A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sziasztok! Van egy ARCAM AVR10 készülékem,tud valaki abban segíteni,hogy kell a Diracot az erősítőn használni? Értem én ez alatt,egyáltalán hol találom meg?Sok dolgot kigugliztam,de szégyen nem szégyen erre nem tudtam eddig rájönni!
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Köszönöm DeLorean fórumtárs segítségét!Most már van egy kis fogalmam az egészről!
Sziasztok! Van egy ARCAM AVR10 készülékem,tud valaki abban segíteni,hogy kell a Diracot az erősítőn használni? Értem én ez alatt,egyáltalán hol találom meg?Sok dolgot kigugliztam,de szégyen nem szégyen erre nem tudtam eddig rájönni!
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Természetesen ha kihagy a hang és ez rendszeres, az nem normális. De látatlanba nehéz bármit mondani. Próbálj kölcsönkérni egy laptopot ha nincs, és próbáld meg azzal. Vagy másik számítógéppel. Ismerősi körből ha tudsz esetleg egy médiajátszóval. Esetleg másik kábellel. Hogy ki tudd szűrni hogy most az erősítő a ludas, a pc-d, vagy a kábel.
De, annyit illene hozzátennem, hogy hdmi-t tudó erősítőt optikai kábelről használni nem tanácsos. Nem akarok durvábban fogalmazni. Optikai kábelen sem a Dolby DTS HD, sem Dolby Digital Truehd (azaz a blu ray lemezek által használt hangsávok), sem a Dolby Digital Plus(streaming platformok és sorozatok leginkább használt hangsávja) nem működik, nem beszélve, hogy pcm-ből is csak 2.0 működik, 5.1 ill. 7.1 pcm-hez megint csak hdmi kellene. Szóval első körben inkább hdmi kábelen próbálkozz az optikai helyett.
A PC-t kizárnám mivel az előtte használt Logitech Z906-al ami szintén 5.1 és optikán ment nem volt semmi gond. Amiket a Logi meg tudott szólaltani azokat a Denon-nak is lazán kéne (szerintem).
HDMI-nél nem csak úgy van hang ha a képet is viszi? Csak mert az erősítő max 1080p-t tud de, a TV-m meg 4K-s. Lehet ez így hülyén hanzik de, ez az első "komolyabb" házimozi szettem és HDMI-s átvitelt nem használtam még.
Legegyszerűbb nyilván az, ha a képet és hangot is a hdmi viszi. Ha olyan vga kártyád van, amin több hdmi kimenet van, meg lehet úgy is csinálni, hogy egyik kimeneten a képet viszed a tv-be, másik kimeneten meg külön csak a hangot az avr-be. Illetve vannak olyan médiajátszók mint pl. Dune egyes típusai, ami szintén 2 hdmi kimenetes, egy mindenes, és egy audio only. De ezzel csak az a pici gond van, hogy így az erősítő OSD-jét nem fogod látni a tv-n. Tehát kell majd egy másik kábel még pluszba amivel az erősítőt és a tv-t kötöd össze, ha az erősítő osdjében akarsz matatni. De ez szvsz csak igen apró kellemetlenség, és kikerülhető vele egy régebbi gyártású avr hiányossága, hogy nem kezeli a 4k hdr dolby vision és társait.
Természetesen ha kihagy a hang és ez rendszeres, az nem normális. De látatlanba nehéz bármit mondani. Próbálj kölcsönkérni egy laptopot ha nincs, és próbáld meg azzal. Vagy másik számítógéppel. Ismerősi körből ha tudsz esetleg egy médiajátszóval. Esetleg másik kábellel. Hogy ki tudd szűrni hogy most az erősítő a ludas, a pc-d, vagy a kábel.
De, annyit illene hozzátennem, hogy hdmi-t tudó erősítőt optikai kábelről használni nem tanácsos. Nem akarok durvábban fogalmazni. Optikai kábelen sem a Dolby DTS HD, sem Dolby Digital Truehd (azaz a blu ray lemezek által használt hangsávok), sem a Dolby Digital Plus(streaming platformok és sorozatok leginkább használt hangsávja) nem működik, nem beszélve, hogy pcm-ből is csak 2.0 működik, 5.1 ill. 7.1 pcm-hez megint csak hdmi kellene. Szóval első körben inkább hdmi kábelen próbálkozz az optikai helyett.
A PC-t kizárnám mivel az előtte használt Logitech Z906-al ami szintén 5.1 és optikán ment nem volt semmi gond. Amiket a Logi meg tudott szólaltani azokat a Denon-nak is lazán kéne (szerintem).
HDMI-nél nem csak úgy van hang ha a képet is viszi? Csak mert az erősítő max 1080p-t tud de, a TV-m meg 4K-s. Lehet ez így hülyén hanzik de, ez az első "komolyabb" házimozi szettem és HDMI-s átvitelt nem használtam még.
Nem rég vettem egy házimozi szettet. Denon AVR-1910 + Jamo 5.1 szett. Az erősítő PC-ről optikán kapja a jelet. Bekapcsolás után kb 30-40 perccel véletlenszerűen kihagy a hang egy pillanatra többször is. Sztereó tartalmaknál ritkábban csinálja, 5.1-nél gyakrabban. Előtte egy Logitech Z906 ment ugyanerről a forrásról hiba nélkül szóval tuti az erősítővel van valami. Utánaolvasva én a HDMI panelre tippeltem. A nagyobb chipekre raktam hűtőbordákat + volt mikor telibe a panelre irányítottam egy kis PC-s ventilátort. A gond nem oldódott meg. Annyit még tudni kell az erősítőről hogy 2015-ben volt egy tápegység cseréje, hogy pontosan miért azt nem mondta az előző tulaj. Egy fórumon írták hogy érdemes belenézni a fejhallgató aljzatba is, hátha ott van valami kosz amit érzékel az erősítő. Én nem láttam semmit benne, így kilőném. Valami melegedési probléma lehet szerintem de, nem tudom merre induljak. Másik fura dolog hogy standby módban is melegszik a trafó. Ez normális? Analóg 5.1 bemenettel is próbáltam de, nem túl sok ideig. Azon nem tapasztaltam a hang kihagyást de, még lehet egyszer nekifutok hogy arról is menjen 1-2 órát.
Nálam is volt ilyen HDMI gond az Anthem-el, ha a tv és a proji ha egyszerre volt rádugva OUT1-re és 2-re, nem akart jó lenni...
Úgy oldottam meg, hogy a ZONE2 HDMI out-ra tettem a projit, azóta minden oké. Természetesen be kell állítani, hogy az adott bemenet képét oda küldje.
Köszi ezt még nem próbáltam! Sosem használtam a ZONE 2 hdmi-t egyik erősítömön sem de szerintem ki fogom próbálni.
Azóta eljutottam odáig, hogy film indításkor frekiváltásnál amikor kiírja a megjelenítő, hogy nincs jel a kimenetválasztóra rányomok 3x ettől akkor létrejön a kézfogás és van kép.
Ezzel már tudok együtt élni persze jobb lenne ha nem kellene semmit nyomkodni és működne.
Nálam is volt ilyen HDMI gond az Anthem-el, ha a tv és a proji ha egyszerre volt rádugva OUT1-re és 2-re, nem akart jó lenni...
Úgy oldottam meg, hogy a ZONE2 HDMI out-ra tettem a projit, azóta minden oké. Természetesen be kell állítani, hogy az adott bemenet képét oda küldje.
Egy kis segítségre lenne szükségem mert lassan begolyózok!
Próbáld ki azt, hogy a HDMI kimenetet 'Monitor 1'-re illetve 'Monitor 2'-re teszed és nem 'Auto'-ra. Így jó eséllyel működni fog, igaz váltogatnod kell a menüből, hogy melyik kimenetet akarod nézni.
Köszi az ötletet ezt már megpróbáltam és így sem jó az avr-en keresztül! Felteszek valami régebbi Radeon drivert hátha az segít.
Próbáld ki azt, hogy a HDMI kimenetet 'Monitor 1'-re illetve 'Monitor 2'-re teszed és nem 'Auto'-ra. Így jó eséllyel működni fog, igaz váltogatnod kell a menüből, hogy melyik kimenetet akarod nézni.
Ha jol ertem, volt hasonlo problemam, ott a ket kimenetet nem tudtam hasznalni csak az egyikkel ment rendesen. Vagy csak egy kimenetet hasznaltam es mindig dugtostam a kabelt, vagy meg meg szakadt a kep, vagy be sem jott a projektorra. Optikai hdmi kabelre valtottam onnantol ment rendesen. Addig a ventionnak hasznaltam egy kis elosztojat amit kapcsolni lehet, hogy meylik oldalon menjen ki a jel. Ha gondolod azt oda tudom adni tesztre (Pest kornyeken), hatha ezzel mukodne nalad. Nem feltetlen visszafejlodes, de lehet vakamire erzekenyebb az a gep. Ami nalam nem ment, masnal meg siman ugyan azzal a geppel?!?!
Köszi a választ és a felajánlást is.
Nálam annyiból más a helyzet, hogy akkor is meg-meg szakad a kép a projektoron ha nem kadencia helyes a lejátszás és a másik kimenetről lehúzom a tv-t.
Illetve ha a lejátszó program a filmhez igazítja a képfrissítést a lejátszás elején akkor egyik kijelzőn sincs kép az avr-en keresztül.
Több kábellel is próbáltam igaz egyik sem optikai.
Ha jol ertem, volt hasonlo problemam, ott a ket kimenetet nem tudtam hasznalni csak az egyikkel ment rendesen. Vagy csak egy kimenetet hasznaltam es mindig dugtostam a kabelt, vagy meg meg szakadt a kep, vagy be sem jott a projektorra. Optikai hdmi kabelre valtottam onnantol ment rendesen. Addig a ventionnak hasznaltam egy kis elosztojat amit kapcsolni lehet, hogy meylik oldalon menjen ki a jel. Ha gondolod azt oda tudom adni tesztre (Pest kornyeken), hatha ezzel mukodne nalad. Nem feltetlen visszafejlodes, de lehet vakamire erzekenyebb az a gep. Ami nalam nem ment, masnal meg siman ugyan azzal a geppel?!?!
Lecseréltem a Marantz 7010-et egy Denon X4800-ra és azóta szívok a képpel főleg ha pc-ről szeretnék filmet lejátszani. Az earc-os kimenetre kötöttem egy Lg C1-es oledet a Hdmi 2-es kimenetre egy X7900-as JVC vetítőt. Amíg a tv saját appjait használom streaming-re minden ok. De pc-ről ha bekapcsolom a kodiban vagy az Mpc-Be-ben a frekiváltást akkor film indításkor egyik kijelzőre sem ad ki képet (hang van) és csak pc kikapcsolással jön vissza a kép. Ha nincs freki váltás akkor van kép.
Átdugtam a pc hdmi kábelét direktben a tv-re úgy freki váltással is van kép.
Az erősítőben kellene valamit beállítanom még vagy hibás a hdmi része? :U
A Marantz ugyanígy volt megoldva és annál működött pedig egy 7 évvel ezelőtti vas. Azt gondolná az ember, hogy ebben legalább volt fejlődés de semmi esetre visszafejlődés! :F
A kép ki-be kapcsolgatás is meg van a projektornál film lejátszás közben ezért le is húztam az avr-ről a tv-t de akkor sem tökéletes még freki váltás nélkül sem.
Most a videókártya egyik hdmi-jén megy a kép a tv-be a másikon a hangot viszem az avr egyik bemenetére így a tv ok. Csak a projektort nem tudom így használni sem a pc-hez sem az avr másik bementére kötött fire stickhez.
Ha vennék egy hdmi splittert akkor a pc képe ezen ketesztül váltható lenne a tv és a vetítő között de fire stick még mindig off.
Ez elvileg megoldaná a problémát de hát az ára: https://www.hdfury.eu/shop/hdfury-vertex-2/
Mivel vadi új a Denon érdemes lenne garanciával próbálkozni? Mert azért ennek nem így kellene működnie nem? :O
Jól értetted, azt gondoltam hogy ki lehet váltani. De el tudom engedi ezt. Vagy veszek egy alap pc-s 5.1-et. Vagy amit írtak már, hogy olyan erősítő kell aminek van front kimenete, és az első frontok a pucciniről mennek, a többi meg az 5.0/5.1 erősítőről.
Én raspival zenélek, ahhoz képest az Anthem űrtechnika :). De az OP nem zenére keres megoldást, hanem házimozira, zenére ott a sztereó erősítője.
Akkor félreértettem.
A közel azonos hangzás megzavart kicsit.
A sztereó erősítő és egy mozis AVR hangja csak sztereón lehet közel azonos, vagy összehasonlítható.
Azt hittem a sztereó kuka és helyette kell olyan, AVR, ami jól teljesít sztereóban is.
Weblapom: http://szabolcs-toth.com
Setup: PC -> Klotz usb -> Lindy LDAC Pro -> Van Damme 268-900-055 -> Audio Analogue Puccini SE + Oehlbach Powercord C 13 -> Van Dammel 268-506-000 -> Triangle Antal 202
DUAL CS505 - 3 Audiophile Concept + Audio Technica AT-95 E
Akkor inkább úgy kérdezem, ki lehet_e cserélni? Mivel nem vagyok egy műszaki ember, én egy csavart nem veszek ki a készülékből. " Lehetőségre vagyok kiváncsi"... Accuphase integráltam Purple biztivel megy, finomabb lett tőle!
Persze ki lehet cserélni otthon is nem egy nagy kaland , de ha nem boldogulsz vele vidd el egy szakihoz , vagy kérj megvalakit aki a közéletben lakik és kicseréli neked…
Legnagyobb sárkányfűárus cégek egyike az audio piacon. Pedig van egy pár.
Kedves KP kipróbáltad netán?
Elég ránézni a termékeikre. Némelyiket elnézve, szó szerin nyílik a bicska. A fő "mérnökük" is egy autókereskedőből lett megmondóember. Amerikában mémek tucatjait szolgáltatja a tevékenységével. Nálam a top3 legkárosabb személy között egyértelműen ott szerepel. De ha neked kedved támadt gazdagítani őket, hát tegyed.
Akkor te igazi megmondó ember vagy ránézésre mondod meg, hogy jó a termék vagy nem, a meghallgatás nem is fontos …neked otthon a hifis cuccaid szoba dísz?
Szuper akkor neked mindent el lehet adni ami szépen be van csomagolva. Sajnállak
Akkor inkább úgy kérdezem, ki lehet_e cserélni? Mivel nem vagyok egy műszaki ember, én egy csavart nem veszek ki a készülékből. " Lehetőségre vagyok kiváncsi"... Accuphase integráltam Purple biztivel megy, finomabb lett tőle!
Mindent ki lehet cserélni, max lesz egy másfél millás ajtó kitámasztód.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Kedves KP kipróbáltad netán?
Elég ránézni a termékeikre. Némelyiket elnézve, szó szerin nyílik a bicska. A fő "mérnökük" is egy autókereskedőből lett megmondóember. Amerikában mémek tucatjait szolgáltatja a tevékenységével. Nálam a top3 legkárosabb személy között egyértelműen ott szerepel. De ha neked kedved támadt gazdagítani őket, hát tegyed.
Sziasztok! Esetleg valakinek tapasztalata Yamaha Cx_A5100 prociban lehet-e cserélni biztosítékot valami tuningosra? Tápkábel cserélgetés elég sokat hoz ezért gondoltam rá.
synergistic research
Sziasztok! Esetleg valakinek tapasztalata Yamaha Cx_A5100 prociban lehet-e cserélni biztosítékot valami tuningosra? Tápkábel cserélgetés elég sokat hoz ezért gondoltam rá.
synergistic research
Igen van…és ráadásul sok más típussal is….a biztosíték csere sokat hoz már egy egyszerű Furutech biztosíték sokat javít a hangzáson de pl a synergistic research Orange már sokkal többet javít a hangzáson és a purple már igazi nagyágyú….főleg akkor ha többi komponensben is cserélsz biztosítékot, na akkor hall az ember csodát…
Arra ügyelj ha biztit cserél pl a synenergestic-nél lehetőleg egy számmal nagyobbat tegyél bele
Szóval biztire fel…nálam és a többi hobbitársnál nagyon bevált…
Többen csinálták már, de a végeredmény nem garantált. Van akink StormAudio, másnak pedig Trinnov proci lett belőle.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.