Vászon témában lenne egy kérdésem.
Egy 1.2 gain erősítésű matt white felület SZEMBŐL nézve növelné a projektor által vetített kép fényerejét?

A HDMI egy az egyben DVI kompatibilis, így ha nem szeretnél minőségromlást, akkor egy HDMI-DVI kábellel kötöd össze a lejátszót a projektorral. Használhatsz HDMI-HDMI kábelt a végén egy HDMI-DVI adapterrel.dellmann írta: ↑2021.05.09., vas. 16:35Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A projetoromon DVI-I és D-sub bemenetek vannak, meg persze kompozit s-video. Ha dvd/blu-ray lejátszó hdmi kimenetét szeretném használni, milyen lehetőségem van, illetve mit ajánlotok? A kivetítő max 1024x768-at tud, ami nekem elég is. Köszi előre is!
Rákerestem erre a Screenline Radiance-re, de erre nekem ilyen 600e Ft körüli árat dobott csak ki. Rossz helyen keresem vagy ennyi az ára? Ennyit biztos nem tudok most rászánni, így ha ennyi, akkor más opciót kell keresnem.
Köszönöm az újabb kérdéseket, ebből is látszik, hogy sokkal komplexebb a dolog, mint gondoltam.TSanyi írta: ↑2021.04.29., csüt. 20:46Először is hangáteresztőt szeretnél vagy sem. Ha nem akkor a centered a vászon alatt lesz mivel motorost szeretnél, így esetlegesen nem lehet a vászon felett..., aztán az elektronika is a center alatt, mellett lesz vagy máshol? Ez annyiban érdekes hogy meddig tudod leengedni a vászon alját. Innen számolhatsz egy magasságot felfele hogy mennyi helyed van. Valamint megnézed hogy vízszintesen mennyi szabad helyed van, illetve mi az a vászonszélesség amit szeretnél. Nos ekkor megvannak s maximális méreteid. Ezután kisakkozod hogy 16:9-ben illetve 21:9-ben mely méretek adják ki. Majd kiszámolod hogy az adott vásznon mekkora lesz a képméret a másik képaránnyal. Pl. egy 2,4:1-es vászonnálKobak írta: ↑2021.04.29., csüt. 17:34
A képarány jó kérdés, melyiket ajánljátok? 16:9, 16:10, 21:9, erről fogalmam sincs.
Konkrét forgalmazót tudtok mondani, akinél érdemes házalni vagy keresgéljek neten? Az LSK-nál voltam bent, ott ajánlottak ezt azt, de náluk nem a mozi a fő sodor, hanem a céges vonal.
ha a látható szélesség 2861 mm akkor erre a vászonra a 16:9-es műsor csak 2119 mm! Amennyiben a 16:9-es vásznat választod és szép nagyban nézed a sorozatot 2855 mm- es szélesség mellett a kép magassága 1606 mm, ha filmet nézel rajta akkor a szélesség ugyan megmarad, de a kép magassága 2,4:1-es aránynál már csak 1189 mm! Azaz kb 33%-ot eldobsz mindkét esetben. Az egyik ujjadat sajna meg kell harapnod! Hogy melyiket az a hely, vagy a kiválasztott vászon (esetleges kihagyhatatlan ajánlat), a preferált képarány, vagy s vetítő( nincs benne lens shift) határozza meg.
A márkákra ha rákeresel, kidobja a Google hogy ki forgalmazza.
De itt a fórumon is megkeresheted pl.: Dreamcinema, Házimozi Stúdió, Home Movie, Mekka Audió
Igen van, Grandview. Elvileg mindegyik keret mellé lehet kérni több fajta vászon anyagot a simától az ALR-ig a szőtt vászonig is akár. Fix vászonhoz még maszkolás is van.
Én nem mondtam egy szóval sem hogy AT vászon kell! Csak kérdeztem, és azt is csak a lehetséges méret miatt. Mert ha AT vászon van akkor lejjebb lehet a vászon alja.
Először is hangáteresztőt szeretnél vagy sem. Ha nem akkor a centered a vászon alatt lesz mivel motorost szeretnél, így esetlegesen nem lehet a vászon felett..., aztán az elektronika is a center alatt, mellett lesz vagy máshol? Ez annyiban érdekes hogy meddig tudod leengedni a vászon alját. Innen számolhatsz egy magasságot felfele hogy mennyi helyed van. Valamint megnézed hogy vízszintesen mennyi szabad helyed van, illetve mi az a vászonszélesség amit szeretnél. Nos ekkor megvannak s maximális méreteid. Ezután kisakkozod hogy 16:9-ben illetve 21:9-ben mely méretek adják ki. Majd kiszámolod hogy az adott vásznon mekkora lesz a képméret a másik képaránnyal. Pl. egy 2,4:1-es vászonnálKobak írta: ↑2021.04.29., csüt. 17:34
A képarány jó kérdés, melyiket ajánljátok? 16:9, 16:10, 21:9, erről fogalmam sincs.
Konkrét forgalmazót tudtok mondani, akinél érdemes házalni vagy keresgéljek neten? Az LSK-nál voltam bent, ott ajánlottak ezt azt, de náluk nem a mozi a fő sodor, hanem a céges vonal.
Már evvel a sok kérdéssel is sokat segítettél, köszönöm.TSanyi írta: ↑2021.04.28., szer. 22:26Mit nézel legtöbbet? Filmeket 21:9-ben, sorozatokat, természetfilmeket, játszol 16:9-ben? Vetítőd mit vetítene? Valószínű 16:9-et, a 21:9-es vásznat túlvetítheted vele, ha van lencse memória egy kattintás és tudja a 16:9-et, igaz kisebb képátlóval, oldalt kihasználatlan vászonnal. Vagy 16:9-es vászon nagy 16:9-es kép, filmnél meg alul-felül fekete csík, de nem kella projihoz nyúlni, kapcsolgatni.
A szürkébb vásznon kontrasztosabb a kép, világos szobában is előnyös, viszont eszi a fényerőt, így a régebbi DLP-k hátrányban vannak.
Vászonra példa: Lumene, Screenline, Funscreen, Grandwiew.
Megnézheted élőben hogy milyen a keret, hogy tetszik a kivitel, van ahol szerintem projektort is láthatsz mert árulnak azt is.
De majd a többiek is ajánlanak még. Persze van magasabb minőség is!
Sanyám! Ez a poszt nagyon rendben lett.TSanyi írta: ↑2021.04.28., szer. 22:26Mit nézel legtöbbet? Filmeket 21:9-ben, sorozatokat, természetfilmeket, játszol 16:9-ben? Vetítőd mit vetítene? Valószínű 16:9-et, a 21:9-es vásznat túlvetítheted vele, ha van lencse memória egy kattintás és tudja a 16:9-et, igaz kisebb képátlóval, oldalt kihasználatlan vászonnal. Vagy 16:9-es vászon nagy 16:9-es kép, filmnél meg alul-felül fekete csík, de nem kella projihoz nyúlni, kapcsolgatni.
A szürkébb vásznon kontrasztosabb a kép, világos szobában is előnyös, viszont eszi a fényerőt, így a régebbi DLP-k hátrányban vannak.
Vászonra példa: Lumene, Screenline, Funscreen, Grandwiew.
Megnézheted élőben hogy milyen a keret, hogy tetszik a kivitel, van ahol szerintem projektort is láthatsz mert árulnak azt is.
De majd a többiek is ajánlanak még. Persze van magasabb minőség is!
Mit nézel legtöbbet? Filmeket 21:9-ben, sorozatokat, természetfilmeket, játszol 16:9-ben? Vetítőd mit vetítene? Valószínű 16:9-et, a 21:9-es vásznat túlvetítheted vele, ha van lencse memória egy kattintás és tudja a 16:9-et, igaz kisebb képátlóval, oldalt kihasználatlan vászonnal. Vagy 16:9-es vászon nagy 16:9-es kép, filmnél meg alul-felül fekete csík, de nem kella projihoz nyúlni, kapcsolgatni.
A keret egy nagyon nehéz kérdés. Ha asszonyt kérdezed, akkor nincs rá keret. :) Én azt mondom 2-300e Ft, jó lenne ebbe beleférni.TSanyi írta: ↑2021.04.27., kedd 23:09Ha írsz egy keretet hogy mennyit szánsz rá, könnyebb ajánlani.
Motorost szeretnél? Igaz ezek drágábbak, ki is kell építeni az elektromosságot is hozzá, viszont azon kívűl hogy kényelmesebb, vagányabb, kíméli a vásznat, hogy hosszú távon sem hullámosodik annyira mintha kézzel lenne cibálva. (Ezt mondják)
Vannak oldalt feszített vásznak is, amik merevebbek lehetnek.
Ha írsz egy keretet hogy mennyit szánsz rá, könnyebb ajánlani.
Köszönöm a válaszokat.DeLorean írta: ↑2021.04.25., vas. 21:50Inceiling vásznat lehet kapni sokfélét.
Néha hirdetésekben is felbukkan.
Mondjuk egy régebbi hirdetés:
viewtopic.php?f=30&t=143171&p=2483393&h ... g#p2483393
Ezzel a felülettel nem lenne rossz, ha viszonylag világos a nappalid.
A radiance felületben az a jó, hogy a képet bárhová vetítheted, mivel a teljes felület radiance és kicsit a maszkolást is megoldja.
A méretnél a maximumot válaszd lehetőleg.
Azt nem értettem, hogy miért számít, hogy szekrény elé kell lefutnia?![]()
2,5m-ről. 230-as vászon már egész jó méret, de 3m-ről a 210 az lehet hogy kicsi. Bár ez egyén függő! Ami Neked kényelmes, olyat kell választani. Képarány is eldöntendő. Ha hangáteresztőt választasz, abban is van perforált, microperforált, de az újabb technológia ( ami sok mindenben előnyösebb) az a szőtt vászon. Persze ha a vászon mögé szeretnéd a hangfalakat.Kobak írta: ↑2021.04.25., vas. 19:50A belmagasság 2,65, ahogy néztem egy 210 vagy 230 cm széles vásznat tudnék elhelyezni (a szoba kb 4,7*6m) és kellene egy kb 50 cm-es kifutó, hogy jó magasságban legyen a vászon alja. Kb. 2,5-3m-ről néznénk, a projektor a szoba másik falára kerülne, kb 5m-re a vászontól.
Nos, PA - s csoportban meg is kaptam a szakszerű választ , hogy amit elsőnek gondoltam, vagyis használok jelenleg, vertikális biamp az elnevezése és használjam úgy. Horizontálist nem fejtették ki, de valószínűleg az amit felvetettem másik alternatíva.
Lehet még tovább kellene bonyolítani.