Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pro Cinema az otthonunkban

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1633

Re: Pro Cinema az otthonunkban

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

Den írta:
2024.02.09., pén. 15:30
Tessék az első sor.
Den, neked tényleg jó nagy ---- vásznad van!!!

Nem méretarányos, de kb ekkora a Zozi vászna:
P1070135.JPG
P1070135.JPG (62.39 KiB) Megtekintve 2200 alkalommal
Szóval nyertél!
:tutiok:

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Zozi írta:
2024.02.08., csüt. 17:27
szepi0808 írta:
2024.02.08., csüt. 17:04
Abban egyet értek, hogy már beszéltük többen, akik nem pro-sok, hogy itt állandóan valami cserebere megy
Mindegy, csak kicsit hangosan gondolkoztam. Bocsánat :smile53:
Laci!
A Storm audio lehetett volna végállomás, de nem szerettem volna a magyar disztribútorhoz kötődni a továbbiakban, így megválltam tőle.

Visszatérve rád...

Nem használod a bemérő rendszereket... lelked rajta.
Te egy két éve a vetítők kalibrálásához sem használtál műszert. Szemre állítgattad, mert azt gondoltad úgy a jó... Emlékszem én segítettem az első iDisplay prónál, mert nem tudtad, hogy kell vele mérni. Nem vetted észre, hogy a szenzor elött van egy kupak. Én szóltam, hogy le kell billenteni, ha a vászonról akarsz mérni... de szereztél tapasztalatot, szakemberré képezted magad és már elfogadod, hogy ez igenis hasznos dolog.

Lehet egyszer eljön a pillanat, amikor a bemérő rendszerekben is megtalálod a számításaidat.
A Storm audio lehetett volna végállomás, de nem szerettem volna a magyar disztribútorhoz kötődni a továbbiakban, így megválltam tőle.
Ezt nem értem, kifejtenéd?
Segítettél, fel is ajánlottad köszönöm és köszöntem is neked, ezelőtt 4 évvel kezdeted te is otthon és mondtad, hogy kezdjek bele én is, jó ötlet volt. Azóta sok tapasztalatot szereztem.
Ez kupak leszedés érdekes. Most visszanéztem az összes viberes beszélgetésünket, de nem látok ilyet. Én olyanra emlékszem, hogy szóltál, hogy le kell hajtani a védőkupakot, mert addig nem kapcsol be a műszer, mert már te is jártál így. Ezzel nincs is semmi gond, csak ezt miért kell úgy beállítani, mintha egy analfa béta lennék?
Ilyen hülyeséget meg ne is mondj, hogy "szemre állítottam" Attól, hogy a gammával kísérleteztem és a végpontokat megnéztem tesztábrával, az nem szemre kalibrálás!
A hanggal régebb óta foglalkozok és millió egy mérésen vagyok túl, főleg itthon és mindig oda lyukadtam ki, mint amit leírtam.
Amúgy nem tudom miért kell ezt támadásnak felfogni, sem feleséget nem említettem és bocsánatot is kértem, hogy hangosan gondolkozok, csak a furcsaságágok miatt írtam le.
De úgy látom, hogy itt nincs is helye a "hangosan gondolkodásnak" vagy bármi furcsaság megemlítésének, csakis az egymás buksi simogatásának. Akkor megint csak bocsánat kéréssel tartozom. :smile53:
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Az első sorban centire stimmel a 462 cm szélesség kihasználtsága.

A center magassága is az ülőhelyzethez képest és a fényképen is látszik, hogy pontosan még a vízszintes síkban helyezkedik el a legmagasabb pozicióban. Véletlen, hogy a polc pont ilyen magas.

A vászon felhelyezésénél minden létező geometria, vízszintes- fűggőleges tényezőt beszámítva és arra számítva helyztük el, mert előre tudtam, hogy minden centire szükségem lesz, ki lesz használva. Még a fal dőlésszöge is rengeteget segített a vászon keretének vastagsága és a csavarok miatt.

A frontok tüskéken állnak és előrébb helyeztem el őket a levegő áramlása végett, mert különben betorzított.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Den 2024.02.09., pén. 16:55-kor.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 728

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Ez a szoba előtétfalért és AT vászonért kiált.
Szerintem!

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 781

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Én is így "bokából" centerezek, nem látom, hogy emeltél-e az elején, de talán nem ártana ha még nem tetted meg.
Egyébként lehet nálad is jó hangot kihozni biztosan, de remélem azért használsz valami DSP-t, legalább a szubokhoz.?

Amúgy grat a mozidhoz!
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

P1070135.JPG
Tessék az első sor.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

Szivesen megneznem en is mozidat Den! :tutiok:
Tolhatnal par kepet rola.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kerestem, kerestem, de nem találom a feleséget és családot szidó beszólást. Ki tett ilyet?

Azért végtelen a tűrőképességem és a fanatikus hitem, mert már 20 éve szidnak, de az életben még mindig nekem lett igazam. 2 nap alatt a 2. pozitív hozzászólást olvasom és ez tetszik.
Pl: ne szereljek fel 4 atmosnál többet, mert felesleges, felszereltem 6- ot és lényegesen jobb lett a térhatás, kihagyhatatlan.
A kép felkonvertálás: ketten mondták, hogy szerintük ne várjak semmit tőle...Itt a fórumon pedig látatlanban: ez csak rossz lehet, eleve ki kell kapcsolni.................A kép minősége összehasonlíthatatlan mértékben jobb lett.
28 éve mozizok projektorral és 50. éve a mozi a mániám. Az a háttér és tapasztalat, amit majd 3 évtized alatt összeszedtem, azt nem lehet 1- 2 év alatt elsajátítani. Ha valamihez segítség kell, kb 10 helyen azonnal megkapom, azért is, mert tekintélyes összeget otthagytam már.

Én odafigyelek amilyen információk elhangzottak, ezért cseréltem ki a frontjaimat, ezért vettem a média lejátszót és a processzort. Segítettem valakinek és az is nekem.
Néha igen értékes okfejtést olvasok, és ezt pénzzé tettem. Ha valakinek igaza van és az rám nézve jó, akkor azonnal nekilátok a megvalósításnak, a cserének.

Az én tapasztalatom, hogy a gyári hangfalat nem lehet még saját nagyon jó műhelyben sem előállítani. Pláne nem anyagilag, nagyon nem éri meg. Ismerek egy amatőrt, akiből végül kihúztam, hogy 30 éve próbálja éjjel- nappal, de nem megy neki, pedig ebből él és nagyon akarná, hogy gyárit tudjon előállítani!

HD gépágyú projektor nem lesz 4K, pláne ha nem is házimozira gyártották, hanem média megjelenítésre. JVC lett belőle, mi lesz a kis vetítőszoba sorsa? Lebontod, vagy gyűjtesz új lövegre?

Minden házimozis álma a minél nagyobb vászonra való vetítés, ez a végállomás Zolinál? Mert ugyanakkora a szobánk...
Én ugye egy balek vagyok 0 tudással, de mégis én vetítek 3 éve széles vászonra, nekem lett svs ultra sorozatom, ami az egyik legjobb, Amerikában veszik rendesen miért is..., mert talán a világ leggjobbja, ha az ár/tudás/nem akarom lecserélni, megtartom20 évig/ kategóriát nézed!

Amíg Zozinak hobby, nekem az életem a házimozi, alig összehasonlítható.
/A hobbista boxoló és az, akinek az élete múlik azon, hogy a legjobb legyen./
Nem Zozi húzott fel- ami miatt elszakadt a cérna- hanem az egyik nyaligátora!

ELFÉRÜNK egymás mellett szerintem is.

Méltatás: Zoli személyisége tényleg kimagaslóan pozitív, társasági ember a javából. A mozijáért tényleg megtesz mindent, amit gondol.
Nem tetszik: vissza kellene utasítani, aki érdekből dörgőlődik hozzád.

Mivel én vagyok az, aki mindig fel tudja kavarni az állóvizet, ezért rám is vonatkozik a nagy Gábor Zsazsa mondása: bármit, csak rólam beszéljenek! Ez az AVX érdeke is, hogy fennmaradjon!
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 921

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

HSRT8 írta:
2024.02.08., csüt. 19:07
Még jó, hogy tök régóta olvasom ezt a fórumot, így emlékszem mindenki hogyan kezdte és mit mondott. :D
Nem irigylem azokat akik csak pár éve vannak itt...nehéz lehet eligazodni!
Egyszerűen nem értem, miért nem lehet egymás mellett elférni? Miért kell belegázolni a másik lelkivilágába?
Nem csak ebben a topic-ban megy ez szerintem teljesen feleslegesen inkább örülni kellene, hogy van még aki megosztja a tapasztalatát itt a fórumon gondolkodik.gif sad.gif sad.gif
De amint az ember leírja abban a pillanatban jön néhány megmondó emberke és szét off-ja az egész témát miért jó ez? gondolkodik.gif
"Az igazi barát szemből támad."

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1674

Hozzászólás Szerző: -KP- »

devil-k írta:
2024.02.09., pén. 06:34
A tisztelet hiányzik itt egy-két emberből, de az viszont nagyon. Nem értem, hogy merik páran a másik feleségét, családját a szájukra venni. Ezek után nem csodálkoznék, ha Zozi is eltűnne ebből a posványból

Most úgy őszintén, szerinted néhányaknak nem ez lenne a kívánatos végeredmény? :rolleyes: Sőt, az lenne a legjobb ha az egész pro cinema topik megszűnne és eltűnne az éterben azzal a még megmaradt néhány taggal aki még veszi a fáradtságot, hogy ír ide valamit.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 781

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

A napok történései mellett nehéz szó nélkül elmenni.
Zozi egy igen impozáns mozit hozott össze, az itt elhangzott foscunamit amit DEN ,szepi rá zúdítottak, szégyen a részükről, természetesen értem, hogy miért, de személyeskedésbe itt nem fogok belemenni.
Mivel szerencsém volt megismerni Zolit, és azon kevés emberek egyike, aki minden téren korrekt, barátságos és valóban annyira szereti a hobbiját, hogy talán többet, komolyabban foglalkozik vele, mint itt sokan mások, de hogy ezzel felvágna, na azt nem.
Aki azt hiszi, hogy ez mind felvágás lenne Zoli részéről, vagy bárki részéről újításaokról, az nagyon téved, és igazából nem hobbizott soha szívvel lélekkel, a hobbi erről szól, minél jobban kiteljesedni, kitűnni.
Én mindíg büszke voltam a munkáimra vagy éppen a hobbimban elért eredményekre és büszkén mutogattam, vagy éppen még dicsekedtem is vele.
Ez megtörtént Zoli hangsugárzói gyártása során, az összes projektet megosztottam a legnagyobb külföldi oldalakon, és mindíg a legtöbb gratulációt, ill jóleső kommentet kapott, hogy miért is, mert ezek az emberek mind a hobbit, és az elért eredményt nézik.
Összegezve, Zoli mozija a maga nemében példa értékű, mind hangban mind pedig képi megjelenítésben, az meg már csak hab a tortán, hogy Zoli ezt elénk is prezentálja, és még szívesen is invitálja az érdeklődőket.
Zolinak meg annyit, hogy gratulálok a mozijához, és remélem lesz még kitartása a befejezéshez!
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Rp526
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Rp526 »

HSRT8 írta:
2024.02.08., csüt. 19:07
Még jó, hogy tök régóta olvasom ezt a fórumot, így emlékszem mindenki hogyan kezdte és mit mondott. :D
Én csak pár éve, de megmondom őszintén, hogy az elmúlt napokban nem tudtam eldönteni ez most csak trollkodás vagy valóban komoly gondolatok. Azt hiszem kezd leesni, hogy ez komoly. Akkor viszont wow. Zozi külföldi fórumos gondolata maximálisan helytálló, de gondolom ez itt nem újdonság. Zozinak itt is grt. a fejlesztésekhez! :smile32:

devil-k
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 234

Hozzászólás Szerző: devil-k »

A tisztelet hiányzik itt egy-két emberből, de az viszont nagyon. Nem értem, hogy merik páran a másik feleségét, családját a szájukra venni. Ezek után nem csodálkoznék, ha Zozi is eltűnne ebből a posványból, amit leművel itt pár nárcisztikus fórumtag.

Minden esetre én gratulálok Zozinak a mozihoz, a kitartásához és köszönöm neki az eddigi segítséget, amit nyújtott nekem is önzetlenül.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 439

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Den írta:
2024.02.08., csüt. 15:49

Egyébként a Zozi az, aki igen hosszan szokta ecsetelni a fejlesztéseit.
Azzal semmi gond nincs ha valaki hosszan "ecseteli" a fejlesztéseit!
Hàla Istennek, mert akkor fejlődött, gyarapodott. Legalább van mit olvasni, tanulni a tapasztalatokból. Pláne ha szépen megírva, tartalmasan, olvasmányosan. A jó írásokat öröm olvasni legyen az f
beszámoló moziszobáról, filmről, fejlesztésekről. Régebben voltak pl. Gyulai Palitól, Tonykától, Cutlertől, Aspirintől, Zozitól, Bitogradtől, Scaurustól, stb.
Azzal sincs gond természetesen ha Te leírod a fejlesztéseidet, csupán szívesen látnánk képeket is a mozidról.

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 600

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

"Akkor a csúcs DLP-kel is mindig megy a "bütykölés""

Szepi nyilván, hogy a jó jobb legyen ;) Viszont ha kész akkor nyugodtan belehet a DC nagytermébe csúsztatni a Barco mellé. Tökéletesen prezentálná mi a különbség egy 1,6millás használt DLP és egy 19millás cinema...5K gép között. Persze ez érvényes a te gépálványodra is.

Itt tartunk 2024-ben ,hogy egy Christie HD6k-HD10k-HD14k vagy Runco VX22i vagy DigitalProjection Titan 1080p általam módosított 5-6000:1 On/Off kontrastal rendelkező gép 1,6-2millás használt vétálra mellett csak JVC Z1, NZ9 LCD fronton 10milláig ami felveszi a versenyt. DLP fronton Christie M4k15 RGB vagy Barco Hodr esetleg "kis" vásznon Barco Bragi feltéve ha a Dynablack frissítést megkapja ami szóba jöhet. Ezek alatt nincs előrelépés a vetített kép minőségét nézve!

Ezen nem viccelődni kell, értelmezni és felfogni!

hopetorture
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: hopetorture »

nyomjatok, jol van ez igy ;peace; egyebkent is a dramak, cicaharcok, komediazasok miatt olvasom a forumot leginkabb. egy hideg, piiszii jürgen szakmai forum unalmas lenne :D

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 974

Hozzászólás Szerző: Zozi »

szepi0808 írta:
2024.02.08., csüt. 17:04
Abban egyet értek, hogy már beszéltük többen, akik nem pro-sok, hogy itt állandóan valami cserebere megy, ami addig az isten volt, mint pl KCS, meg több milliós procik is jönnek mennek és aztán a rengeteg méregetés, meg görbézgetés, meg jönnek innét-onnan igazgatni a bemérő rendszereket, meg a görbéket igazgatni.
Erről nekem is és másnak is az jön le, hogy itt soha nem kerek semmi.
Pl. én, aki nem használom a szobakorrekcós rendszereket, mert lehet én vagyok a hülye, de sokan egyetértünk benne, hogy elcseszi a hangot a széteq-zott hang, meg a plusz jelátengedés magán a rendszeren és annak átprocesszálása is csökkanti a dinamikát (nem hangosságot!) Csak a mélybe nyúlok bele applikáción és azon nem kell egy külön áramkört átfuttatani, mert azon állandóan átmegy. (sokan a mini dsp-vel cseszik el ugyanezt a subnál, mint a szobakorrekciós szoftverekkel)
Akkor a csúcs DLP-kel is mindig megy a "bütykölés"
Laci!

Hagyd már ezt a pro-sok, nem prosok dolgot kérlek...

állandó csereberélgetések...

Erre szeretnék válaszolni, végre ráérek :-)
soha nem mondtam, hogy a KCS az isten... ár érték arányban mindig és most is jónak tartom őket. De hogy non plusz ultra lenne... az biztosan nem.

Ahogy tehettem igen, cseréltem a hangsugárzó készletet. Minden darabot 1 alkalommal cseréltem, igaz eltartott majd 2 évig.
Processzort többször... megvolt az oka. Az anthem kevés lett csatornaszámban, az emotiva szoftveresen nem nyűgözött lett. A Storm audio lehetett volna végállomás, de nem szerettem volna a magyar disztribútorhoz kötődni a továbbiakban, így megválltam tőle. Más alternatíva nem volt, csak a trinnov, mert a Storm magasra tette a lécet. Egyébként több, mint 3 évig volt a Storm érintetlenül a rackben.

Vetítőkben is DLP vonalban lépkedtem feljebb és feljebb. Most is DLP lenne, ha meg tudnék fizetni egy 4K DLP-t, de sajnos nem tudok.
Azt sajnálom, hogy a Sony-t nem tudtam tőled megvenni, akkor most lehet tök jó barátok lennénk. Kár, hogy nem volt annyira jó, mint szerettem volna... De az ígéretemet megtartottam, látod.

Mit cseréltem még? Ja igen, a foteleket, mert fő a kényelem és a vásznat, mert a JVC-hez kellett az extra fényerő.

Mint mondtam, nekem ez egy hobbi és szeretek vele foglalkozni. Nem azért megy "az állandó cserélgetés", mert valami nem kerek... Ha elárulnám, hogy kb 150-200 órát használom egy évben... biztos sokan megbotránkoznának rajta...

Visszatérve rád...

Nem használod a bemérő rendszereket... lelked rajta.
Te egy két éve a vetítők kalibrálásához sem használtál műszert. Szemre állítgattad, mert azt gondoltad úgy a jó... Emlékszem én segítettem az első iDisplay prónál, mert nem tudtad, hogy kell vele mérni. Nem vetted észre, hogy a szenzor elött van egy kupak. Én szóltam, hogy le kell billenteni, ha a vászonról akarsz mérni... de szereztél tapasztalatot, szakemberré képezted magad és már elfogadod, hogy ez igenis hasznos dolog.

Lehet egyszer eljön a pillanat, amikor a bemérő rendszerekben is megtalálod a számításaidat.
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Abban egyet értek, hogy már beszéltük többen, akik nem pro-sok, hogy itt állandóan valami cserebere megy, ami addig az isten volt, mint pl KCS, meg több milliós procik is jönnek mennek és aztán a rengeteg méregetés, meg görbézgetés, meg jönnek innét-onnan igazgatni a bemérő rendszereket, meg a görbéket igazgatni.
Erről nekem is és másnak is az jön le, hogy itt soha nem kerek semmi.
Pl. én, aki nem használom a szobakorrekcós rendszereket, mert lehet én vagyok a hülye, de sokan egyetértünk benne, hogy elcseszi a hangot a széteq-zott hang, meg a plusz jelátengedés magán a rendszeren és annak átprocesszálása is csökkanti a dinamikát (nem hangosságot!) Csak a mélybe nyúlok bele applikáción és azon nem kell egy külön áramkört átfuttatani, mert azon állandóan átmegy. (sokan a mini dsp-vel cseszik el ugyanezt a subnál, mint a szobakorrekciós szoftverekkel)
Akkor a csúcs DLP-kel is mindig megy a "bütykölés"
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

Den írta:
2024.02.08., csüt. 16:36
hopetorture írta:
2024.02.08., csüt. 15:57
Den írta:
2024.02.08., csüt. 14:54
Ez a nagy csinnadattacirkusz akkor lenne értékelhető, ha jóval nagyobb terme lenne pl: 5,5 m x 9 méteres, 4,5-5 méteres vászonnal, 4K- s Chrystie projektorral a vetítő szobában.
azert ne csinaljunk mar ugy, hogy a 3-3.5 m szeles kep az egermozi. foleg ha o 0.8x kepszel tav kornyekerol nezi a kepet, te meg lehet 1.2x korul. ha ugy nezzuk o relative nagyobb kepet nez. amugy tenyleg impozans latvany a 4m szeles vaszon, elismerem :tutiok:
egyebkent en nem vagyok arrol meggyozodve, hogy ekkora feluletu 16:9 vaszonnal ami raadasul 1.4 gaines, kozeli festett falfeluletekkel teljesen kimaxoltad volna a mozidat, mint o vagy sokan masok. jo dolog a nagy gaines oriasi 16:9 vaszon, en adom, de nem csak elonye van. projektor valasztast is limitalja, center pozicioja kozel sem idealis, oriasi helyiseg kell hozza, es hat ekkora fenyerositett felulet nagyon durvan be tudja vilagitani a szobat..
Kizárólag Zozi és a német színvonalra gondoltam. Zozi színvonala német mércével is nézve 4 méteren felül van, ha M- on ő a legjobb, legnagyobb minden tekintetben, akkor elvárnánk tőle ennél lényegesebben jobb összetételt. Akkor én hogy jövök ahhoz, hogy szaros Epson 7400- el, 12000B- vel kivetítsek 4 méteres képet?
Egy gazdag nőnek épített a Home Movie majdnem 5 méter széles mozit JVC projektorral. Zozinak is 495 centis kép dukál minimum, ha egy gazdag amatőrnek ekkora van.........

Az első projim vászna 1 m2- es volt, a második már 3 m széles több, mint 20 évig, aztán 360, 4 méter a felkonvertálás által.

Nagyobb felületre való vetítés előtt hazavittem Szepinek köszönhetően minta vásznat és azon próbáltam ki a nagyobb kép fényerejét.
A mai laser projektorok kismillió beállítási lehetőségét kihasználva, az egész látható falfelületet grafitszürkére festve, a média lejátszó és a processzor felkonvertálását kihasználva, valamint a kábelek maximalizálásával, ki tudom vetíteni nem is akárhogyan a 9 m2- t.

Zozi olvasva amit írtál. Te kritikát eddig nem kaptál, csak nyalást. Én 2 kivétellel éztizedek óta csak kritikát, mocskolódást, cseszegetést. Most Hopetorture adta a 2. pozitív hozzászólást, de jó napom lett.
Ha tudnád a valóságot rám nézve, fel sem tudnád fogni mi az a földi pokol, ami engem ért és mégis talpon vagyok.
Én nem gondolom, nem mondtam, hogy én vagyok a legjobb, a legnagyobb. Ilyen szavakat ne adj a számba kérlek.
Színvonalam sincs. Sem német, sem magyar, sem semilyen.

Értelmi szintem van, de mozis szintem nincs.

Nekem ez még mindig csak egy hobbi, ami leköt és kikapcsol. Nekem ez nem verseny, nem vérre menő küzdelem. Azt meghagyom azoknak, akik ebből élnek.

Hogy ki és mit várhat el tőlem, az sem ennek a fórumnak a témája. Én is sokat kaptam az élettől és mégis talpon vagyok. De nem tudom, hogy ez is hogy jött ide. Na mindegy.

Maradok tisztelettel!
* JVC DLA Z1 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude16 * topping e50 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR PC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

hopetorture írta:
2024.02.08., csüt. 15:57
Den írta:
Ez a nagy csinnadattacirkusz akkor lenne értékelhető, ha jóval nagyobb terme lenne pl: 5,5 m x 9 méteres, 4,5-5 méteres vászonnal, 4K- s Chrystie projektorral a vetítő szobában.
azert ne csinaljunk mar ugy, hogy a 3-3.5 m szeles kep az egermozi. foleg ha o 0.8x kepszel tav kornyekerol nezi a kepet, te meg lehet 1.2x korul. ha ugy nezzuk o relative nagyobb kepet nez. amugy tenyleg impozans latvany a 4m szeles vaszon, elismerem :tutiok:
egyebkent en nem vagyok arrol meggyozodve, hogy ekkora feluletu 16:9 vaszonnal ami raadasul 1.4 gaines, kozeli festett falfeluletekkel teljesen kimaxoltad volna a mozidat, mint o vagy sokan masok. jo dolog a nagy gaines oriasi 16:9 vaszon, en adom, de nem csak elonye van. projektor valasztast is limitalja, center pozicioja kozel sem idealis, oriasi helyiseg kell hozza, es hat ekkora fenyerositett felulet nagyon durvan be tudja vilagitani a szobat..
Kizárólag Zozi és a német színvonalra gondoltam. Zozi színvonala német mércével is nézve 4 méteren felül van, ha M- on ő a legjobb, legnagyobb minden tekintetben, akkor elvárnánk tőle ennél lényegesebben jobb összetételt. Akkor én hogy jövök ahhoz, hogy szaros Epson 7400- el, 12000B- vel kivetítsek 4 méteres képet?
Egy gazdag nőnek épített a Home Movie majdnem 5 méter széles mozit JVC projektorral. Zozinak is 495 centis kép dukál minimum, ha egy gazdag amatőrnek ekkora van.........

Az első projim vászna 1 m2- es volt, a második már 3 m széles több, mint 20 évig, aztán 360, 4 méter a felkonvertálás által.

Nagyobb felületre való vetítés előtt hazavittem Szepinek köszönhetően minta vásznat és azon próbáltam ki a nagyobb kép fényerejét.
A mai laser projektorok kismillió beállítási lehetőségét kihasználva, az egész látható falfelületet grafitszürkére festve, a média lejátszó és a processzor felkonvertálását kihasználva, valamint a kábelek maximalizálásával, ki tudom vetíteni nem is akárhogyan a 9 m2- t.

Zozi olvasva amit írtál. Te kritikát eddig nem kaptál, csak nyalást. Én 2 kivétellel éztizedek óta csak kritikát, mocskolódást, cseszegetést. Most Hopetorture adta a 2. pozitív hozzászólást, de jó napom lett.
Ha tudnád a valóságot rám nézve, fel sem tudnád fogni mi az a földi pokol, ami engem ért és mégis talpon vagyok.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

Den írta:
2024.02.08., csüt. 15:49

Én azért próbálok emészthető formában írni ide, hogy a mocskolódáson kívül legyen értékelhető tartalom…

Ha megnézed, évek óta süllyed sajnos a színvonal… talán én voltam az egyetlen kitartó, aki posztolt még ide, felvállalva, azt hogy a billentyűzet mögé bújt userek céltáblájává váljon. Persze elfogadom. Van az a mondás, hogy aki kurv@nak áll, ne csodálkozzon…

Azért sok pozitív visszajelzés is jött általában. Talán ezért vettem a fáradtságot újra és újra… és nem sajnáltam az időt a posztokra.

Érdekes, külföldi fórumokra épp úgy írok. Sehol nem tapasztaltam ekkora frusztráltságot, mint itt… akinek nem tetszik, görgethetne tovább… erre mivan? Olyan sületlenségeket hord össze, hogy az kiveri a biztosítékot. Nem csak nálam…

Többször elmondtam, hogy jöhet a konstruktív kritika. Jöhetnek érvek, ellenérvek amiből egy jó kis beszélgetés alakúlhatna ki. Ahogy teszik ezt kultúrált emberek…

Szerencse, hogy személyeskedésbe nem megy át… bár néha feszegetve vannak azok a bizonyos határok…

Én örülök a sikereidnek és annak is, hogy elégedett vagy.

Én is önerőből épitettem a mozim, akárcsak te. Amire épp volt keret, azt megvásároltam. A fejlesztéseim mindig az anyagi lehetőségeimhez mérten valósultak meg. Kerestem a jó ár érték arányt, de volt ami zsebbenyúlósabbra sikeredett. Valóban.
Nekem nincs közel 30 év tapasztalatom, így messze le vagyok maradva tőled.

Ami rosszul esett:
Kétszer írtad le, hogy tehetős vagyok… fogalmad nincs róla… hisz nem ismersz.

Mondjuk van közös bennünk. Én is odavagyok a kockás plédekért! ;-)

hopetorture
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: hopetorture »

Den írta:

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

"Az én rendszerem most nem lényeges, majd késöbb rakok be képeket róla, de előbb elemezzük ki a tiédet": ezt hívják terelésnek!

Beütöd a keresőbe a hangfalat és elolvasod a leírását.

Nálad még azt sem lehet tudni, hogy mivel mozizol?!

Tudod hány házimozisnak van M&K, JBL, SVS gyári felső kategóriás minőségi hangfala és nem DIY házi? Szerinted a legnagyobb, más szerint meg sehol nincs. Van, aki 1 pár hangfalat vesz 30- 60 millióért hifizni- mozizni.

A Zidoo kap egy jelet- ami színte mindig változik- amit feljavít és azt továbbítja az AV10 felé. A processzor is végzi a dolgát, az bizonyítja, hogy a felkonvertálás bekapcsolása előtti képminőség egészen más, mint amikortól aktiváltam.

Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Den írta:
Zozit kostólgassa a cukrász, viszont kitaláltam mit tudna még fejleszteni a 3478 kalibrálás és a 5692 teljes átkalibrálkás után, persze német segítséggel. Ez a nagy csinnadattacirkusz akkor lenne értékelhető, ha jóval nagyobb terme lenne pl: 5,5 m x 9 méteres, 4,5-5 méteres vászonnal, 4K- s Chrystie projektorral a vetítő szobában.
Még nem vetette be a mesterséges intelligenciát, az azért még hátravan a 2024 évi hátradőlés előtt. Miért nem vele végezteti el akalibrálásokat?
Egyetlen gép sem tudja, hogy nekem mi a jó, mivel emberenként más az elvárás az összes érzékszervünk egyedisége és kifinomultsága miatt.

Én legalább annyit fejlesztettem, mint ő, de kihagytam a felesleges és irreális technikai részeket.
Azert ezt a “Nemet” segitseg sem ra nezve degradalo es serto…. Ha volna kis hazankban az o szinvonalat es elvarasait kiszolgalni kepes kereskedo/szakerto biztosan nem kulfoldre fordulna segitsegert. Ezen csodalkozni nem kell csak olvasni a projektoros es hazimozis topikokat itt AVX-en.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”