Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sikeres, boldog új évet kíván mindenkinek az AVX team!
Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...
Több hét különbséggel, két részletben megtekintettem a Báhubali - a kezdet (Baahubali: The Beginning) c. indiai opuszt, a Netflixen fellelhető opció közül tamil nyelvű verziót angol felirattal (már gőzöm nincs miért ezt, lehet, csak ehhez volt angol felirat).
Izé.
Eddig sosem láttam nagyszabású, indiai fantasy produkciót, de, azt hiszem, nem vesztettem sokat.
Az alapkonfliktus nem ismeretlen: a trónt bitorolják, az uralkodói vérvonalból származó csecsemő - menekítése közben - mit sem sejtő, kedves falusiakhoz kerül, de természetesen, felnőve, nem kerülheti el a sorsát.
Ja, 159 perc elteltével úgy ér véget egy történetszál mesélése közben, hogy "folytatása következik", ami a Báhubali 2 - a befejezés (Baahubali 2: The Conclusion).
Látványos, helyenként grandiózus panoráma képek.
Csiricsáré képi világ.
Zenés-táncos betétek.
Faék egyszerűségű történet.
Még a nyugati szuperhős filmeken edzett elmének is fájó túlzások.
Európai szemmel, helyenként értelmezhetetlen történet (a filmet többször megállítva, visszatekerve se sikerült értelmezni ki kivel van, amikor Kattappa mesélt a múltról, csak a film wikipédia szócikke segített), sokszor értelmezhetetlen színészi játék.
Meg, persze, a nekem tök egyforma indiai arcok is zavaróak voltak, sokszor meg se tudtam különböztetni a idősebb Báhubali-t (főhősünk édesapját) a riválisától, Bhallaladeva-tól (illetve, tamil nyelven Palvaalthevan-tól).
Értem én, hogy világszerte siker volt, meg sok pénzt termelt, meg az indiai filmgyártásban ehhez (is) köthető, hogy a soknyelvű országban is inkább szinkronizálnak, mint különböző nyelveken újraalkossanak.
Lásd, "Pa-India films" mozgalom.
De, azon kívül, hogy elnéző (lenéző?) mosollyal elmondhatom, hogy láttam egy indiai szuperprodukciót (ami másképpen, de ugyanúgy rossz mint a tipikus magyar film), semmi értelme nem volt megtekinteni, se érdekes, se izgalmas, se szórakoztató, se tanulságos (nem mitologiát dolgoz fel, hanem egy katyvasz a rendező gyerekkorában hallott mesékből és, bevallottan, indiai képregényekből) nem volt.
Izé.
Eddig sosem láttam nagyszabású, indiai fantasy produkciót, de, azt hiszem, nem vesztettem sokat.
Az alapkonfliktus nem ismeretlen: a trónt bitorolják, az uralkodói vérvonalból származó csecsemő - menekítése közben - mit sem sejtő, kedves falusiakhoz kerül, de természetesen, felnőve, nem kerülheti el a sorsát.
Ja, 159 perc elteltével úgy ér véget egy történetszál mesélése közben, hogy "folytatása következik", ami a Báhubali 2 - a befejezés (Baahubali 2: The Conclusion).
Látványos, helyenként grandiózus panoráma képek.
Csiricsáré képi világ.
Zenés-táncos betétek.
Faék egyszerűségű történet.
Még a nyugati szuperhős filmeken edzett elmének is fájó túlzások.
Európai szemmel, helyenként értelmezhetetlen történet (a filmet többször megállítva, visszatekerve se sikerült értelmezni ki kivel van, amikor Kattappa mesélt a múltról, csak a film wikipédia szócikke segített), sokszor értelmezhetetlen színészi játék.
Meg, persze, a nekem tök egyforma indiai arcok is zavaróak voltak, sokszor meg se tudtam különböztetni a idősebb Báhubali-t (főhősünk édesapját) a riválisától, Bhallaladeva-tól (illetve, tamil nyelven Palvaalthevan-tól).
Értem én, hogy világszerte siker volt, meg sok pénzt termelt, meg az indiai filmgyártásban ehhez (is) köthető, hogy a soknyelvű országban is inkább szinkronizálnak, mint különböző nyelveken újraalkossanak.
Lásd, "Pa-India films" mozgalom.
De, azon kívül, hogy elnéző (lenéző?) mosollyal elmondhatom, hogy láttam egy indiai szuperprodukciót (ami másképpen, de ugyanúgy rossz mint a tipikus magyar film), semmi értelme nem volt megtekinteni, se érdekes, se izgalmas, se szórakoztató, se tanulságos (nem mitologiát dolgoz fel, hanem egy katyvasz a rendező gyerekkorában hallott mesékből és, bevallottan, indiai képregényekből) nem volt.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3782
Szeretem azokat a filmeket, amelyek képesek helyre tenni (ha csak rövid időre is) az ember értékrendjét.
Na, egy olyan film.
Nagyon jól bemutatja, mi is egy igazi probléma az életben, és nem pl. egy "rossz" hangfal kábel...
Különleges életek
https://m.imdb.com/title/tt8655470/
Na, egy olyan film.
Nagyon jól bemutatja, mi is egy igazi probléma az életben, és nem pl. egy "rossz" hangfal kábel...
Különleges életek
https://m.imdb.com/title/tt8655470/
Csak a Marantz! :-D
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Tegnap délutáni japán fûggetlenfilmes matiné. Tarantino, Ferreri, Bunuel és Miike rajongóinak felhőtlen szórakozás. De Vinnie Jones rajongói se hagyják ki.

What's your function in life?

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- Alex_Aston
- V.I.P.

Tulajdonképpen ez egy road movie, meg karakter fejlődés, ahogy mondani szokták.
Mégis inkább egy nagyon szerethető történet, nagyon szépen találva.
Ajánlom.
Mogyoróvaj sólyom
https://m.imdb.com/title/tt4364194/
Mégis inkább egy nagyon szerethető történet, nagyon szépen találva.
Ajánlom.
Mogyoróvaj sólyom
https://m.imdb.com/title/tt4364194/
Ezt csak írtam, hogy ilyenek (is) vannak, de ezt a gyöngyszemet nem néztem meg.DeLorean írta: ↑2021.07.11., vas. 20:28Ezt megnézted, vagy csak írtad, hogy ilyenek vannak ott?scaurus írta: ↑2021.07.11., vas. 19:43...
Más.
A csodálatos okos tévémen nézegettem a Plex app-ot és felfedeztem, hogy nemcsak az itthoni tartalmakat tudja az itthoni médiaszerverről elérni, hanem egy csomó film megtekinthető, illetve zene/podcast hallgatható vele.
Persze, jellemzően olyan csodálatos alkotások mint a Voyage to the Planet of Prehistoric Women (1968), ami egyébként a Youtube-on is fenn van.
Amennyiben az első, akkor kényszerítettek rá, vagy más oka volt?![]()
Pusztán a kíváncsiság.DeLorean írta: ↑2021.07.11., vas. 20:28A kérdés hasonló.
Tényleg érdekelne, hogy mi vesz rá valakit, hogy egy 2008-as sehol nem jegyzett filmet megnézzen?
Rákerestem, mert nem ismertem. Érdekes vélemények.
One of the best movies I ever see!
This was an Amazing movie!
Loved this movie. D Lee Inosanto is my favorite actress.
One of my favorate, really , great action drama,,,luv it
Powerful. Thus is the best movie I've seen all year
+még sok hasonló.
Elképedve böngésztem az elémkerült filmtárat, beleolvastam a tartalmukba, s erről azt hittem, hogy egy ZS-kategóriás Karate Kid klón lesz.
Alkalmanként, megnézek régi szutykokat, ahogy alkalmanként régi ponyvába is belekezdek (pl. most akadt a kezembe Pavel Vezsinyov A smaragdos szelence c. könyve...).
Ja, egy másik fórumon találtam ezt a linket, innen is lehet csemegézni:
https://holdkomp.hu/tag/csomozi/
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
Igen, de én nem saját tartalmat néztem (fájlt), hanem a Plex streaming szolgáltatását (azaz olyan volt mintha az HBO GO esetében csúszna el a felirat), így nincs mit mivel szinkronizálni.kasumi írta: ↑2021.07.11., vas. 20:10Ha már szóba került...
https://subsync.online/en/online.html
Én többször használtam már megelégedéssel.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Akkor talán ez, ha már "harcos" film, nekem nagyon bejöttscaurus írta: ↑2021.07.11., vas. 19:43
Nagyon eltérő a humorérzékünk, mert mosolyt sem csalt az arcomra.![]()
Végül megtekintettem a Plex app-ban a The Sensei (2008) c. opuszt.
Tulajdonképpen, egy sötétebbre hangolt, "szivárvány" fiú főszereplővel egy karate kölyökként induló (de nem úgy végződő) sztori.
1985-ben járunk, ismertté válik az AIDS, a homoszexualitás elfogadása még annyira nem volt napirenden mint most.
The twilight samurai
https://m.imdb.com/title/tt0351817/
Amolyan realisztikus ábrázolású, amennyire egy ilyen esetben lehet. Nem gyors film, de talán pont ettől is kerek az egész. A magas pontszám szerintem megérdemelt.
- kasumi
- V.I.P.

- Értékelés: 455
Ha már szóba került...
https://subsync.online/en/online.html
Én többször használtam már megelégedéssel.
Újratervezés
Nagyon eltérő a humorérzékünk, mert mosolyt sem csalt az arcomra.
Más.
A csodálatos okos tévémen nézegettem a Plex app-ot és felfedeztem, hogy nemcsak az itthoni tartalmakat tudja az itthoni médiaszerverről elérni, hanem egy csomó film megtekinthető, illetve zene/podcast hallgatható vele.
Persze, jellemzően olyan csodálatos alkotások mint a Voyage to the Planet of Prehistoric Women (1968), ami egyébként a Youtube-on is fenn van.
Végül megtekintettem a Plex app-ban a The Sensei (2008) c. opuszt.
Tulajdonképpen, egy sötétebbre hangolt, "szivárvány" fiú főszereplővel egy karate kölyökként induló (de nem úgy végződő) sztori.
1985-ben járunk, ismertté válik az AIDS, a homoszexualitás elfogadása még annyira nem volt napirenden mint most.
Nem lett volna reménytelen, de rossz film volt.
Viszont, furcsa módon, nem volt annyira bántóan rossz, hogy azt mondjam, hogy "kérem vissza a 1,5 órát az életemből".
Ami technikailag zavaró volt, hogy van hozzá angol felirat, de durván el van csúszva, de sem a számítógépen a szerveren, sem a tévén lévő app-ban nem találtam időzítésre vonatkozó beállítást (vagy elkerülte a figyelmemet).
Youtube-on ez is megtekinthető.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Megnéztem a Black Widow-t. Az eddig olvasott vélemények alapján nem vártam sokat tőle, de nekem tökre bejött
Nyilván ez is tele van abszurd dolgokkal, de végre egy Marvel film, ami nincs 100% tele hókuszpókusszal. Egyike a kevés jobban sikerült (vagy inkább kevésbé rosszul sikerült) MCU filmeknek számomra, mert nem igazán vagyok nagy rajongója a Marvel filmeknek finoman szólva.
Nyilván ez is tele van abszurd dolgokkal, de végre egy Marvel film, ami nincs 100% tele hókuszpókusszal. Egyike a kevés jobban sikerült (vagy inkább kevésbé rosszul sikerült) MCU filmeknek számomra, mert nem igazán vagyok nagy rajongója a Marvel filmeknek finoman szólva.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6526
Valamiért a fórum jut eszembe róla...
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 736
Kijött a Witcher második évadjának első előzetese:
youtu.be/TXY7Pk2hBPs
Emellett pedig most volt a Witchercon, több videót is megosztottak a sorozat hivatalos csatornáján: https://www.youtube.com/c/witchernetflix/videos
youtu.be/TXY7Pk2hBPs
Emellett pedig most volt a Witchercon, több videót is megosztottak a sorozat hivatalos csatornáján: https://www.youtube.com/c/witchernetflix/videos
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1715
Tegnap megnéztem és egyet kell értsek. Több mint két órás a film, az első 33perc dögunalom. Nem a párbeszédekkel van bajom, mert ha van értelme, simán végignézek egy több órás drámát (ha jó) is akár. Nem volt rossz egyébként amúgy, úgyhogy aki csak egy filmet keres estére vagy egy délutánra, annak nyugodt szívvel ajánlom. Csak az első fél órát kell túlélni. De kihagyott ziccernek érzem. Ebből többet ki lehetett volna hozni. A Quiet Place 2 jobban tetszett.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Nem volt szórakoztató vagy agymosó?
Mire számítottál a plakát alapján?
Szerintem!
Nekem tetszett
- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
Ezt még talán pont megnézem. Nem mostanában, de majd ha oda jutok
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
Bose Soundlink mini
Bár nem igazán ezekhez hasonlítható, de nekem tetszett a Parkoló című film is, bár ez már elég régi, s lehet ajánlva is volt már. Egy próbát szerintem megér az is.
- Deadpool
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Azt is megnéztem. Nekem alapjáraton bejönnek a hosszabb filmek, ha jól van kifejtve a történet. Több idő jut mindenre. Aki kevésbé kedveli a hosszabb játékidőt, azok számára pedig kifejezetten emészthetőbbé válik a hasonló bontásokkal. Én talán kétszerre fogyasztottam.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Bose Soundlink mini
Bose Soundlink mini
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Martfűi rémből a Netflixen van sorozat, ami a film bővített változata.
Igaz én is még csak a filmet láttam, az tényleg jó volt.
Igaz én is még csak a filmet láttam, az tényleg jó volt.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
- Deadpool
- V.I.P.

- Kapcsolat:
A Martfűi jó lett. A másik kettőt még nem láttam. Feljegyzem magamnak :)Alex_Aston írta: ↑2021.07.08., csüt. 08:22Ha esetleg nem ismered, nagyon ajánlom ezeket, szerintem jó filmek.
Bose Soundlink mini
Bose Soundlink mini
- Alex_Aston
- V.I.P.

Apró mesék
A martfűi rém
A feltaláló
Ha esetleg nem ismered, nagyon ajánlom ezeket, szerintem jó filmek.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Miért lep meg? Ezek mind jó filmek.
- Deadpool
- V.I.P.

- Kapcsolat:
Bármely hasonló tartalom ajánlását szívesen veszem
Bose Soundlink mini
Bose Soundlink mini