbe és megtanultad a használatát. Ezt szerettem volna kifejezni a szakemberré képezted magad kijelentésemmel.Ilyen hülyeséget meg ne is mondj, hogy "szemre állítottam" Attól, hogy a gammával kísérleteztem és a végpontokat megnéztem tesztábrával, az nem szemre kalibrálás!
Én ezt is elfogadom neked. Csak nem tényként kellene tálalni, hogy az egész "kalibrálósdi" butaság és az egész Nyugat-Európai szakmát idiótának beállítani. (nem magamra gondoltam, mielőtt még valaki ebbe is ezt látja bele...)A hanggal régebb óta foglalkozok és millió egy mérésen vagyok túl, főleg itthon és mindig oda lyukadtam ki, mint amit leírtam.
Feleség kalibrációt Den említett, de nem én akadtam fent ezen... én csak jót mosolyogtam rajta...Amúgy nem tudom miért kell ezt támadásnak felfogni, sem feleséget nem említettem és bocsánatot is kértem, hogy hangosan gondolkozok, csak a furcsaságágok miatt írtam le.
Nem kell bocsánatot kérned. Nem szoktam nyílt bocsánat kérésre kérni senkit sem. Sőt, buksit sem kell simogatnod. Nem szorulok rá és nem is vágyom rá.De úgy látom, hogy itt nincs is helye a "hangosan gondolkodásnak" vagy bármi furcsaság megemlítésének, csakis az egymás buksi simogatásának. Akkor megint csak bocsánat kéréssel tartozom.