Az “alánevetős” dolgokat én sem értettem soha, és nem is szeretem. Mintha megmondanák hogy mikor nevessünk, ez poén volt….
Talán az első ilyen emlékem az Egy úr az űrből (Nanu Nanu) származik.
Az “alánevetős” dolgokat én sem értettem soha, és nem is szeretem. Mintha megmondanák hogy mikor nevessünk, ez poén volt….
Ezt a véleményt el tudom fogadni, annál is inkább, mert én anno az értékelésemben (ami az idézett hozzászólásomban is a címre kattintva elérhető) ezt írtam: "Csak azért nem adtam 10-et, mert a misztikus vonal elhagyásával is nagyon jó (és ráadásul sokkal hihetőbb) lett volna." Vagyis én a teljes misztikumot benne fölöslegesnek éreztem, főleg úgy, hogy - amint te is írtad - valós eseményt dolgoz fel. Egyébként én értettem a rendezői célt, hogy az eszkimó mitológia egy misztikus alakját is bemutassa, ezzel egy picit az inuit kultúrába is betekintést is adjon... de talán itt egy picit elvetette a sulykot.
A The Terror, lehet "nagyon erős castinggal", de olyan bugyuta a végkifejlet illetve a "kitől és mitől", hogy... ajjaj. Főleg úgy, hogy valós eseményt dolgoz fel.Aszpirin írta: ↑2021.11.25., csüt. 17:51
Hajós-felfedezős történelmi, misztikus kifejlettel, nagyon erős castinggal: The Terror
Ezek is az elmúlt évtized termései, de viszonylag kevés szó esik róluk, tehát lehet, hogy inkabb réteg-sorozatok.
Kicsit most Te is magadra vetted, ami nem neked szólt. Amúgy van az a nyáj, amit én is követek.
Egyiket sem láttam, de utánuk járok. Köszönöm az ajánlást!
Nah ezt még koradélután lezdtem el írni az iPad-emen, aztán megzavart a munka :) de most befejezem:
Szétlovagolod az agyad ezen, bár nézz vissza, a SZAR jelzőt egyedül te írtad le, majd jól bele is lovagoltad magad.
A kérdéses Rolling Stones listában nekem csak a Titanic a kakukk tojás.DeLorean írta: ↑2021.11.25., csüt. 15:17Mondjuk ezen a listán igen eltérő filmek vannak.Alex_Aston írta: ↑2021.11.25., csüt. 15:11Mondjuk ez a film az imdb listán is az első.
Tényleg nagyon jó film szerintem is, bár nálam nem a legjobb, de megértem és megérdemli a magas pontozást, ezzel egyet tudok érteni.
Metascore viszont érdekes. Ha jól tudom, az egyfajta újságíró "szakmai" összesített átlag. Sok esetben eltér az imdb pontozástól. Ezért nem is szoktam foglalkozni a szaksajtóval kritikák terén.
Cápa és Forest Gump mondjuk, de melyikre mondanád, hogy azért az, mert a "sok a légy"?
Én egyikre sem tudnám...
Mondjuk ez a film az imdb listán is az első.
Igazad van, legalábbis szerintem. De ahogy írtam korábban, manapság a szuper és a szar jelzőkből kell/lehet választani, nincs középút. Ahogy hülyül a nép, úgy csökken a szókincs is. Én pl. képtelen vagyok egy szuperhősös filmet végignézni, de nem szaroznám le őket, hiszen szakmailag rendesen meg vannak csinálva (legalábbis gondolom).
Nem véletlenül piszkáltam a "szakma szerint legjobb" kifejezésedet, mivel ez nem arról szól, nekünk mi tetszik, mit tartunk jónak, kivel szimpatizálunk, hanem hogy a szakmabeliek kire voksoltak. Én a Rolling Stone magazin listáját idéztem, ami talán a legpatinásabb zenei szaklap és ott bizony a Beatles és Presley van az élen. Ezért is veszélyes "szakmai" véleményekre hivatkoznod, inkább maradjunk a sajátunknál!DeLorean írta: ↑2021.11.25., csüt. 14:01Mondjuk azt mondom, hogy Whitney Houston (lehet nem ő az, sorry, ha tévedek) a legjobb és a szakma által is legelismertebb énekesnő a világon és nekem tetszik és szeretem.
Erre te azt írod, hogy sok a légy és a kupac és az egy szar.Na ezzel sem lehet mit kezdeni szerintem.
Csak a magad nevében beszélj erről, ettől a cselekedettől én elhatárolódom
Igen, furcsa, de tudjuk, hogy néhányak szótárában csak két szó létezik az élmények jellemzésére, képtelenek árnyalni a véleményüket.