Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
- Rp526
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 4
Re: Moziszoba építés
Köszönöm a tippeket. Most járok a Farkasodú felénél és már az építésnél sok jó dolgot láttam. Ezután elolvasom az ajánlott pro vonalat. Illetve olvastam AVS-en egy srácról aki JTR 228HT-akat cserél le Mackie C200-sokra, mivel a saját vaktesztjén elbukott. Így egyre jobban érik bennem ez a PA vonal.
Debrecenben ki építi, van topikja?
Ezzel kapcsolatban is akartam kérdezni, kérhetek én is topikot majd, hogy ne ide "szemeteljek? Vagy maradjon a sok általános kérdésem itt? Ennek mik a feltételei? Mert egyre több kérdésem lesz (első sorban főleg a fizikai szoba építésével kapcs.) és nyilván ott egy helyen lenne. Az igazi munka lehet lesz két év is mire el tudom kezdeni, de már most a ház tervezésénél jó lenne tudni dologokat és a padlásteret úgy alakítani. Nem tudom mennyire baj, ha lassan halad a topik, van e erre valamilyen szabály.. én úgy szeretném, hogy amit csak lehet fejben előre el tudjak dönteni nem közben és "csak" az építés maradjon. Ehhez viszont hosszas előre tervezés kell.
A szoba elméleti maximális külső méretei kb most HxSZxM 6m x 4,2m x 2,5m. Ebbe a légtérbe kell majd beletennem. Ebben már a két felső él le van csapva, mint egy koporsó teteje a tető miatt.
Debrecenben ki építi, van topikja?
Ezzel kapcsolatban is akartam kérdezni, kérhetek én is topikot majd, hogy ne ide "szemeteljek? Vagy maradjon a sok általános kérdésem itt? Ennek mik a feltételei? Mert egyre több kérdésem lesz (első sorban főleg a fizikai szoba építésével kapcs.) és nyilván ott egy helyen lenne. Az igazi munka lehet lesz két év is mire el tudom kezdeni, de már most a ház tervezésénél jó lenne tudni dologokat és a padlásteret úgy alakítani. Nem tudom mennyire baj, ha lassan halad a topik, van e erre valamilyen szabály.. én úgy szeretném, hogy amit csak lehet fejben előre el tudjak dönteni nem közben és "csak" az építés maradjon. Ehhez viszont hosszas előre tervezés kell.
A szoba elméleti maximális külső méretei kb most HxSZxM 6m x 4,2m x 2,5m. Ebbe a légtérbe kell majd beletennem. Ebben már a két felső él le van csapva, mint egy koporsó teteje a tető miatt.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1710
Pécsen is van egy, és épül most még egy Debrecenben is.Cutler írta: ↑2022.01.13., csüt. 19:19Így van, javaslom olvasd végig a Pro topikot, mielőtt bármihez is hozzáfogsz:DeLorean írta: ↑2022.01.13., csüt. 16:30Van itt a fórumon pro mozis topik is és pár olyan fórumos, aki pro mozit épített. Esetleg érdemes átolvasni őket.Rp526 írta: ↑2022.01.13., csüt. 13:14Tehát a kérdés, mit gondoltok a PA dologról? Simán beépíthetem így ahogy van a falba? Vannak köztetek akik ilyenekkel operálnak, vagy váltottak? Tényleg ennyivel jobb ár/érték arányban és csak a kinézeten bukok? Esetleg kereshetek vkit személyesen? Esetleg ezzel menjek más topikba?
Köszi Nektek!![]()
+Érdemes megkeresned Zozit, Cutlert, Farkincát, Heinnekent innen a fórumról, de még vannak páran, akik már ezen "átestek".
Én is...
Farkinca hasonló Klipsch rendszerről váltott, nekem is Klipsch THX szettem volt.
Zozi meg mérnöki pontossággal építette meg a szobáját.
Heinneken hasonló padlástérben csinált moziszobát.
HAJRÁ!
![]()
viewtopic.php?f=104&t=134242
Amúgy már Avglasnak is Pa(Pro)mozija van és Hiccuszról se feledkezzünk el, aki gyakorlatilag elinditotta itt, ezt az irányt.
Így van, javaslom olvasd végig a Pro topikot, mielőtt bármihez is hozzáfogsz:DeLorean írta: ↑2022.01.13., csüt. 16:30Van itt a fórumon pro mozis topik is és pár olyan fórumos, aki pro mozit épített. Esetleg érdemes átolvasni őket.Rp526 írta: ↑2022.01.13., csüt. 13:14Tehát a kérdés, mit gondoltok a PA dologról? Simán beépíthetem így ahogy van a falba? Vannak köztetek akik ilyenekkel operálnak, vagy váltottak? Tényleg ennyivel jobb ár/érték arányban és csak a kinézeten bukok? Esetleg kereshetek vkit személyesen? Esetleg ezzel menjek más topikba?
Köszi Nektek!![]()
+Érdemes megkeresned Zozit, Cutlert, Farkincát, Heinnekent innen a fórumról, de még vannak páran, akik már ezen "átestek".
Én is...
Farkinca hasonló Klipsch rendszerről váltott, nekem is Klipsch THX szettem volt.
Zozi meg mérnöki pontossággal építette meg a szobáját.
Heinneken hasonló padlástérben csinált moziszobát.
HAJRÁ!
![]()
viewtopic.php?f=104&t=134242
Amúgy már Avglasnak is Pa(Pro)mozija van és Hiccuszról se feledkezzünk el, aki gyakorlatilag elinditotta itt, ezt az irányt.
- Rp526
- Lefelé a lejtőn

- Értékelés: 4
Sziasztok!
Idén nagy eséllyel elkezdődik az építkezés, ahol kapok egy kb 20-25-30nm körüli padlásteret teljesen üresen. A tervem az, h építek bele egy dedikált szobát. Jelenleg panelban lakom és "halandó" szettem van (Klipsch RF + RPCenter, 3500H Denon, SPL 100). Első nagyobb kérdésem az lesz majd, hogy van e ajánlott arány amit kövessek a szoba méreteinek.. magasságának kialakításánál. A napokban hozok majd maximális méretet a tervekről. Én úgy gondoltam, h kitolódnak a "székek" amik a tetőt tartják így nagyobb a mozgásterem és ha jobb, hogy nem téglatest alakú a szoba, akkor a sarkait a tető vonalával lecsapom. Így magasabb lenne középen, akár 2 méter fölött és a széleknél alacsonyabb. Az alap ötlet OSB lap, közé üveg/közetgyapot, belül + gipszkarton. Minden előre becsövezve (7.1nek, ATMOSnak ha lesz lesz, ha nem nem, Projektornak).
A másik fontosabb kérdésem, hogy egyre jobban foglalkoztatnak a PA rendszerek, mint egy szokásos felállás.
Eddig úgy gondoltam viszem a Klipscheket.. fejlesztgetem, lesz egy nagy álló RP8000 vagy elődje stb.. Most viszont arra gondoltam, h lehet jobb lenne hangáteresztő vászon, mögé LCR és azokat minimum PA-ból csinálni.
https://www.avsforum.com/threads/monopr ... w.2553793/
Ezen cikk elolvasása után meg főleg. Itt azt írja a tesztben, hogy egy 100-150$-os Monoprice (előtte írt egy nagyon felkapott tesztet Behringerről) SUB-bal, komolyabb EQval kiegészítve mozira simán veri az 1000$-ros tornyokat. Most is PC-s lejátszás van nálam + madVR, a Cavern-nal most ismerkedem. A tesztben leírtak alapján félelmetesen érzékeny, viszonylag lapos frekimenet, és 1% alatti torzítás, 30 fokig simán jó szintén.. Itthon is találni JBL monitort 70e körül újonnan.
Tehát a kérdés, mit gondoltok a PA dologról? Simán beépíthetem így ahogy van a falba? Vannak köztetek akik ilyenekkel operálnak, vagy váltottak? Tényleg ennyivel jobb ár/érték arányban és csak a kinézeten bukok? Esetleg kereshetek vkit személyesen? Esetleg ezzel menjek más topikba?
Köszi Nektek!
Idén nagy eséllyel elkezdődik az építkezés, ahol kapok egy kb 20-25-30nm körüli padlásteret teljesen üresen. A tervem az, h építek bele egy dedikált szobát. Jelenleg panelban lakom és "halandó" szettem van (Klipsch RF + RPCenter, 3500H Denon, SPL 100). Első nagyobb kérdésem az lesz majd, hogy van e ajánlott arány amit kövessek a szoba méreteinek.. magasságának kialakításánál. A napokban hozok majd maximális méretet a tervekről. Én úgy gondoltam, h kitolódnak a "székek" amik a tetőt tartják így nagyobb a mozgásterem és ha jobb, hogy nem téglatest alakú a szoba, akkor a sarkait a tető vonalával lecsapom. Így magasabb lenne középen, akár 2 méter fölött és a széleknél alacsonyabb. Az alap ötlet OSB lap, közé üveg/közetgyapot, belül + gipszkarton. Minden előre becsövezve (7.1nek, ATMOSnak ha lesz lesz, ha nem nem, Projektornak).
A másik fontosabb kérdésem, hogy egyre jobban foglalkoztatnak a PA rendszerek, mint egy szokásos felállás.
Eddig úgy gondoltam viszem a Klipscheket.. fejlesztgetem, lesz egy nagy álló RP8000 vagy elődje stb.. Most viszont arra gondoltam, h lehet jobb lenne hangáteresztő vászon, mögé LCR és azokat minimum PA-ból csinálni.
https://www.avsforum.com/threads/monopr ... w.2553793/
Ezen cikk elolvasása után meg főleg. Itt azt írja a tesztben, hogy egy 100-150$-os Monoprice (előtte írt egy nagyon felkapott tesztet Behringerről) SUB-bal, komolyabb EQval kiegészítve mozira simán veri az 1000$-ros tornyokat. Most is PC-s lejátszás van nálam + madVR, a Cavern-nal most ismerkedem. A tesztben leírtak alapján félelmetesen érzékeny, viszonylag lapos frekimenet, és 1% alatti torzítás, 30 fokig simán jó szintén.. Itthon is találni JBL monitort 70e körül újonnan.
Tehát a kérdés, mit gondoltok a PA dologról? Simán beépíthetem így ahogy van a falba? Vannak köztetek akik ilyenekkel operálnak, vagy váltottak? Tényleg ennyivel jobb ár/érték arányban és csak a kinézeten bukok? Esetleg kereshetek vkit személyesen? Esetleg ezzel menjek más topikba?
Köszi Nektek!
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Home Theater Gurus: Home Theater Walls like a Pro - Fabric Mate Fabric Track
youtu.be/LM12Pvfixig
youtu.be/LM12Pvfixig
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Meg a látszó hangfalak…
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1710
A szőnyegre rakott frontoldalnak is biztos szuper tere lehet. Legalább fordították volna feljebb picit a hallgatói pozíció felé. De még ennyi sem..
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3686
Én messze vagyok egy mozi szobától, de kb. 4,5m-ről nézek egy 75" TV-t, ami nem olyan rossz látvány.irishcream írta: ↑2021.09.12., vas. 15:24.........az jutott-e eszébe itt bárkinek, hogy ennek a szobának a tulajdonosa pont igy akarta TV-vel, túl sok csillaggal, sok-sok hangfallal, ami mind látszik..........neki igy jó és valószinűleg nem érdekli ez a sok kritika......és neki van igaza
Itt meg 85", ránézésre 2,5-3m-ről nézve, ami elég jó azért szerintem. Persze 2x ekkora átmérő nyilván jobb. De így gondolom kevesebb kompromisszum van, és még a tv adás is nézhető, ha kell.
Csak a Marantz! :-D
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
.........az jutott-e eszébe itt bárkinek, hogy ennek a szobának a tulajdonosa pont igy akarta TV-vel, túl sok csillaggal, sok-sok hangfallal, ami mind látszik..........neki igy jó és valószinűleg nem érdekli ez a sok kritika......és neki van igaza
-
darthdick
Ha rajta marad a dobozokon a szövet, nem csupaszon vannak, akkor szerintem abszolut nem gáz a design.Csak így feltűnő az egész, MK dobozoknak nem áll jól a csupaszság.
A rejtett hangfalak nekem is jobban tetszenek, de azért ezek az M&K-k nem csúnya, ormótlan dobozok, van belőlük bőven, az biztos.
Mások is beletolnak ennyit más márkából is.
Ha van pénz lóvéra, miért ne!
Nekem a csillagos égbolt mennyiségével sincs semmi bajom.
Jó kis szőnyegek, stb…
Mások is beletolnak ennyit más márkából is.
Ha van pénz lóvéra, miért ne!
Nekem a csillagos égbolt mennyiségével sincs semmi bajom.
Jó kis szőnyegek, stb…
Ez a hangsugárzó erdő sokkal ízléstelenebb, mint egy ledvilágítás, ami egy gombnyomással kikapcsolható.
20db 300-s, 21millióért, istenem
20db 300-s, 21millióért, istenem

Szerintem is el kellett volna rejteni, ez így nem szép.
Ráadásul az nem vászon, hanem valami tv.
Ráadásul az nem vászon, hanem valami tv.
Szerintem!
Én nem vagyok a hangfalakat elrejteni minden áron híve, de itt egy ilyen szobánál ezeket nem szabadott volna végig szerelgetni a falra.. evvel qrták el az egész kinézetét ,az amúgy nagyon szép kivitelezésnek! Kár érte..ezeket tüntetném el a fenébe, ne legyenek szem előtt,hangfal erdőt sikerült kreálni,nincs semmi szép bennűk, és sztem. a vászon is kicsire sikeredett, bár lehet csalóka a fénykép.. Amúgy sok bajom nincs a szobával, vagy "teremmel"! 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Tetszik a szoba színvilága, stb. A sókristályokat megtarthatják! Ennyi 300-ast! Pár egyszerűbb mozi kijönne belőle! Az back center a 2 középső?
M&K-sok nem szeretik az AT vásznat?
M&K-sok nem szeretik az AT vásznat?
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni, a készülő moziszobába, csillagos égbolt- száloptikás- világítást terveztünk , van egy csomó diy videó youtubeon amiket meg is néztem, és az akusztikai pinboard megoldás tetszene legjobban, viszont nem tudom ,hogy keressem ezt a terméket itthon. Illetve ha más jól bevált akusztikai szempontból is megfelelő anyagot tudtok ajánlani az is jó lenne. köszi
Krix mozi:
- Csatolmányok
-
- 912EBC21-432E-4387-8063-66D4C61FC056.jpeg (99.17 KiB) Megtekintve 2429 alkalommal
-
- 22B65A2E-798E-40C1-99E3-81F61EC081CF.jpeg (124.13 KiB) Megtekintve 2429 alkalommal
-
- 65258139-8604-4846-8F59-C71E2A327945.jpeg (120.56 KiB) Megtekintve 2429 alkalommal
-
- 805525FA-EBD0-4E5C-BBA6-AD5A1467DDD7.jpeg (109.32 KiB) Megtekintve 2429 alkalommal
-
- A841EAF5-BFC9-400F-B46E-BCC905653957.jpeg (106.45 KiB) Megtekintve 2429 alkalommal
-
- 7C67C81A-AC55-4C4B-9AA8-016955B8288B.jpeg (69 KiB) Megtekintve 2429 alkalommal
-
roka.tamas
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 37
Ez látványterv. 100%
SF Olympica Nova 3 -- Audia Flight Three S -- Lumin T2 -- Powergrip yg-2 -- REL S/5
HiDiamond D8HK/D3XLR/D5RCA/D3POWER --
Samsung HW-Q950 -- OPPO UDP 203
HiDiamond D8HK/D3XLR/D5RCA/D3POWER --
Samsung HW-Q950 -- OPPO UDP 203
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Ez egy elrontott szoba, a tulaj egy ház vásárlásakor kapta az ingatlannal együtt. 4 napja született a reddit thread, hogy kinek mi az ötlete, hogy lehetne rendbe rakni.DeLorean írta: ↑2021.07.26., hétf. 17:13Egy érdekes szoba.
Tetszik is, meg nem is.
Én a hangfalakat elrejtettem volna AT vászon mögé és lehetett volna nagyobb vászon.
Az elektronika "egyszerű":
-Receiver: Marantz SR6009, 7.2 channels
-Projector: JVC DLARS500
Amplifier: Crown XLS 2502
Érdekes hangfalak és gyártó.
https://tektondesign.com/
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Kicsit olyan látványterv feelingje van a képeknek. De ha valódi akkor
Rohadt jól néz ki.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22