Vagy én vagyok lassú és öreg ehhez.
Az első 15 percben eldönthető.

Dehogynem, én anno a könyvet olvastam - aztán jött a film (az már nem jött be annyira akkoriban).

Most néztük meg. Szerintem én bírom... de most töltöttem egy töményetAlex_Aston írta: ↑2024.01.08., hétf. 23:59Society of the snow
(...) de közben nem szörnyülködik az ember (...)

Itt nem értek egyet. Több űrben játszódó jelenet volt az előző évadokban. Ami szerintem szórakoztatóbb és látványosabb is. A 2. évadtól egyre nagyobb hangsúlyt kap az épp aktuális politikai szál, ami nem mindig pozitívum. Ettől függetlenül továbbra is az egyik legjobb sorozatnak tartom a jelenleg futó sorozatok között. Remélem még menni fog hasonló szinten jó sokáig.

Hát ahogy érzed. Én az ereim felvágtam volna mikor egy komplett rész arra ment el, hogy flashbackek meg álmok formájában megtudtuk May és Kentaro hogyan ismerkedtek meg. Nem maga a téma a gond, hanem hogy azt egy abszolút érdektelen, sablonos, ezerszer láttál már ilyen rész formában tálalták. De Cate rémálmai a természetesen kötelező lmbt szállal sem volt sokkal érdekfeszítőbb. Illetve mikor szintén egy majdnem teljes rész May múltjáról szólt. Imdb-n is elég beszédes volt hogy az átlag 7.5 körüli értékelés 6.2-től 5.3-ig zuhan ezeknél a részeknél. A múltbéli szál a 2 tudóssal és a fiatal Shaw-al köröket ver bármire amit a fiatalokkal csinálnak ebben a sorozatban, ahogyan idősebb Shaw is. A film alapján a Monarch mint szervezet is béna kacsák gyülekezeteként van bemutatva. Sokkal jobban jártunk ha 10 helyett lett volna vagy 6 vagy 7 rész, de az pergősebb.
Megnéztük mind a 9 részét. Nem éreztem a lassulást vagy lejtmenetet. Vannak benne visszaemlékezős részek, de ezek nem filler-ek voltak legalább is számomra, hanem valamit hozzátettek a történet főfolyamához. Továbbra is ajánlott kategória. A Hollow Earth-rajongóknak kötelező darab...Zseniális, ahogy az idősíkok között váltogatnak.-KP- írta: ↑2024.01.07., vas. 17:38Két rész alapján mondasz véleményt, mikor már 9-nél tart. Beetetnek az első két résszel, a lejtmenet innen fog következni nagyjából a negyedik résztől kezdve. Fokozatosan helyenként tényleg tini szörny trauma szimulátorrá változtatva az egészet, a töltelét karakterek családi, szerelmi életének az erőltetésével. Sokkal jobb lett volna ha 10 helyett 8 vagy 6 részes lett volna az évad az unalmas fillerek nélkül.zx07 írta: ↑2024.01.07., vas. 11:44Mi most kezdtük nézni. Az első két rész alapján egyet tudok érteni a leírtakkal. (Egy másik hozzászólásban írták, hogy tinisorozat - nekem nem jön át ez a feeling.) Sőt, eléggé mozifilmes, pörgős, két idősíkban játszódik a történet, mindkettő érdekes. Nem B-kategóriás sorozat.Alex_Aston írta: ↑2023.11.21., kedd 06:58Monarch: Legacy of monsters
https://m.imdb.com/title/tt17220216/
Az újhullámos Godzilla - King kong univerzumban játszódó sorozat. A 2014-es film után játszódik 1 évvel, sok, sok visszatekintéssel az 50-es évekbe a kezdetekhez.
Inkább a jól felépített karaktereket van a hangsúly, és a történeten, a pár zúzás, ami van benne, az pedig kifogástalan, első osztályú minőségben van megvalósítva.
Első két rész alapján jó.
.
Apple_TV_Monarch_Legacy_Monsters_key_art_graphic_header_4_1_show_home.jpg.small_2x.jpg
Hát én az első 2 rész alatt többször is bealudtam.Den írta: ↑2024.01.09., kedd 16:35Kötelező végignézni a Gyilkosság a világ végén című sorozatot.
Egyrészt, mert nagyon jó, azt hiszem a 4. részben látható jelenetet-mindenképp- látni kell.
Végre egy bűnügyi film, ami elöszőr misztikus, aztán átmegy a jövőbe többszörösen.
A főszereplő lánynak nagy jövőt jósolok.
Ebben a filmben a GPS- t véleményezik igen negatívan, a Julia Roberts filmben pedig az önvezető Teslákat.

Bizony, tud önálló filmként értelmezve is, de a 30 évvel ezelőtti verzióhoz képest is. Ízlésesen játszik az érzelmeinkkel a szituációból fakadó, a filmalkotók számára nagyon csábító túlzások nélkül, mégis hiteles atmoszférát teremt. Nagyszerűen van fényképezve és a casting is kiemelkedő eredményt adott. Nálunk otthon az egész csapatot lekötötte és még másnapra is beszédtémát adott, ami nem kis szó manapság. Ilyen egy jó film.

Ennek nem volt már egy korábbi megflmesítése is? Vagy az csak egy nagyon hasonló történet?Alex_Aston írta: ↑2024.01.08., hétf. 23:59Society of the snow
https://m.imdb.com/title/tt16277242/
Talán mindenki ismeri az urugvayi rögbicsapat történetét az 1972-es repülőszerencsétlenséggel az Andokban, így nem is részletezném.
Mégis ez a film szerintem tud valami újat adni.
Leginkább azt, hogy zsigeri ható őszinteséggel mutatja be ezt a borzalmat, de közben nem szörnyülködik az ember, hanem amennyire lehet átéli, és persze csak a tizedét, de talán el tudja képzelni, hogy milyen lehetett.
A profi és gyönyörű fényképezés, a nagyszerű rendezés, a kiváló színészi játékok, és persze a sminkesek meg az effektesek munkája mind-mind kellettek hozzá egyszerre.
Ez is az a film, amit a végén nem állítottam meg a vége főcím alatt, csak ültem kicsit, és miközben néztem ki a fejemből, merengtem rajta.
Nálam ilyen egy 10 pont közeli alkotás.
.
society-of-the-snow.jpg

Én a sorozat színvonaláról beszélek.DeLorean írta: ↑2024.01.08., hétf. 08:53Na de az milyen színvonal?Alex_Aston írta: ↑2024.01.07., vas. 18:47Kevés olyan sorozat van szerintem, ami minden részben azonos színvonalú.
A Reacher második évad mondjuk pont ilyen, ez igaz.![]()
Hihetetlen - mintha Swarzeneggert-t látnám amikor a leggyengébb volt - színészileg.
OK, azt el tudom képzelni a srácról, hogy puszta kézzel is kinyír mindenkit - de ilyen kis tehetséget színészként ritkán láttam még.
![]()
A Dark 1 és 2 szerintem még (valamennyire) követhető volt, én a 3. évadnál vesztem el. És nem sajnálom, hogy nem folytatódott.DeLorean írta: ↑2024.01.08., hétf. 19:51Kiváló színészek, kiváló hangulat, a történet is egyedi és érdekes.zx07 írta: ↑2024.01.08., hétf. 19:39Szerintem brilliáns sorozat volt. A második évad talán leheletnyit gyengébb, de abszolút nézhető (egy Reacher-höz képest két klasszissal jobb... bocs). Számomra a valaha látott 10 legjobb sorozatba beválasztottam. Kiváló, eredeti történet. Misztikum. Mindez a 70-es 80-as évek német milliőjében (ha jól emlékszem a korszakra). A színészek szerintem nagyon jók voltak. Aki szereti ezt a műfajt, annak kötelező darab. Mint a Dark mindhárom évada.
Nekem valahogy mégsem állt össze az egész.
De nagyon hiányoltam a további évadokat. Akkor lett volna teljes és szuper. Min. 2 évad még belefért volna simán.
Emiatt nem fogott meg annyira. A Dark viszont beszippantott. Mondjuk azóta sem értem ki kicsoda és mi miért történt benne. Azt is újra kellene már nézni! :)