Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

malas
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 3

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: malas »

Üdv!
Vászon témában lenne egy kérdésem.
Egy 1.2 gain erősítésű matt white felület SZEMBŐL nézve növelné a projektor által vetített kép fényerejét?
gondolkodik.gif

joker111
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: joker111 »

Sziasztok!Segitség!
Zappiti pro hdr lejátszónál külön HDMI kimeneten vinném a hangot és a képet./Audio only/
A kép rendben,de a hangnál csak Atmos müködik,bármilyen más hangnál recsegés hallatszik.
Probáltam másik kábellel de akkor is.
Köszi ha tud valaki valamit.

dellmann
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: dellmann »

Köszönöm a tippet, majd megírom, hogy mire jutok!

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 312

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

dellmann írta:
2021.05.09., vas. 16:35
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A projetoromon DVI-I és D-sub bemenetek vannak, meg persze kompozit s-video. Ha dvd/blu-ray lejátszó hdmi kimenetét szeretném használni, milyen lehetőségem van, illetve mit ajánlotok? A kivetítő max 1024x768-at tud, ami nekem elég is. Köszi előre is!
A HDMI egy az egyben DVI kompatibilis, így ha nem szeretnél minőségromlást, akkor egy HDMI-DVI kábellel kötöd össze a lejátszót a projektorral. Használhatsz HDMI-HDMI kábelt a végén egy HDMI-DVI adapterrel.
A felbontásban lehetnek bajok, az XGA nem feltétlenül szerepel a Blu-ray lejátszó kimeneti specifikációjában. Ha viszont mondjuk 1280x720 a legkisebb kérdés, hogy a projektor tudja-e fogadni.

dellmann
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: dellmann »

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A projetoromon DVI-I és D-sub bemenetek vannak, meg persze kompozit s-video. Ha dvd/blu-ray lejátszó hdmi kimenetét szeretném használni, milyen lehetőségem van, illetve mit ajánlotok? A kivetítő max 1024x768-at tud, ami nekem elég is. Köszi előre is!

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 280

Hozzászólás Szerző: Kobak »

DeLorean írta:
2021.04.29., csüt. 21:00
TSanyi írta:
2021.04.29., csüt. 20:46
Először is hangáteresztőt szeretnél vagy sem. Ha nem akkor a centered a vászon alatt lesz mivel motorost szeretnél, így esetlegesen nem lehet a vászon felett..., aztán az elektronika is a center alatt, mellett lesz vagy máshol?
Szerintem túldimenzionálod.
Minek kellene hangáteresztő és...?

Az általam ajánlott Screenline Radiance 16:9 tökéletes megoldás nappaliba. Nem kell maszkolással foglalkozni.
Még elérhető áron van talán és jó.
A többit megoldja...
:smile32:
Rákerestem erre a Screenline Radiance-re, de erre nekem ilyen 600e Ft körüli árat dobott csak ki. Rossz helyen keresem vagy ennyi az ára? Ennyit biztos nem tudok most rászánni, így ha ennyi, akkor más opciót kell keresnem.
Köszönöm a választ.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

Kobak
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2021.04.29., csüt. 20:46
Kobak írta:
2021.04.29., csüt. 17:34

A képarány jó kérdés, melyiket ajánljátok? 16:9, 16:10, 21:9, erről fogalmam sincs.
Konkrét forgalmazót tudtok mondani, akinél érdemes házalni vagy keresgéljek neten? Az LSK-nál voltam bent, ott ajánlottak ezt azt, de náluk nem a mozi a fő sodor, hanem a céges vonal.
Először is hangáteresztőt szeretnél vagy sem. Ha nem akkor a centered a vászon alatt lesz mivel motorost szeretnél, így esetlegesen nem lehet a vászon felett..., aztán az elektronika is a center alatt, mellett lesz vagy máshol? Ez annyiban érdekes hogy meddig tudod leengedni a vászon alját. Innen számolhatsz egy magasságot felfele hogy mennyi helyed van. Valamint megnézed hogy vízszintesen mennyi szabad helyed van, illetve mi az a vászonszélesség amit szeretnél. Nos ekkor megvannak s maximális méreteid. Ezután kisakkozod hogy 16:9-ben illetve 21:9-ben mely méretek adják ki. Majd kiszámolod hogy az adott vásznon mekkora lesz a képméret a másik képaránnyal. Pl. egy 2,4:1-es vászonnál
ha a látható szélesség 2861 mm akkor erre a vászonra a 16:9-es műsor csak 2119 mm! Amennyiben a 16:9-es vásznat választod és szép nagyban nézed a sorozatot 2855 mm- es szélesség mellett a kép magassága 1606 mm, ha filmet nézel rajta akkor a szélesség ugyan megmarad, de a kép magassága 2,4:1-es aránynál már csak 1189 mm! Azaz kb 33%-ot eldobsz mindkét esetben. Az egyik ujjadat sajna meg kell harapnod! Hogy melyiket az a hely, vagy a kiválasztott vászon (esetleges kihagyhatatlan ajánlat), a preferált képarány, vagy s vetítő( nincs benne lens shift) határozza meg.

A márkákra ha rákeresel, kidobja a Google hogy ki forgalmazza.

De itt a fórumon is megkeresheted pl.: Dreamcinema, Házimozi Stúdió, Home Movie, Mekka Audió
Köszönöm az újabb kérdéseket, ebből is látszik, hogy sokkal komplexebb a dolog, mint gondoltam.
Nem szeretnék hangáteresztőt, a center most is a tv alatt van, a tv alsó síkjáig engedném le a vásznat, az kb 70 cm magasan van, de otthon lemérem majd pontosan. Ebből adódik, hogy kb 2m helyem van felfelé. Szélességben 230-240 szerintem, de ezt is kisakkozom a hétvégén. Talán most a 16:9 - 16:10-es képírány felé hajlanék, de ezt is át kell még gondolnom.
Megnézem a gyártók kínálatát, aztán meglátjuk.
Köszönöm a segítséget.
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

DeLorean írta:
2021.04.29., csüt. 21:51
TSanyi írta:
2021.04.29., csüt. 21:36
Én nem mondtam egy szóval sem hogy AT vászon kell! Csak kérdeztem, és azt is csak a lehetséges méret miatt. Mert ha AT vászon van akkor lejjebb lehet a vászon alja.
Elég ritka nappaliban az AT vászon. :D
Legyen szőtt, motoros és mennyezetbe építhető és egyebek? Van olyan?
Ha van, akkor 1,5 misiből ki is jön. Mondjuk árat nem tudok, csak tipp.
Igen van, Grandview. Elvileg mindegyik keret mellé lehet kérni több fajta vászon anyagot a simától az ALR-ig a szőtt vászonig is akár. Fix vászonhoz még maszkolás is van.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

DeLorean írta:
2021.04.29., csüt. 21:00

Szerintem túldimenzionálod.
Minek kellene hangáteresztő és...?

Az általam ajánlott Screenline Radiance 16:9 tökéletes megoldás nappaliba. Nem kell maszkolással foglalkozni.
Még elérhető áron van talán és jó.
A többit megoldja...
:smile32:
Én nem mondtam egy szóval sem hogy AT vászon kell! Csak kérdeztem, és azt is csak a lehetséges méret miatt. Mert ha AT vászon van akkor lejjebb lehet a vászon alja.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Kobak írta:
2021.04.29., csüt. 17:34

A képarány jó kérdés, melyiket ajánljátok? 16:9, 16:10, 21:9, erről fogalmam sincs.
Konkrét forgalmazót tudtok mondani, akinél érdemes házalni vagy keresgéljek neten? Az LSK-nál voltam bent, ott ajánlottak ezt azt, de náluk nem a mozi a fő sodor, hanem a céges vonal.
Először is hangáteresztőt szeretnél vagy sem. Ha nem akkor a centered a vászon alatt lesz mivel motorost szeretnél, így esetlegesen nem lehet a vászon felett..., aztán az elektronika is a center alatt, mellett lesz vagy máshol? Ez annyiban érdekes hogy meddig tudod leengedni a vászon alját. Innen számolhatsz egy magasságot felfele hogy mennyi helyed van. Valamint megnézed hogy vízszintesen mennyi szabad helyed van, illetve mi az a vászonszélesség amit szeretnél. Nos ekkor megvannak s maximális méreteid. Ezután kisakkozod hogy 16:9-ben illetve 21:9-ben mely méretek adják ki. Majd kiszámolod hogy az adott vásznon mekkora lesz a képméret a másik képaránnyal. Pl. egy 2,4:1-es vászonnál
ha a látható szélesség 2861 mm akkor erre a vászonra a 16:9-es műsor csak 2119 mm! Amennyiben a 16:9-es vásznat választod és szép nagyban nézed a sorozatot 2855 mm- es szélesség mellett a kép magassága 1606 mm, ha filmet nézel rajta akkor a szélesség ugyan megmarad, de a kép magassága 2,4:1-es aránynál már csak 1189 mm! Azaz kb 33%-ot eldobsz mindkét esetben. Az egyik ujjadat sajna meg kell harapnod! Hogy melyiket az a hely, vagy a kiválasztott vászon (esetleges kihagyhatatlan ajánlat), a preferált képarány, vagy s vetítő( nincs benne lens shift) határozza meg.

A márkákra ha rákeresel, kidobja a Google hogy ki forgalmazza.

De itt a fórumon is megkeresheted pl.: Dreamcinema, Házimozi Stúdió, Home Movie, Mekka Audió

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TSanyi 2021.04.29., csüt. 20:48-kor.

Kobak
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2021.04.28., szer. 22:26
Kobak írta:
2021.04.28., szer. 14:42
Az sem tiszta nekem még, hogy milyen színű vásznat érdemes, ahogy az arány sem... ebben is szívesen fogadok ajánlást.
A vászonra nyár végén lesz szükségem, azért kezdtem el most intézni, hogy mikorra kell, ott legyen.
Mit nézel legtöbbet? Filmeket 21:9-ben, sorozatokat, természetfilmeket, játszol 16:9-ben? Vetítőd mit vetítene? Valószínű 16:9-et, a 21:9-es vásznat túlvetítheted vele, ha van lencse memória egy kattintás és tudja a 16:9-et, igaz kisebb képátlóval, oldalt kihasználatlan vászonnal. Vagy 16:9-es vászon nagy 16:9-es kép, filmnél meg alul-felül fekete csík, de nem kella projihoz nyúlni, kapcsolgatni.

A szürkébb vásznon kontrasztosabb a kép, világos szobában is előnyös, viszont eszi a fényerőt, így a régebbi DLP-k hátrányban vannak.

Vászonra példa: Lumene, Screenline, Funscreen, Grandwiew.

Megnézheted élőben hogy milyen a keret, hogy tetszik a kivitel, van ahol szerintem projektort is láthatsz mert árulnak azt is.

De majd a többiek is ajánlanak még. Persze van magasabb minőség is!
Már evvel a sok kérdéssel is sokat segítettél, köszönöm.
Alapvetően filmet, sorozatot, ritkán sport műsort néznék rajta. Játszani szinte biztos, hogy nem.
Projektor még nincs, valószínű még kb 1 évig nem is lesz, de abból majd olyat választok, ami megfelelő.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Hiccusz írta:
2021.04.29., csüt. 08:41

Talán annyival egészíteném ki, hogy van pozitív erősítési szürke felület is.
:smile28: Köszömöm az elismerő szavakat! Mindig tanul az ember!

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

TSanyi írta:
2021.04.28., szer. 22:26
Kobak írta:
Az sem tiszta nekem még, hogy milyen színű vásznat érdemes, ahogy az arány sem... ebben is szívesen fogadok ajánlást.
A vászonra nyár végén lesz szükségem, azért kezdtem el most intézni, hogy mikorra kell, ott legyen.
Mit nézel legtöbbet? Filmeket 21:9-ben, sorozatokat, természetfilmeket, játszol 16:9-ben? Vetítőd mit vetítene? Valószínű 16:9-et, a 21:9-es vásznat túlvetítheted vele, ha van lencse memória egy kattintás és tudja a 16:9-et, igaz kisebb képátlóval, oldalt kihasználatlan vászonnal. Vagy 16:9-es vászon nagy 16:9-es kép, filmnél meg alul-felül fekete csík, de nem kella projihoz nyúlni, kapcsolgatni.

A szürkébb vásznon kontrasztosabb a kép, világos szobában is előnyös, viszont eszi a fényerőt, így a régebbi DLP-k hátrányban vannak.

Megnézheted élőben hogy milyen a keret, hogy tetszik a kivitel, van ahol szerintem projektort is láthatsz mert árulnak azt is.

Sanyám! Ez a poszt nagyon rendben lett. :tutiok: Talán annyival egészíteném ki, hogy van pozitív erősítési szürke felület is.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Kobak írta:

Kobak
V.I.P.
V.I.P.

Kobak
V.I.P.
V.I.P.

TSanyi írta:
2021.04.27., kedd 23:09
Kobak írta:
2021.04.27., kedd 17:49

Ennek fényében tudnátok valamit ajánlani?
Ha írsz egy keretet hogy mennyit szánsz rá, könnyebb ajánlani.

Motorost szeretnél? Igaz ezek drágábbak, ki is kell építeni az elektromosságot is hozzá, viszont azon kívűl hogy kényelmesebb, vagányabb, kíméli a vásznat, hogy hosszú távon sem hullámosodik annyira mintha kézzel lenne cibálva. (Ezt mondják)
Vannak oldalt feszített vásznak is, amik merevebbek lehetnek.
A keret egy nagyon nehéz kérdés. Ha asszonyt kérdezed, akkor nincs rá keret. :) Én azt mondom 2-300e Ft, jó lenne ebbe beleférni.
Igen, mindenképpen motorosat szeretnék, az oldalt feszített jó lenne, ha belefér. Ezért is tetszett volna az, amit korábban linkeltetek, mert az 200-ért jó vétel lett volna.
A kiépítés nem probléma, teljes felújítás lesz, most minden megoldható, később már problémásabb lenne.
Köszönöm a segítséget.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Kobak írta:
2021.04.27., kedd 17:49

Ha írsz egy keretet hogy mennyit szánsz rá, könnyebb ajánlani.

Motorost szeretnél? Igaz ezek drágábbak, ki is kell építeni az elektromosságot is hozzá, viszont azon kívűl hogy kényelmesebb, vagányabb, kíméli a vásznat, hogy hosszú távon sem hullámosodik annyira mintha kézzel lenne cibálva. (Ezt mondják)
Vannak oldalt feszített vásznak is, amik merevebbek lehetnek.

Kobak
V.I.P.
V.I.P.

DeLorean írta:
2021.04.25., vas. 21:50
Kobak írta:
2021.04.25., vas. 19:50
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Inceiling vásznat lehet kapni sokfélét.
Néha hirdetésekben is felbukkan.

Mondjuk egy régebbi hirdetés:
viewtopic.php?f=30&t=143171&p=2483393&h ... g#p2483393

Ezzel a felülettel nem lenne rossz, ha viszonylag világos a nappalid.
A radiance felületben az a jó, hogy a képet bárhová vetítheted, mivel a teljes felület radiance és kicsit a maszkolást is megoldja.

A méretnél a maximumot válaszd lehetőleg.
Azt nem értettem, hogy miért számít, hogy szekrény elé kell lefutnia? gondolkodik.gif
Köszönöm a válaszokat.

A vászonból szélességben tudok nagyobbat rakni, de nem biztos, hogy kell. A hirdetés amit linkeltél nagyon tetszene, de sajnos már nem aktuális.
Kérdés, hogy újból milyet és honnan érdemes nézni?
A bútort azért írtam, hogy nem fal előtt lenne, hanem tényleg a levegőbe jönne le, így valami olyan jó lenne, ami kellően "merev".
A nappali világos, mármint a mennyezet marad fehér, este természetesen mikor használnám, akkor besötétítek amennyire lehet.
Nem kerülne mögé hangfal, a center alatta lenne, így nem kell hangáteresztőnek lennie.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

Kobak írta:
2021.04.25., vas. 19:50
A belmagasság 2,65, ahogy néztem egy 210 vagy 230 cm széles vásznat tudnék elhelyezni (a szoba kb 4,7*6m) és kellene egy kb 50 cm-es kifutó, hogy jó magasságban legyen a vászon alja. Kb. 2,5-3m-ről néznénk, a projektor a szoba másik falára kerülne, kb 5m-re a vászontól.
2,5m-ről. 230-as vászon már egész jó méret, de 3m-ről a 210 az lehet hogy kicsi. Bár ez egyén függő! Ami Neked kényelmes, olyat kell választani. Képarány is eldöntendő. Ha hangáteresztőt választasz, abban is van perforált, microperforált, de az újabb technológia ( ami sok mindenben előnyösebb) az a szőtt vászon. Persze ha a vászon mögé szeretnéd a hangfalakat.

Kobak
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni.
Nyáron átalakításra kerül a nappali is, így lehetőségem nyílik arra, hogy beépítsek egy vásznat és kialakítsam a projektor majdani helyét.
A vászon a mennyezetre kerülne valamilyen takarással, tehát beépíthető, motorosra lenne szükségem. A belmagasság 2,65, ahogy néztem egy 210 vagy 230 cm széles vásznat tudnék elhelyezni (a szoba kb 4,7*6m) és kellene egy kb 50 cm-es kifutó, hogy jó magasságban legyen a vászon alja. Kb. 2,5-3m-ről néznénk, a projektor a szoba másik falára kerülne, kb 5m-re a vászontól.
A kérdés, hogy milyen vásznat vegyek? Mivel a helyét szeretném kialakítani, beépíteni, így ha egyszer szeretnék (márpedig igény az volna rá), akkor azt most kell megcsinálnom. Nem szeretném, hogy látszódjon, így valahogy el kell takarnom majd ízlésesen. Ja, ami még fontos lehet, hogy egy meglévő szekrény elé kell lefutnia. Nem tudom milyen paraméter szükséges még ahhoz, hogy ajánljatok valamit. Projektor még nincs, az majd talán jövőre, ha összejön, de a vásznat szeretném beépíteni.
Köszönöm előre is a válaszokat, ajánlásokat.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 782

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

denesdr írta:
2021.04.22., csüt. 10:52
phyton71 írta:
2021.04.22., csüt. 10:24
Van aki még az erősítőket is keveri, basszus D középmagas AB.
Lehet variálni, régebbi vagy olcsóbb D osztályosból könnyebb belefutni olyanba ami nem szól olyan szépen a magastartományban, mélyre viszont tökéletes.
Nos, PA - s csoportban meg is kaptam a szakszerű választ , hogy amit elsőnek gondoltam, vagyis használok jelenleg, vertikális biamp az elnevezése és használjam úgy. Horizontálist nem fejtették ki, de valószínűleg az amit felvetettem másik alternatíva.
Köszi a válaszokat!
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1108

Hozzászólás Szerző: denesdr »

phyton71 írta:
Lehet variálni, régebbi vagy olcsóbb D osztályosból könnyebb belefutni olyanba ami nem szól olyan szépen a magastartományban, mélyre viszont tökéletes.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

phyton71 írta:
Én is így gondoltam, és így is használtam, de ahogy olvasok több fórumon( AV) evvel kapcsolatban, ott sem egyértelmű. gondolkodik.gif
De akkor maradok, az eddigi kiépítésnél.
Lehet még tovább kellene bonyolítani.
Esetleg 3 utas hangsugárzókkal.
Aztán a mélyet D, a középsugárzót, AB, a magasat meg A osztályúval hajtani😉

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”