Idén nagy eséllyel elkezdődik az építkezés, ahol kapok egy kb 20-25-30nm körüli padlásteret teljesen üresen. A tervem az, h építek bele egy dedikált szobát. Jelenleg panelban lakom és "halandó" szettem van (Klipsch RF + RPCenter, 3500H Denon, SPL 100). Első nagyobb kérdésem az lesz majd, hogy van e ajánlott arány amit kövessek a szoba méreteinek.. magasságának kialakításánál. A napokban hozok majd maximális méretet a tervekről. Én úgy gondoltam, h kitolódnak a "székek" amik a tetőt tartják így nagyobb a mozgásterem és ha jobb, hogy nem téglatest alakú a szoba, akkor a sarkait a tető vonalával lecsapom. Így magasabb lenne középen, akár 2 méter fölött és a széleknél alacsonyabb. Az alap ötlet OSB lap, közé üveg/közetgyapot, belül + gipszkarton. Minden előre becsövezve (7.1nek, ATMOSnak ha lesz lesz, ha nem nem, Projektornak).
A másik fontosabb kérdésem, hogy egyre jobban foglalkoztatnak a PA rendszerek, mint egy szokásos felállás.
Eddig úgy gondoltam viszem a Klipscheket.. fejlesztgetem, lesz egy nagy álló RP8000 vagy elődje stb.. Most viszont arra gondoltam, h lehet jobb lenne hangáteresztő vászon, mögé LCR és azokat minimum PA-ból csinálni.
https://www.avsforum.com/threads/monopr ... w.2553793/
Ezen cikk elolvasása után meg főleg. Itt azt írja a tesztben, hogy egy 100-150$-os Monoprice (előtte írt egy nagyon felkapott tesztet Behringerről) SUB-bal, komolyabb EQval kiegészítve mozira simán veri az 1000$-ros tornyokat. Most is PC-s lejátszás van nálam + madVR, a Cavern-nal most ismerkedem. A tesztben leírtak alapján félelmetesen érzékeny, viszonylag lapos frekimenet, és 1% alatti torzítás, 30 fokig simán jó szintén.. Itthon is találni JBL monitort 70e körül újonnan.
Tehát a kérdés, mit gondoltok a PA dologról? Simán beépíthetem így ahogy van a falba? Vannak köztetek akik ilyenekkel operálnak, vagy váltottak? Tényleg ennyivel jobb ár/érték arányban és csak a kinézeten bukok? Esetleg kereshetek vkit személyesen? Esetleg ezzel menjek más topikba?
Köszi Nektek!