Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: bigwinnie »

ZolaBA írta:
2023.01.06., pén. 16:57
bigwinnie írta:
2023.01.06., pén. 15:05
elkerülvén, hogy rossz helyen vágjak lyukat, vagyis pont egy gipszkarton tartó profilnál, ezek helyét akár egy hőkamerával lehetne csekkolni. Vagy ez hülye ötlet, nem látszódna? Hőkamerát lehet bérelni.
Van erre kereső célszerszám, ami mutatja a fémet, áramot, fa szerkezetet, stb.

Nekem pl. ilyen van: https://www.bosch-professional.com/hu/h ... 0601081000
Amúgy konkrétan ezt a Bosch-t ne vegye meg senki, szerintem szar, de azért van amikor működik ;)
Hasonló nekem is van: https://www.conrad.hu/p/bosch-truvo-vez ... 00-1445720
De kb. mindenhol sipolt :D Ezért gondoltam, hogy jobb lenne belátni valahogy.

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

bigwinnie írta:
2023.01.06., pén. 15:05
elkerülvén, hogy rossz helyen vágjak lyukat, vagyis pont egy gipszkarton tartó profilnál, ezek helyét akár egy hőkamerával lehetne csekkolni. Vagy ez hülye ötlet, nem látszódna? Hőkamerát lehet bérelni.
Van erre kereső célszerszám, ami mutatja a fémet, áramot, fa szerkezetet, stb.

Nekem pl. ilyen van: https://www.bosch-professional.com/hu/h ... 0601081000
Amúgy konkrétan ezt a Bosch-t ne vegye meg senki, szerintem szar, de azért van amikor működik ;)
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TSanyi írta:
2023.01.06., pén. 14:41
bigwinnie írta:
2023.01.06., pén. 14:01

Bevallom, fogalmam sincs. Mi 2021 októberben költöztünk be, semmit nem kellett csinálni, még festeni sem. Az előző tulaj 2015-ben TELJES mértékű felújítást csinált, de ezt értsd úgy, hogy a 4 falon kívül kb. mindent is! De amúgy van még egy emelet, bár nem értek ezekhez az építeszeti dolgokhoz, de 2 szint között mennyezetre szokás szigetelést tenni!?
Nem akartam bő lére ereszteni, és az összes lehetőséget leírni(társasház stb.), de így talán nincs szigetelés, könnyebb fúrni, faragni.

Esetleg egy porszívó gégecsövét befordítva bedugni a másik oldalról egy könnyű pl. nylonzacskóra cérnát, vékony madzagot kötni, és dróttal vagy valamivel ameddig lehet eljuttatni a zacsit hogy a porszívó beszívja, és akkor már be is húzhatod a kábelt. Nem biztos hogy járható, de egy ötlet!😀
:D Furfangos! :) Nekem mondjuk ettől kicsit "technikálisabb" ötletem volt: elkerülvén, hogy rossz helyen vágjak lyukat, vagyis pont egy gipszkarton tartó profilnál, ezek helyét akár egy hőkamerával lehetne csekkolni. Vagy ez hülye ötlet, nem látszódna? Hőkamerát lehet bérelni. Aztán igazából már megy a telefonnal bekukucskálós, körbefotózós megoldás is, vagy amin meglepődtem, ~5e Ft körül lehet kapni 5m-es endoszkópos kamerát. Szerintem arra a célra, hogy megnézzem, mi és hol van a gipszkarton fölött, ez is teljesen megfelelő! :rolleyes:

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 449

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

bigwinnie írta:
2023.01.06., pén. 14:01

Bevallom, fogalmam sincs. Mi 2021 októberben költöztünk be, semmit nem kellett csinálni, még festeni sem. Az előző tulaj 2015-ben TELJES mértékű felújítást csinált, de ezt értsd úgy, hogy a 4 falon kívül kb. mindent is! De amúgy van még egy emelet, bár nem értek ezekhez az építeszeti dolgokhoz, de 2 szint között mennyezetre szokás szigetelést tenni!?
Nem akartam bő lére ereszteni, és az összes lehetőséget leírni(társasház stb.), de így talán nincs szigetelés, könnyebb fúrni, faragni.

Esetleg egy porszívó gégecsövét befordítva bedugni a másik oldalról egy könnyű pl. nylonzacskóra cérnát, vékony madzagot kötni, és dróttal vagy valamivel ameddig lehet eljuttatni a zacsit hogy a porszívó beszívja, és akkor már be is húzhatod a kábelt. Nem biztos hogy járható, de egy ötlet!😀

Neger
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Neger »

Ha van felette emelet akkor szinte biztosan nincs szigetelés és párazáró, vágd ki a hangszóró helyét és nézz be, nekünk egy kommunikációs kábel maradt ki,be tudtam húzni, kicsit kínlódás de megoldható. Ha van neked vagy ismerősnél egyszerű aliexpresszes/ebayes endoszkópos kamera, pl autószerelőnél azzal könnyebben a helyzet. Egyik oldalról bedugtam a vezetőt ameddig ment, másik oldalról meg egy hosszú kampós merev dróttal megkerestem.(két emberes).

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

TSanyi írta:
2023.01.06., pén. 13:50
bigwinnie írta:
2023.01.06., pén. 11:18
Sziasztok! Nem konkrétan moziszoba építés témában érdeklődnék, de ezt találtam a legalkalmasabb topiknak. Nappali a helyszín. Vettem két mennyezetbe építhető hangsugárzót Atmos-hoz, a jelenlegi front height-ok helyett. Gipszkarton álmennyezetünk van. Nem tudom, hogyan lenne a legegyszerűbb behúzni a kábelt. Fogalmam sincs, hol, és mi minden van az álmennyezetben (elektromos kábelek, UTP kábelek, központi szellőztető csöve). Kb. 4,5-5m lenne a táv a hangszórók helye és a falon lévő TV közt. TV fölött van egy rejtett LED szalag, és ott van egy kis szervioz ajtó a táphoz, vezérlőhöz. Itt talán be lehetne menni az álmennyezetbe a hangfal kábelekkel, de hogy aztán innen hogy juttatom el a 2 hangsugárzóhoz, rejtély. Ma volt nálam villanyszerelő (más miatt), és kérdeztem őt, de azt mondta ez szerinte bontással jár, több helyen kéne nyílás, hogy hozzáférhető legyen, át lehessen vezetni a kábelt. Gondoltam, megérdeklődöm, hátha van valéakinek ötlete, hogyan kivitelezhető egyszerűen ez a mutatvány. Az is eszembe jutott, hogy valami házimozi rendszer/szoba építéssel foglalkozó céget kérek meg rá, de gondolom nem 2 fillért kéne fizetni ezért :(
A gipszkarton felett közvetlen párazáró fólia van? Mert ha szigetelőanyag van a párazáró felett, és nem légzárt a fólia a pára ott fog felszökni a szigetelésben koncentráltan. Persze sok helyen így van, de ettől még nem szerencsés. Tudom, ez nem válasz a kérdésre.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

bigwinnie írta:
2023.01.06., pén. 11:18
Sziasztok! Nem konkrétan moziszoba építés témában érdeklődnék, de ezt találtam a legalkalmasabb topiknak. Nappali a helyszín. Vettem két mennyezetbe építhető hangsugárzót Atmos-hoz, a jelenlegi front height-ok helyett. Gipszkarton álmennyezetünk van. Nem tudom, hogyan lenne a legegyszerűbb behúzni a kábelt. Fogalmam sincs, hol, és mi minden van az álmennyezetben (elektromos kábelek, UTP kábelek, központi szellőztető csöve). Kb. 4,5-5m lenne a táv a hangszórók helye és a falon lévő TV közt. TV fölött van egy rejtett LED szalag, és ott van egy kis szervioz ajtó a táphoz, vezérlőhöz. Itt talán be lehetne menni az álmennyezetbe a hangfal kábelekkel, de hogy aztán innen hogy juttatom el a 2 hangsugárzóhoz, rejtély. Ma volt nálam villanyszerelő (más miatt), és kérdeztem őt, de azt mondta ez szerinte bontással jár, több helyen kéne nyílás, hogy hozzáférhető legyen, át lehessen vezetni a kábelt. Gondoltam, megérdeklődöm, hátha van valéakinek ötlete, hogyan kivitelezhető egyszerűen ez a mutatvány. Az is eszembe jutott, hogy valami házimozi rendszer/szoba építéssel foglalkozó céget kérek meg rá, de gondolom nem 2 fillért kéne fizetni ezért :(
A gipszkarton felett közvetlen párazáró fólia van? Mert ha szigetelőanyag van a párazáró felett, és nem légzárt a fólia a pára ott fog felszökni a szigetelésben koncentráltan. Persze sok helyen így van, de ettől még nem szerencsés. Tudom, ez nem válasz a kérdésre.

Rp526
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Rp526 »

Nekem az első ötletem az lenne, ha 100%-ban biztos vagy a beépítés helyében, hogy kivágod a két hangsugárzó helyét. Ezen már befér egy sima telefon is, amivel bevakuzva csinálsz fotókat. Így legalább tudod mivel állsz szemben. Befűzésre én is csak a villanyszerelők által használt befűző/behúzó drótkábelt ismerem. Az sem mindegy, hogy a profilok amik tartják a kartont neked megfelelő hossz irányban vannak e, vagy a vezetési irányra merőlegesen. Mert ha merőlegesen, akkor sokkal nagyobb a baj, ezeken ugyanis a behúzót elég átjátszani. Én ezért külön moziszoba építő céget biztos nem keresnék fel. Legrosszabb esetben ha merőleges, kivezeted az oldalfalhoz, ott lehozod kábelcsatornában, és el az AVR-ig. Hátha más már járt így és kapsz jó ötleteket.

bigwinnie
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 853

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Na, kész. Marha jól néz ki.
A TIE vadásznál nem kellett segíteni, de ez 10+-os. Még nincs 6 éves. Ügyes kis kölök.
IMG_20221226_142726.jpg
IMG_20221226_142726.jpg (3 MiB) Megtekintve 1703 alkalommal
Szerintem!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Lemmy9.1 írta:
2022.12.26., hétf. 09:46
Ha Legó és film, nálunk a manófalvi ma 5-kor kelt, hogy csinálja az AT-AT-t. :D Elvesztettük pár napra.
Kihívás neki, de 90%-ban az Ő érdeme.

IMG_20221226_082539.jpg
A narancssárga célszerszámmal én most találkoztam először a mozi szettünkben.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Sajna kiszorulok az összeszerelésből, hagyom érvényesülni, bár galád módon egy-egy részletet én építettem. Volt hogy ott sem voltam, nem ellenőriztem a kivitelezési munkálatokat, így nem is vállaltam a felelős műszaki vezetést. Persze egy-egy problémás csomópontnál, nem tiszta műszaki rajznál kikérte a segítségem, természetesen örömmel segítettem, meg egy tartóoszlopot kihagyott, aggódott hogy szét kell szedni az egészet, de szerencsére meg lehetett oldani simán. A dekorációt is ő csinálta, kivéve a vászon filmjelenetét, mert azt anya mint alvállalkozó vállalta némi Mamba cukorka fejében.

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha Legó és film, nálunk a manófalvi ma 5-kor kelt, hogy csinálja az AT-AT-t. :D Elvesztettük pár napra.
Kihívás neki, de 90%-ban az Ő érdeme.
IMG_20221226_082539.jpg
IMG_20221226_082539.jpg (2.74 MiB) Megtekintve 1574 alkalommal
Szerintem!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Sajnos az én mozim csúszik, de a kislányomnak csináltunk egyet! Nagy vászon, projektor, mozifotelek, popcorn, üdítő, stb.
Csatolmányok
0E307A88-84FF-419C-80E8-8835494AFCFF.jpeg
0E307A88-84FF-419C-80E8-8835494AFCFF.jpeg (3.03 MiB) Megtekintve 1566 alkalommal
7F6A7781-649C-478E-9A13-6ACBC47536D6.jpeg
7F6A7781-649C-478E-9A13-6ACBC47536D6.jpeg (3.1 MiB) Megtekintve 1567 alkalommal
083B031C-784C-4D75-A7BA-33095A265C77.jpeg
083B031C-784C-4D75-A7BA-33095A265C77.jpeg (3.21 MiB) Megtekintve 1567 alkalommal

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: cisco »

A moziszobák elhanyagolt, ám nagyon fontos része a mozi székek, mely úgy néz ki kicsit javulni látszik hazánkban az alábbiakkal:

https://eu.valenciatheaterseating.com/

Eddig is lehetett tőlük rendelni, viszont a szállítás és egyéb költségek miatt, közel a duplájára jött volna ki a termék árának.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11293
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

DeLorean írta:
2022.11.05., szomb. 19:52
Ezt próbálom elképzelni...
Szerintem meglehetősen gyakori eset, hogy a gyenge minőség miatt emberek leszoknak a zenehallgatásról, filmnézésről (vagy rá sem szoknak), de néhány valós eset:

Példa 1:

Jómódú megrendelő kitalálta, hogy neki bizony kell egy komoly házimozi. Megkereste az egyik hazai rendszerintegrátor céget, amivel meg is egyezett, a mozi megépült kb 80 MFt költségen. Átadás után néhány hónappal a tulajdonos jelezte, hogy valami nincs rendben, sztereóban szólalnak meg a filmek. Akkoriban én voltam az említett cég kijáró szervizese, így én mentem a helyszínre. Streaming filmszolgáltatás még nem volt bekötve (sok évvel ezelőtt járunk), BR és DVD volt a műsorforrás. Nem kis megdöbbenésemre 4 db lemez volt a polcon, a lejátszó gombjai porosak voltak, a kijelzőkön még fent volt a védőfólia, a távirányító pedig még a zacskójában várta, hogy valaki izgassa. Elmondásuk szerint fél év alatt talán 3x vonultak le mozizni úgy, hogy végig is néztek egy filmet. De a barátaiknak szerették mutogatni a rendszert (Transformers csatajelenet csutka hangerőn bekészítve) és az egyik ilyen alkalommal a vendég kisgyerek valamit elnyomogatott a processzoron, ezért szólalt meg csak sztereóban minden.

A házat néhány hónappal később eladták. Láttuk a hirdetést, amiben bónuszként meg volt említve a házimozi is, az egyik fotón is szerepelt. És láss csodát, a távirányító a fotón pont ott volt, ahol én hagytam: a frontsugárzó tetején.

Példa 2:

Friss házas és háztulajdonos hősünk megálmodta, hogy a tetőtérbe jó lenne egy mozi, ahova el tud vonulni, mikor a család nyugovóra tér. Tapasztalata, szaktudása nem volt, de lelkesen kérdezősködött fórumokon és FB csoportokban, lakberendezőt is bevont a folyamatba (akinek persze semmi lövése nem volt a házimozihoz, neki a hangdobozok színe volt a fő szempont). Kapott is tanácsot bőven és bár azok sok esetben ellentétesek voltak, a rendszer gyorsan összeállt, a szoba is megépült (természetesen gipszkarton és puha szivacs mindenhol), majd jött a kiábrándító valóság: a hangzás kritikán aluli volt, a falak rezonáltak, ráadásul a mozizásra szánt estéken családi viszály is kialakult, mivel az egész - természetesen minimal építészeti és lakberendezési stílusban épített - ház zengett, mint egy betonbunker bombázás idején. Pár hónapos kihasználatlanság után a moziszobát vendégszobává alakították, a rendszer leköltözött az akusztikailag kipofozott nappaliba, ahol jelenleg az egész család használja.

Példa 3: (ez múlt heti történet, de tucatnyi ugyanilyennel találkoztam már)

Hifista hobbitárs komoly berendezéseket vásárol, miután a forgalmazó bemutató termében lenyűgözték a hallottak. Otthon sajnos már nagyon nem hozta azt a szintet, ezért elindul a találgatás, mit lehet tenni. Barátok, hobbitársak ontják magukból a tanácsokat, gyorsan forognak a kábelek, alátétek, akusztikai panelek a szobában, a rendszerre fordított pénz végösszege gyorsan emelkedik, de a megelégedettség csak nem akar megszületni. A tulajdonos szép lassan le is szokik az otthoni zenehallgatásról, illetve az íróasztalára helyezett picurka hangdobozokat használja erre munka közben, hiába ácsorog a szobában két komoly hangdoboz nem olcsó erősítővel megtámogatva. De a kérdés nem hagyja nyugodni, ezért felhív egy szakembert, aki a helyszínen kénytelen azzal kezdeni tanácsainak sorát, hogy akkor ezeket a nikecellből készített "diffúzorokat" (szakkifejezéssel: oximoron) és a 8 m2 szivacsot vigyük ki a szobából, mérjünk egyet, aztán beszélgessünk...

A tanulságokat mindenki levonhatja.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11293
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Lemmy9.1 írta:
2022.11.04., pén. 08:29
Leírta, hogy milyen kütyüje van és mit (moziszobát! ) szeretne. Segítséget akar kérni. Kap is. De egy extrém, hálószobás-fekvős példával mi a segítség a "moziszoba építés" topikban? És ha nem másol másokat, akkor egy feltalálóval lesz dolgunk. ;)
A tervezés és a feltalálás igencsak más tevékenység, utóbbira nincs szükség egy moziszobánál.

Borroneo írása segítség abban, hogy a kérdező első lépésként a maga igényeit próbálja kitalálni és annak megfelelő megoldásokat keressen ahelyett, hogy mások elvárásainak (és tévedéseinek) megfelelő szobát/rendszert épít. Az viszont nem segítség, hogy többen leírják, hogyan oldották meg a saját szobájukat, hiszen legtöbben csak egy dolgot próbáltak ki, szinte senki nem vetett össze többféle megoldást, mondjuk akusztikai kezelésben. A többség megépített valamit, amit elfogadhatónak érez és erre hivatkozva lelkesen ajánlja másoknak is valódi indoklás nélkül. Kb mintha életemben egyetlen projectorom lett volna és mindenkinek ezt javasolnám anélkül, hogy valaha is kipróbáltam volna másik típust. Nem lenne túl nagy értéke az ajánlásomnak.

Nem kevés olyan (elfuserált) szobában jártam, amit észrevehetően alig használtak, porosak voltak a távvezérlők. Ezek vélhetően olyan esetek, ahol a tulajdonos nem jól mérte fel a saját igényeit, szokásait, csak sodródott az árral, vagy valamelyik divathullámmal, vagy esetleg a végeredmény nem hozta az elvárt szintet az ingatag lábakon álló tervezés miatt.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemmy9.1 írta:
2022.11.04., pén. 09:27
Nem tudom miért lenne egyszemélyes, elvonulós a moziszoba.
A legtöbb moziszobát/házat stb egyedül használják...ez tudományosan bizonyított tény itt a fórumon...

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Nekem sok-sok évig nappaliban volt a mozi. Majd moziszoba lett, az előző kecóban is és a mostaniban is.
Ugyanúgy együtt használjuk a tsaláddal :) de a körülmények kompromisszummentesek, gondolok itt a pl. a denevérbarlangra.
Nem tudom miért lenne egyszemélyes, elvonulós a moziszoba.
Azt recskaszobának hívják. :D
Szerintem!

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Lemmy9.1 írta:
2022.11.04., pén. 08:29
Leírta, hogy milyen kütyüje van és mit (moziszobát! ) szeretne. Segítséget akar kérni. Kap is.

De egy extrém, hálószobás-fekvős példával mi a segítség a "moziszoba építés" topikban?

És ha nem másol másokat, akkor egy feltalálóval lesz dolgunk. ;)
Amit Borro írt valid dolog, mert akinek nappaliba volt a mozi, annak lehet a külön szoba nem fog bejönni, mert elvonulva a családtól fog ülni, amit aztán nehezményezni fog a család. Lehet nem így lesz.

A lényeg, hogy tényleg időt kell fordítani a dologra az elején, hogy olyan megoldás szülessen, amivel boldog lesz.

(Happy wife, happy life...)

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég

Leírta, hogy milyen kütyüje van és mit (moziszobát! ) szeretne. Segítséget akar kérni. Kap is.

De egy extrém, hálószobás-fekvős példával mi a segítség a "moziszoba építés" topikban?

És ha nem másol másokat, akkor egy feltalálóval lesz dolgunk. ;)
Szerintem!

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 331

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Én még egy dolgot hozzátennék. Tudd, hogy mit szeretnél és ne másokat másolj. Mondok pár példát. Én például sosem építenék moziszobát. Nem szeretek elvonulva filmet nézni. Cutlernél külön házban van a mozi, én soha nem mennék át, inkább néznék a nappaliban a tévén filmet. Nem egy embert ismerek, aki horror pénzért csináltatott külön szobát, majd szép lassan rájöttek, hogy nem szeretik. Kicsit olyan ez, mint az amerikai konyha. Valaki szeret elvonultan, szeparáltan főzni, valaki pedig nem. Nekem a hálószobában van a mozi. Nem tudom van-e még valaki rajtam kívül az országban, aki csak fekve szeret mozizni. Nekem ez már a harmadik mozim és mind a három a hálószobában volt. Más elalszik fekve, nekem meg kényelmetlen ülve. Nekem fontosabb a kép, mint a hang. Simán vennék 5 millióért egy vetítőt, de soha nem vennék 3 millióért processzort. Nekem fontos az enteriőr. Többet költöttem a hálószoba/moziszoba belső kialakítására (parketta, szőnyeg, világítás, stb.), mint magára a technikára. Ha már többen felhozták a pro, nem pro rendszereket. Nekem hi-fi satellit sugárzóim vannak, de pro mélysugárzóm. Nem igénylem a nagy hangnyomást, viszont szeretem, ha nem a mély a szűk keresztmetszet és nem kerül csillagászati összegekbe. Drága, 10K-s HDMI kábeleim van, mert nem szeretném évente cserélni őket, viszont nagyon márkásnak kinéző gagyi (hamis) tápkábeleim vannak hozzá.

Ezzel nem azt akartam írni, hogy én tudom a frankót, pont arra akartam utalni, hogy én ilyen hülye vagyok, más más meg más hülye. A saját lehetőségeiddel számolj és a saját igényeidet szolgáld ki.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

TSanyi írta:
2022.11.03., csüt. 20:42
cisco írta:
2022.11.03., csüt. 13:13

- Dreamcinema - (felhasználó Dreamcinema)
-Dreamcinema - (felhasználó Hiccusz) logoja a Dreamcinema
Jogos, mar nem tudtam utolag szerkeszteni!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

cisco írta:
2022.11.03., csüt. 13:13

-Dreamcinema - (felhasználó Hiccusz) logoja a Dreamcinema

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

doki50 írta:
2022.10.29., szomb. 15:47
Most épülő házunkban lesz egy házi mozi szoba az alagsorban A új szoba mérete 7 m hosszú és 4 m széles belmagasság 2.6 m
mivel mennyezethűtés a szellőztető rendszer lesz így ennyi marad.
Szeretném a segítségeteket kérni a hangrendszer kialakításában valamit a teljes moziszoba megépítésében
jelenlegi szettem amit vinnék tovább amennyiben megfelelő de ha nem akkor szeretném ha egy beépített hangszórók ból álló szett kerülne megépítésre
Én nem tanácsokkal szeretnélek ellátni, de talán ugyanolyan hasznos lesz számodra!

Az avx fórum mozis részlege elég kicsi, és két csoport "feszül egymásnak" általában. A Pro mozisok és a nem Pro mozisok. Ezért olvashatsz olyan jelzőket, hogy kikukázott hangfalakból épített mozi, meg felesleges 4 sub elhelyezése, ekkora térben úgysem tudja kifutni magát jelzőket ezekre a pro mozikra.

A másik vonal értelemszerűen máshogy gondolkodik a dolgokról.

Aztán ugye könnyen megtalálnak téged kereskedők itt, akik nem cégnév alatt futnak, így érdemes erre is figyelni, nem azért mert ez baj, hanem hogy el tudd helyezni az egyes beszélgetéseket észrevételeket!

Az biztos, hogy egy fórum sokat tud segíteni, de nagyon el tudnak vinni az erdőbe. Szerintem nem kevés pénzt szeretnél erre rálocsolni és ennek egy nem túl nagy részéért érdemes valós szolgáltatásokként igénybe venned a tervezői munkát. Utólag bontani drágább, mint előre tervezni és mivel minden mindennel összefügg, ezért a tervezés kifejezetten fontos.

- hányan használjátok a mozit - Valós felhasználó, nem pedig hány főből áll a család. Évi 1 alkalomra ne építs +3 fős mozi
- képméret/képarány
- hangáteresztő vászon vagy sem
- fentiből jönnek a hangfalak típusa vagy fordítva
- ebből jön a vetítő - elég fényereje legyen akkora mérethez és vászontípushoz
- atmos/nem atmos
- akusztika, hangszigetelés
- stb stb

Mai itthoni cégek kb:
- Home Movie
- Octogonaudio
- Mekka digital - (felhasználó: Szepi)
- Házimozi stúdió - ezt a kört megspórolhatod magadnak, ha nem egy 20-30 milliós autóval érkeznél a céghez, mert csak egy lesajnáló megalázó beszélgetéssel leszel gazdagabb és ezt szó szerint értsd - "Miben segíthettem volna?", "Menjél haza és még gyűjtögess!"
- biztos van még pár cég, de ezek közül is van aki nem ért hozzá, ami saját tapasztalatom! De azt gondolom és remélem ezt egy beszélgetés során le fogod tudni szűrni, hogy ki a "hozzáértő" és ki az "aki ért is hozzá".

A mozizásban is folyamatosan változó trendek mellett kell naprakésznek lenni, ami nem csak a formátumokat jelenti, hanem azt, hogy ma a világban mik azok a mozik, amik valóban jók.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”