Jó lesz, csak így sokára készül el, ha cserélgeted a hangszórókat!

Erre csak azt lehet mondani, hogy menjel el nezelodni. En a Menyusnal voltam, akinek perforalt screenline-ja van. Pont ezert, hogy a mintat megnezem mielott olyat veszek. En pl Denon avrt hasznalok, amirol, azt mondja a szaksajto hogy a magasat tultolja. Hat ha ez igaz akkor a perforalt pont jo ez miatt. De ha ez meg nem igaz, akkor meg dsp-el lehet rajta igazitani, vagy az avr/proci bemeroszoftvere fog igazitani rajta. SZSVSZ. En anno amikor kerestem vasznat, minden tudas es tapasztalat nelkul, minnel nagyobbat akartam, minnel olcsobban, ez a fajta volt elerheto legolcsobban akkor keret nelkul. Jo kis budget vaszon kezdesre szerintem. Most mar vannak elerheto aru szott vasznak is, en is megneztem az xyscreen mintajat a mostani mellett, en speciel nem sok kulonbseget lattam eloben. Az teny hogy nekem is maga az anyaga jobban tetszett es azert az arert mar adtak keretet is. Azt mondjak hogy a szott vaszonon a fenyero gyengul, ezert szerintem ki kellene talalnod hogy pontosan milyen vetitovel mekkora vasznat akarsz megvetiteni milyen messzirol es akkor azt a konfigot valahol megsasolni. Hajra, nem lesz egyszeru es olcso sem.Xtras5 írta: ↑2021.03.25., csüt. 07:26Az olvasottak alapján, akkor egy hangáteresztős vászon, legalábbis a szőtt nagyjából 0.8 gain-es, bármely gyártónál is. Viszont egy kis bizonytalanság van bennem, hogy szőtt vagy perforált? Előbbinél jó a hang, de kevesebb a fényerő, utóbbinál jobb a fényerő, de ahogy írtátok, megnyírja a magastartományt, és még a lyukak is látszanak? Kérdés, hogy ha tényleg kellő távolságra kerülök a vászontól, ami 4,5m kb akkor valóban nem látom már a lyukakat, illetve mennyire hallja ki egy átlagos filmekért rajongó ember mint én azt, hogy a magashangok meg vannak nyírbálva? Köszönöm
Screenline microperforált vásznam van.3 méter széles vásznat nézek 3,8 m-ről.Nem látni a lyukakat.Már 2 méterről se nagyon.A magashangokkal nincs baj.Xtras5 írta: ↑2021.03.25., csüt. 07:26Az olvasottak alapján, akkor egy hangáteresztős vászon, legalábbis a szőtt nagyjából 0.8 gain-es, bármely gyártónál is. Viszont egy kis bizonytalanság van bennem, hogy szőtt vagy perforált? Előbbinél jó a hang, de kevesebb a fényerő, utóbbinál jobb a fényerő, de ahogy írtátok, megnyírja a magastartományt, és még a lyukak is látszanak? Kérdés, hogy ha tényleg kellő távolságra kerülök a vászontól, ami 4,5m kb akkor valóban nem látom már a lyukakat, illetve mennyire hallja ki egy átlagos filmekért rajongó ember mint én azt, hogy a magashangok meg vannak nyírbálva? Köszönöm
Lehetseges, egy fiatal szem lehet hogy latja. Az enyem oreg is, meg nem is olyan jo mar.-KP- írta: ↑2021.03.24., szer. 13:58Én viszont olyan veleményeket is hallottam, hogy még 3 méter felett is látható. Majd egyszer megnézem valakinél, ha alább hagy a vírus.Farkinca71 írta: ↑2021.03.24., szer. 13:21Ha minden igaz akkor az enyem is olyan mint a Menyuse. En nala sem lattam a mintat.
En az enyemet 3.2-rol nezem, ott sem latom. Ha jol emlekszem akkor 2-2.5-tol lattam a mintat.
Én viszont olyan veleményeket is hallottam, hogy még 3 méter felett is látható. Majd egyszer megnézem valakinél, ha alább hagy a vírus.Farkinca71 írta: ↑2021.03.24., szer. 13:21Ha minden igaz akkor az enyem is olyan mint a Menyuse. En nala sem lattam a mintat.
En az enyemet 3.2-rol nezem, ott sem latom. Ha jol emlekszem akkor 2-2.5-tol lattam a mintat.
Ha minden igaz akkor az enyem is olyan mint a Menyuse. En nala sem lattam a mintat.
Nem tűnik fényágyúnak valóban.
Szégyelld magad és dobd ki a gépet a kukába, csak szólj mikor teszed
340cm 21:9, így kb 270cm széles lehet 16:9-ben.szepi0808 írta: ↑2021.03.24., szer. 07:55nem mernék rá megesküdni, de majd megkérdezem Screen Excellence TAM2L AT Cinemascope vetítővászon van, szerintem Enlightor Neo 0.95gain felülettel (nem olcsó). Biztos, hogy scope lencse nélkül kalibráltam és 16:9-re a 21:9-es vászon, így a képméretet sem tudom megmondani, de szerintem olyan 300cm széles lehetett.
Nincsenek már meg a mentések, amit itt kalibráltam nálam, pedig az lenne jó az összehasonlításhoz.
A személyeskedést meghagyom neked.DeLorean írta: ↑2021.03.23., kedd 19:09Elszórakozhatunk ezzel, ha gondolod és jó neked.Cutler írta: ↑2021.03.23., kedd 11:32Természetesen elírtam, nem 3.5m akart lenni, hanem 3.05m, ami az előzményedből egyértelmű is. Csak már nem tudtam szerkeszteni, mikor észrevettem.
A szabvány 12-22fL között van. Na ezt az Epson csak alulról tudja ekkora, 305cm!!széles 16:9-es, 0,8Gain-es vásznon.
Az egy dolog, hogy ez neked tökéletes. A szabványba alig fér bele, tehát az elveid szerint nem lehet tökéletes. Saját magadnak mondasz ellent.
Semmivel sincs nagyobb arcom, mint neked.
Ha a véleményem más, mint neked, azt meg fogadd el, főleg, ha alá is támasztom. Ja várj, ezt majdnem elfelejtettem a végéről![]()
Simán le tudok a szintedre süllyedni, de talán ezt tudod is.
Nekem vicces ez a vergődés, amit művelsz.
De OK, legyen igazad!
Az Epson 9400 projektor egy fos, 305 centis 0,8 gain-es vászonra használhatatlan, mert Cutler ezt állítja és ő pedig szakértő, már rengeteg kalibrálást és mérést elvégzett. Nézhetetlen, használhatatlan - kuka.
Így OK, továbblépetünk a következő szintre?
Köztetek én nem vagyok szakértő :) De én 16 alá nem jó menni, nem lesz dinamikája a képnek, főleg HDR-ben. De inkább 18-19-et mondanék jónak SDR-ben. HDR-ben ez inkább 22 vagy felette lenne jó nekem. De ahogy adja és ki hogy szereti.DeLorean írta: ↑2021.03.23., kedd 19:19Engem érdekel és az lenne a kérdésem, hogy mennyire változik az élmény faktor a plusz lumenektől?
A 16 foot lambert érték tökéletesen elég, esetleg kevesebb is arra, hogy azt mondjuk, hogy ez már egy OK kép legyen fényerőre?
Mi a szakértői véleményed a minimum és ideális értékről? Van olyan, hogy túl sok? Az mennyi?
Még egy kis érdekesség, ha valakit érdekel.szepi0808 írta: ↑2021.03.23., kedd 19:08Ez Sony VW570-el mikroperforált 1.0 vásznon 136" képaltlóban
SDR Ref. Low lamp. 18.5fL
HDR Cinema1 High lamp. 23.1fL
Ez Sony VW570-el mikroperforált 1.0 vásznon 136" képaltlóbanszepi0808 írta: ↑2021.03.23., kedd 18:49Van adatom VW270 mikroperforált 1.0 vásznon 136" képaltlóban
SDR Ref. High lamp. 16.6fL
HDR Cinema1 High lamp. 17.1fL
Ezek a kalibrálás utáni nálam mért értékek. Csak nem tudom melyik mit jelent (nyilván a kontrasztot igen)
Van adatom VW270 mikroperforált 1.0 vásznon 136" képaltlóban