Összeraksz egy olcsóbb pc-t, vagy egy laptopot vezetéknélküli egérrel/billtenytűzettel, és akkor még a videó anyagot is élvezheted mellé.Xtras5 írta: ↑2021.02.07., vas. 17:35Uraim, ha szeretnék youtube-os muzsikás videókat nézni, illetve hallgatni a moziszobában olykor, ezek eletronikus zenés dolgok, akkor vegyek 2 külön 3 utas hangfalat az előtétfalba stereo erősítőt beépítve, vagy valahogy összehozható a proci+végfok összeállítással? Elég lenne annak a 2 hangfalnak egy külön végfok a rendszerben?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Moziszoba építés
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Re: Moziszoba építés
Nem kell külön hangfal/végfok. Vegyél egy Chromecast-ot és kösd rá a proci egyik szabad HDMI bemenetére. Telefonon/tableten nyisd meg a youtube app-ot és ki tudod küldeni a Chromecastra a videót.Xtras5 írta: ↑2021.02.07., vas. 17:35Uraim, ha szeretnék youtube-os muzsikás videókat nézni, illetve hallgatni a moziszobában olykor, ezek eletronikus zenés dolgok, akkor vegyek 2 külön 3 utas hangfalat az előtétfalba stereo erősítőt beépítve, vagy valahogy összehozható a proci+végfok összeállítással? Elég lenne annak a 2 hangfalnak egy külön végfok a rendszerben?
Uraim, ha szeretnék youtube-os muzsikás videókat nézni, illetve hallgatni a moziszobában olykor, ezek eletronikus zenés dolgok, akkor vegyek 2 külön 3 utas hangfalat az előtétfalba stereo erősítőt beépítve, vagy valahogy összehozható a proci+végfok összeállítással? Elég lenne annak a 2 hangfalnak egy külön végfok a rendszerben?
Ahogy írják működni fog. Természetesen nem direkt kötöd össze a két gépet, hanem az otthoni hálózatodra dugod rá a NAS-t és a médiajátszót is.Xtras5 írta: ↑2021.02.05., pén. 17:13Sziasztok! A filmeimet egy NAS-on szeretném tárolni melyen Plexet futtatnék. Ha ezt a NAS-t összekötöm az irodámból egy 40m FTP-én át a moziszobában lévő médialejátszóval, akkor az egy működő dolog lenne? Aki használ ilyet kombót, megosztaná velem a tapasztalatait? Köszönöm szépen
Köszönöm Spiky03 és Quetz, ez jó hír, ez a rohangálás az USB vinyóval a lejátszóhoz dolog már unalmas és idejét múlt, az új rendszer már akkor így lesz. Igen igen gondoltam az UTP-re, Cat6-asom van itthon pár dobbal, azt használom mindenhez a jobb átvitel miatt, ide is ezt fűzöm majd. Köszönöm még egyszer!
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Teljesen működő megoldás, ahogy Spiky03 is írta, cat5e vagy cat6 kábel elég is hozzá.Xtras5 írta: ↑2021.02.05., pén. 17:13Sziasztok! A filmeimet egy NAS-on szeretném tárolni melyen Plexet futtatnék. Ha ezt a NAS-t összekötöm az irodámból egy 40m FTP-én át a moziszobában lévő médialejátszóval, akkor az egy működő dolog lenne? Aki használ ilyet kombót, megosztaná velem a tapasztalatait? Köszönöm szépen
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
- Spiky03
- Fórumlakó

- Értékelés: 197
Igen működhet.Xtras5 írta: ↑2021.02.05., pén. 17:13Sziasztok! A filmeimet egy NAS-on szeretném tárolni melyen Plexet futtatnék. Ha ezt a NAS-t összekötöm az irodámból egy 40m FTP-én át a moziszobában lévő médialejátszóval, akkor az egy működő dolog lenne? Aki használ ilyet kombót, megosztaná velem a tapasztalatait? Köszönöm szépen
Én is NASról nézem a filmeket, igaz én nem használok PLEXet és nem 40 méter kábellel, de az nem is olyan lényeg. :)
CAT5e vagy nagyobb kábelt vegyél.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Sziasztok! A filmeimet egy NAS-on szeretném tárolni melyen Plexet futtatnék. Ha ezt a NAS-t összekötöm az irodámból egy 40m FTP-én át a moziszobában lévő médialejátszóval, akkor az egy működő dolog lenne? Aki használ ilyet kombót, megosztaná velem a tapasztalatait? Köszönöm szépen
Amit KP írt az is olyan mintha én írtam volna, szóval, kicsit félreértelmezhető a cucc..TSanyi írta: ↑2021.02.04., csüt. 12:08Mea culpa, -mea culpa mea maxima culpa!!!
Az életemért esedezem! Valóban hibáztam! Nem néztem meg hogy hiba csúszott az idézésbe! Általában jól sikerül, csak van hogy hibázok, de attól még tudom hogyan kellene idézni! Több év alatt sikerült elsajátítanom!![]()
Azért elő-elő fordul hogy a profiiknak sem sikerül!!!![]()
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Esetleg rendszer hiba?
Mea culpa, -mea culpa mea maxima culpa!!!
Az életemért esedezem! Valóban hibáztam! Nem néztem meg hogy hiba csúszott az idézésbe! Általában jól sikerül, csak van hogy hibázok, de attól még tudom hogyan kellene idézni! Több év alatt sikerült elsajátítanom!
Azért elő-elő fordul hogy a profiiknak sem sikerül!!!
Az életemért esedezem! Valóban hibáztam! Nem néztem meg hogy hiba csúszott az idézésbe! Általában jól sikerül, csak van hogy hibázok, de attól még tudom hogyan kellene idézni! Több év alatt sikerült elsajátítanom!
Azért elő-elő fordul hogy a profiiknak sem sikerül!!!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
-KP- írta: ↑2021.02.04., csüt. 10:09Ezt most ki írta?
Itt valami nem jó!
Szerintem!
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
- Spiky03
- Fórumlakó

Sajnálom a képeidet! :(
Egyik havernak járt így a tesója, hogy elszállt az egyik winyoja, amin a gyerekről készült képek is voltak. Így a gyerek első 2 évéről nem maradt semmi.
Én ezért rakok minden ilyen képet a Google fotókba.
Igaz most azt is leszabályozzák, így majd vennem kell 100 gigat, hogy legyen hely.
Köszi a képeket!
Ilyesmi a mi jelenlegi ajtónk is. Nem is tudtam, hogy ezt így szét lehet szedni.
Egyik havernak járt így a tesója, hogy elszállt az egyik winyoja, amin a gyerekről készült képek is voltak. Így a gyerek első 2 évéről nem maradt semmi.
Én ezért rakok minden ilyen képet a Google fotókba.
Igaz most azt is leszabályozzák, így majd vennem kell 100 gigat, hogy legyen hely.
Köszi a képeket!
Ilyesmi a mi jelenlegi ajtónk is. Nem is tudtam, hogy ezt így szét lehet szedni.
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
A hifist nagyon sajnálom, mert az összes diy cuccom, eddigi mozis szobáim, stb. emlékei az enyészeté lettek..
A régi AVForumra annak idején minden infót feltöltöttem erről, képekkel együtt, de annak is annyi lett.
A mostaniról találtam párat:
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Sajnos arról képekkel nem tudok szolgálni, mert az utolsó memóriabővítésnél elszállt szinte az összes fényképem. A családi fotók is, szerencsére annak volt egy mentése egy másik merevlemezen. (Asszonypajti utilapot kötött volna a talpam alá.)
A hifist nagyon sajnálom, mert az összes diy cuccom, eddigi mozis szobáim, stb. emlékei az enyészeté lettek..
A régi AVForumra annak idején minden infót feltöltöttem erről, képekkel együtt, de annak is annyi lett.
A mostaniról találtam párat:
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Vukkeinstein
- V.I.P.

- Értékelés: 677
Pedig nyugodtan mehet a 40-50kg-os ajtólap ha szakszerűen megvan építve a váz és az ajtóhoz erősített ajtóprofilt nem spórolták ki,amely a mennyezethez és az aljzathoz is(tételezzük fel hogy beton mindkettő de ha kerámia a fölső födém vagy horcsik akkor is működik) hozzá van rögzítve vinkli vasakkal.
Könnyen letudod utólag is ellenőrizni ennek az erősített profilnak a meglétét/beépítettségét.
Egy 2-3mm-es fúrószárral az ajtó teteje fölött a jobb vagy a bal oldalon a tok függőleges vonalát követve a gk.-on kersztül befúrsz. a sima CW profilon szinte 2mp alatt áthatol a fúrószár a másikon még + 6-10mp mire átmegy.
Nagyon durva, hogy milyen mélyen alszanak. Irígylem.
Szerintem!
Viki aki most 11 éves ,az első szilvesztere 6 hónapos korában volt, a szomszédok az ablakához közel lödözték fel a rakétákat éjfélkor, le sem tojta ,aludt mint a bunda ,mi meg csak pilláztunk, hogy erre sem riad fel..
- Spiky03
- Fórumlakó

Köszi neked is az infókat.
Kár, hogy nincs erről az átalakításról képes dokumentáció. :)
Kár, hogy nincs erről az átalakításról képes dokumentáció. :)
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
- Red75
- V.I.P.

- Értékelés: 839
Én az előző lakásban a gyerekszoba ajtaját a következőképpen hangszigeteltem:
OBI-s dekorajtó volt az alany, ez lett megtöltve kb. 25kg gumiőrleménnyel.
Az egyik borítást óvatosan lefejtettem róla. A papír méhsejt rácsot kiszedtem belőle. A zár környékén leszigeteltem, hogy a gumiőrlemény ne tudjon kijutni belőle. Az aljáról eltávolítottam a keresztlécet. Ragasztottam bele még néhány fakockát, nehogy az ajtó lapjait kinyomja a gumi. Visszaragasztottam a levett borítást. Fejjel lefelé állítva felöntöttem az őrleménnyel. Keresztlécet vissza ragasztottam, 3db új 3D pánttal megerősítettem. Felsőmaróval körbemartam, majd szilikongumi tömítést tettem bele. Automata küszöböt is kapott. Külsőleg semmi nyoma nem maradt az átalakításnak.
Nagyon jól sikerült, megérte munkát. Értelmes hangerőn tudtunk mozizni, úgy, hogy a picur nyugodtan aludt odabent.
Talán a mostani szobám ajtaját is így kellett volna. Ebbe ugyanezzel a módszerrel tettem lépésálló kőzetgyapotot, sokkal jobb lett, mint az eredeti, de közel sem olyan, mint a gumis változat. Viszont itt GK válaszfalak vannak és nem merem 40-50Kg-os ajtóval terhelni a falat.
Jó mozizást!
OBI-s dekorajtó volt az alany, ez lett megtöltve kb. 25kg gumiőrleménnyel.
Az egyik borítást óvatosan lefejtettem róla. A papír méhsejt rácsot kiszedtem belőle. A zár környékén leszigeteltem, hogy a gumiőrlemény ne tudjon kijutni belőle. Az aljáról eltávolítottam a keresztlécet. Ragasztottam bele még néhány fakockát, nehogy az ajtó lapjait kinyomja a gumi. Visszaragasztottam a levett borítást. Fejjel lefelé állítva felöntöttem az őrleménnyel. Keresztlécet vissza ragasztottam, 3db új 3D pánttal megerősítettem. Felsőmaróval körbemartam, majd szilikongumi tömítést tettem bele. Automata küszöböt is kapott. Külsőleg semmi nyoma nem maradt az átalakításnak.
Nagyon jól sikerült, megérte munkát. Értelmes hangerőn tudtunk mozizni, úgy, hogy a picur nyugodtan aludt odabent.
Talán a mostani szobám ajtaját is így kellett volna. Ebbe ugyanezzel a módszerrel tettem lépésálló kőzetgyapotot, sokkal jobb lett, mint az eredeti, de közel sem olyan, mint a gumis változat. Viszont itt GK válaszfalak vannak és nem merem 40-50Kg-os ajtóval terhelni a falat.
Jó mozizást!
Mozi: Vászon 110", Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000
- Spiky03
- Fórumlakó

Én is ezt mondom az asszonnynak, de ő pánikol, hogy felfog ébredni meg ilyenek.Fish írta: ↑2021.02.03., szer. 17:05Gyereket nem kell óvni minden zajtól, nem kell lábújhegyen közlekedni , az a jó ha simán elalszik akár filmnézés közben is,persze a szobájábanMinél jobban ehhez van szoktatva ,annál könyebb dolgotok lesz vele később is.. persze nem referencia hangerőn kell tolni éjjel ,de nem kell félni majd ha leesik egy tányér vagy felborul valami, hogy azonnal felkel és sír,kéri anyát,apát stb.. csak emiatt felesleges drága pénzért zajcsillapításra költeni... Persze,mindenki úgy csinálja ,ahogy gondolja, de személy szerint feleslegesnek tartom.. 2 lányom van az egyik 23 a másik 11 lesz nyáron, sosem foglalkoztunk evvel,már az első lányomnál is volt rendszer,és néztünk éjjel is filmet ,és a kisebbik gyereknél is folytatuk ezt a hagyományt.. felnőnek a gyerekek ,megszokják, nem kell emiatt félteni őket!
A teljes csend a legrosszabb sztem kiskorban, mert utána éveikig semmit sem lehet csinálni ha a gyerek alszik..
De mondjuk most az 1 hónapos az kint alszik a kanapén és szól az asztalomon a zene, nah meg a tesója is állandóan kaibál, rohangál meg csörömpöl a játékaival.
Mondjuk este nem hagy minket aludni mert akkor meg ordít, mint a sakál :DDD
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect
Panasonic TX-P42ST50E;