Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Re: Mindent a házimozi projektorokról és vásznakról, A-Z-ig

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Zozi írta:
2021.03.07., vas. 22:18
Apropó szubok. Nagyon jól sikerült az emotivának illesztenie őket a rendszerbe.
Az nem csak / nem feltétlenül az emo érdeme, szerintem van abban pár "munkaóra". :D
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

https://vetitovaszon-projektor.hu/hu/te ... itovaszon/

Úgy tudom, hogy ezek most nagyon jó árn kaphatóak😉

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 989

Hozzászólás Szerző: Zozi »

Sziasztok!

Ma volt szerencsém személyesen megtekinteni Krisztiánnál (Cseneles) a részben eladó projektorjait, igaz nem vételi szándékkal.
Én itthon egy 3 chip Barco avielo Helios /PD Cineo82 projektorral vetítek, úgyhogy azt lehet mondani, elég magasan van nálam az a bizonyos léc vetített kép tekintetében. Mivel nem vagyok egy nagy projektoros guru, (bár jó pár gép megfordult nálam a felsőbb kategóriákból is) csak azt tudom eldönteni, hogy tetszik e a kapott eredmény a vásznon, így véleményt formálok, mellőzve a szakmai megfogalmazásokat.

Nagyon jól felépített demo volt. Mire oda értem, már csatasorba voltak állítva a vetítők... tényleg meg lett adva a módja.
Nagyon impozáns látvány volt. A gépek egytől egyig nagyon szép állapotban vannak. A szoba aztán sötétségbe borúlt és kezdődhetett a móka.

Infocus - képről nem tűnik fel, de élőben kimondottan nagy készülékről beszélünk. Gyönyörű szép masina. REC709-re kalibrálva, eco módban vetítette meg a 226cm széles vásznat. Ennyi pénzért szerintem nagyon jó gép. Elég jó optika, a vásznon elegendő fényerő. Szemre kb olyan kontrasztos képet vetített, (vagy még kontrasztosabbat), mint a jól ismert F22. Ami feltűnő, vagyis nem, hogy extra halk. Melletünk volt installálva a kanapén, de szinte nem volt hangja. A színei nekem kevésbé voltak természetesek, mint az itthon megszokott...ennek ellenére nem mondanám rossznak. Sőt...

Runco 1100 - ez a gép nagyon belopta magát a szívembe. Őszinte leszek, én runcot még nem láttam otthoni környezetben, de nagyon tetszett... Érződött a minőségi ugrás. Nagyon természetes képet vetített. Az infocushoz képest lehet kicsit fakóbbnak nevezni, de szerintem ez a kép áll közelebb a valósághoz. Az infocus színei teltebbek, kevésbé természetesek.
Egyéni preferencia, kinek mi áll a szívéhez közelebb. (Az biztos, hogy ha csak az infocus képét látjuk, akkor az is le tud venni a lábunkról.) ANSI kontraszt nagyon jó, mind statikus (álló kép) mind film közben. Imádom a DLP fehéreit, ahogy szinte világítanak a pixelek a vásznon. Nagyon tetszett a mozgásmegjelenítése. Maga a ház is tekintélyt parancsoló. Mind a mérete, mind a kivitelezése. Robusztus, érződik, hogy van benne anyag. Ezt a gépet itthonra is elfogadnám, ha képes lenne megvetíteni a vásznam :-)

Sim2 D80 - hát ez a vetítő is megér egy misét. Szinte új, 580 óra van benne... kis ékszerdoboz. Viccesen is nézett ki a 2 Runco között... :D Elindítva döbbenet. Mindenféle hókuszpókusz nélkül majdnem olyan feketét vetít, mint a Barcom a dinamikus írisszel... A fehérpont gyárilag 7500K-re van kalibrálva, de ezt nem igazán venni észre a képen. Passengers űrsétás jelenete baromi jól nézett ki a vásznon, de igazából bármelyik elindított jelenetről elmondható ugyanez. A nagy on-off kontrasztnak és ANSI-nak köszönhetően nagyon dinamikus képet vetít, szuper mélységérzettel, 3D-s képpel. A képi világa olyan a SIM2-ös. Aki látott már "régi" SIM2 gépet vetítés közben az tudja, miről beszélek. Emlékeimben még él Cutlernél látott C3X, szerintem ahhoz nagyon hasonló lehet.

Runco Q750 LED - a ledes gépet hagytuk a végére, ami nem is olyan régen kapott új ledeket, amivel már elég komoly fényerőt lehet elérni a vásznon. Ha jól emlékszem 18 fL-re volt belőve, de szemre nekem többnek tűnt. A ledvezérlésnek köszönhetően mind a fekete szint, mind a kontraszt talán a legjobb volt az összes közül. Na, mondjuk a SIM2 ott van a seggében... azt nem tudom hogyan hozták ki abból a kicsi projektorból... A ledeknek köszönhetően hatalmas színtér. Akár REC709, DCI-P3, BT2020... mindegyik színtér szinte 100%-osra kalibrálható. Ő is vette az akadályokat szépen. Nem igazán találtam kivetni valót a képében. Ez is egy nagyon jó vetítő. Közel akkora házban lehet, mint a PD Cineo82.
Minőségi érzetet kelt az emberben.

A másik runco mellett ez lenne az a projektor,amit szívesen néznék itthon, akár a barco után, amennyiben elegendő lenne a fényereje.

Ha már ott voltam a hangról is essen néhány szó. Szerintem nagyon jól ki van maxolva ez a nappali. Az emotiva XMC1 a dirac-kal nagyon jól vezényeli a hangsugárzókat. 5.1 kiépítés ellenére is nagyon jó tere volt. Az emotiva végfok megfelelő energiával látja el a sugárzókat a 2 darab átlósan elhelyezett szub pedig tökéletesen egészíti ki őket. Apropó szubok. Nagyon jól sikerült az emotivának illesztenie őket a rendszerbe. Emlékeztetett az én régi szobámra.

Én itthon pro vonalat favorizálok, de ha újra nappaliban moziznék, akkor egy ilyen összeállítással azért bőven ki lennék békülve. :rolleyes:

A házigazda nagyon kedves volt, rengeteg háttérinfót osztott meg a vetítőkről. Látszott, hogy képben van és nem csak elméleti síkon... Én szívből ajánlom, akár projektor szervizelés, takarítás, kalibrálás témakörben is. Ja, és nem utolsó sorban a kínált vetítőket is egytől egyig.

Öröm volt látni, hogy azért nappaliba viszonylag "kicsi" (és ezt ne tessék félre érteni) vászonra bőven van alternatíva a használt piacon az új árak töredékéért.

Köszönöm szépen ezt a röpke 2.5 órás bemutatót. leborulok.gif
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude32 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 629

Hozzászólás Szerző: Cseneles »

Zozi írta:
2021.02.16., kedd 17:45
Ha már meg lettem idézve... :D

Pedig nem akartam hozzászólni. A dreamvisionnek tényleg éles képe van. Vagyis ezt gondoltam/hittem, amíg nem láttam mellette az F32-öt.

Azt kell mondjam a nagy kép nem barátja a siglos-nak. Amíg 235 széles vásznon penge élesnek tűnt, addig a 315 széles vásznamon már kevésbé.

Egyébként minden csak viszonyítás kérdése. A dremavision-nél élesebb volt a Pali féle F32. Aztán összevetve a PD F32-öt egy Barco F32-vel az még élesebbnek tűnt (nem csak tűnt, élesebb is)
Élesebb mert "új" bent az objektiv, kevés üzemórás, magyarul tiszta. ;) Azonos technológián belül csak az objektíven és a DLP esetén a TirPrisman múlik a vetített kép élessége. Átcseréled egy gombnyomással és csuklómozdulattal a Barcoból a Projection Design gépbe az objektívet és hirtelen az lesz élesebb.

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha már meg lettem idézve... :D

Pedig nem akartam hozzászólni. A dreamvisionnek tényleg éles képe van. Vagyis ezt gondoltam/hittem, amíg nem láttam mellette az F32-öt.

Azt kell mondjam a nagy kép nem barátja a siglos-nak. Amíg 235 széles vásznon penge élesnek tűnt, addig a 315 széles vásznamon már kevésbé.

Egyébként minden csak viszonyítás kérdése. A dremavision-nél élesebb volt a Pali féle F32. Aztán összevetve a PD F32-öt egy Barco F32-vel az még élesebbnek tűnt (nem csak tűnt, élesebb is)
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

-KP- írta:
2021.02.16., kedd 13:54
Cseneles írta:
2021.02.15., hétf. 19:29
Az X7900 simán lehetett olyan éles mint egy f22 elkoszolódott objektívvel.
Ez most így komoly? Ha nem látnám saját szememmel, nem hinném el. uvegajto.gif Egy elkoszolódott gépet hasonlítunk össze egy patika állapotúval és ez alapján teszünk kijelentéseket? Szerintem ez így ultra gáz. Ebben az esetben pedig nem a fanboy beszél belőlem, mert ugyanúgy ultra gáz lenne elkoszolódott x7900-at hasonlítani patika f22-höz és az alapján tenni kijelentéseket.

Ertelmezd amit mondtam! A forumtars tett egy kijelentest, h az f22 nel elesebb. Erre mondtam azt h simsn lehetett ha az objektiv elkoszolodott. A patika f22 elesebb, viszont ezt filmek kozben eszre sem veszed.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

-KP- írta:
2021.02.16., kedd 13:54
Cseneles írta:
Ez most így komoly? Ha nem látnám saját szememmel, nem hinném el. uvegajto.gif Egy elkoszolódott gépet hasonlítunk össze egy patika állapotúval és ez alapján teszünk kijelentéseket? Szerintem ez így ultra gáz. Ebben az esetben pedig nem a fanboy beszél belőlem, mert ugyanúgy ultra gáz lenne elkoszolódott x7900-at hasonlítani patika f22-höz és az alapján tenni kijelentéseket.

Ertelmezd amit mondtam! A forumtars tett egy kijelentest, h az f22 nel elesebb. Erre mondtam azt h simsn lehetett ha az objektiv elkoszolodott. A patika f22 elesebb, viszont ezt filmek kozben eszre sem veszed.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1710

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Cseneles írta:

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 625

Hozzászólás Szerző: Morph »

A 2. pontoban amit leírtál arra azt a tény azért leírom hogy a hazai mozik 80% Gain 2.0-tól Gain 2.8ig bezárólag szürke vásznat használ.

A3. pontba foglalt dolgod első felére válaszolnek. Egy jó 1.2, 1.4 Gaines szürke vásznon nem lesz kevesebb a fehér fényerőd mint egy 1.0-ás fehér vásznon és hogy a szavaddal éljek ez "bullshit". Különben mi értelme lenne az erősítésnek? Olyan dologrol beszélsz amit még nem láttál vagy ha még is akkor csak a Gain fogalát rosszul értelmezed.

Az X7900 simán lehetett olyan éles mint egy f22 elkoszolódott objektívvel. Kb annyira életlen a képe mint egy 3chipes dlp gépnek. Ne hasonlítsuk azokhoz a JVC X3,X30,X35 gépelhez amit itt a nagyátlak látott.

Az élességről Zozi is tud nyilatkozni ,hogy az ő Siglos gépe ami alapja egy 2 generációval régebbi x9000 milyen élességet produkált.
2.
Nem is igazán jók, nem is erről volt szó, hanem a kontrasztról.
3.
Nincs olan, hogy jó 1.2, 1.4-es gaines vászon. Maradjunk az elfogadhatónál. Ha a fehér is fényerősítéses volna, az volna a jobb (számomra). Láttam, tudom miről van szó. Almát-almával...
Zozit ezennel megidézem szóljon hozzá az utolsóhoz.
(én még nem láttam életlen felsőbb kategóriás dlp-t, de még f22-t sem, ettől még létezhet)
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

joker111
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: joker111 »

Meg kell nézni élöben mindkettöt,akkor hamar el lehet dönteni,nem az a lényeg hogy ki mit irogat.

qti
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 43

Hozzászólás Szerző: qti »

Cseneles írta:
Tehát akkor egy X7900 penge állapotban annyit tud mint egy szutykos f22?
gondolkodik.gif

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Morph írta:
2021.02.15., hétf. 07:27

1.
Az emlitett JVC X7900 az egyik legjobb fullHd ar teljesitmeny aranyu vetito a piacon. Klasszissal jobb mint egy kozkedvelt Epson 9300/9400. Nyilvan 0.7 meg 0.8 Gaines 3m szeles at vasznakhoz nem alternativa.

2.
Izles dolga kinek mi az ami a szajat mosolyra huzza. Számomra tokeletes egy jo JVC kepi vilaga, mivel en atfogoan nezem a vetitett kepet bar egyik technologia sem tokeletes.

3.
Kivancsian varom mikor fogja vegre valaki meglepni azt hogy 3m szeles szurke Gain 1.2 vagy 1.4-es vaszonra vetit Dlp geppel. Kozel megduplazhato a gep kontrasztja. Akinel most teljesit a volt Marantz vp15s1 dlp gepem o egy XY Screen szurke 1.4es vasznon hazsnalja es az a gep eddig is kiemelkedo volt, viszont amit azon a vasznon tud az ritka latvany meg szamomra is hotspot mentesen. Mindhatni igy tokeletes a dlp technológia. Jo feke szint, eros ansi kontraszt, remek dinamika es fenyero vesztes mentesen.
1.
Már átrágtuk elégszer és ez a lényeg. Az AT vásznak fénnyelőek, nincs olyan , ami jó és fényerősítéses. Túl kompromisszumos.
2.
A nagy kép elévülhetetlen érdeme a látvány. A nagy kereskedelmi mozikban is ennyi a kontraszt. Én nem átfogóan, hanem a tartalmat nézem a vásznon. :smile32:
3.
Ez egy bullshit, mert , amennyivel jön a kontraszt a fehér annyival csökken, ergo nem üt olyat a világos kép, ami a DLP terepe. Senki nem fog AT-ban szürke gaines vászonra vetíteni. A kérdést újra körbe-körbejárva, a DLP-k élesebb képet adnak, és kész. Ez volt a kiindulópont, másról nem is beszéltünk, de újra elhangzott.(legalábbis én nem) A vita tárgyát az képezte, hogy az x7900 van olyan éles rajzos, mint egy F22 pl. Ez tisztázódni látszik...
A 2. pontoban amit leírtál arra azt a tény azért leírom hogy a hazai mozik 80% Gain 2.0-tól Gain 2.8ig bezárólag szürke vásznat használ.

A3. pontba foglalt dolgod első felére válaszolnek. Egy jó 1.2, 1.4 Gaines szürke vásznon nem lesz kevesebb a fehér fényerőd mint egy 1.0-ás fehér vásznon és hogy a szavaddal éljek ez "bullshit". Különben mi értelme lenne az erősítésnek? Olyan dologrol beszélsz amit még nem láttál vagy ha még is akkor csak a Gain fogalát rosszul értelmezed.

Az X7900 simán lehetett olyan éles mint egy f22 elkoszolódott objektívvel. Kb annyira életlen a képe mint egy 3chipes dlp gépnek. Ne hasonlítsuk azokhoz a JVC X3,X30,X35 gépelhez amit itt a nagyátlak látott.

Az élességről Zozi is tud nyilatkozni ,hogy az ő Siglos gépe ami alapja egy 2 generációval régebbi x9000 milyen élességet produkált.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Az LCD-kèpe statikus képnél lehet kiváló, de amint megmozdul már homályos. Ez azért elég sűrűn előfordul a mozgófilm esetében! 31_1_21.gif Ha már átfogóan nézzük!
Nem a JVC, vagy Epson, Sony hibája mivel ez a technológia sajátossága. Természetesen a DLP-nek is van jópár sajátja! De ezt már Palink leírta egy párszor! (Én csak Palizáltam, vagy plagizáltam!)

Ettől függetlenül abszolút nézhető, élvezhető képet tudnak. Csendesebben, nagyobb installálási lehetőséggel, szivárgásmentesen,....

Igaz egy nagyon tuti LCD vetítő ott is sok millió Forint, de 1-1,5 mFt körül nehéz DLP-t találni ami felveszi velük a versenyt (újonnan).

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

1.
Az emlitett JVC X7900 az egyik legjobb fullHd ar teljesitmeny aranyu vetito a piacon. Klasszissal jobb mint egy kozkedvelt Epson 9300/9400. Nyilvan 0.7 meg 0.8 Gaines 3m szeles at vasznakhoz nem alternativa.

2.
Izles dolga kinek mi az ami a szajat mosolyra huzza. Számomra tokeletes egy jo JVC kepi vilaga, mivel en atfogoan nezem a vetitett kepet bar egyik technologia sem tokeletes.

3.
Kivancsian varom mikor fogja vegre valaki meglepni azt hogy 3m szeles szurke Gain 1.2 vagy 1.4-es vaszonra vetit Dlp geppel. Kozel megduplazhato a gep kontrasztja. Akinel most teljesit a volt Marantz vp15s1 dlp gepem o egy XY Screen szurke 1.4es vasznon hazsnalja es az a gep eddig is kiemelkedo volt, viszont amit azon a vasznon tud az ritka latvany meg szamomra is hotspot mentesen. Mindhatni igy tokeletes a dlp technológia. Jo feke szint, eros ansi kontraszt, remek dinamika es fenyero vesztes mentesen.
1.
Már átrágtuk elégszer és ez a lényeg. Az AT vásznak fénnyelőek, nincs olyan , ami jó és fényerősítéses. Túl kompromisszumos.
2.
A nagy kép elévülhetetlen érdeme a látvány. A nagy kereskedelmi mozikban is ennyi a kontraszt. Én nem átfogóan, hanem a tartalmat nézem a vásznon. :smile32:
3.
Ez egy bullshit, mert , amennyivel jön a kontraszt a fehér annyival csökken, ergo nem üt olyat a világos kép, ami a DLP terepe. Senki nem fog AT-ban szürke gaines vászonra vetíteni. A kérdést újra körbe-körbejárva, a DLP-k élesebb képet adnak, és kész. Ez volt a kiindulópont, másról nem is beszéltünk, de újra elhangzott.(legalábbis én nem) A vita tárgyát az képezte, hogy az x7900 van olyan éles rajzos, mint egy F22 pl. Ez tisztázódni látszik...
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Cutler írta:
2021.02.14., vas. 19:07
Cseneles írta:
2021.02.14., vas. 17:49
Morph írta:
2021.02.14., vas. 15:11

Hogy az f22-t nem veri el az tuti. De ne is menjünk bele. Te így látod... leborulok.gif
Ha vennék új gépek én is JVC X7900-at vásárolnék és ezt úgy mondom ,hogy itthon nálam megfordult a felsőkategóriás DLP gépek nagytöbbsége! Most is van 3 Runco(RS900,1100, Q750i) és egy szinte új össz 655 üzemórás D80E itthon. Nagyon jó az említett JVC, nem mind1 mennyire elkoszolódott objektívvel rendelkező DLP géphez hasonlitjuk viszont szinte közel azonos az élesége egy átlagos középkategóriás Dlp gép élességével. Kontraszt képi dinamika stb meg igen csak a JVC-re billenti a mérleget. Ha megvan az a bizonyos fényerő ami már ezeknél a JVC gépeknél jelen van teljesen más a képlet. Nehéz a képüket kifogásolni.

Ha olyan 5-10000orás F22 vel hasonlította össze mint amik itt a forumon gazdátcserélnek simán élesebb lehetett a JVC!
A kifogásolást én mégis megteszem.
Számomra, mikor nálad összevetettünk több vetítőt is, a JVC volt az, amelyik legkevésbé nyerte el a tetszésemet. Egyáltalán nem volt rossz, de nekem a JVC képi világa kalibráltan is mű.
Az akkor általad mutatott DLP-k(Runco, Marantz, F22), mind természetesebb képpel rendelkeztek. Hiába a JVC nagy kontrasztja, mégse győzött meg. Nagy vászonhoz, ami azért manapság egyre jobban elterjedt, 3m vagy nagyobb szélességre gondolok, ott meg nem nagyon jöhetne szóba a JVC. Talán az N9, de az meg nem épp az olcsó fajta.
Nagy vaszonhoz amit egyre tobben hasznaltok nincs alternativatok, igy bekell erni egy f32 2000:1 alatti kontrasztjaval. Van akinek csak a fenyero szamit ami mellett meg egy szurkebb fekete is feketebbnek latszik de mint ahogyan ezt mar szamtalanszor leirtam, ez az illuzio 3 masodperc alatt tovaszall ha a sotet jelenet ennel tovabb tart. Tipikus esete amikor szembe sut az autopalyan a nap es te behajzasz egy alagutba... A szabvanyt sem veletlenult talatak ki, nevezetesen 16fl. Ha adott a gep kontrasztja az nem valtozik ha tolod neki felfele a fenyerot. Ezzel csak azt lehet elerni h a 16fl mellett jelenlevo fekete szint szepen a fenyero novekedesevel elkezd kiszurkulni, mig a feher egyre eroteljesebb lesz. Persze ez lehet tetszetos, olyan is akad aki subwoofer nelkul mozizik. Ez alol a dinamikus gamma vagy irisz szabalyzasos gepek kivetelek. A 16fl egy koztes ertek amit az emberi szervezet fusztracio mentes kepes orakon keresztul elviselni es ez a pont egyben egy sweetpoint ahol aranylag jo fekete szint mellet kello kepi dinamika es fenysuruseg fedi le a vasznat. A Dlp elonye a magas ansi kontrasztban es az elessegben rejlik 1 chipes gep eseten bar az utobbit film kozben ritkan lehet csak elonyere forditani egy x7900al szemben.

joker111
Nincs visszaút
Nincs visszaút

F32 gépet még nem láttam,lehet hogy meg kellene néznem egyet. :rolleyes:

Zozi
Törzsvendég
Törzsvendég

Ahogy nézem 1900 Lumen az X7900 fényereje. Akárcsak a Dreamvision Siglos+3-as ex vetítőmnek.
Kalibrálatlanul hozott 10.5 fL fényerőt a 315 széles AT 0.7 Gain vásznamon. Kalibrálva maradt 8-8.5 fL

Ennek ellenére az 1.4 Gain biztosan sokat dob rajta. Az biztos, hogy egy Gyulaipali féle F32 minden tekintetben (kivéve a fekete szintet) jobbnak bizonyult nálam, az én környezetemben. Nálam is minden fekete... :D

Ha én is maradok a régi szobámban a 235 széles maszkolós Gain 1.0 vásznamnál, akkor nálam is egy ilyen vetítene... vagy még mindig a siglos.

joker111
Nincs visszaút
Nincs visszaút

joker111 írta:
2021.02.14., vas. 19:47
Nálam 3m-es a kép,a vászon diamond 1.4, evvel elég a fényerö.
Na meg a fal is koromfekete. :D

joker111
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Nálam 3m-es a kép,a vászon diamond 1.4, evvel elég a fényerö.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Cseneles írta:
2021.02.14., vas. 17:49
Morph írta:
joker111 írta:
2021.02.14., vas. 15:10
Volt Optoma Hd86,Optoma Uhz 65, PD F22, Digital Projection 260. Ezeket látványosan elveri minden szempontból,élességböl is.
Hogy az f22-t nem veri el az tuti. De ne is menjünk bele. Te így látod... leborulok.gif
Ha vennék új gépek én is JVC X7900-at vásárolnék és ezt úgy mondom ,hogy itthon nálam megfordult a felsőkategóriás DLP gépek nagytöbbsége! Most is van 3 Runco(RS900,1100, Q750i) és egy szinte új össz 655 üzemórás D80E itthon. Nagyon jó az említett JVC, nem mind1 mennyire elkoszolódott objektívvel rendelkező DLP géphez hasonlitjuk viszont szinte közel azonos az élesége egy átlagos középkategóriás Dlp gép élességével. Kontraszt képi dinamika stb meg igen csak a JVC-re billenti a mérleget. Ha megvan az a bizonyos fényerő ami már ezeknél a JVC gépeknél jelen van teljesen más a képlet. Nehéz a képüket kifogásolni.

Ha olyan 5-10000orás F22 vel hasonlította össze mint amik itt a forumon gazdátcserélnek simán élesebb lehetett a JVC!
A kifogásolást én mégis megteszem.
Számomra, mikor nálad összevetettünk több vetítőt is, a JVC volt az, amelyik legkevésbé nyerte el a tetszésemet. Egyáltalán nem volt rossz, de nekem a JVC képi világa kalibráltan is mű.
Az akkor általad mutatott DLP-k(Runco, Marantz, F22), mind természetesebb képpel rendelkeztek. Hiába a JVC nagy kontrasztja, mégse győzött meg. Nagy vászonhoz, ami azért manapság egyre jobban elterjedt, 3m vagy nagyobb szélességre gondolok, ott meg nem nagyon jöhetne szóba a JVC. Talán az N9, de az meg nem épp az olcsó fajta.

Cseneles
Fórumlakó
Fórumlakó

Morph írta:
joker111 írta:
Volt Optoma Hd86,Optoma Uhz 65, PD F22, Digital Projection 260. Ezeket látványosan elveri minden szempontból,élességböl is.

joker111
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Ja Sim2 d80e kimaradt.

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

joker111 írta:

joker111
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég

joker111 írta:
2021.02.14., vas. 11:07
Nálam X7900 van,de az is élesebb az összes korábbi DLP gépemnél,a kontraszt meg....
Az élességet kétlem, (bár nem tudom mihez hasonlítjuk?) a többivel csacskaság volna vitatkoznom.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”