Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ilyet veszek...szerintetek O.K.?
-
Vendég
Sziasztok!
Denon avr-1706-ra pio 585-röl mivel vigyem a hangot???
Koax vagy optikai madzag ad jobb minőséget, ha egyáltalán van külömbség?
Gondolom tapasztalat alapján van véleményetek.
HELP!!!
THX
Különbség van, mert ha pl. optikai kábellel viszed a hangot, akkor egy nagyadag földhurok esélyétől kíméled meg magad, viszont a koax átvitel esetén annyival jobb talán a hangminőség is, hogy kimarad két átalakítási folyamat, a digit jel optikaivá és visszaalakításával járó esetleges minőségromlás.
Sziasztok!
Denon avr-1706-ra pio 585-röl mivel vigyem a hangot???
Koax vagy optikai madzag ad jobb minőséget, ha egyáltalán van külömbség?
Gondolom tapasztalat alapján van véleményetek.
HELP!!!
THX
sziasztok!
úgy néz ki, hogy el kel az aláírásomban található rendszerem (az erősítő és a hangfalak) és ahelyett szeretnék egy másik rendszert. Kb 100 000 Ft-om lenne rá.
Úgy gondoltam, hogy először csak stereo rendszer lenne és aztán szép lassan bővíteném...
Tudtok valami jó megoldást ajánlani? 50-50 % lenne a zene és mozi. A hangminőségről annyit, hogy nekem ez is bőven megfelelt, csak jó áron tudom most eladni.
Erősítőt a surányihifi.hu-n láttam: egy Denon 1306-ost, de nyitott vagyok mindenre, ami az árba belefér.
Hangfalról még nincs elképzelésem, valami olyat szeretnék, ami azért előrelépés lenne JBL-imhez képest. Pl.: jól hangzik a Dali hirdetés itt a fórumon.
köszi előre is a segítségeteket.
megyesa
TV: Samsung Erősítő: Yamaha RX-V630RDS Cd: Technics SL-PG480A
Dvd: LG Front: Kef C1 Kábel: Audiotechnik Dietz made in germany
Dvd: LG Front: Kef C1 Kábel: Audiotechnik Dietz made in germany
Sziasztok!
2 hete ment tönkre a régi LG DVD olvasóm, és most keresek helyette másikat. Az elvárásaim:
- DIVX, XVID
- MP3, WMA, OGG
- SUB, SRT feliratkezelés
- DVD-ről zene és fimek lejátszása
- lehetőleg hosszú, ékezetes fáljnevek kezelése
- legfontosabb: USB vagy FireWire csati a külső HDD-hez zene és film nézéshez, lehessen könnyen kezelni a könyvtárszerkezetet vele.
Elsősorban zenehallgatásra használnám (nem vagyok vájtfülü), néha a gyerekek mesefilmet néznének rajta.
Tud valaki ilyet? Én sehol nem látok megfelelőt. Lehet házimozi is.
Üdv
Miért, az LG lejátszódon volt USB vagy DV bemenet???
Milyen külső HDD-t akarsz rákötni? Inkább rakd a PC-be és azt kösd az erősítőre.
A gyerekeknek meg vegyél egy normál DivX lejátszót.
Vagy úgy gondolod, hogy egy noname DivX játékos jobb zenére, mint a PC?
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
-
Vendég
Sziasztok!
2 hete ment tönkre a régi LG DVD olvasóm, és most keresek helyette másikat. Az elvárásaim:
- DIVX, XVID
- MP3, WMA, OGG
- SUB, SRT feliratkezelés
- DVD-ről zene és fimek lejátszása
- lehetőleg hosszú, ékezetes fáljnevek kezelése
- legfontosabb: USB vagy FireWire csati a külső HDD-hez zene és film nézéshez, lehessen könnyen kezelni a könyvtárszerkezetet vele.
Elsősorban zenehallgatásra használnám (nem vagyok vájtfülü), néha a gyerekek mesefilmet néznének rajta.
Tud valaki ilyet? Én sehol nem látok megfelelőt. Lehet házimozi is.
Üdv
Most nem találom meg ezt az oldalt, ami foglakozik vele, de az 50es csomagból van egy "nem eredeti" sorozat.
Hol máshol, ha nem PPéter oldalán?! Burn.hu/CDGrab.hu
A hamis lemezeket nagy hengerben adják, Saha meg 3 db dobozost vett. Sokszor a Nero újratelepítése megoldja a problémát.
Most nem találom meg ezt az oldalt, ami foglakozik vele, de az 50es csomagból van egy "nem eredeti" sorozat.
Hol máshol, ha nem PPéter oldalán?! Burn.hu/CDGrab.hu
A koda-t nem a sal "szereli" össze? boltjába (is) kapható, nem merném megvenni.
A Koda Hong Kong-i márka (nekem van egy szórólapom) és a SAL a többi hangszóróit is Kínából veszi.
És akkor msot mit csináljak? Semmit? Megveszem egy boltban végre nem 100 ft-ost és pont evvel van a baj, érdekes...
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Hali!
Az a bajom hoyg vettem 3 Verbatim DVD-R lemez darabját 300 Ft-ért. Próbáltam kiírni rá filmet de azt írja ki mind a háromnál hogy a lemez nem üres, helyezzen be másikat. Neroval próbáltam írni. Miért van ez amikor totálisan üres?
Én is jártam így,csak 50db-os lemezt vettem,abból úgy 25-nél eztírta ki
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
RX-V357+Koda 860: 77600Ft (a hangszórók magukban 33 ezer)
Mindenáron ragaszkodsz a Yami 357-eshez?
Vegyél olcsó hangfalat,és drágább erősítőt.
Rendelj a netről,gyors,meg minden.
Nemtudom mennyire vagy nagy filmes,de hamar aztfogod mondani ez kicsi,és jobbkellene.
TV:Panasonic Px30 A/V:Harman/Kardon avr235
DVD:Philips dvp630 Cd:Technics SL-PG340 Center:Koda Sl601C
Front:Tannoy Sensys DC1Surr:Wharfedale H80-S30D
Sub:Wharfedale PC12+
A nem kiemeltek lecserélés alatt!
Hali!
Az a bajom hoyg vettem 3 Verbatim DVD-R lemez darabját 300 Ft-ért. Próbáltam kiírni rá filmet de azt írja ki mind a háromnál hogy a lemez nem üres, helyezzen be másikat. Neroval próbáltam írni. Miért van ez amikor totálisan üres?
Én is jártam így,csak 50db-os lemezt vettem,abból úgy 25-nél eztírta ki,(gondolhatod nemvoltam ideges)de volt,hogy elkezdte írni,aztán szar lett.Akármilyen lemezt raktam be.Szóval nekem az íróm adta meg magát,már nemvolthajlandó mindne lemezt felismerni.
Hali!
NA, most hívott ismerős eladó a MM-ből, ezek a szettek vannak:
RX-V357+Koda 860: 77600Ft (a hangszórók magukban 33 ezer)
És,ha ez az AV 860-as, amit az autohifi.hu-n is néztem, ott 52 ezerbe kerül ugyanez a hangszórószett, tehát nem kicsi az árkülönbség,és végre kinézetre is komolynak tűnnek a hangfalak.
Ugyanez a Yamaha Magnat monitor 991 szettel: 95 ezer,a hangszórók magukban 57 ezer
Quadral 5.0-ás szett 59 ezer.
Az eladó szerint a MAgnat nem jobb annyival, mint amennyivel drágább a Kodánál, illetve a Quadral nem drágább annyival a Magnatnál, mint amennyivel jobb.
Szóval döntsem el. :box:
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
- Szintén RX-V357 Wharfdale szettel 115 ezer.
Wh-kal (8.3) szerintem az a helyzet, hogy jobbat csak 70-80%-kal drágában tudsz venni újonnan, viszont a nála rosszabaknál 20-30%-kal drágább csak.
Az MM és egyéb vidékről elérhető helyekre gondolva. Ha maradna úgy is a kedvezmény, hogy más erősítőt választasz, az lenne a jó.
az ár nem tudom miért gyanús...
Értem, ksözi!
Éppen most volt a gyerek emgint, hogy itt van nála apénz, adjam máris az Eltaxokat neki, csak most meg gondolkodóba estem, hogy vagy maradnak az Eltaxok a javaslatotokra(ami azért nem hinném,hogy bármiben is jobb a Kodánál) és veszek hozzá surroundokat+centert. De ez esetben a 3 hangzórós Koda szett 20 ezere kerül. Ezt tisztán ki kell, fizessem, viszont 30 cm-esek a hátsók, ami azért tekintélyes méret, a hangot mondtam,hogy még nem hallottam és tudom,h. a méret+a hang között angy külnbségek lehetnek, de most a wattokon meg a Hz-ken kívül ez az egyetlen pont, amire így neten keresztül támaszkodni tudok.
A másik lehetőségem, hogy eladom 25-ért az Eltaxokat, és megveszem a 28900FT-s 5.0-ás Koda szettet, aminek az álló hangfal méretei ugyanazok,mint az Eltaxnak, csak éppen 2.5-10-16cm-es hangszórók vannak benne, szemben az Eltax 2.5-5-16-osaival.(A surroundok meg 25cm-esek) (ami éppenséggel nem nagy különbség, jobb minőségű hagnszórók simán szólnak jobban, kisebb méretben is,mint ezek, de azért az enyém már így is 3 éves-nem túlhajszolt-ez meg új lenne.
ÉS így tisztán 4 ezret kéne kifizetnem 5 új hangszóróért.
Na, hogy lenne jobb?
Ez a két surround+center összeállítás: KODA SL 601 S + KODA SL 601 C
Az 5.0-ás pedig ez: KODA AV 706F/S/
Kösz mindent!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Wh-kal (8.3) szerintem az a helyzet, hogy jobbat csak 70-80%-kal drágában tudsz venni újonnan, viszont a nála rosszabaknál 20-30%-kal drágább csak.
Az MM és egyéb vidékről elérhető helyekre gondolva. Ha maradna úgy is a kedvezmény, hogy más erősítőt választasz, az lenne a jó.
az ár nem tudom miért gyanús...
system
Köszi!
NAgyon kedvesek vagytok!
Azért azt tegyük hozzá, hogy ezeket az árakat jómagam is erősen kétségbe vonom, főelg a Wharfdale+Yamaha csoamgot 115-ért, ez nekem gynús.
De sajnos nem áll módomban bemenni és saját szememmel megtekinteni a kínálatot+árakat, azért kérdeztem tőletek, hátha valaki jártasabba z árakban.
Ja, és említette is itt valaki a másik dolgot, amit szerettem volna megkérdezni.
NEvezetesen, hogy drága erősítő+ólcsó hangfal, vagy fordítva, melyiktől várhatom a jobb eredmnyét, vagy mindkettő megoldás egyformán szr.
Én adok egy pontot a Yami+Wharfi duónak.A meghagyjuk a frontot, veszünk centert meg surroundot módszerrel nekme semmi bajom (nálam is ilyen a rendszer), de sokan ellenzik. Mert legalább a front+center legyen azonos.
Én is,csak valahogy az a kis Yami nemtetszik nekem(bár nemén veszem)
Az is igaz,hogy jó az egyforma center,meg front,csak ha szar,akkor tökmindegy nem?Mert abból indulok ki,hogy aki egyszer elkezdi fejleszteni,az nehezen áll majd le,és..most ha dob egy 20-ast a centerre,meg 2 backra.Nemsokat veszít,(akár el is ajándékozhatja)mert időmúlva dejólenne ha mégjobban szólna kicsit,meg miylen lenne..Na persze nemmindenki van így.De azért HagaNRG kollega úgylátom belelendült.
Az a baj ilyenkor,hogy gyorsankellene mindent kispénzből,ami az én bajom is volt régen,de mára már lehiggadtam.Inkább szépen csordogálva,de végül összefogállni a rendszer.
Tehát a lényeg,hogy most egy jobb avr,meg ólcsó hiányzó hangfalak.
Aztán jöhet a sub,amin lehetőleg nespóroljon az ember ha módja van rá.
Hali!
Olvasván tervedet,én azt tanácsolnám(tudom,hogy szűkös a keret)
Vegyél egy erősítőt,és 1pár rendesebb "polchangfalat"amit később hátratudsz rakni surrondnak.Vagy az általad emlitett meghagyásos,centerpolc megoldás jó,mert csak 20 ezerbekerül.
Nekem is koda centerem van,mert olcsó volt és a többi gyengeláncszemhez illeszkedik
Majd ha lesz keret,fullracserélem,és kész is.
Inkább akkor szánj többet az erősítőre,és vegyél 20-ért hangfalakat.
Ha 100-ad van,akkor már 80-ért egész jót kapsz!
Az erősítőn most ne spórolj!
Yamaha rx-v557 kb 71000 (6.1)
Pioneer vsx 915 79000 (7.1)
Denon avr 1706 75000 (7.1)
Ezek azért jobbak picit,mint a 357-es.
Beleférsz 100-ba aztán ráérsz majd hagfalcsréle apránként amint lesz rá pénzed.
Így gondolkoztam én is,vetem egy H/K avr235-öt meg egy WharfiPC12+-subot,mert ez fontos volt,hogy jó legyen,meg ugye Koda centert,ideiglenesen megteszi.
Az erősítő szupi,a sub jó,a többi meg elmegy,majd csere!
Ha lettvolna jó tv-m akkor vettemvolna rendes szettet,de az is kellett.
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 744
Én a lehetségesek közül ezt választanám. A Koda-ról semmi infóm, de nem sokat hallottam róla, és sejtésem szerint mindenképp a Wharfi alatt van. A Magnat egy fokkal jobb, de házimoziban az sem homorít akkorát. Wharfedale több embernek van itt a fóromon, és ahogy nézem, áltlános elégedettség van. Én adok egy pontot a Yami+Wharfi duónak.
hát én is ezt választanám. A koda-t nem a sal "szereli" össze? boltjába (is) kapható, nem merném megvenni.
Brio,DacMagic 200M + TMP táp,PC/PP V2/Audirvana,Revox B226,Hivox monitor,HiDiamond D3 hfkábel+D3 rca,IsoTek Premier/Initium/Hivox táp,Oyaide Neo usb a-b,QED QE6200 koax,AQ Forest RJ/E Ethernet,ifi LAN iSilencer,Viablue absorber+HS spike disc,NAD C552+AT120Eb+Hivox phono
- D-O-M-I
- Törzsvendég

- Értékelés: 138
Én a lehetségesek közül ezt választanám. A Koda-ról semmi infóm, de nem sokat hallottam róla, és sejtésem szerint mindenképp a Wharfi alatt van. A Magnat egy fokkal jobb, de házimoziban az sem homorít akkorát. Wharfedale több embernek van itt a fóromon, és ahogy nézem, áltlános elégedettség van. Én adok egy pontot a Yami+Wharfi duónak.
A meghagyjuk a frontot, veszünk centert meg surroundot módszerrel nekme semmi bajom (nálam is ilyen a rendszer), de sokan ellenzik. Mert legalább a front+center legyen azonos. De ha neked a frontoknak jó a Panasonic, akkor lehet érdemes megcsinálni, hogy centert+surrondot cserélsz. Max. később megveszed a hozzá illő frontokat.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon
Na, jól elvagyok magamban. Szóval nézegettem a Quatohifin az akciókat és ez a két cucc nem tűnik rossznak:
- KODA AV 706F/S/CY Házimozi hangfalszett- 28900 Ft
- Kenwood Home KRFV5070S Házimozi erősítő 47990 Ft.
- Illetőleg a 3. lehetőség, hogy Yamaha RX-V357+marad az Eltaxom frontnak+ 20 ezerért van Koda center+ surroundok. Végülis 7.9 kg a surroung, a center 6kg, a hangzásadatokat sztem fölösleges leírni, ezket a nem túl márkás hangszórókat úgyis emg kell hallgatni,de a súlyuk alapján mindenesetre kmolyabbank tűnnek, mnit a 2 tejfölösdöboz méretű és egyenként 1.5kg-s Pana hangszóróim. Így 80 ezerből kijövök.
Vagy eladom az Eltaxokat a Videoton erősítőmmel 25-ért (holnap már vinnék is ) és akkor emgveszem a 29 ezres teljes Koda szettet. Nekem bejön az Eltax hangja is, pedig 3 hagnszórója van, egy 2.5 cm-es csipogó, egy 5 cm-es közép, illetve egy 16-os mély. Ezek alapján már jobbank tűnik a full Koda szett, nemigaz??
Köszi! :box:
Esetleg,ha valaki tud Miskolc, illletve Nyíegy környékén valami komolyabb használt cuccot az említett 100 körüli árban, az is érdekelne esetleg.
Először is, bocs,h. a Yamha erőlködő topicjába is beírtam, de csak msto jöttem rá,hogy ez a problémám igazi helye.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni ismét, mivel sehogy sem bírok nyugodni a házimozi vásárlás
ügyében.
Most azt találtam ki, hogy a már betervezett erősítő mellé veszek egy 50-ás hangszórszettet
is.
Nem a legfullosabb márkákat szeretném, hanem abban kérném a tanácsotokat,hogy 100 ezres
keretből(az árban nincs benne a mélyláda) mit lehet kihozni, ami már sokkal jobban szól,mint
a 4 éves egydobozos Panám?
A haverom ma volt a MM-ben és szerinte a következő szettek vannak:
- Yamaha RX-V357 erősítő+Koda 5.0-ás, álló frontos szett-75 ezer Ft.
- Szintén ez az erősítő Mgnat 5.0-ás hangfalakkal, 85 ezer
- Kenwood valamiylen erősítő a Quatuhifi stúdiótól 5.0-ás Koda szettel, sajnos egyiknek sem
tudom a típusát. (gondolom, a Kenwood az a KR-F4070-es, az van 45-50 ezer közötti áron. Ez
végülis sokkal gyengébb tudású és szolgáltatású a Yamahától? Vagy,ha figyelembe vesszük a
nem túl komoly hangfalszettet, úgysem hozható ki a teljesítménytöbblet?)
Na most, nem tudom, nekem valahogy sántítanak ezek az árak,neten legalábbis sehol nincs
ennyirét MAagnat hangszórókkal szerelt rendszer.
Mi a véleményetek?
Tudom,hogy itt a legtöbbőtöknek ettől sokkal-sokakl drágább és igényesebb rendszere van,így
nehéz megítélni és osztályozni egy 75 ezres cuccot, de majd meghallagatás után meglátom, jó
lesz-e a választott szett nekem. Legalábbis bízom lenne, hogy még a elgolcsóbb, Koda
hangfalakkal szerelt ersőítő is magasan túlszárnyalja a Panámat, már csak a hangfalak sokkal
nagyobb méreteiből adódóan is. Természetesen tervezem később egy aktív mélyládával is
kiegíszíteni.
Van még egy másik megoldás is, hogy meghagyom első szettnek a már meglévő Eltaxokat(basszus
is egész szépen nyomják a jövendőbeli mélyláda megérkezéséig) és ehhez csak egy 2 háttér,
valamint egy center sugárzóból álló szettet veszek.
Úgy látom viszont,hogy,ha nem kompletten választok egy ilyen akcióban lévő családból,hanem
külön-külön veszem meg a hangfalakat, akkor már sokkal drágábban jön ki.
Megtisztelő segítségeteket előre is köszönöm!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11456
- Kapcsolat:
Próbálkozom egy mindent tudó DVD player vásárlásával, ami kép- és hangminőségben előrelépés a mostani Kiss 1504-hez képest.
Képileg digitálisan szeretném összekötni a DVI-os plazmámmal. Hangilag rendelkezik DTS konverterrel (mivel analóg sztereó hangcuccra tértem át, elég volt a sokcsatornás szenvedésből), normális hangminőséget produkál.
Nekem tökéletes megoldásnak tűnik a Denon 1920. HDMI kimenete van, ami, ha jól tudom, egy átalakítóval összeköthető a plazma DVI bemenetével. Van saját DTS-e, SACD, DVD-Audio kompatibilis, ami egyrészt néhány évre megkímélne az új vásárlástól, másrészt pedig talán hangminőségben is feljebb van egy normál DVD playerhez képest. No és árban is szimpatikus (70-80 eFt környéke). Bevallom, szeretném megspórolni a CD playert a rendszerből, ezért hajlandó lennék az átlag 40-50 ezernél kicsit többet adni egy DVD-ért.
Szerintetek jól gondolom mindezt? Vagy ne áltassam magam a jóhangú DVD player elképzeléssel?