Aszpirin írta: ↑2022.01.16., vas. 09:29
Nem tudom, csak nekem tűnt-e fel, de az Index mostanában napi szinten tolja a Netflix-"kritikákat" (én inkább reklámoknak mondanám) címoldalon
...
Nehéz nem észrevenni.
... De láthatóan működik.
Egyébként is folyton a pofámba tolta a Netflix, az index cikk nélkül is, valószínűleg, belenézek.
Szintén a Netflix dobta fel nekem, nyilván, a Cobra Kai megtekintése miatt:
The Art of Self-Defense (2019)
https://m.imdb.com/title/tt7339248/
Az alapkoncepció nem túl eredeti, de attól még lehetne belőle nézhető filmet készíteni: van egy lúzer, akit a főnökén kívül senki sem kedvel.
Lúzerünket az utcán majdnem agyonverik, ennek hatására elkezd karatézni.
Gyorsan tanul, agresszívvá válik (az addig egyetlen támogatójat, a főnökét is torkon üti), majd rájön, hogy rossz úton jár, s a végén összecsap a sensei-ével.
Az alapkoncepción kívül minden rossz, a gyenge forgatókönyv, a dramuturgia majdnem teljes hiánya, értékelhető küzdelmi jelenetek hiánya, a totális hiteltelenség és mesterkéltség (saját keretei közt sem értelmezhető és hihető), a színészi játék totális hiánya, Eisenberg és Poots nem tudnak mit kezdeni a szerepükkel, a többiek meg utcáról véletlenszerűen behívott embereknek tűnnek, akiknek fogalmuk sincs mit keresnek a kamera előtt.
Pl. a hullák soha senkinek nem hiányoznak, egyebek mellett azért sem, mert a dojo-nak van saját krematóriuma.
Két poén azért volt benne, az egyik, hogy az alapító nagymester saját magának szivárvány színű övet adományozott,
- [SPOILER] a másik
- az alapító nagymester 3 másik mestert legyőzött azzal a titkos technikával, hogy a mutatóujjával képes koponyát átütni.
Amiről kiderül, hogy valójában fejbe lőtte ellenfeleit, erre lúzerünk rájött és a csúcspontot jelentő nagy összecsapás gyorsan véget is ért, mert egyszerűen fejbe lőtte a sensei-ét a dojoban...
Nemigen ajánlom senkinek, még egy esős szombat délutanra sem, legfeljebb a kompletista Jesse Eisenberg és/vagy Imogen Poots rajongóknak, hogy elmondhassák, hogy minden filmjüket látták.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek