Jó kis délután volt nekem is. A röpke 2 óra hamar eltelt. Mivel előtte csak összesen 4-5 órát tudtam foglalkozni a Trinnov-val, így nekem is meglepetés volt, hogy mennyire jól egyben van az egész.
Mindössze annyi történt, hogy kapott egy gyári reset-et, felépítettem a 9.4.6 layout-ot és trinnov ajánlás szerint beállítottam a 3D mikrofont. Lézerrel kimértem a hallgatói pont közepét, majd vízmértékkel beállítottam a segédkapszulák helyzetét. A mikrofon ledjével pedig megcéloztam a center sugárzó közepét. 1 ponton mértem, szintén Trinnov ajánlás szerint.
A mérés gond nélkül lefutott. Minden beállítást az optimizer által javasolt beállításon hagytam. Kapott egy Trinnov által generált target curve-öt. A végeredmény nagyon jó lett.
Így, hogy Csabi látogatása után még pár órát tudtam tesztelni, azt tudom mondani, hogy már ebben az állapotában is elérte a Cavern szintjét, sőt, van ahol még jobban is tetszik a végeredmény.
A szubok gyorsak, pontosak. A 3D tér az hogy is mondjam.... egy hatalmas burok. Nem lehet megállapítani a hangsugárzók pozícióját a teremben. Tökéletes az átmenet az egész moziban. Szerintem több részletet is hallok az effektekből. A frontoldal pedig még letisztultabb. A centerhang, a beszéd a cavern-nel is nagyon jó volt, de most még jobb lett. A 3D-s tér még jobban él, mint eddig. Csabi meg is jegyezte, hogy nem is érti azokat, akik azt mondják, hogy az atmos nem ad hozzá az élményhez.
Alapzaj nincs. Minden apró nesz, suttogás, tökéletesen hallható. Az egyik pillanatban még zúzás, a másikban az apró részletek... A meg elején amikor az óriás polip elkapja a búvárhajót... Csabi majdnem az ölemben kötött ki
Nyomasztó volt, ahogy szinte összeroppantott minket is a karjaival... de mondhatnám a 13 bengázi-t ahol a robbanás 120 dB csúccsal majd szétszedte a szobát (mondjuk egy csepp rezgést sem hallottunk), majd beterített minket a sok szapirka a robbanásból. Szinte minden darabot hallottunk ahogy hordta körülöttünk a szél. Még jó pár jelenetet sorolhatnék... A legnagyobb előrelépést eddig a térérzet jelenti szerintem. És innen csak feljebb van.
A JVC is jól vizsgázott. Egyre jobban tetszik az is és már nem sírom vissza a Christie-t. Persze van, amiben a DLP jobb, de a 4K felbontás, a sok részlet kárpótol. Valamint a nagyobb kontraszt is.
Az élesség pedig közel ott van, mint a Christie élessége. Lehetne kicsivel több fényerő, de azért túlélem valahogy...
Csabi ezt is megjegyezte, hogy mennyire jó az objektív élessége az egész vaszon felületén. És az olcsó xyscreen is tetszett neki, hogy mennyire nem látható a struktúrája.