Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Médialejátszók

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Re: Médialejátszók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

wwwolfman írta:
2022.01.12., szer. 09:37
Akár a Pioneer N70A kiváltására is? Az egy valódi szimmetrikus felépítésű hálózati zenelejátszó.
Az N70 jó cucc, de nem a szimmetrikus felépítése miatt, ráadásul ki is futott. Nem hiszem, hogy azt a hangzást bármelyik említett média lejátszótól megkapod.

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: zx07 »

wwwolfman írta:
2022.01.12., szer. 09:37
zx07 írta:
2022.01.12., szer. 09:29
wwwolfman írta:
2022.01.12., szer. 09:20
Sziasztok.

Próbálok visszaolvasni is, hátha van válasz a kérdésemre, de azért fölteszem külön is.

Van esély olyan médialejátszóra, amelyik tud képileg 4K Dolby Vision-ig bezárólag minden nyalánkságot, és ugyanakkor képes kiváltani audio vonalon is egy dedikált hálózati lejátszót? Házimozi képességek bár tudom, ilyenkor ugyancsak topon vannak, de számomra irreleváns, sztereóban mozizok...

Eddig Popcorn A500 volt a mozifelelős, de az ugye - bár hangban jó - nem tud HDR-t
Zenére Pioneer N70A van, ennek az XLR kimeneteit használom, lévén szimmetrikus felépítésű.

A kérdés tehát az, hogy van-e olyan egység most a piacon, amivel ezeket egy készülékben tudom kiváltani anélkül, hogy hangilag kompromisszumot volnék kénytelen kötni? gondolkodik.gif
Dune, Zapitti, Zidoo high-end termékei mind jók a fenti igényekre... bár nem lesznek olcsók...
Akár a Pioneer N70A kiváltására is? Az egy valódi szimmetrikus felépítésű hálózati zenelejátszó.
Ha van lehetőséged, meg kell hallgatni őket... ezek mind minőségi alkatrészekből vannak építve, csúcs-DAC-al, analóg szekció elválasztva a digitálistól. Ezért nem olcsók. Nekem a Dune-vel van konkrét tapasztalatom, én maximálisan meg vagyok elégedve az analóg sztereó hangminőséggel...
Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

zx07 írta:
2022.01.12., szer. 09:29
wwwolfman írta:
Sziasztok.

Próbálok visszaolvasni is, hátha van válasz a kérdésemre, de azért fölteszem külön is.

Van esély olyan médialejátszóra, amelyik tud képileg 4K Dolby Vision-ig bezárólag minden nyalánkságot, és ugyanakkor képes kiváltani audio vonalon is egy dedikált hálózati lejátszót? Házimozi képességek bár tudom, ilyenkor ugyancsak topon vannak, de számomra irreleváns, sztereóban mozizok...

Eddig Popcorn A500 volt a mozifelelős, de az ugye - bár hangban jó - nem tud HDR-t
Zenére Pioneer N70A van, ennek az XLR kimeneteit használom, lévén szimmetrikus felépítésű.

A kérdés tehát az, hogy van-e olyan egység most a piacon, amivel ezeket egy készülékben tudom kiváltani anélkül, hogy hangilag kompromisszumot volnék kénytelen kötni? gondolkodik.gif
Dune, Zapitti, Zidoo high-end termékei mind jók a fenti igényekre... bár nem lesznek olcsók...

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

wwwolfman írta:
Sziasztok.

Marantz SR6015,Emotiva BasX-500+300, Dali Ikon 8 + Ikon 2 + Vocal2, Heco Victa 302, 4xDali Alteco, 2xSVS PB-1000, Dune 4K Ultra HD, KCO-RTC100, AQ Rocket88, Mackenzie kábelek, NAS:Synology DS218+,DS120j Táp: Isotek Sirius + Premier, AQ PQ2,NRG-Z3, LG UHD NanoCell TV

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

Sziasztok.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11029
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Fish írta:
2022.01.05., szer. 17:51
Nekem semmi baja nincsen, hibátlanul megy ,pedig mennek fel a frissítések is! gondolkodik.gif
Másfél éve használom napi szinten az UHD2000-est, (ha észreveszem) mindig telepítem az új szoftvereket, hetente felmásolom rá az új filmeket, néha leporolom és semmi, de semmi hibát nem produkál. Bekapcsolom és teszi a dolgát.

Fura dolgok ezek. Emlékezzünk vissza a nagy HTPC hullámra! Ott is kétféle ember volt. Néhányan folyamatosan szívtak vele, szidták, szapulták, másoknál meg minden gond nélkül működtek a masinák. Ugyanez van most a Roon audio szoftverrel, a hálózati lejátszókkal, pedig ezek masszív, megbízható cuccok, párakat mégis sírba visznek. Nem tudom, min múlik, ki melyik csapatban köt ki.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

motorgyilkos írta:
2022.01.05., szer. 16:11
En egyre inkabb vesztem el a hitem a zidoo marka fele. Hiaba a szinte havonta erkezo sw update egyre szarabba helyzet az utolso parat mar fel sem merem rakni. Utobbi idoben elkezdett kifagyogatni csak tapcsati eltavolitasa segit rajta. Par napig gond nelkul komunikal a projival aztan csak egyszer nincs kep es jo esetben a resulotion gommbal 1080 ra rakva jon meg a menu kepe majd ujra setup 4k24hz aztan megint jo egy darabig. Gondolkodom egy zappitin mert az meg nem volt, hatha nem ennyire kozepszintu szoftveresen
Nekem semmi baja nincsen, hibátlanul megy ,pedig mennek fel a frissítések is! gondolkodik.gif
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

En egyre inkabb vesztem el a hitem a zidoo marka fele. Hiaba a szinte havonta erkezo sw update egyre szarabba helyzet az utolso parat mar fel sem merem rakni. Utobbi idoben elkezdett kifagyogatni csak tapcsati eltavolitasa segit rajta. Par napig gond nelkul komunikal a projival aztan csak egyszer nincs kep es jo esetben a resulotion gommbal 1080 ra rakva jon meg a menu kepe majd ujra setup 4k24hz aztan megint jo egy darabig. Gondolkodom egy zappitin mert az meg nem volt, hatha nem ennyire kozepszintu szoftveresen
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 496

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

KisMarci írta:
2022.01.03., hétf. 19:24
Tapasztalta, vagy tudja valaki, hogy mi a különbség a Zidoo Neo X és Neo S között?
Első sorban zenei oldalról érdekel, hogy mi adja ki azt a kb. 150.000 Ft különbséget.
Láttam, hogy ES9038Pro és ES9068 dac, de a specifikációik azonosnak tűnnek és az újabb chip az olcsóbb?

Előre is köszi a válaszokat! :smile53:
Közben ezt találtam, hogy megválaszoljam a saját kérdésemet... :rolleyes:

- a Neo-X egy ES9038Pro-t tartalmaz, a Neo-S pedig két 9068-at (szimmetrikus?);
- a Neo-S natív hardveres MQA feldolgozásra képes;
- a Neo-X két toroid trafót tartalmaz, a Neo-S 1 toroidot az analóghoz +1 kapcsoló üzeműt a digitális áramkörökhöz;
- a Neo-X a két toroid miatt aktív hűtésű (bár csendesebb, mint a Zidoo UHD3000), míg a Neo-S passzív radiátoros;
- a Neo-S-ben a két tápellátás miatt csak 1db max 1TB M.2 SSD-re van hely, míg a Neo-X-ben egy 16TB 3,5-ös vinyót is elfér;
- a Neo-X 2db opa1612 műveleti erősítőt, a Neo-S 6 db-ot(???) tartalmaz.

forrás:
https://www.avsforum.com/threads/zidoo- ... r.3228096/
Usher - Valhalla - Emotiva

KisMarci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 496

Hozzászólás Szerző: KisMarci »

Tapasztalta, vagy tudja valaki, hogy mi a különbség a Zidoo Neo X és Neo S között?
Első sorban zenei oldalról érdekel, hogy mi adja ki azt a kb. 150.000 Ft különbséget.
Láttam, hogy ES9038Pro és ES9068 dac, de a specifikációik azonosnak tűnnek és az újabb chip az olcsóbb?

Előre is köszi a válaszokat! :smile53:
Usher - Valhalla - Emotiva

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 335

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Üdv!
Egy kérdéssel fordulnék a hozzáértőkhöz!
Van egy Popi A-110 ami most már kezdi feladni a harcot, sokszor belassul vagy lefagy.
Keresek helyette valamit használtan, hogy a márkánál maradjak az A-410-et néztem olyan 25-30e között.
Van-e esetleg más alternatíva szerintetek ebben az árban amit a legtovább tudnék használni, vagy jó az A-410 is.
Nincs kedvem beleásni magam a millió szolgáltatásba, főleg ami nem is érdekel.
80 százalékban koncertet néztem/hallgattam külső dac-al párosítva ,havi 3-4 alkalommal.
Szóval ha valakinek nagyobb tapasztalata van ,akkor szívesen veszem a segítséget.
Előre is köszi!

Carrobi
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 136

Hozzászólás Szerző: Carrobi »

Blondsztyú írta:
2021.12.21., kedd 14:45
Üdv!
A Popcorn médialejátszók házatáján nincs hír új típusok megjelenéséről? Nem találok erre utaló bejegyzést a neten.Régóta nagy a csend ezen a téren. Az A-500 pro óta nem történ(t)ik fejlesztés a cég felső ligájában?
A Dune, a Zidoo folyamatosan dobja piacra a legújabb típusokat. Itt van az ideje annak,hogy a Popcorn Hour is előrukkoljon egy zászlóshajóval!
Szia! A Popcorn megszünt ~3ève kb. Én úgy tudom.

Blondsztyú
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 78

Hozzászólás Szerző: Blondsztyú »

Üdv!
A Popcorn médialejátszók házatáján nincs hír új típusok megjelenéséről? Nem találok erre utaló bejegyzést a neten.Régóta nagy a csend ezen a téren. Az A-500 pro óta nem történ(t)ik fejlesztés a cég felső ligájában?
A Dune, a Zidoo folyamatosan dobja piacra a legújabb típusokat. Itt van az ideje annak,hogy a Popcorn Hour is előrukkoljon egy zászlóshajóval!
Zidoo UHD-3000/Marantz AV8801/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Quetz írta:
2021.12.06., hétf. 08:59
R.G. írta:
2021.12.03., pén. 10:42
megvan a log végre :)
hogy szedem le onnan?
Itt található a leirás: https://kodi.wiki/view/Log_file/Easy
Szia!
megcsináltam, felraktam a logfile uploader-t
csinált egy file-t, de azt írja, hogy error, mert túl nagy, ezért nem küldi el
nagyobb mint 1mb
megkerestem, és valóban, mert 24-t ír, úgy, hogy töröltem az eddigit és egy mai állapotot csinált csak, tehát egy bekapcsolás, egy hiba volt
akkor mi lehet az újabb megoldás :(

köszi
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Quetz írta:
2021.12.06., hétf. 08:59
R.G. írta:
hogy szedem le onnan?
köszi, ha lesz időm megnézem
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

R.G. írta:
hogy szedem le onnan?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Quetz írta:
2021.11.30., kedd 22:43
R.G. írta:
2021.11.30., kedd 21:25
Uj fejlemeny. Mindent lat, meg a folytatasi listat is, betolti a kepet is a tv n keresztul nezett filmhez, mesehez, megmondja hol hagytam abba es meg is kerdezi, hogy folytassa e. Tehat a teljes fiokot latja oda-vissza. Na de nem jatsza le. Pontosabban egy mese elindult a megfelelo helyrol, szamolta is az idot, de a kep fekete volt es hang sem jott ki belole. Egy film is csinalt ilyet amit meg egyszer sem neztem meg, de ez a lejatszasi fekete kep akkor jott be, mikor elkezdtem kifele lepkedni... Na most akkor mi van???
log log log, más úgysem segít.
hogy szedem le onnan?
vagy a mediaplayerről kellene a webes dolgot is elkészíteni ami annyira nem felhasználó barát :):)

frissítettem InputStream és az RTMP-t is, ez sem segített
viszont új tapasztalat, hogy amikor a lejátszás épp nem indul el, és egyesével elkezdek visszafelé lépni a menüben, akkor jelenik meg a lejátszás némán és fekete képpel.De továbbra is a számláló megy, minden infót megad az éppen aktuálisan letöltés alatt álló file-ról, csak épp a kép és a hang hiányzik
nem értem
a Kodi Forumon is találtam ilyet, de ott választ még nem találtam ami segített volna, ott volt a fentiek frissítése

Köszi

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

[/quote]
A zidoo menujeben vagy az android menujeben lehet ki meg be, meg talan valtani is 2.0/2.2
Azt hiszem a mostani streaming hez kell a 2.2
[/quote]

Sajnos nem ez a megoldas, kiprobaltam mindegyik verziot. 3 allas van a menuben, kikapcsolt, 1.4, 2.2

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

R.G. írta:
2021.12.02., csüt. 10:44
motorgyilkos írta:
2021.11.30., kedd 21:32
R.G. írta:

Uj fejlemeny. Mindent lat, meg a folytatasi listat is, betolti a kepet is a tv n keresztul nezett filmhez, mesehez, megmondja hol hagytam abba es meg is kerdezi, hogy folytassa e. Tehat a teljes fiokot latja oda-vissza. Na de nem jatsza le. Pontosabban egy mese elindult a megfelelo helyrol, szamolta is az idot, de a kep fekete volt es hang sem jott ki belole. Egy film is csinalt ilyet amit meg egyszer sem neztem meg, de ez a lejatszasi fekete kep akkor jott be, mikor elkezdtem kifele lepkedni... Na most akkor mi van???
Lehet buta kerdes de a hdcp2.2 be van kapcsolva?
itt mit kellene tudni?
hol kell ezt külön be/kikapcsolni?
milyen HDMI beállítást kellene alkalmazni?
nem értem :)
köszi
A zidoo menujeben vagy az android menujeben lehet ki meg be, meg talan valtani is 2.0/2.2
Azt hiszem a mostani streaming hez kell a 2.2
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

motorgyilkos írta:
2021.11.30., kedd 21:32
R.G. írta:
Quetz írta:
2021.11.30., kedd 11:07

Kodi debug log és google search a legjobb ötletem. Nekem az RTL Most volt olyan, hogy a kodi addon nem működött, mert egy dependency nem volt elég friss és manuálisan kellett githubrol installálnom a legújabb verziót.
Lehet buta kerdes de a hdcp2.2 be van kapcsolva?
itt mit kellene tudni?
hol kell ezt külön be/kikapcsolni?
milyen HDMI beállítást kellene alkalmazni?
nem értem :)
köszi

zx07
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

pali923 írta:
2021.12.01., szer. 08:51
DeLorean írta:
2021.12.01., szer. 07:33
A felbontott termék 700 ezer, az új meg 500. gondolkodik.gif
Miért kell ezen csodálkozni? Az már kipróbált, biztosan működő termék, a másik meg zsákbamacska. :P :hahaha:

Ha már előkerült: a helyi edigital boltban voltam éppen, amikor az eladók az újracsomagolt termékekről beszélgettek. Az egyik odaszólt a másiknak: azoknak a 70%-át visszahozzák, mert rosszak. Szóval érdemes meggondolni, ha valaki ilyet keres, még ha olcsóbbak is szoktak lenni az újnál.
Persze kivételek mindig akadnak, ezek szerint. :D
Nálam két éve működik a Dune Ultra HD 4K hiba nélkül...

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

DeLorean írta:
2021.12.01., szer. 07:33
A felbontott termék 700 ezer, az új meg 500. gondolkodik.gif
Miért kell ezen csodálkozni? Az már kipróbált, biztosan működő termék, a másik meg zsákbamacska. :P :hahaha:

Ha már előkerült: a helyi edigital boltban voltam éppen, amikor az eladók az újracsomagolt termékekről beszélgettek. Az egyik odaszólt a másiknak: azoknak a 70%-át visszahozzák, mert rosszak. Szóval érdemes meggondolni, ha valaki ilyet keres, még ha olcsóbbak is szoktak lenni az újnál.
Persze kivételek mindig akadnak, ezek szerint. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Lemmy9.1
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 780

Hozzászólás Szerző: Lemmy9.1 »

Fish írta:
2021.11.30., kedd 22:24
Lemmy9.1 írta:
2021.11.30., kedd 07:23
Tulképp mit, vagy mi pluszt tud 350000-ért ez a masina a tizedébe, huszadába kerülőkhöz képest? Dac, vagy mi?
Ha ennyire kiakadtál az árán, szted ez ér ennyit? :D sztem ehhez képest a 350e ft nagyon jó ár! :D :napsut:

https://www.alza.hu/dune-hd-ultra-4k-d6 ... 3YEALw_wcB
Nem akadtam ki, csak hogy tényleg mi az a plusz, ha már nem fért bele egy két licensz sem. Mert valljuk be egy ilyen lejátszónál azért nem lenne rossz ha a lejátszási opciók mellé ott lenne a fullos streaming lista is.
Szerintem!

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

R.G. írta:
log log log, más úgysem segít.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

Lemmy9.1 írta:
2021.11.30., kedd 07:23
Tulképp mit, vagy mi pluszt tud 350000-ért ez a masina a tizedébe, huszadába kerülőkhöz képest? Dac, vagy mi?
Ha ennyire kiakadtál az árán, szted ez ér ennyit? :D sztem ehhez képest a 350e ft nagyon jó ár! :D :napsut:

https://www.alza.hu/dune-hd-ultra-4k-d6 ... 3YEALw_wcB
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”