Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

William
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 261

Re: Házimozi erősítők,processzorok

Hozzászólás Szerző: William »

A Marantz beépített felkonvertálójáról több tesztben azt mondják, hogy nem kell csodát várni tőle.
Ezt csak egymás mellé téve lehetne megállapítani egy teszt alkalmával.

cisco írta:
2023.02.06., hétf. 18:15
Den írta:
2023.02.06., hétf. 14:24
A leírtak szerint Szepesi- Zozinak és én: 35 M2- es szobát használunk házimozira. Szepesi 3 méteres képet vetít, Zozi 3.15 m- t én pedig 4 m széleset.
Gratulálunk, akkor te vagy a legnagyobb ... :)

Amúgy azt írod hogy a madvr = marantz felkonvertáló? jaj de jó, akkor mindenki megnyugodhat...nem kell 3,5 milliót költeni....várj, de kell :D
NAD T778

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: cisco »

Den írta:
A leírtak szerint Szepesi- Zozinak és én: 35 M2- es szobát használunk házimozira. Szepesi 3 méteres képet vetít, Zozi 3.15 m- t én pedig 4 m széleset.
Gratulálunk, akkor te vagy a legnagyobb ... :)

Amúgy azt írod hogy a madvr = marantz felkonvertáló? jaj de jó, akkor mindenki megnyugodhat...nem kell 3,5 milliót költeni....várj, de kell :D

William
Fórumlakó
Fórumlakó

Én megvettem egy 8805 processzort Szepi legjobb barátjától, akit Szepi arra tanította, hogy a "processzoron a kép csak keresztül megy"!

Milyen végfokot használsz a processzorhoz?
Egy 8015 nem lehet elég? Az is tudja elvileg ezt a képminőséget, nem?
Hangban lehet más a proci+végfok?
NAD T778

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 729

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Den írta:
Ezt a reakciót vártam. Le vagytok maradva ezek szerint, mert nem láttam, az csak gagyi lehet! Miért nem láttad? A Házimozi Stúdió miért kiáltja ki világszabadalomnak az általuk kínált képfelkonvertáló kütyüt? Ott van rögtön megtalálod kb 8 ezer Dollárért. Én kicsiben megvettem a Marantznál és nem, hogy működik, hanem megkétszerezi a kép minőségét és a vetíthető képméretet!
Kép
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 108

Hozzászólás Szerző: Den »

Ultra high end házimozi építők! Íme egy őszinte, részletes és tanulságos írás a madVR Envy Extreme videó processzorról, amely drámai képminőségjavító képességének köszönhetően robbanásszerűen terjed a topkategóriás házimozi felhasználók körében! ---» https://www.hazimozistudio.hu/madvr-ext ... zor-teszt/

Vagy Marantz 8805, 8805A

Eindhoven (2021. május 27.)-Marantz® ma bejelentette új zászlóshajó készülékét, a Marantz AV8805A 13.2
csatornás AV előerősítőt, amely 8K HDMI 2.1 kompatibilitással rendelkezik.
Az AV8805A a nagyra becsült AV8805 frissítése, most számos jelentős frissítéssel, többek között 8K/60Hzes
felskálázással és jeltovábbítással, 4K/120Hz-es jeltovábbítással, HDR10+, Dynamic HDR, HDCP 2.3,
valamint a HDMI 2.1 által lehetővé tett egyéb technológiákkal és a 40 Gbps sávszélesség-támogatással a
korlátok elkerülése érdekében.
A Marantz hosszú élettartam és a kategóriaelső termékei első osztályú ügyféltámogatása iránti
elkötelezettségének megfelelően az eredeti Marantz AV8805 modell meglévő tulajdonosainak lehetősége van
arra, hogy AV-előerősítőjük HDMI/Digitális panelét AV8805A specifikációra frissítsék, ha felveszik a
kapcsolatot egy jóváhagyott Marantz-kereskedővel.
Többcsatornás fejlesztések
Az AV8805A fejlett többcsatornás képességekkel büszkélkedhet, a DTS:X Pro® támogatással, amely akár 13
csatornás DTS:X dekódolást is lehetővé tesz olyan hangsugárzó konfigurációkhoz, mint a 7.2.6 vagy a 9.2.4.
Ugyanezek a konfigurációk a legújabb IMAX Enhanced filmekben való elmerüléshez is használhatók.
További támogatott 3D hangformátumok: Dolby Atmos®, Dolby Atmos Height Virtualization Technology,
DTS:X®, DTS Virtual:X™, IMAX® Enhanced és Auro-3D®. A legújabb magassági virtualizációs technológiák
külön magassági csatornák szükségessége nélkül virtuális magassági hatásokat hoznak létre egy
könnyebben kezelhető 7.1-es, 5.1-es vagy 2.1-es hangsugárzó elrendezésből.
Képjavítás HDMI-n keresztül
Az AV8805A dedikált 8K-kompatibilis HDMI 2.1 bemenete mostantól lehetővé teszi a 8K/60Hz és 4K/120Hz
video jeltovábbítást. Emellett új HDR formátum támogatás is rendelkezésre áll, beleértve a HDR10+ és a
Dynamic HDR-t, míg a Quick Media Switching (QMS) nevű új HDMI funkció lehetővé teszi, hogy a forrás
azonnal képkocka sebességet váltson a képernyő elsötétítésének kiküszöbölése érdekében. A HDR10, a HLG
(Hybrid Log Gamma) és a Dolby Vision továbbra is támogatott, akárcsak a 4:4:4 Pure Color almintavételezés
és a BT.2020 jeltovábbítás.
Az AV8805A képes a meglévő HD és 4K tartalmak 8K-ra történő felskálázására is, így még a legrosszabb
forrásanyagokat is feljavíthatja, és új életet lehelhet kedvenc tartalmaiba. Továbbra is támogatott az eARC
(Enhanced Audio Return Channel), amely lehetővé teszi a veszteségmentes és objektumalapú hangátvitelt,
például a DTS:X és a Dolby Atmos hangátvitelt a TV-alkalmazásokból vagy a csatlakoztatott eszközökről
egyetlen HDMI-kábel segítségével.
A lelkes játék rajongók nemcsak a 4K/120 Hz-es átvitelből, hanem a változó képfrissítési sebességből (VRR)
is profitálhatnak, amely csökkenti a képkocka szakadását és pontos, éles képet biztosít. Az automatikus
alacsony késleltetési mód (ALLM) és a gyors képkocka-továbbítás (QFT) csökkenti a késleltetést, így soha
többé nem marad le egy lépéssel sem a versenytársak mögött.
Az új Marantz AV8805A ára 4299 euró/ 3899 font, és a jövő hónaptól kapható a hivatalos Marantzkereskedőknél.
Az AV8805 tulajdonosok számára az "A" specifikációra való frissítés közvetlenül a Marantz
kereskedőknél foglalható le, és 749 €/679 £-ba kerül.
Front SVS Ultra Evolution Pinnacle
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Sub SVS SB16 Ultra, SB4000
2 back SVS Ultra Tower 6 atmos Polk SE20 Signature Elite
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
2 végfok Emotiva XPA GEN3 7ch
Vászon fix keretes 400x225 cm 4K diamond 16:9 1,4 gain
Epson 12000B

mancsi1974
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: mancsi1974 »

m
Miez a kütyü?Én megnézném érdekelne?

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Ezt a reakciót vártam. Le vagytok maradva ezek szerint, mert nem láttam, az csak gagyi lehet! Miért nem láttad? A Házimozi Stúdió miért kiáltja ki világszabadalomnak az általuk kínált képfelkonvertáló kütyüt? Ott van rögtön megtalálod kb 8 ezer Dollárért. Én kicsiben megvettem a Marantznál és nem, hogy működik, hanem megkétszerezi a kép minőségét és a vetíthető képméretet!
5- 6 éve létező technika, de ma is: "ha nem ismerem az nem lehet jó" feltételezést váltja ki. Talán nézd meg, de több helyen meg is veheted! És ne szarozd le, meg ne szóld le, mert még nem láttad!
Én megvettem, itt az AVX- en hirdette vagy 3 hónapig az eladó!
Ahogy bekapcsoltam a 4K és a 60Hz- es lehetőséget, 10 másodperc múlva nyúltam a projektor távjáért, hogy kinagyítsam a képméretet, ameddig csak lehet.
4 méter széles képnél nem tudok nagyobbat vetíteni, de lehetne.

Ez nem jó, vagy nem jó kérdése, hanem egy 5- 6 éve létező technika, ami elképesztő képminőség javulást eredményez.
Nem tudom miért nem esik szó róla, én már 2 éve használom és csodálom, hogy mire képes és mások miért nem fedezték fel eddig.
Gyakorlatilag megkétszerezi a Marantz felkonvertálása a vetíthető képméretet a sokkal jobb képminőség által.
A 8805A pedig már a 4K- 8K 120 Hz képfrissítésre is képes, a projektorom is és a képkábeleim is. Csak nincs film, nincs média lejátszó.

Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 613

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

És akkor ezt mind nézed egy rezegtetős 4k(1080p) lcd-vel? Na ne nevettess…😁

Zozinak nem kell megvenni semmit, madvr teszi szepen a dolgat!

Den
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Még 3 évvel ezelőtt felhívtam több házimozis céget és megkérdeztem tőlük, hogy mit tudnak a Marantz processzor kép felkonvertálásáról? Azt mondták semmit nem tudnak róla és nem is hisznek benne, hogy bármit is érne!!!!!!!!!!!!!!
Én megvettem egy 8805 processzort Szepi legjobb barátjától, akit Szepi arra tanította, hogy a "processzoron a kép csak keresztül megy"!
Ha volt valaha mondat, aminek köze nincs a valósághoz, akkor ez az!
Az összes filmet 3840x2160 pixelre felkonvertálja- ha beállítja a tulaj-, illetve még ezen felül 24 helyett 60 képkocka másodpercenkénti frissítés is elérhető! Erre mondják azt,hogy """drámai képminőség javulás""" érzékelhető!
Ezért nézek én már évek óta 4 méter széles vászonra vetített rendkívül pazar képminőséget.
Amióta megvan az Epson laser 12000B, már megszűnt minden további fejlesztésre való igényem, mert ilyen képminőségről még álmodni sem mertem a rengeteg félrevezetés miatt! A vászon nagyságára gondolok és az arra vetített Alumen értékekre célzok!
A 8805- nél ráadásul a főpanel cseréjével 8K- ra való felkonvertálás érhető el 8805A, aminek semmi értelmét nem látom még.
Így is a rengeteg szolgáltatását kihasználva, de főleg a teszthang segítségével és az ultra high- end hangfalaimnak: 7.2.6 felállással, mind képi, mind hang terén az az érzésem, hogy én végleg megérkeztem!

A Zozinak: marad 2 lehetőség.

1- eladni a böhöm nagy 1080p projektort óriási veszteséggel,
2- vagy megvenni hozzá a Házimozi Stúdió által forgalmazott képfelkonvertáló számítógépet.
Center SVS Ultra
Surround SVS Ultra
Processzor Marantz AV10
Média Zidoo UHD5000
Epson 12000B

DeLorean
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1635

Hozzászólás Szerző: DeLorean »

William írta:
2023.02.03., pén. 23:12
A régi konstrukció hangjával biztosan nincs gond de egy AVR-nél fontos a legújabb műszaki tartalom is.
Ahogy nézem az ARCAM-ok "csak" 4K-t tudnak míg a Marantz erősítők már a 8K-t is. Ennek a jövőben lesz szerepe az értékvesztésnél.
Hát, azért 8K teljesen felesleges most is és később is.
Az új Marantz szériánál a Dirac, ami fontos és jó.

Az Arcam újabb szériája helyett én biztosan Marantz-ot vennék.
:smile32:

Gbardo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: Gbardo »

A régi konstrukció hangjával biztosan nincs gond de egy AVR-nél fontos a legújabb műszaki tartalom is.
Ahogy nézem az ARCAM-ok "csak" 4K-t tudnak míg a Marantz erősítők már a 8K-t is. Ennek a jövőben lesz szerepe az értékvesztésnél.

Az AVR5 feletti modellek HDMI2.1vel vannak ellátva(AVR11,21,31), de van lehetőség HDMI board upgrade-re az ötösnél, és a korábbi modelleknél is (AVR10,20,30). Szerintem teljesen korrekt lépés, hogy van olyan modelljük, amiben nincs olyan feature, amit jelen pillanatban nem, és elképzelhető, hogy a jövőben sem fogsz használni.
Én csak leírtam a saját tapasztalatomat, hogy egy korábbi sztereóban meglepően jól szóló AVR (Anthem) után az ARCAM nekem sokkal jobban tetszik sztereóban, plussz van TIDAL Connect, MQA, ami, ahogy nézem a NADnál is megvan.
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi

William
Fórumlakó
Fórumlakó

-KP- írta:
2023.02.03., pén. 22:22
Gbardo írta:
2023.02.03., pén. 16:41
Én egy Anthem MRX510et "cseréltem" Arcam AVR5-re.
Az egy majdnem 10 évvel ezelőtti konstrukció.
NAD T778

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1677

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Gbardo írta:
Én egy Anthem MRX510et "cseréltem" Arcam AVR5-re.
Az egy majdnem 10 évvel ezelőtti konstrukció.

Exclusive
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: Exclusive »

Gbardo írta:
2023.02.03., pén. 20:56
Exclusive írta:
2023.02.03., pén. 18:13
Gbardo írta:

Ha már Arcam, akkor én biztosan nem a leggyengébb AVR5-öt ajánlanám, hiszen ő a belépőszintet képviseli. Ha fontos a sztereó hang is, akkor minimum AVR31 jöhetne szóba, de sajnos az is gyengében teljesít sztereón, mint a Arcam AVR750/850
Minél újabbak, modernebbek a házimozi erősítők, annál inkább nem áldoznak a sztereó hangra a gyártók. Sajnos mióta átvette a Harman az Arcam irányítását, azóta az újabb Arcam házimozi erősítőket inkább mozira hangolják, mint ahogy a többi gyártó is teszi.
Arcam vonalon valóban belépő szint :). Nem tudjuk milyen, és mekkora hangfalakat szeretne meghajtani, milyen térben. Nekem jelenleg két B&W CM6 S2 a front, amiket pont jövő héten cserélek B&W 702 S2-re. Eddig nem volt problémám a teljesítménnyel, ha lesz, akkor veszek hozzá sztereó végfokot, vagy egy 5-7 csatornásat. Természetesen a legegyszerűbb a legdrágábbat ajánlani, ami biztos jó, de én ilyen szegény gyerek vagyok, aki vízzel főz :)
Én amit ajánlottam az a AVR750/850. Nem a legdrágább, még az AVR5.nél is olcsóbban hozzálehet jutni és az AVR31-nél is jobb a hangja sztereón.

Gbardo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Exclusive írta:
2023.02.03., pén. 18:13
Gbardo írta:

Ha már Arcam, akkor én biztosan nem a leggyengébb AVR5-öt ajánlanám, hiszen ő a belépőszintet képviseli. Ha fontos a sztereó hang is, akkor minimum AVR31 jöhetne szóba, de sajnos az is gyengében teljesít sztereón, mint a Arcam AVR750/850
Minél újabbak, modernebbek a házimozi erősítők, annál inkább nem áldoznak a sztereó hangra a gyártók. Sajnos mióta átvette a Harman az Arcam irányítását, azóta az újabb Arcam házimozi erősítőket inkább mozira hangolják, mint ahogy a többi gyártó is teszi.
Arcam vonalon valóban belépő szint :). Nem tudjuk milyen, és mekkora hangfalakat szeretne meghajtani, milyen térben. Nekem jelenleg két B&W CM6 S2 a front, amiket pont jövő héten cserélek B&W 702 S2-re. Eddig nem volt problémám a teljesítménnyel, ha lesz, akkor veszek hozzá sztereó végfokot, vagy egy 5-7 csatornásat. Természetesen a legegyszerűbb a legdrágábbat ajánlani, ami biztos jó, de én ilyen szegény gyerek vagyok, aki vízzel főz :)
Sony AG9 65"/Sony VPL-HW55ES/Screenline WavePlus Tensione 96"/Arcam AVR5/Oppo103D/CA CXN V2/B&W CM6 S2/B&W CMC S2/B&W M1/B&W PV1D/Audioquest Rocket 44/Audioquest X2/Audioquest Boxer/Audioquest Sydney/vmi Hama hdmi

Exclusive
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Gbardo írta:
William írta:
2023.02.01., szer. 18:08
NAD T778-ról tapasztalata valakinek?
Mi mást ajánlanátok inkább házimozira ÉS sztereo-ra?
(Marantz Cinema 50/60, Marantz 8015)

T778.jpg
Én egy Anthem MRX510et "cseréltem" Arcam AVR5-re. Sztereóban sokkal jobban szól, van benne Tidal Connect MQA-val, a Cambridge CXN V2 streamer-em eladtam, mert az Arcam-ból jobban szólt a Tidal stream, bár nincs HDMI 2.1 és Dirac, de ezek a feature-ök nem érdekelnek. Szerintem ár/érték arányban verhetetlen.

Gbardo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

DeLorean írta:
2023.02.01., szer. 20:20
William írta:

T778.jpg
Kicsit drágább, de én ezt venném:

primare-spa25-front-scaled.jpg
Ezt még nem is jött ki :) , de biztos jó lesz majd.

Gbardo
Nincs visszaút
Nincs visszaút

William írta:

T778.jpg
Én egy Anthem MRX510et "cseréltem" Arcam AVR5-re. Sztereóban sokkal jobban szól, van benne Tidal Connect MQA-val, a Cambridge CXN V2 streamer-em eladtam, mert az Arcam-ból jobban szólt a Tidal stream, bár nincs HDMI 2.1 és Dirac, de ezek a feature-ök nem érdekelnek. Szerintem ár/érték arányban verhetetlen.

Exclusive
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

William írta:

T778.jpg
Ha a sztereó is fontos, akkor erősen ajánlom az Arcam erősítőket és lehetőleg AVR750/AVR850 (atmos).

rooland
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: rooland »

Elképzelhető, hogy valami ilyesmi lehetne a megoldás!?

https://www.conrad.hu/p/koztes-dugasz-h ... FNEALw_wcB

rooland
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Laci79 írta:
2023.02.02., csüt. 12:35
rooland írta:
2023.02.02., csüt. 09:05
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egy új Marantz NR1200 van HDMI-vel TV-re kötve. ARC-on jön vissza a hang. Ha nézünk pl. Netflix-et, akkor változó gyakorisággal, de megszakad a hang, csak egy pillanatra, aztán minden megy tovább. Ilyenkor az erősítő kijelzőn lévő PCM felirat is kialszik arra a pillanatra, mintha nem kapna "adatot". Valamikor ritkábban (fél óránként), de van hogy sűrűbben (precenként) teszi ezt filmezés alatt. Nagyon idegesítő. A Marantz előtt egy régebbi Denon AVR-1611 házimozi erősítő volt használva, ugyanígy TV-re kötve, az soha nem csinált ilyet.
Ötlet, hogy mi lehet ez? Köszi!
Hello!
Nálam Denon erősítő csinálja ugyanezt.. Vagy haszonlót.. Ha fel, vagy lekapcsolunk egy lámpát, akkor pillanatra elmegy a hang.. Mindegy, hogy konyha, vagy valamelyik szobában kapcsolunk, a hang elmegy egy pillanatra. Nem értem ez mitől van..
Na ez érdekes tapasztalat. Ilyen aztán nálunk is van dögivel (panel csoda). A régi Denon is csinálta, hogy néhány lámpa kapcsolásnál, mélyláda ki-/be kapcsolásnál elment a hang stb. Viszont filmezés közben nem szakadt meg soha, ha néztük és nem kapcsolgattunk. Gondolom valami földhurok hiba van ilyenkor, kéne valami szűrő az erősítő elé.

Laci79
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Laci79 »

rooland írta:
2023.02.02., csüt. 09:05
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy egy új Marantz NR1200 van HDMI-vel TV-re kötve. ARC-on jön vissza a hang. Ha nézünk pl. Netflix-et, akkor változó gyakorisággal, de megszakad a hang, csak egy pillanatra, aztán minden megy tovább. Ilyenkor az erősítő kijelzőn lévő PCM felirat is kialszik arra a pillanatra, mintha nem kapna "adatot". Valamikor ritkábban (fél óránként), de van hogy sűrűbben (precenként) teszi ezt filmezés alatt. Nagyon idegesítő. A Marantz előtt egy régebbi Denon AVR-1611 házimozi erősítő volt használva, ugyanígy TV-re kötve, az soha nem csinált ilyet.
Hello!
Nálam Denon erősítő csinálja ugyanezt.. Vagy haszonlót.. Ha fel, vagy lekapcsolunk egy lámpát, akkor pillanatra elmegy a hang.. Mindegy, hogy konyha, vagy valamelyik szobában kapcsolunk, a hang elmegy egy pillanatra. Nem értem ez mitől van..

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2097

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

William írta:
T778.jpg
Volt szerencsém hozzá moziban kalibrálni, aztán sem nekem sem a gazdának nem tetszett, amit sikerült belőle kihozni. Sajnos nem tudott annyit, amit elvártunk volna. Aztán ment is a háztól.
7015-ös is jobb választásnak tartom, múltkor egy JBL szettel kalibráltam SB4000-rel és tök jó lett. Aztán ott is beindult a bogár és most proci és végfok lesz.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1677

Hozzászólás Szerző: -KP- »

William írta:

T778.jpg
Anthem, Arcam.

Esetleg ránézhetsz a Rotelekre is.

rooland
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”