Nagyjából 2006/7-ig futott emlékeim szerint a P széria. De legyen 23 éves, csak hogy igazad legyen ...
2007 közepén jöttek ki emlékeim szerint a Veritas szériával.

Nem értem miről beszélsz, de most komolyan. Ki beszél itt sztereóról? De valóban, nem minden héten bukkan fel eladó példány. Ahogy Phonarból sem pl. De bukkannak fel, és konkrétan látom, mert napi szinten böngészem a német oldalakat. Pár generációval korábbi Elacokból is viszonylag sok van, ez még itthon is elő szokott fordulni. A dobozok is inkább 15 év körüliek nagyon max. 20, ez nem kor egy hangfalnál, ha vigyáztak rá. Túlzások tekintetében kezet foghatsz nemtomm-al. Dobálóztok itt márkanevekkel, anélkül hogy egy konkrét példát írnátok, konkrét típusokkal. Én megtettem. De mindegy is, én ebből a beszélgetésből kiszálltam.DeLorean írta: ↑2022.02.16., szer. 10:08Felsőkategóriás szettet? Ne már! Kéccázezerért?
A Taga szett biztos nem rossz, de mondjuk egy 30 éves Phonar szettet én nem vennék. Tudom, hogy jó, de inkább az általad hype kategóriából választanék. Egy Yara is kimeríti a költségvetést, ráadásul ahhoz kiegészítő hangfalakat venni lehetetlen.
Ráadásul sztereróra nem kell, egy jó mozit szeretne, ami a jelenleginél jobb, ha jól értelmeztem.
Teljesen magamból indulok ki - nekem a Klipsch, Monitor Audio és Dali vonal totál OK erre a célra és azért elég sokan elégedetten használják ezen cégek hangfalait. Nekem is volt mindegyikből.

Épp ez az! Ezért kérdezem tőletek, hogy mit érdemes keresni, mert én nem ismerem annyira a márkákat, melyik jó. Hiába nézem így a hirdetéseket, én csak kinézetben és árban látok különbséget! Ok, fórumok olvasgatása és hirdetések böngészése alapján kb. látom az imsertebb márkákat (Klipsch, Dali, ELAC, Mordaunt Shourt, Monitor Audio, Focal, SVS, QAcoustics, KEF, Polk, JBL, Canton, Jamo, Mission, Triangle...hirtelen ezek jutottak eszembe) , de mélyebb ismeret hiányában én csak a szakik tanácsára tudok hagyatkozni.nemtomm írta: ↑2022.02.15., kedd 20:57Feltéve ha tudod, hogy mit keressél, mert azért az sem mindegy-KP- írta: ↑2022.02.15., kedd 20:18Jajajaja, nemhogy 3-4, egyenesen még 10-20x!!! Essünk már még nagyobb túlzásokba. Egy phonar p20,center,surround szett kb. pont 200k körüli ár lenne,vagy picivel felette, és hatalmasat ugrana előre. Csak ritka. Ez csak egy példa. Lehet találni, csak keresgélni kell.![]()
idáig csak kezdőként lőttem mellé azóta lehet, hogy csak szerencsém volt de kevés mellényúlásom volt… de el kell dönteni az elején, hogy egy jó erős közepes mozit akarok vagy egy jobbat mert úgy kell keresni hozzá a komponenseket….
![]()
![]()
Feltéve ha tudod, hogy mit keressél, mert azért az sem mindegy-KP- írta: ↑2022.02.15., kedd 20:18Jajajaja, nemhogy 3-4, egyenesen még 10-20x!!! Essünk már még nagyobb túlzásokba. Egy phonar p20,center,surround szett kb. pont 200k körüli ár lenne,vagy picivel felette, és hatalmasat ugrana előre. Csak ritka. Ez csak egy példa. Lehet találni, csak keresgélni kell.

Jajajaja, nemhogy 3-4, egyenesen még 10-20x!!! Essünk már még nagyobb túlzásokba. Egy phonar p20,center,surround szett kb. pont 200k körüli ár lenne,vagy picivel felette, és hatalmasat ugrana előre. Csak ritka. Ez csak egy példa. Lehet találni, csak keresgélni kell.
Használatban is min a 3-4 szorzó és akkor nem mondtam sokat… amennyiben minőségi előre lépést akarsz…de apránként ahogy zolaBa írta egyszerűbb viszont sokáig tart…sajna ez a hobbi igen sok kavics a kerül
Hát akkor marad ahogy van! Biztosan nem fogok (kis túlzással) 200-ért venni csak egy centert!ZolaBA írta: ↑2022.02.15., kedd 18:32Pozor! pozor!Durva magánvélemény:
_Szerintem_ ne vegyél 200 ezerért 5.0-t. Semmi értelme.
Nézd ki 'álmaid' szettjét és vedd meg belőle a centert - ugyanis a fontos hangok jelentős része onnan jön. Később majd cserélhetsz frontot netán sub-ot. A surround-ra költeni ilyen büdzséből tökéletesen felesleges.

Pozor! pozor!
Gondoltam sokan akik itt vannak, és benne vannak a témában, jobban tudják, hogy kb. mennyiért lehet eladni egy ilyen szettet. Nekem gőzöm sincs, de majd utánajárok. Nyilván az, hogy az eladási áron felül mennyit költenék még, nem százezres nagyságrendben kell érteni! AKkor nem így írtam volna. Mondjuk ha optimista akarok lenni, emlékeim szerint a TAGA szettet 160-ért vettem SUB-al együtt úgy 5 éve, akkor mondjuk, hogy legyen 200k a keret az 5.0-ra.-KP- írta: ↑2022.02.15., kedd 16:16Legalább írd le hogy mit takar a taga eladási árán nem túl sok. Erre így nem lehet mit mondani.bigwinnie írta: ↑2022.02.15., kedd 15:46Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni. Nemrég adtam el a Denon X1100W erősítőmet, mert le akartam cserélni egy Atmos és Dolby Vision képes gépre. Tegnap Németországból sikerült is szereznem egy Yamaha RX-V583-at. Gondolkodom a közeli jövőben a hangfalak upgrade-jén is, bár a feleségem tuti kinyír, ha előállok ezzel az ötlettelÚgyhogy egyelőre csak tájékozódom, miben is lenne érdemes gondolkodni. Perpill a szettem egy Taga TAV-606 v.3 5.0 + TAGA TSW-120 SUB + TAV-606s v.3 front height-ok. Nemrég költöztünk házba, a nappali 30nm, ahol van a rendszer. Használtan néznék majd valamit mindenképp, és nem szeretnék a TAGA eladási árán túl sokat költeni. SUB csere nem is feltétlen kell(ene), legalább is nem feltétlen egyből a többivel együtt. Zenét nem igen hallgatunk, többnyire csak netrádió megy, film, sorozat nézés inkább (bár most perpill 2 kisgyerek miatt még azt sem nagyon sajnos). Szóval milyen márkákat érdemes nézegetni, ami passzol az erősítőhöz, és a szoba méretéhez?
![]()

Legalább írd le hogy mit takar a taga eladási árán nem túl sok. Erre így nem lehet mit mondani.bigwinnie írta: ↑2022.02.15., kedd 15:46Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni. Nemrég adtam el a Denon X1100W erősítőmet, mert le akartam cserélni egy Atmos és Dolby Vision képes gépre. Tegnap Németországból sikerült is szereznem egy Yamaha RX-V583-at. Gondolkodom a közeli jövőben a hangfalak upgrade-jén is, bár a feleségem tuti kinyír, ha előállok ezzel az ötlettelÚgyhogy egyelőre csak tájékozódom, miben is lenne érdemes gondolkodni. Perpill a szettem egy Taga TAV-606 v.3 5.0 + TAGA TSW-120 SUB + TAV-606s v.3 front height-ok. Nemrég költöztünk házba, a nappali 30nm, ahol van a rendszer. Használtan néznék majd valamit mindenképp, és nem szeretnék a TAGA eladási árán túl sokat költeni. SUB csere nem is feltétlen kell(ene), legalább is nem feltétlen egyből a többivel együtt. Zenét nem igen hallgatunk, többnyire csak netrádió megy, film, sorozat nézés inkább (bár most perpill 2 kisgyerek miatt még azt sem nagyon sajnos). Szóval milyen márkákat érdemes nézegetni, ami passzol az erősítőhöz, és a szoba méretéhez?
![]()

Halipetix81 írta: ↑2022.02.15., kedd 07:12Na akkor tegyük tisztába a dolgokat mert megy a kombinálás... Az aláírásom azért olyan amilyen mert átalakulóban van a rendszer. A kábelt azért kérdeztem és azért kényszerülök venni mert a hétvégén a surround hangfalak felkerültek a falra és a jelenlegi nem ér el... Így is rövid volt míg az állványon voltak (albérletekben nem volt más lehetőség) de mivel már saját a lakás és a falra lettek felszerelve kellene kb 2x10 m kábel amit szépen körbe eltudnék vezetni a szegőben és mivel nappali fehérbe kellene... Van esetleg valakinek hasonló elrendezésben vagy konkrét típust tudtok ajánlani?-KP- írta: ↑2022.02.14., hétf. 22:19Na igen, racionálisan nézveElnézve az aláírását és a rendszerét, sok értelmes dologra tudná fordítani azt a pénzmagot, amit kábelekre locsolna el. Olyan dolgokra amik valós és komoly változást hoznának, nem pedig "itt talán hallok valamit" típusúakat. De ehhez tényleg racionálisan kellene nézni a dolgokat, nem csak mondani...

te tudod eldönteni milyen kategóriát akarsz megengedni magadnakpetix81 írta: ↑2022.02.15., kedd 07:12Na akkor tegyük tisztába a dolgokat mert megy a kombinálás... Az aláírásom azért olyan amilyen mert átalakulóban van a rendszer. A kábelt azért kérdeztem és azért kényszerülök venni mert a hétvégén a surround hangfalak felkerültek a falra és a jelenlegi nem ér el... Így is rövid volt míg az állványon voltak (albérletekben nem volt más lehetőség) de mivel már saját a lakás és a falra lettek felszerelve kellene kb 2x10 m kábel amit szépen körbe eltudnék vezetni a szegőben és mivel nappali fehérbe kellene... Van esetleg valakinek hasonló elrendezésben vagy konkrét típust tudtok ajánlani?-KP- írta: ↑2022.02.14., hétf. 22:19Na igen, racionálisan nézveElnézve az aláírását és a rendszerét, sok értelmes dologra tudná fordítani azt a pénzmagot, amit kábelekre locsolna el. Olyan dolgokra amik valós és komoly változást hoznának, nem pedig "itt talán hallok valamit" típusúakat. De ehhez tényleg racionálisan kellene nézni a dolgokat, nem csak mondani...

Na akkor tegyük tisztába a dolgokat mert megy a kombinálás... Az aláírásom azért olyan amilyen mert átalakulóban van a rendszer. A kábelt azért kérdeztem és azért kényszerülök venni mert a hétvégén a surround hangfalak felkerültek a falra és a jelenlegi nem ér el... Így is rövid volt míg az állványon voltak (albérletekben nem volt más lehetőség) de mivel már saját a lakás és a falra lettek felszerelve kellene kb 2x10 m kábel amit szépen körbe eltudnék vezetni a szegőben és mivel nappali fehérbe kellene... Van esetleg valakinek hasonló elrendezésben vagy konkrét típust tudtok ajánlani?-KP- írta: ↑2022.02.14., hétf. 22:19Na igen, racionálisan nézveElnézve az aláírását és a rendszerét, sok értelmes dologra tudná fordítani azt a pénzmagot, amit kábelekre locsolna el. Olyan dolgokra amik valós és komoly változást hoznának, nem pedig "itt talán hallok valamit" típusúakat. De ehhez tényleg racionálisan kellene nézni a dolgokat, nem csak mondani...

Na igen, racionálisan nézve

Miért, ha nem támogatod a frontokat akkor eldőlnek?
Mondjuk én a két fronton hallgatok zenét is, oda azért nem mindegy a zsinór... csak házimozi esetén én sem vinném túlzásba...
Racionálisan nézve, nem kell túlerőltetni a hátsó szekciót azért a pár effektért... Nálam egy vastag (4 mm2) rézkábel megy mindenhova hátra, nem érzem az ebből fakadó hiányt. A frontokat és a centert kell erősen megtámogatni, meg talán az oldal-surroundokat...
Sajnos erősen pénztárcafüggő....
Semennyire-