Eleve azt mondtam, az elmúlt 2-5-10év amcsi, francia ...stb vígjátékok számomra nézhetetlenek, mivel szinte kizárólag erre építenek:DeLorean írta: ↑2023.06.09., pén. 12:46Na most ha szereted a tökfőzeléket, hiába mondod nekem, hogy az jó és te azt eszed minden nap, akkor sem fogom megenni.kargidje írta: ↑2023.06.08., csüt. 18:34Első kettő pont amit nem bírok: (túl)játsszák a szerencsétlent, bénát, irreálisan balf.szok felnőtt emberek, én ezen nem tudok szórakozni. Pont ilyen a Másnaposok is.
A 3. tévében volt jó pár hónapja, nem fogott meg, nem néztem 5-10percnél tovább.
Maradok ama másik, hihetőbb, hétköznapi vonalnál.
Te ezektől elkanyarodtál, svéd, koreai és hasonló filmeket, sorozatokat szeretsz, mert az amcsi az agyhalott és szar.
5 perc után kikapcsolod...
Ilyen esetben mit lehet mondani?
Első kettő pont amit nem bírok: (túl)játsszák a szerencsétlent, bénát, irreálisan balf.szok felnőtt emberek, én ezen nem tudok szórakozni. Pont ilyen a Másnaposok is.Alex_Aston írta: ↑2023.06.08., csüt. 14:38Ami nekem bejött "mostanság", mint amcsi vígjáték:
- Családi üzelmek
- Förtelmes főnökök
- Éjszakai játék
Ami nekem bejött "mostanság", mint amcsi vígjáték:
Mint már írtam nem a "maszturbációs problémája"-ról szól.DeLorean írta: ↑2023.06.08., csüt. 13:47Na de arra egyáltalán nem vagyok vevő.
Totál érdektelen számomra egy középkorú svéd nű maszturbációs problémája.
Simán lehet, hogy velem van a baj, de én szeretek szórakozni a filmeken, sorozatokon.
OK, néha belefér, ha egy kicsit elgondolkodtató, vagy éppen a egyetemes kérdéseket feszeget, de Jancsó munkásságát sem tartom nekem valónak.
Egyszerűen ez nem az én ízlésem.
De ha valaki azt szereti, az szerintem nem agyhalott - ha jó neki - nézze!
![]()
A NF jól bevált üzletpolitikája ez, hogy alacsony költségvetést adnak el nagy nevekkel (a sztár kifizetése után nem marad pénz másra). Egyben a nézők és sztárok sara is a jelenség.
Én megnézem az ajánlót, trailert, abból már többnyire lejön, érdekes-e nekem vagy nem. IMDB-re nem adok, mivel ismert színészek filmjeinél megy az elfogultság, mint nálad is jelen esetben Swarci, Stallone...stb.Alex_Aston írta: ↑2023.06.08., csüt. 11:33
Ahogy nézem, mindkét svéd mű 5 pont körül áll az IMDB-n.
Én az ilyeneket nagyon nagy fenntartásokkal kezelem. Már ami felülről 6 pont közeli, általában azok sem a legjobban sikerült darabok szoktak lenni, sok esetben egyszer nézős, de azért nem kidobott idő kategória NÁLAM.
Viszont ami 6 pontot sem ér el, az szinte kizárólag valami nagyon béna dolog szokott lenni, vagy nagyon réteg film.
Mindez persze szerintem, a saját ízlésem szerint.
Szupercella valóban jó kis Nosztalgia akció film volt, mert korábban nemigen, sőt gyakorlatilag egyáltalán nem volt olyan film, amiben együtt szerepelt volna a két "öreg", mint főszereplő. Expendablest leszámítva, ahol Schwarci gyakorlatilag csak kameózott, és a második részben is csak mellék szerepe volt.
Egyszerűen van, amihez a többség nem tud kapcsolódni vagy buta hozzá. A rétegtermékek és alkotások értelemszerűen nem a többséghez szólnak, így a többségi pontszámból ezt a tényt érdemes levonni, nem szükségképpen a tényleges értéküket tükrözik. A hektikusság ugyanakkor ezen a szinten garantált: van, amelyik tényleg tré és kidobott idő, egy másik meg titkos befutó, igazi kincs.Alex_Aston írta: ↑2023.06.08., csüt. 11:33Ahogy nézem, mindkét svéd mű 5 pont körül áll az IMDB-n.
Én az ilyeneket nagyon nagy fenntartásokkal kezelem. Már ami felülről 6 pont közeli, általában azok sem a legjobban sikerült darabok szoktak lenni, sok esetben egyszer nézős, de azért nem kidobott idő kategória NÁLAM.
Ahogy nézem, mindkét svéd mű 5 pont körül áll az IMDB-n.venomer írta: ↑2023.06.08., csüt. 11:18
Abban volt, ugye? Ha jól emlékszem, egy hifista vonal. A férjek csapatát mutatták be és állították be elvont, falkázó hobbistákként, inkább női, illetve laikus szemszögből, bár arrafelé lehet, hogy jobban a köztudatban, közelfogadásban van a dolog és akkor meg nem az elvontsága, inkább a kapcsolódható mivolta miatt volt jelen. Kicsit karcolt, kicsit vicces volt. Megvolt a maga bája ahogy összegyűltek és bólogattak a rigre, zenére. :)
A vígjátékok terén tényleg van a ripacskodásos a mainstreamen felül, azt már tényleg nehéz befogadni. Arnold&Stallone Szupercellája meg az egyik legjobb visszatekintés volt a klasszikus időkre, minden benne volt abban a filmben. Kicsit engedni kell a perfekcionizmusból, hogy élvezni tudjuk ezt a világot, mellé alább sem szabad adni - napi paradox.
Abban volt, ugye? Ha jól emlékszem, egy hifista vonal. A férjek csapatát mutatták be és állították be elvont, falkázó hobbistákként, inkább női, illetve laikus szemszögből, bár arrafelé lehet, hogy jobban a köztudatban, közelfogadásban van a dolog és akkor meg nem az elvontsága, inkább a kapcsolódható mivolta miatt volt jelen. Kicsit karcolt, kicsit vicces volt. Megvolt a maga bája ahogy összegyűltek és bólogattak a rigre, zenére. :)
Én iszom a szavaid, de Arnold filmjei szvsz akkoriban nagyot ütöttek. De tény, hogy elmúltak azok az idők, és sok filmje rosszul öregedett. Vagy inkább felnőttünk, és más az értékrendünk. Abban egyetértek, hogy színészi kvalitásai valóban nem kiemelkedőek. Egy fokkal több az arcmimikája mint Seagalnak.kargidje írta: ↑2023.06.07., szer. 20:12Azért agyhalott, mert annyira meg- és túljátsszák benne a hülyét, bénát, szerencsétlent, hogy már fáj nézni, és akkor ezen kellene nevetni, ez benne a vicces + még nem ritkán hozzá jön a túltolt ripacskodás, pl. francia vígjátékok!DeLorean írta: ↑2023.06.07., szer. 16:31
Nekem az "agyhalott" jelzővel van bajom.
Miért lenne agyhalott az amcsi, francia vígjáték?
Azért mert neked nem ez jön be és a svéd maszturbálósat szereted? De azért már agyhalott?
Arnold-nak mi állna jól? Legyen ő a számkivetett Tom Hanks helyett?![]()
Az meg, hogy nem alkotott maradandót - hát azzal sem értek egyet.
A T2 minden idők talán legjobbja a kategóriájában. Sorolhatnám még...
A régi top sztárokat meg jó látni manapság. Nem akármiben, de egy Fubar, ami akció-vígjáték - tökéletes.
De egyébként semmi gond, mindenki azt nézze, amit szeret. Ha valaki a svéd maszturbálósra gerjed, akkor nézze azt.
Szerencsére van mindenféle sorozat és film - mindenki meg tudja találni a neki valót.
![]()
Jó, igaz én nem szeretem a hülyéket sem nézni, sem hallgatni = ez nekem nem szórakoztató, inkább szenvedés, azaz kihagyom.
Az a svéd vígjáték meg nem az alpári oldaláról közelíti meg a témát, ahogyan a címéből következtetsz, hanem ilyen köntösbe bújtatva jeleníti meg egy középkorú nő magánéleti problémáit.![]()
Arnold az én meglátásom szerint semmi kiemelkedőt nem alkotott filmes téren, ama két filmet kivéve. Lehet neked elég annyi is, hogy (megöregedett) akciósztár újabb filmje, akkor hadd szóljon, dübörögjön a házi-mozi. Nálam ez már rég lecsengett.
... és most folytatom tovább a Private Lives c. sorozatot NF-en. Ami dél-koreai, szóval senkinek sem tetszene ez sem, úgyhogy nem is ajánlom.
Azért agyhalott, mert annyira meg- és túljátsszák benne a hülyét, bénát, szerencsétlent, hogy már fáj nézni, és akkor ezen kellene nevetni, ez benne a vicces + még nem ritkán hozzá jön a túltolt ripacskodás, pl. francia vígjátékok!DeLorean írta: ↑2023.06.07., szer. 16:31
Nekem az "agyhalott" jelzővel van bajom.
Miért lenne agyhalott az amcsi, francia vígjáték?
Azért mert neked nem ez jön be és a svéd maszturbálósat szereted? De azért már agyhalott?
Arnold-nak mi állna jól? Legyen ő a számkivetett Tom Hanks helyett?![]()
Az meg, hogy nem alkotott maradandót - hát azzal sem értek egyet.
A T2 minden idők talán legjobbja a kategóriájában. Sorolhatnám még...
A régi top sztárokat meg jó látni manapság. Nem akármiben, de egy Fubar, ami akció-vígjáték - tökéletes.
De egyébként semmi gond, mindenki azt nézze, amit szeret. Ha valaki a svéd maszturbálósra gerjed, akkor nézze azt.
Szerencsére van mindenféle sorozat és film - mindenki meg tudja találni a neki valót.
![]()
Ezt nem láttam, de a Szexi svédek (Lust) c. (a HBO Max kínálatából, sajnos, kikerült) sorozat igen szórakoztató volt, nem öncélú szexi komédia, hanem komoly témákat, problémákat is feszegetett vicces módon.DeLorean írta: ↑2023.06.07., szer. 11:02
The Year I Started Masturbating (2022) - feliratos Svéd vígjáték
https://www.imdb.com/title/tt15411160/
...
Ez mijez?
Gyengébbek kedvéért az nem sorozat, igaz, csak a keményeknek
Én azt már egyáltalán nem várom. Sajnos túlságosan megfertőztek az Alapítvány-könyvek ahhoz, hogy el tudjam viselni azt a pécés katyvaszt, amit Alapítvány néven volt pofája kiadni az Apple-nek. Ha nem Alapítvány lenne a címe, és a nevek sem onnan lennének véve, akkor lehet, hogy nézhetőnek tartanám, bár a szegény elnyomott feketék bolygója meg a klónozott császár melodrámája akkor is gyomorbántalmakat idézne elő nálam....
81-es archivum megvolt már? Minden benne van amit keresel. Nálam maximális élmény volt.DeLorean írta: ↑2023.06.06., kedd 09:54Persze - így van!![]()
A Lost óta várok valami érdekeset, ami a családnak is tetszik.
A From kicsit belassult a második évadra, de az a jó benne, hogy gőzöm sincs hová fogják kifuttatni a történetet.
Enyhe utalások vannak erre-arra, de bármi lehet belőle.
Remélem jó lesz!
Még egy Dark szerű sorozat kellene nekem...![]()
Az 1899-et megkóstoltad már? A Dark alkotóitól van. Az is misztikus. Vagy ha időutazós, párhuzamos alternatív univerzumos, akkor a klasszikus A rejtély. Az utóbbi évadról évadra kialakuló, brutál sztorival.DeLorean írta: ↑2023.06.06., kedd 09:54Persze - így van!![]()
A Lost óta várok valami érdekeset, ami a családnak is tetszik.
A From kicsit belassult a második évadra, de az a jó benne, hogy gőzöm sincs hová fogják kifuttatni a történetet.
Enyhe utalások vannak erre-arra, de bármi lehet belőle.
Remélem jó lesz!
Még egy Dark szerű sorozat kellene nekem...![]()
Vagy két tehetséges feltörekvő. Merjük befogadni az újat. A fájás rizikója persze ott van, nem tagadom. Na nézzük mit hoz az E03.